Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

RKC redt in extremis punt in eerste clash met FC Emmen op hoogste niveau

Laatste update:

RKC Waalwijk heeft de eerste ontmoeting met FC Emmen op het hoogste niveau zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld. Michael de Leeuw scoorde al na een kwartier spelen en leek uit te groeien tot matchwinner. In de slotseconden van de blessuretijd kwam RKC alsnog op gelijke hoogte, toen Sylla Sow op knappe wijze wist te scoren. De thuisploeg stond toen al met tien spelers, na de rode kaart voor Hans Mulder.

De Leeuw brak de ban in Waalwijk al na een kwartier spelen, al was de geroutineerde aanvaller enigszins fortuinlijk. Zijn schot van binnen het strafschopgebied werd namelijk van richting veranderd door RKC-verdediger Mulder. RKC ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar het ontbrak de formatie van trainer Fred Grim aan stootkracht voorin. Feyenoord-huurling zag echter nog een geplaatst schot naast het doel verdwijnen, terwijl Darren Maatsen ook geen geluk had. De aanvaller tekende voor de 1-1, maar volgens de VAR gebeurde dat in buitenspelpositie. Scheidsrechter Richard Mertens keurde de treffer dan ook af.

In de tweede helft bleef het spelbeeld eigenlijk onveranderd. RKC bleef zoeken naar openingen in de Emmen-defensie, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Mulder en Hans Rienstra zagen schoten gekeerd worden door Emmen-doelman Dennis Telgenkamp. Aan de andere kant verzuimde Filip Ugrinic om de marge voor Emmen te vergroten, want hij werd gestuit door RKC-keeper Etienne Vaessen. De Leeuw maakte dat niet meer mee, want de matchwinner werd een kwartier voor tijd vervangen door Ruben Roosken.

Ook Mulder stond op dat moment niet meer op het veld, want de geroutineerde verdediger kreeg zijn tweede gele kaart, en dus rood, voor een zware overtreding op Sergio Peña. RKC ging ook met tien spelers vol voor een punt en was daar nog dicht bij via Vente en Mario Bilate. Vente wist echter alleen voor Telgenkamp niet af te ronden, terwijl ook Bilate het vizier niet op scherp had staan. Pas in de zesde minuut van blessuretijd kwam RKC langszij, toen Sow een doorgekopte bal van Hannes Delcroix in de verre hoek deed belanden. Kort daarna klonk het laatste fluitsignaal.

Terechte uitslag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zes minuten blessuretijd wat veel te veel was, net als tegen Feyenoord die zelfs na de te veel gegeven blessuretijd scoorden, zijn toch vier punten. Lukkien maakte weer de fout om met Veendorp te beginnen die bijna bij iedere tegendoelpunt betrokken is en er helemaal niets van kan en de tegengoal begon weer bij die enorm slechte Arias die een vier tegen drie situatie verprutste.

24 november 2019 om 17:16

Mwah, Telgenkamp heeft zeker 2 minuten op de grond gelegen, bij de eerste gele kaart van Mulder (de situatie met de doorgebroken speler die werd neergehaald maar buitenspel stond) lag er ook iemand meer dan een minuut op de grond, 6 wissels waarvan bij Peña het bord omhoog gaat en Peña doodleuk blijft staan en er vervolgens maar niet gewisseld wordt. Dan is 6 minuten niet zo veel toch. Ik zou eerder teleurgesteld zijn over het feit dat Emmen rkc niet meer pijn heeft gedaan, want rkc was zeer matig vandaag. Enmen speelde veel soepeler alleen was het niet dodelijk voorin.

Een wedstrijd die je moet winnen win je niet. Als je dan in de 96e minuut de gelijkmaker scoort ben je toch blij. Blijft een rare sport dat voetbal..

Leuk voor RKC dat veel te weinig punten heeft voor hoe het voetbalt. Alleen moet je dit soort wedstrijden eigenlijk gaan winnen om nog serieus kans te maken op plek 16 of zelfs hoger. Maar ja 1 puntje in blessuretijd is er dan toch weer 1

24 november 2019 om 17:03

Eens ze misten vandaag echt de creativiteit van Spierings

Het is RKC gegunt. Hoop dat ze erin blijven maar dat zal toch lastig worden. Zeker omdat er twee ploegen direct degraderen.

24 november 2019 om 17:25

En VVV 2-0 voorstaat tegen Twente pff

24 november 2019 om 17:41

Schokeffect haha. Vind twente eigenlijk ook te hoog staan voor het voetbal dat ze spelen.

24 november 2019 om 19:38

Twente speelde aan het begin van het seizoen echt leuk voetbal, is er na een paar wedstrijden echer mee opgehouden en het niveau lijkt nu met de wedstrijd lager te worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren