Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda bezorgt ADO avond om snel te vergeten en beslist duel binnen 40 minuten

Laatste update:

ADO Den Haag heeft vrijdag een pijnlijke avond beleefd in in het eigen Bingoal Stadium. Roda JC Kerkrade speelde een wervelende eerste helft en stond door een dubbelslag van Enrique Pena Zauner en een snoeihard afstandsschot van Walid Ould-Chikh al na veertig minuten op een 0-3 voorsprong. Aan die tussenstand zou in de tweede helft niets meer veranderen.

Bij de Kerkaders voerde oefenmeester Bas Sibum één verandering door. Aanwinst Koen Bucker begon op doel en verving daarmee Rode de Boer, die vorige week in het met 4-1 gewonnen duel met Helmond Sport nog onder de lat stond. ADO, dat vorige week met 0-0 gelijkspeelde tegen De Graafschap, wisselde de opstelling ook op één plek. Trainer Darije Kalezic gaf Joel Ideho, transfervrij overgekomen van Arsenal, de voorkeur boven Robyn Esajas.

Al na twee minuten spelen was daar de eerste grote kans van de wedstrijd. Matisse Didden stuurde van achteruit een lange, diepe bal op Ould-Chikh, die de bal langs doelman Hugo Wentges schoof. Henri Kouddossou kon namens de Hagenezen echter nog ternauwernood de bal uit doelmond glijden. Enkele minuten later was het wél raak voor de ploeg van Sibum. Met een hele fraaie steekbal zette Maximilian Schmid de vrijgelopen Zauner alleen voor de doelman, die koelbloedig afrondde: 0-1.

Na een halfuur spelen verdubbelde de club uit Kerkrade de voorsprong. Boyd Reith stak wederom Zauner weg, die ogenschijnlijk in buitenspelpositie voor zijn tweede treffer aantekende. Het arbitrale team van Jeroen Manschot was echter een andere mening toebedeeld, waardoor ADO een vervelende avond wachtte. Dat bleek ruim vijf minuten later eens te meer. Schmid nam de bal knap aan en legde breed op Ould-Chikh, die de bal snoeihard tegen de touwen jaagde: 0-3 voor het eind van de eerste helft. In de tweede helft werd verder niet meer gescoord, waardoor de Hagenezen een teleurstellende zeventiende plaats bezetten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De charme van de kkd, van hopeloos onderin het rechterrijtje naar koploper na twee wedstrijden. Hoe het kan lopen. Roda oogt fris en heeft een leuk team staan.

18 augustus 2023 om 22:29

Deze zomer is bij Roda eigenlijk precies het tegenovergestelde van de vorige. Een gedegen technisch beleid waar meerdere mensen inspraak hebben, een selectie die begin augustus nagenoeg compleet is en vrijwel iedere speler die wordt binnengehaald lijkt tot nu toe een versterking te zijn. Het is nog vroeg om uitspraken te doen, maar tot nu toe chapeau aan de Roda-leiding.

Wat een drama voetbal heb ik gezien. Er moet nog een hoop bij. Absalem, Koudossou, Werker... dat kan echt niet!

19 augustus 2023 om 00:17

Koudoussou vind ik wel een aardige speler hoor!

Dat een grote stad als Den Haag toch geen stabiele Eredivisionist kan leveren is eigenlijk toch wel schandalig.

Deze club gaat helaas ten onder aan wanbeleid.

18 augustus 2023 om 23:47

Vertel mij wat, oprecht om gek van te worden dat beleid de afgelopen jaren!

19 augustus 2023 om 00:10

Adodenhaag, even serieus, Ado “The Sleeping Giant”. Hoe is het mogelijk dat het er nooit is uitgekomen? Afgelopen jaren is een dieptepunt, maar een stad als Den Haag zou toch minimaal het niveau Utrecht moeten hebben? Kan jij er wat meer over vertellen?

19 augustus 2023 om 04:51

Roda is ook door wanbeleid en blunders van het arbitrale trio gedegradeerd, dus die kunnen erover meepraten.

19 augustus 2023 om 05:56

Dit was even klote en ik was ook stil na de 0-3, maar afgelopen jaren waren, zeker door enorm wanbeleid, verschrikkelijk.Maar ik heb wel t idee dat er nu intern zat mensen uit zijn gegooid en er nu dus weer opgebouwd kan worden. Dat kost tijd en misschien moeten we dat proberen te omarmen in Den Haag. Om nu al te spreken van wanbeleid vind ik dus te snel, omdat er naar mijn idee juist eindelijk eens wat bewuster wordt gehandeld. Misschien naïef en gaat het gewoon door zoals de afgelopen decennia (wat opzich voor te stellen is), maar misschien is het eens hoopvol dat er tijd wordt genomen en er wellicht iets stabiels wordt neergezet. Verder was de wedstrijd natuurlijk pittig. Het had rustig 0-5 kunnen staan na 45 minuten.Ik zag op een gegeven moment 4 spelers warmlopen... Ik zeg tegen mn vrouw: kan je willen wisselen, maar er speelt er 1 niet slecht en de rest is ronduit triest. Wentges vond ik daarin echt het slechtst en Veerman kan zich beter bezighouden met voetballen ipv geërgerd zijn, want het seizoen is nog lang.Verder kan ik heel negatief over den haag zijn, maar Roda heeft een leuke ploeg hoor! Energiek en ziet eruit als een hecht team

lekker man weer op naar een waardeloos kt seizoen

Prima wedstrijd gezien van Roda. Wat geluk met de arbitrage bij de 0-2 maar al met al een dikverdiende overwinning. ADO heeft amper een schot op doel gehad de hele wedstrijd. Het elftal lijkt al heel goed in elkaar te vallen bij Roda, en dat is knap aangezien er in de basiself liefst 8 nieuwelingen staan. Ik blijf het meest onder de indruk van Didden. Als hij dit niveau de rest van het seizoen vasthoudt, gaat hij snel een stap hogerop maken.

19 augustus 2023 om 05:59

Ik volg Roda niet bepaald, maar ik heb altijd het idee gehad dat er wat saaier voetbal op de mat kwam dan ze deze wedstrijd lieten zien. Klopt dat? Het zag er onwijs fris en energiek uit. Leuk om te zien, ondanks dat mijn club eraan moest geloven

19 augustus 2023 om 20:08

Twee jaar geleden speelde Roda ook erg leuk aanvallend voetbal met Vente, Pflücke, Bouchouari en Emmers. Veel creativiteit en doelpunten, maar helaas ook veel tegendoelpunten door een niet al te stabiele verdediging (met o.a. Werker en Absalem). Vorig jaar vertrokken zowat alle creatieve spelers en deze werden vervangen door veel middelmaat. Heel veel wedstrijden gezien waar we niet één uitgespeelde kans konden creëren tegen teams als Dordrecht of Helmond Sport. Nu lijkt er met Sibum als jonge trainer en Servais als onbekende en onervaren TD weer leven in de brouwerij te komen.

Hopelijk komen voor Ado binnenkort ook betere tijden. Smalle selectie maar toch al met een paar degelijke namen voor de KKD. Die jonge rechtsbuiten (struik?) kon me wel bekoren.

19 augustus 2023 om 10:34

Compleet met je eens. Wat een verademing tov Joppen. Er staat daadwerkelijk iemand en hij heeft nog een fantastische trap ook.

Roda laat leuk voetbal zien. Die derde goal was helemaal prima! Lopen paar leuke spelers rond en vertrek van Vente wordt goed opgepakt.

Wat liet Werker zich gaan tegen z’n oud-club. Met VAR had de 2-0 niet gezeten, maar dan had Werker ook een paar wedstrijden aan de kant gestaan.

Roda heeft als enige van Limburg een fantastisch stadion. Jammer dat Korotaev niet doorpakte.

19 augustus 2023 om 04:55

Je brengt iets wat subjectief is (aan voorkeur gebonden), alsof het een feit is.

Wat is dat ADO toch ver weg gezakt sinds ze in de KKD zitten. Die komen voorlopig niet terug.

Wat een schandalige vertoning van mijn club. Het leek helemaal nergens op. Eerste thuiswedstrijd van het seizoen in een redelijk gevuld huis, dan mag je toch wel meer verwachten. De meest simpele dingen lukten simpelweg niet. Ben bang dat het weer hetzelfde word als afgelopen seizoen.

Het elftal van Roda zou wel eens kunnen gaan verrassen dit seizoen. Ziet er echt heel fris uit. Echter moeten we wel realistisch zijn en daarbij aangeven dat de tegenstanders tot nu toe Helmond en ADO beide ploegen voor het rechterrijtje zijn. Benieuwd wat deze ploeg tegen een Willem II, Emmen, Cambuur en Groningen kan laten zien.

19 augustus 2023 om 10:38

Eens, maar ik heb wel het idee dat Sibum (hem een beetje kennende vanuit zijn periode hier) er kort op zit. Niveau zit er in, nu zorgen dat het ook goed komt als er een mindere wedstrijd is

19 augustus 2023 om 11:24

Doelstelling is gewoon playoffs. Is duidelijk gecommuniceerd door Roda.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren