Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RKC houdt hoofd boven water en verwelkomt Jol: 'Dat is geweldig'

Laatste update:

RKC Waalwijk lijkt weer te zijn gered. De Brabantse eerstedivisionist kampt opnieuw met financiële problemen en heeft zes ton nodig om het hoofd boven water te houden. De teller staat nu op 550.000 euro en bij RKC verwacht men dat het resterende bedrag snel binnen zal komen.

/

RKC blijft zodoende een profclub. "We zijn hartstikke blij dat er zo veel mensen bereid zijn geweest de club te helpen. Dit stemt ons optimistisch voor de toekomst", zegt directeur Remco Oversier tegen Voetbal International. Wanneer de laatste vijftigduizend euro is binnengeharkt, kan RKC volgend seizoen 'op nul' beginnen en van daaruit wil het langzaam groeien naar een stabiele positie in de middenmoot van de Jupiler League.

RKC krijgt daarbij de hulp van voormalig trainer Martin Jol. "Een paar keer per jaar zal Martin ons een spiegel voorhouden wat betreft het technisch beleid", jubelt Oversier. "Dat een man met zo’n staat van dienst daartoe bereid is, is geweldig." Bovendien zal Jol, net als een aantal andere clubcoryfeeën, een bijdrage gaan leveren aan het reddingsplan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed nieuws voor de club! RKC heeft toch iedere week Jupiler League waardig publiek!

Dus hij gaat ook geld storten zal zijn broer dat ook doen

Goed nieuws voor RKC al heb ik sowieso ernstige twijfels bij het bestaansrecht van die club. Waalwijk is een heel klein stadje en de supportersschare van RKC is minimaal. Elk jaar opnieuw komen ze gigantisch in de problemen. Zonder Mandemakers was het al eerder afgelopen maar ik ben benieuwd hoe lang ze het nog volhouden.

Een profclub die zijn voortbestaan moet koppelen aan een soort crowdfunding.

Dat lijkt mij niet professioneel. Dat laatste zou het wel zijn wanneer je niet in die situatie zou verzeilen.

Hoeveel mannen met staat van dienst heb je nodig om te weten dat je niet meer mag uitgeven dan er binnenkomt? Is dat nu écht zo moeilijk?

21 januari 2015 om 11:29

Je zal je verbazen hoeveel mensen er kunnen zitten die het wel best vinden dat ze zelf een leuke slag slaan, maar ondertussen gaat de club ten onder aan wanbeleid. Heel veel bestuurders zitten er vanwege de functie, niet vanwege het behoud van de club. Geen idee hoe dat zo kan zijn, maar zelfs op amateur niveau heb je genoeg mensen zitten die er voor zichzelf zitten. Jammerlijk, maar harde waarheid.

Er zullen dus vast wel mensen bij RKC zitten die echt de club willen helpen, maar er zullen ook mensen aanwezig zijn die denken aan hun eigen boterham en de plusjes die het vak met zich meebrengt.

Een mooie club RKC zou zonde zijn als ze het niet redden, hopelijk krijgen ze het beleid weer goed op de rails en keren ze snel terug naar de eredivisie. Toch een van de clubs waar het vaak redelijk vol zit in de Jupiler legue

Fuseren lijkt me voor deze club het enige redmiddel. Samen gaan met FC Den Bosch en FC Oss onder de noemer FC Brabant. Te veel clubs op een te klein oppervlak. Er is simpelweg geen toekomst voor al die Brabantse clubs.

Of wacht, dat was Limburg....

21 januari 2015 om 14:35

Fuseren is juist geen redmiddel omdat de supporters van die clubs die jij noemt niet van plan zijn om met z'n allen achter 1 club te staan. Oss en Den Bosch zijn zelfs rivalen van elkaar. Met een fusieclub krijg je een club zonder identiteit en zonder supportersschare en dat is dus gedoemd om te falen.

Deze clubs zouden is een keer moeten kijken hoe ze structureel een gezond financieel beleid kunnen gaan voeren. Want waarom kan Excelsior wel met gezond beleid goed functioneren in de eredivisie en RKC niet?

21 januari 2015 om 15:46

Je begrijpt dat mijn reactie niet serieus was bedoelt?

Wanneer een club in Limburg er financieel slecht voorstaat roept heel Nederland om FC Limburg. Iets wat ook absoluut niet kan! Vraag me hardop af waarom niemand dan roept om een FC Brabant?

Goed nieuws dat de 6 ton bijna binnen is. Echter ben ik niet blij met Jol. Hij is mede verantwoordelijk voor de periode waarin RKC een te grote broek heeft aangetrokken.

RKC moet langzaam maar zeker weer gaan bouwen aan een gezonde toekomst en bidden dat we in de tussentijd niet degraderen uit de JL. Gelukkig is dat dit seizoen nog niet mogelijk maar voor volgend seizoen hou ik mijn hart vast. Al zie ik ze nog liever in de topklasse spelen dan dat ze failliet gaan.

Uiteindelijk valt of staat alles met de gemeente en hun insteek betreffende de stadionhuur. In het verleden hebben ze RKC al teveel als een citroen uitgeperst op dat vlak.

21 januari 2015 om 12:14

Waarom is het dit seizoen niet mogelijk te degraderen uit de Jl?

21 januari 2015 om 12:52

Volgens mij omdat topklassers aan het begin van het seizoen moeten aangeven of ze willen promoveren, en wat ik heb begrepen wil niemand dat.
Het wordt wel verplicht maar ik weet niet per wanneer.

21 januari 2015 om 13:05

Per 2016 wordt dat verplicht

21 januari 2015 om 13:09

Ah oke, was me niet bekent. Thanks!

Komt Cock dan ook weer trouw mee?

Langzaam groeien naar een positie in de middenmoot van de Juup. Dat is met voorsprong de meest voorzichtige ambitie ooit.

Cock houdt de spiegel dan vast neem ik aan.

Waalwijk heeft toch al vaker aangegeven dat het geen goede basis is voor een profclub, het stadion zit net zo vol als dat er geld in kas zit.

Twee seizoenen geleden hadden ze geluk dat Ben mandemakkers de knip trok, en dat had ie al vele seizoenen gedaan bleek toen, en nu dit weer.
Ik zeg opdoeken en lekker weer in de hoofdklasse gaan spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren