Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC profiteert optimaal van gelijkspel FC Groningen en is dicht bij promotie

Laatste update:

Roda JC Kerkrade heeft uitstekende zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Bas Sibum won in eigen huis de Limburgse derby van VVV-Venlo (2-1) en staat dankzij die zege steviger op de tweede plaats. FC Groningen won eerder op de dag niet van NAC Breda (1-1), waardoor het gat tussen beide clubs nu drie punten bedraagt. VVV staat twaalfde.

Roda greep vanaf het begin het initiatief in de Limburgse derby en werd met name uit hoekschoppen gevaarlijk. Zo kreeg Nils Röseler een vrije kopkans, die hij niet wist te benutten. Hij kopte net over. VVV had tot de twintigste minuut niets in de melk te brokkelen, maar kwam plots zeer dicht bij de voorsprong. Een snoeihard schot van Michail Kosidis spatte uiteen op de paal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vlak voor het half uur leek een aanval van Roda niets op te leveren. De afvallende bal kwam echter terecht voor de linker van Joey Müller, die vanaf een meter of twintig raak schoot. Het was alweer de vijfde wedstrijd op rij dat Roda van buiten de zestien doel wist te treffen: 1-0.

Vlak voor rust kwam VVV dicht bij de gelijkmaker via Elias Sierra. Hij kreeg een opgelegde kans nadat Roda-doelman Calvin Raatsie vol onder een voorzet dook en moest toezien hoe de bal bij Sierra terechtkwam. Hij dacht te kunnen scoren, maar kwam bedrogen uit toen een verdediger van Roda op de doellijn redde.

Na rust verscheen VVV opnieuw meerdere malen voor het doel van Raatsie. De goalie zag dat een voorzet van Magnus Kaastrup maar net over Kosidis heen vloog. De kans was daarmee niet verkeken, daar de bal bij de tweede paal terechtkwam bij Thijme Verheijen. Daar leek hij niet op te rekenen: zijn kopbal vloog over.

Ook Roda bleef regelmatig gevaarlijk. Zo belandde een prachtige voorzet van Walid Ould-Chikh bij de tweede paal, waar Boyd Reith een enorme kans verkwanselde door over te schieten. Gezien de minimale marge bleef de wedstrijd lange tijd spannend, maar dat veranderde in minuut 71, toen Reith bij de tweede paal binnentikte: 2-0.

In blessuretijd werd het weer even spannend, toen Martijn Berden afrondde en de 2-1 op het scorebord zette. Het mocht echter niet baten voor VVV, dat moest toezien hoe zijn provinciegenoot won en een stap dichter bij de Eredivisie is gekomen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik zie dit alsof we even veel punten hebben als Groningen met een slechter doelsaldo van 3 wat nog goed gemaakt moet worden, dan kunnen we die laatste uitwedstrijd tegen Groningen verliezen. Her beste wat ons kan gebeuren is dat Groningen en Willem II tegen elkaar gelijk spelen of dat Willen II wint, en dat wij dan blijven winnen uiteraard. Maak me nog best zorgen over de uitwedstrijden tegen Jong Ajax en Top Oss want (met alle respect) tegen de mindere teams doen we het gewoon minder.

Mooi dat Roda wint. Zou fantastisch zijn als ze terugkomen. Laatste wedstrijd Groningen - Roda, pff.

Ik gun Roda een promotie maar ik gun het Den Haag nog meer. Daarom hoop ik dat Groningen direct promoveert en Roda de playoffs in gaat. Alleen dan geloof ik dat we (Den Haag) nog kunnen promoveren. Met Groningen in de playoffs is het voor ons allen een gelopen zaak ben ik bang.

Mooi als Willem 2 en Roda JC rechtstreeks promoveren, FC Groningen via play off.Volendam, Excelsior en RKC degraderen

7 april 2024 om 19:49

Jij ziet Vitesse nog 15e worden? In 5 wedstrijden, 7 punten achterstand inhalen, met PSV uit als volgende wedstrijd?

7 april 2024 om 21:04

Ook nog hoogstwaarschijnlijk -6 punten, maar zie ze sowieso geen pot meer winnen.

7 april 2024 om 20:21

U bent een geboren optimist als U denkt dat Vitesse nog op plek 15 of hoger terechtkomt, de eerstvolgende speelronde staat nota bene PSV-Vitesse op de rol. Nou ja, de Feyenoord supporters hopen met U mee.

Voor Roda een ideale zondag, maar er is nog niets binnen. Over twee weken kan de wereld er weer heel anders uitzien. Wel een prima overwinning. Geen supergoed Roda gezien, maar wel 2 keer gescoord en tot de late 2-1 van VVV kwamen we ook niet echt in de problemen. Positiespel was wat slordig maar dat kwam misschien ook door blessures en wisselingen op het middenveld. Hopelijk volgende week weer Kongolo en Beerten erbij, dan staat het middenveld toch wat stabieler.

Vind "dicht bij" wel wat voorbarig. Dichtér bij, okay, maar ze staan 3 punten voor op Groningen en moeten in de laatste wedstrijd 400 kilometer in de bus om die punten daar te verdedigen, met een (momenteel) minder doelsaldo.

Dicht bij promotie vind ik wat prematuur met nog 5 speelrondes te gaan in een competitie waarin vrijwel iedereen van iedereen kan winnen. Bovendien staat in de laatste speelronde ook nog Groningen-Roda op de rol. Overigens is de huidige top3 recent aan elkaar gewaagd, Willem II, Roda JC en Groningen hebben alledrie 4 van de laatste 5 wedstrijden gewonnen. Geografisch gezien zou Groningen een mooie promovendus zijn zodat de provincie Groningen ook weer vertegenwoordigd is in de Eredivisie. Historisch is Willem II natuurlijk ook een prachtige club voor de Eredivisie, maar datzelfde geldt in iets mindere mate ook voor de Limburgse clubs Roda JC, MVV en VVV.

7 april 2024 om 22:36

Als u het over historisch feiten heeft staat Roda (9de) weliswaar onder Groningen (8ste), maar boven Willem II (13de) in de historische ranglijst van de Eredivisie.

7 april 2024 om 23:59

Met historie bedoel ik 3 landstitels van Willem II in 1916, 1952 en 1955 en diverse optredens in Europese competities met zelfs Champions League in 1999-2000.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren