Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rob Jansen boos om ontslag van voetbalicoon: ‘Die club moet zich diep schamen!’

Laatste update:

Rob Jansen haalt in zijn eigen podcast KieftJansenEgmondGijp verwoestend uit naar ADO Den Haag. De club is van plan om ondanks een doorlopend contract afscheid te nemen van Lex Schoenmaker, maar Jansen probeert daar uit alle macht een stokje voor te steken. "Hoe haal je het in je hoofd? Om zo iemand, met zo'n staat van dienst voor je club, die voor een armzalig salaris werkt, zoveel verdriet te bezorgen?", foetert Jansen in de podcast.

De 76-jarige Schoenmaker is een geboren Hagenees, die als linksbuiten jarenlang in het eerste van ADO speelde. Na zijn actieve carrière bekleedde Schoenmaker allerlei functies bij de club, waaronder (verdeeld over meerdere periodes) die van hoofdtrainer. Momenteel staat hij als ambassadeur van de club onder contract.

"Lex Schoenmaker is een beetje de laatste ADO-icoon uit zijn leeftijdscategorie die nog in dienst is bij die club", zegt Jansen. "Clubs houden normaal gesproken uit respect zulke namen altijd bij zich. Die mensen worden ouder, maar dat maakt niet uit, die mensen blijven voor altijd verbonden aan de club."

ADO wil daar bij Schoenmaker opmerkelijk genoeg verandering in brengen. "Lex Schoenmaker krijgt daar een heel klein salaris voor bij ADO, echt een heel klein salaris. Maar ADO heeft in al zijn wijsheid besloten dat ze eigenlijk wel van Lex Schoenmaker af willen. Ze zeggen eigenlijk: 'Je hebt nog een doorlopend contract, maar wat moeten we met je?'"

Jansen laat dat niet zomaar gebeuren. "Dat heb ik persoonlijk op me genomen om dat te herstellen. Ik heb gezegd: 'Dat gaat niet gebeuren.'" De bekende zaakwaarnemer is momenteel zelf op Curaçao. "Mensen van mijn kantoor Wasserman gaan zorgen dat dit niet gebeurt. Ik denk dat het ook verstandig is dat ik het zelf niet afhandel." Jansen is als geboren Hagenees emotioneel verbonden aan ADO.

Volgens de voetbalmakelaar speelt algemeen directrice Natascha van Grinsven van ADO een kwalijke rol in de zaak. "Dan denk ik ook bij die directeur van zo'n club, een dame in dit geval: hoe haal je het in je hoofd om dit te doen?"

Voor Schoenmaker viel de mededeling van ADO rauw op zijn dak. "Hoe haal je het in je hoofd om zo iemand, die voor een armzalig salaris werkt, zoveel verdriet te bezorgen door te zeggen: 'We zien je niet zoveel, wat moeten we eigenlijk met je?' Dan heb je het totaal niet begrepen."

Jansen had gehoopt dat Joris Mathijsen, technisch directeur bij ADO, voor Schoenmaker in de bres zou springen. "Ik vind het jammer dat Mathijsen als technisch directeur niks doet. Die zit daar gewoon naast. Dan denk ik: Joris, kom op man, je bent zelf een grote voetballer geweest. Je kunt toch zeggen: 'Dit kan helemaal niet?'"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is Jansen weleens een keer niet boos als een van zijn cliënten of vrienden niet wordt ontslagen of wat dan ook? Heitinga vond hij niet goed van Ajax, Kuyt volgens mij bij Feyenoord en vast nog wel meer.

13 november 2023 om 19:46

Dat zal wel maar Lex Schoenmaker ontslaan doe je niet. Je zet een icoon niet bij het vuilnis en Lex Schoenmaker is voor ADO meer dan Kuyt en Heitinga voor resp Feyenoord en Ajax zijn

13 november 2023 om 20:15

Heb je gelijk in, maar in deze heeft Jansen absoluut een punt. Als die verhaal klopt, is het zeker schandelijk hoe ze met de beste man omgaan.

13 november 2023 om 20:33

Hoe gaan ze er mee om dan? Want ik kan dat uit dit verhaal niet opmaken eerlijk gezegd.
Daar komt nog bij, wat doet Lex Schoenmaker precies voor ADO?

14 november 2023 om 01:32

Je snapt toch wel dat zo'n ambassadeur functie een bedachte functie is om een icoon een rol te geven? Handjes schudden, hier en daar een public appearance namens de club. Gewoon het DNA en de passie binnen de club houden d.m.v. personen die enkel vanuit clubliefde handelen. Je stelt teveel vragen. Zo'n icoon moet je behouden tot z'n laatste adem of tot hij het zelf niet meer ziet zitten (en dan moet je je nog afvragen waar het mis is gelopen).

Die Jansen is ook wel een gigantische opportunist en lobbyist, zeg. Daar komt echt alleen maar onzin uit als het zijn kring betreft. Die pedante houding staat me ook nooit aan. Dat maakt het ook een heel onaangenaam persoon om naar te luisteren. Nu ook dit weer, maar laatst ook al met kritiek op Feyenoord. Meneer probeerde zelf invloed uit te oefenen en deed het daarin waardeloos en dan uit je kritiek op de mensen die de club weer brengen naar waar het hoort. Tja, dan ben je gewoon een volslagen idioot die zichzelf schromelijk overschat. Die man moet zich lekker beperken tot het zijn van een zaakwaarnemer. Dat kan hij vast goed, maar daar mag het ook wel bij blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren