Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rivaldo tipt Real Madrid en Barça: ‘Hij kan in de buurt van Ronaldo komen’

Laatste update:

Rivaldo rekent erop dat Erling Braut Haaland binnen afzienbare tijd de stap naar de absolute top maakt. De Braziliaanse oud-voetballer laat zich donderdag lovend uit over de Noorse aanvaller van Borussia Dortmund en stelt zelfs dat hij gelijkenissen toont met voormalig topspits Ronaldo Luís Nazário de Lima. Rivaldo veronderstelt dat Haaland in de toekomst het liefst naar Real Madrid verkast, maar zou hem ook een prima versterking vinden voor Barcelona.

Rivaldo laat in gesprek met Bwin weten aankomende zomer al te rekenen op een transfer van Haaland naar Real Madrid. "Zijn voorkeur lijkt uit te gaan naar Real Madrid en ik ben van mening dat hij genoeg kwaliteiten heeft om te slagen in het Spaanse voetbal. Hij is meedogenloos voor het doel, wat hem in een bevoorrechte positie plaatst. Maar Barcelona zou ook een goed alternatief kunnen zijn. Hij zal hoe dan ook een geweldige aanwinst zijn voor elke club", zo zegt de inmiddels 48-jarige Braziliaan, die tijdens zijn actieve spelersloopbaan in Spanje actief was voor Deportivo La Coruña en Barcelona.

Haaland is pas sinds afgelopen januari actief voor Borussia Dortmund, dat Red Bull Salzburg twintig miljoen euro betaalde voor de negentienjarige spits. De international van Noorwegen maakte in zijn eerste maanden in Duitse dienst al direct grote indruk en gaat Dortmund bij een transfer de hoofdprijs opleveren, zo is de stellige overtuiging van Rivaldo. "Ze hebben hem in januari voor twintig miljoen euro gekocht en gaan aan het einde van het seizoen misschien wel vier keer dat bedrag ontvangen. Misschien hebben Barcelona en Real Madrid lopen slapen in januari, maar niemand had kunnen bevroeden dat Haaland direct zo’n grote impact zou maken bij Dortmund."

"Ik denk niet per se dat Barcelona een fout heeft gemaakt door hem in januari niet te contracteren", vervolgt Rivaldo over Haaland, die in twaalf officiële wedstrijden voor Dortmund al goed was voor dertien goals en twee assists. "We weten nooit hoe een speler uit de Oostenrijkse competitie zich zal aanpassen in een grote competitie. Als hij in januari voor Real Madrid had getekend, dan was hij nu waarschijnlijk slechts een reserve geweest. Nu zal hij arriveren als een sterspeler die misschien wel direct basisspeler zal zijn."

Rivaldo merkt op dat de speelstijl van Haaland 'door sommige mensen al wordt vergeleken met die van Ronaldo Luís Nazário de Lima'. "Er zijn misschien wel wat gelijkenissen. Haaland is snel, kent geen angst en maakt veel doelpunten. Toch denk ik dat nog te vroeg is om te denken dat hij Ronaldo’s opvolger zal worden. Ronaldo won twee WK’s en nam deel aan vier WK's. Hij betoverde de wereld bovendien met zijn acties en doelpunten. We zullen wat tijd nodig hebben om te zien of Haaland het niveau van Ronaldo kan bereiken, maar Haaland heeft in elk geval de kwaliteiten om bij hem in de buurt te komen", zo is Rivaldo overtuigd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geloof niet dat ie van leipzig komt wel?

zeker een grote speler die in de toekomst mee gaat doen om de prijzen nu heb je Ronaldo en Messi Neymar is ook al iets ouder dus die kun je niet tot de nieuwe generatie rekenen. maar Haaland Felix Mbappe Rashford Odegaard de jong Camavinga F. Valverde Sancho wel

21 mei 2020 om 19:50

Je vergeet Tammy, Hakimi, Trent, De Ligt, Aouar, Davies, Foden, Ihattaren, Haavertz, Greenwood etc(eervolle vermelding voor eeuwig supertalent Lingard)

21 mei 2020 om 19:56

Tammy Abraham zie jij als een toekomstige wereldtopper? Ik eerlijk gezegd niet.. heeft dit seizoen in de eerste 5 wedstrijden 7 goals gemaakt. En in de 20 wedstrijden erna nog maar 6 goals. Ook in de CL vrijwel niks laten zien. Vind hem eerlijk gezegd niet tussen die namen passen..

21 mei 2020 om 20:00

Denk dat Greenwood, Havertz, Ihattaren, Rashford, Foden net een niveau onder de anderen zijn. Tammy meerdere.

21 mei 2020 om 20:08

Rashford zijn goal ratio gezien voor een 23 jarige? Een van de hoogste in arguably de moeilijkste competitie op aarde. En Ihattaren in nog maar 17, dat is letterlijk 6 jaar jonger dan Frenkie, terwijl Frenkie op 17 jarige leeftijd bankzitter was bij Willem II staat Ihattaren wekelijks in de basis bij een van de beste clubs van Nederland. Niet voor niets dat Manchester City geïnteresseerd is in Ihattaren.
En Tammy is inderdaad net een stap eronder, ik dacht dat hij 18 was ofzo. Vandaar.

21 mei 2020 om 20:10

@AjaxCunian Havertz hoort zeker wel bij het hogere niveau van de talenten. Hiermee doe je hem zwaar te kort. Hij is veel beter dan de spelers die je erbij opnoemt

21 mei 2020 om 20:28

Havertz is geen niveau Sancho, Mbappe, Haaland, Camavinga, Valverde etc. Hij is nu weer super in vorm, maar denk niet dat hij dat niveau continu haalt. Beetje verbeterde versie van Ascensio. Rashford heeft een goed seizoen gekend maar moet echt nog stappen maken, de variantie in zijn prestaties is enorm. Eerder dit seizoen kon hij er volgens velen nog niks van, maar is absoluut een toptalent.

21 mei 2020 om 20:41

B-Havertx is beter dan al die anderen op Rashford na. Maar het is geen leeftijd/huidig niveau regressie. Je kijkt naar meerdere variabelen lijkt me. Anders dan was Mbappe nu zowat beter dan Messi omdat hij op 18 jarige leeftijd beter was dan Messi op 18 jarige leeftijd.

21 mei 2020 om 20:49

mbappe speelt met een 1 miljard team in de Franse farmers league, is bijna competitie vervalsing, terwijl Messi op die leeftijd, ook met een goed team, in de ijzersterke La Liga speelde. Groot verschil.

21 mei 2020 om 21:06

CL en WK dan?

21 mei 2020 om 21:13

hahaha 4 doelpuntjes scoren met het Franse all star team van over de 1 miljard is nou niet echt een wereldschokkende prestatie hé? Ditzelfde Frankrijk ZONDER mbappe stond in de finale van het EK 16, en had hem bijna gewonnen.

21 mei 2020 om 21:17

@Brian-vandijk je hebt het Mbappe op het WK niet zien spelen zeker en ook niet in de CL met AS Monaco toen ze de halve finale haalden? Messi komt ook uit voor een topland en zijn meest memorabele moment op dat WK was een gemiste penalty tegen Ijsland. o ja, maar dat zal wel de schuld geweest zijn van Higuain

21 mei 2020 om 21:20

Ja, vooral al zijn goals tegen België waren legendarisch. Verloor ook nooit de bal ofzo. En Monaco was maar een B team zonder potentiële wereldsterren als Fabinho, Silva, Falcao etc. Klopt, mbappe deed het helemaal alleen zoals Messi tegenwoordig bij Barca of Ziyech destijds bij Twente. Nee sorry, ik ga Media's golden boy mbappe maar weer braaf aanbidden alsof het een buitenaards wezen is wat het onmogelijke kan doen en Real Madrid 5x achter elkaar de treble laat winnen. Mijn excuses dat ik niet positief genoeg was over deze bewezen legende!

21 mei 2020 om 21:32

bedoelde meer spelers die kans maken om na Ronaldo Messi de gouden bal te winnen en de spelers in jou lijst zie ik niet die kwaliteiten hebben behalve misschien Havertz en Foden als ze hun potentie waarmaken. maar Mbappe Felix en Haaland hebben een veel grotere kans om jaarlijks om die prijs te gaan strijden. en Davies De ligt en Trent zijn geweldige verdedigers maar die winnen bijna nooit de gouden bal

21 mei 2020 om 23:45

je vergeet de grootste kanshebber als hij bij een creatief team terecht komt Felix

22 mei 2020 om 05:26

@Brian. Zo werkt een vergelijking niet. FDJ of Mo. Van jou uitgaande zou Mo 3 x beter worden dan FDJ. Zou al fantastisch zijn als hij ooit het niveau van FDJ haalt.

22 mei 2020 om 09:55

Havertz is minimaal net zo goed als Sancho en ook zekers niet minder dan Haaland. Totaal verschillende spelers, maar Havertz was vorig jaar de beste speler na Lewandowski.

22 mei 2020 om 09:59

Ik snap jouw redenatie niet. Sancho staat niet eens altijd in de basis bij Dortmund en Valverde evenmin bij Real. Haaland speelt nu net in een topcompetitie. Havertz is al 3 jaar de grote man bij Leverkusen en speelt volgrnd seizoen bij Bayern waarschijnlijk. Ik vind Haverz boven hun allemaal staan (buiten Mbappe maar die is ook al wat ouder).

21 mei 2020 om 22:13

Je vergeet de winnaar van de golden boy award. Rodrygo past easy in dat rijtje

Ik vind hem in niks lijken op R9, dan eerder CR7 van nu. R9 was veel meer een sierlijke voetballer. Ze zijn wel allebei op jonge leeftijd al supergoed, dat wel.

21 mei 2020 om 20:14

Ik vind hem wel iets hebben van Ibrahimovic. Alleen dan een stuk minder acrobatisch

21 mei 2020 om 20:20

Ook een stuk minder neus.
Even serieus is ibra denk ik een betere vergelijking dan ronaldo.

21 mei 2020 om 20:44

Als ik aan R9 denk dan denk ik niet persé aan een sierlijke voetballer, meer aan een stoomtrein die, als ie eenmaal twee seconden aan de bal was, alles en iedereen voorbij stoof en dan altijd een of andere hoek vond om de bal in te poneren

21 mei 2020 om 21:05

Brian, je lijkt wel een puber kerel.. Je bent 32 jaar man, gedraag je er ook naar dan. Er stond wel degelijk 'ex-Ajacieden Van Gaal en Gullit' eerst zoals SuperNico31 zei. En je schrijft zelf dingen als 'eInDeLiJk' en 'woeste Frenkie fanboys' maar durft anderen kinderachtig te noemen. Niveautje hoor..

21 mei 2020 om 21:14

Misschien de comments lezen. Niemand is hier woest, maar men geeft gewoon op een normale manier argumenten waarmee ze ingaan op jouw reacties.

Liever afwachten of die volgend seizoen ook zoveel doelpunten maakt. Barca wil dolgraag martinez hebben dus ik denk niet dat ze dan ook nog voor haaland gaan.

Nou, nee. Haaland is echt bizar goed als spits, echt indrukwekkend, maar lijkt in vrijwel niks op Ronaldo.

Misschien qua doelpunten moyenne en daarna houdt elke vergelijking op. Niet de dribbel, techniek, elegantie van R9 de beste spits ooit. Snelheid zonder bal wel, maar met bal zeker niet zoals il Fenomeno.

Nou 1 ding is wel zeker wat de vergelijking met Ronaldo betreft. Hij gaat nooit 2 x een wk winnen, hij mag blij zijn als hij er 4 weet te halen met Noorwegen. Vind t echt een geweldige speler alleen jammer wat land betreft. Zoals Litmanen en een Giggs bv ook pech hadden die hebben helaas nooit een eindtoernooi meegemaakt, hopelijk kan Noorwegen t niveau van de jaren 90 aantikken of overtreffen. Weet iemand dat wat er buiten odegaard en haaland nog meer is? Midsjo is toch ook een Noor??

22 mei 2020 om 17:09

Midsjo is idd een Noor. Met Kristoffer Ajer heeft Noorwegen ook nog een toptalent als CV. Sander Berge een toptalent als CVM en de backs als Svensson komen ook uit Noorwegen. Verder hebben ze nog Sorloth, Elyounoussi, Markus Hendriksen en Nordtveit.

Haaland is top maar laten we niet overdrijven. Zijn technische vaardigheden is niet zo wauw, zo ook zijn balbehandeling niet. Hij speelde bij Slazburg en nu Dortmund waar hij vaak in matches terechtkpmt waar hij ruimte krijgt, dan is hij gevaarlijk met zijn loopacties en het afmaken maar bij een grote club ga je minder ruimte krijgen en dan wil ik het nog wel eens zien. Dus ja hij is top en scoort erop los maar laten we het afwachten.

Tuurlijk iedereen die een beetje tegen een balletje kan trappen is de next Cr7 ja daaaag je hebt over het iemand die 15 jaar in jaar uit domineert.Prijs 90 euro! Nu koop je een kneus voor 75 miljoen in de hoop dat hij gaat slagen.Welkom inflatie.De euro wordt dan in vergelijking gelijk met roebels dag kapitalisme.Mensen die zich nu (corona)een slag in de rondtewerken om de economie enegzins in toom te houden

22 mei 2020 om 03:18

Voor wat ,want kapitalisme is het niet als verenigingen,bedrijven en banken in schulden verkeren!

Waarschijnlijk gaat het om dezelfde positie als waar El Fenomeno ooit heeft gestaan. Het neusje voor de goal etcetera. Puur qua stijl van voetballen lijken ze in geen velden of wegen op mekaar. Ik keek maar wat graag naar Ronaldo. Die swingde werkelijk met de bal langs zijn tegenstanders. Iedere keer opnieuw. Waanzinnig. Dit doet Erling niet. Daar zit in ieder geval al een verschil tussen beide spelers.

Doet Rivaldo nog altijd pijn dat hij te weinig erkenning kreeg voor dat WK in 2002. Hoe durf je uberhaupt zon vergelijking te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren