Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Riyad Mahrez dompelt Nigeria in rouw met rake vrije trap in extremis

Laatste update:

Algerije heeft zich zondagavond geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. In Cairo was de titelfavoriet met 2-1 te sterk voor Nigeria. Na een eigen doelpunt van William Troost-Ekong wist Odion Ighalo vanaf elf meter gelijk te maken. Een verlenging leek onafwendbaar, tot aan de 95ste minuut. Riyad Mahrez schoot een vrije trap genadeloos hard binnen en is voorlopig de held van Algerije. In de finale is Senegal aanstaande vrijdag de tegenstander.

Nigeria begon goed aan de halve finale en liet verzorgd voetbal zien. Toch was het eerste wapenfeit afkomstig van Ismael Bennacer. De Algerijn nam de bal vanuit de lucht op de slof, maar stuitte op de verdediging van Nigeria. Ramy Bensebaini was even later op aangeven van Bennacer dicht bij de openingstreffer. Hij kopte van dichtbij maar net over het doel van keeper Daniel Akpeyi. Aan de andere kant liet Chidozie Awaziem een goede kans onbenut. Zo ontpopte het duel in het Cairo International Stadium zich tot een open wedstrijd. Na een halfuur spelen had de Algerijn Baghdad Bounedjah dé kans op de 1-0, maar na een fraaie actie wist hij Akpeyi niet te passeren.

Algerije bleef aandringen en kreeg vijf minute voor rust op gelukkige wijze de voorsprong in de schoot geworpen. Na een goede actie op de rechterflank van Riyad Mahrez werd de bal voorgebracht door de aanvaller van Manchester City. De bal werd van richting veranderd en ging via Troost-Ekong in het eigen doel: 1-0. Na rust werd de wedstrijd fysieker en mocht Bounedjah na een overtreding blij zijn dat hij niet met rood van het veld werd gestuurd. Nigeria werd sterker en was dicht bij de gelijkmaker via Alex Iwobi. Zijn afstandschot ging maar net naast.

Met nog een kleine twintig minuten op de klok maakte Aissa Mandi van Algerije hands in het strafschopgebied. Scheidsrechter Bakary Gassama gaf op advise van de VAR een strafschop aan Nigeria. Vanaf elf meter was Ighalo onverbiddelijk en passeerde hij doelman Rais M'Bolhi. In de slotfase waren er kansen over en weer en raakte Bennacer nog de lat namens Algerije.

Waar beide teams zich op leken te gaan maken voor de verlenging, kreeg Mahrez diep in blessuretijd nog een buitenkansje vanuit een vrije trap. De vier minuten blessuretijd zaten er al op toen hij mocht aanleggen vanaf zeventien meter van het doel. Een muur van zeven spelers was niet genoeg om de City-buitenspeler van het scoren af te houden. Met een snoeiharde en onhoudbare vrije trap schoot hij Algerije naar de finale van de Afrika Cup.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een slot einde! Mahrez leidt eigenhandig zijn land naar de finale. Wat een lekkere vrije trap.

Algerije tegen Senegal! Hopelijk krijgen we een goede wedstrijd te zien in de finale.

14 juli 2019 om 23:10

Wat een ontlading in het stadion. Ik verwacht dat Algerije de cup gaat pakken.

14 juli 2019 om 23:21

Laten we hopen dat de ontlading ook in het stadion blijft en niet de straten op....

Mahrez, schitterend. Twee landen in de finale met een paar sterkhouders waar je met veel plezier naar kunt kijken. Dit belooft wat

14 juli 2019 om 23:38

Vaak valt het uiteindelijk toch weer tegen, maar ga zeker kijken.

15 juli 2019 om 07:56

Het duel in de groepsfase was redelijk eenzijdig. Hopelijk komt Senegal nu beter voor de dag.

15 juli 2019 om 07:56

Het duel in de groepsfase was redelijk eenzijdig. Hopelijk komt Senegal nu beter voor de dag.

Die vrije trap voelde aan als een penaltie: je wist gewoon dat mahrez hem erin zou trappen. Wat een klasse speler. Woorden komen tekort!

14 juli 2019 om 23:18

Inderdaad. Woorden schieten tekort, wel jammer dat hij volgend jaar gewoon weer op de bank te bezichtigen is.

Sinds wanneer is Yes-R een "Afrika Cup kenner"...? hahaha

14 juli 2019 om 23:17

Heeft Egyptische (en volgens mij ook Marokkaanse) roots en volgt het toernooi volgens mij al zo'n 20 jaar.

Als Senegal de finale wint, hoort Sadio Mane de ballon d'Or te krijgen. Hij verdient m namelijk nu meer dan Modric hem vorig jaar verdiende.

14 juli 2019 om 23:19

Lol. Wel schattig dat je het oppert. Come on man, Mané de Ballon D’Or. De prijzen stijgen echt naar mensen hun hoofd. Als je de CL wint en een toernooi met je land ben je automatisch de beste voetballer op het moment?

15 juli 2019 om 01:18

Mane is een van de beste voetballers op dit moment zonder twijfel. Salah word wel genoemd maar heeft slechtere statistieken dan Mane. Mane is naar mijn mening een van de meest onderschatte voetballers op dit moment, staat zo erg in de schaduw van VvD, Salah en Alisson terwijl hij naar mijn mening belangrijker is dan Salah.

14 juli 2019 om 23:33

Nou dan verdient Allison Becker die prijs evengoed dit jaar.

14 juli 2019 om 23:42

Leer lezen a matskos! Obv de criteria waarop Modric hem won, verdient Manio het veel meer (CL, topscorer PL, op 1 punt na 2de PL, Afrika cup als die m pakt). Natuurlijk zijn Messi en CR7 ten alle tijden de beste spelers. Dat weet iedereen. Echter als de mensen die de prijs aan Modric hebben gegeven nu consequent zouden zijn dan hoort Sadio hem te pakken (ALS die de Afrika cup pakt). Anders wordt het het ene jaar wie de beste speler is en t jaar erop weer de meest succesvolle speler etc. Consequentie!

15 juli 2019 om 01:08

Vanwege zijn gemiste strafschoppen zeker? Wat een kul.

Elke keer als Algerije speelt kijk ik naar een echte voetbal ploeg. Zij verdienen dit te winnen

Haha, al die superlatieven over de Afrika cup. Lege tribunes, troosteloze ambiance, hobbelige velden, nauwelijks doelpunten en vaak slecht voetbal.

14 juli 2019 om 23:57

Ahahaha en jij denkt dat iedereen in Afrika vliegtickets, hotel en stadion-tickets kunnen betalen, luister sommige mensen zijn al blij als ze gegeten hebben en dan begin jij over dat lege stadions in Afrika. Niet iedereen heeft de luxe die we in Europa hebben

15 juli 2019 om 00:34

Andere standaarden. Ga naar Singapore en maak rondje door de stad. Als jij terug komt, spuug je op NL. same thing...

15 juli 2019 om 00:38

Ken je de term belah foumek? Ik kijk liever naar een Tunesië - Senegal of Algerije - Nigeria dan de meeste wedstrijden op een EK. Vind de passie en trots van de spelers veel mooier om te zien. Verder is de Afrika cup ook voor het eerst in de zomer wat ik trouwens wel erg jammer vind. In de winter krijgt het toernooi wat meer aandacht naar mijn gevoel en is het temperatuur wat gunstiger voor zowel de spelers als supporters.

15 juli 2019 om 00:40

En over die hobbelige velden? De meeste velden zijn gewoon prima hoor. Iig veel beter dan die van de Copa Amerika als je het mij vraagt, maar goed ik zie sowieso al veel zeikerige reacties over de Afrika cup. Gaat helemaal nergens over.

15 juli 2019 om 06:01

Denk dat je gelijk hebt over de hoeveelheid aandacht. Echter ben ik wel blij dat de Afrikaanse spelers nu niet meer weg zijn in de winter. Je bent ze toch een maand kwijt op deze manier. Ik keek normaal wel. Alleen heb geen Fox helaas. Altijd wel vermakelijk de Afrika cup. Over niveau hoeven we het niet elke keer te hebben. Op het EK en WK heb je genoeg saaie wedstrijden.

Riyaaaaaaad! Wat een baas is het ook. In zo een extremis met laatste seconden op de klok en de druk van heel het land op zijn schouders blijft hij kalm en schiet hij hem koelbloedig binnen. Chapeau! Verder heb ik ook erg genoten van Belaili en Bensebainy. Vooral die Belaili is echt een parel met enorm veel balgevoel en een mooie techniek. Verder ook respect voor Bounedjah die als Spits meeverdedigde als een echte vent en letterlijk vocht voor zijn land en vlag. Zo hoort het ook. Hoor vaak mensen zeuren over de emotie etc bij met name de Noord - Afrikaanse landen, maar dat is toch juist mooi om te zien. Je wilt als supporter toch zien dat een speler met bloed, zweet en tranen aan het strijden is om zijn land trots te maken. Ook complimenten naar coach Belmadi. Wat heeft hij hier een mooie eenheid van gemaakt die voor elke meter vecht en bereid is om vuil werk op te knappen. Op papier krijgen we een hele mooie finale voorgeschoteld. Ik hoop persoonlijk dat Algerije hem wint. Zij hebben mij het meest laten genieten qua spel en passie.

Een finale zonder Koulibali. Echt heel erg zuur voor Senegal. Eerlijk gezegd gun ik het Senegal meer dan Algerije. Die knuppel die zichzelf laat slaan door Zaha z'n arm te pakken en zichzelf in z'n gezicht slaat ermee mag wat mij betreft geschorst worden ivm de sport in discrediet brengen. En de bondscoach is ook een stuk chagrijn. Gister op de persconferentie was het niet echt reclame voor zowel zichzelf en Algerije als voetballand. Wel jammer want op papier hebben ze best leuke spelers met Mandi, Atal, Feghouli, Mahrez, Guedioura en die dribbelaar van Porto. Maar goed, we gaan weer kijken en hopen dat de beste wint. Zeker in deze Africa Cup kan het alle kanten op.

15 juli 2019 om 00:30

Dribbelaar van Porto is vooral op de bank te bewonderen. Algerije speelt het beste voetbal tijdens deze Afrika Cup en ze verdienen de cup.

15 juli 2019 om 10:55

Haha ik was ff z'n naam kwijt. Brahimi toch? Kon er gisteren niet op komen maar ik kon hem ook niet achterwege laten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren