Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Reserve-aanvoerder Walter Benítez maakt ondanks nederlaag indruk

Laatste update:

PSV heeft zich zaterdag voor het eerst dit seizoen getoond aan het eigen Philips Stadion. Ruud van Nistelrooij zag zijn 'basisformatie' tegen Villarreal in de eerste helft een 1-0 voorsprong nemen dankzij een alerte intikker van Luuk de Jong. Mede door de vele wisselingen speelde PSV na rust veel zwakker en boog Villarreal diens achterstand om in een zege: 1-2. Walter Benítez, na rust de aanvoerder van PSV, liet zich aan het Eindhovense publiek zien met enkele fraaie reddingen.

De belangrijkste afwezigen aan de kant van PSV waren Cody Gakpo en Guus Til, die beiden niet fit genoeg waren om aan de aftrap te verschijnen. Het duo werd vervangen door respectievelijk Jeremy Antonisse en Xavi Simons. Ten opzichte van het verloren oefenduel met Arminia Bielefeld (4-0) kreeg verder Ibrahim Sangaré de voorkeur boven Marco van Ginkel. Het centrale verdedigingsduo werd gevormd door Jordan Teze en Armando Obispo, terwijl Walter Benítez het doel verdedigde. Bij Villarreal kreeg Arnaut Danjuma een basisplek van trainer Unai Emery.

Het eerste gevaar van de wedstrijd werd gesticht door Noni Madueke. De vleugelspits was Alfonso Pedraza te snel af en sneed naar binnen vanaf de rechterflank, al kreeg hij het schot dat volgde niet tussen de palen. Enkele minuten later snelde Danjuma aan de overzijde directe tegenstander Hoever voorbij. De linksbuiten van Villarreal kreeg de bal bij Dani Parejo, die zijn van richting veranderde schot in de handen van Benítez zag belanden. In de 25ste speelminuut brak PSV de ban.

Vanaf het middenveld had Ki-Jana Hoever een uitstekende pass in huis op Xavi Simons. De aanvallende middenvelder passeerde Pedraza en bezorgde een lage voorzet op maat bij De Jong, die met een fraaie voetbeweging afrondde: 1-0. Na ruim een half uur spelen voorkwam Teze dat Villarreal dat stand gelijktrok. Danjuma leek een vrije doorgang te krijgen richting Benítez, maar de centrumverdediger tikte met een volmaakte sliding de bal weg bij de linksbuiten van Villarreal. Hoewel beide teams op slag van het rustsignaal nog op zoek gingen naar een treffer, werd die niet meer gevonden.

Van Nistelrooij begon na rust veelvuldig te wisselen, waardoor het elftal steeds meer weg kreeg van Jong PSV. Dat werd direct voelbaar op het veld, want Villarreal kwam enkele minuten na rust op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de linkerkant van Pervis Estupinan werd door centrumspits Nicolas Jackson onbedoeld doorgetikt naar de rechterzijde van het strafschopgebied, waar Yeremy Pino in alle vrijheid profiteerde met een halfvolley in de verre hoek: 1-1. Danjuma liet zich kort daarna zien door heerlijk weg te draaien bij Dennis Vos, om zijn schot met links op de lat te zien eindigen. PSV probeerde het hier en daar met vooral pogingen van Veerman, maar kreeg in de slotfase een nieuwe domper te verwerken. Opnieuw begon het met een voorzet van Estupinan, die bij de tweede paal in complete vrijheid werd binnengekopt door Jackson: 1-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Hele goede keeper. Heeft PSV goed gedaan om die binnen te halen.

17 juli 2022 om 11:01

Yep, echt een hele goede aankoop. Ook de enige reden dat het niet 1-5 is geworden. Ik zou m'n hart vasthouden als ik fan van PSV was, ik vond het totaal niet overtuigend. Met Gakpo zal het vast beter worden maar die is zo vaak geblesseerd dat je daar eigenlijk ook niet op kan bouwen.

Na vandaag weten we:

- Luuk blijft Luuk
- Verdediging is niet al te best
- Qua keeper is PSV er heeeeeel veel op vooruit gegaan
- Makkelijk lijkt het niet te worden de komende weken

16 juli 2022 om 21:06

Op een gegeven moment stonden we gewoon met Max, Vos, Luckassen en Hoever achterin. Ik heb in jaren niet zo’n kwalitatief slechte verdediging gezien bij PSV. Al was Derijck - Marcelo ook om te janken.

17 juli 2022 om 03:06

Ahh, Derijck-Marcelo! Dat is nostalgisch, alweer tien jaar terug moet dat zijn? Wat een wereldtoppers zeg. Derijck als onderdeel van die ADO-crew die toen 1 goed seizoen had. Alleen Toornstra is van hen geslaagd. Een achterhoede van Willlems, Derijck, Marcelo en Manolev. Genieten!

17 juli 2022 om 10:39

Hahahaha Manolev 🤘

Zo het is wel duidelijk dat wij dit seizoen makkelijk kampioen gaan worden. me al die oefennederlagen!

16 juli 2022 om 20:53

CL voor de deur en met zo een verdediging aantreden, ik hou mijn hart vast..

16 juli 2022 om 20:54

Die Champions League winnen we ook gewoon joh gene probleem. de voorrondes worden ook een eitje.

16 juli 2022 om 20:56

Ajax verloor in 18-19 ook alle oefenwedstrijden volgens mij. We worden dus gewoon kampioen en komen tot de halve finale van de Champions League! Prima vooruitzicht wel.

16 juli 2022 om 22:15

Het staat geschreven in de sterren, geniet van dit seizoen!

16 juli 2022 om 20:58

Dat zie je verkeerd, Feyenoord wordt dan zeer eenvoudig kampioen.

16 juli 2022 om 21:00

Dit zegt toch niets? Ajax speelt gelijk tegen Eupen en verliest dik van die Duitsers, Feyenoord gaat er dik af tegen Kopenhagen en Union. Ik zou me om die uitslagen echt geen zorgen maken. Als ik mij niet vergis verloor Feyenoord in de voorbereiding op het kampioensjaar van Barendrecht.

16 juli 2022 om 21:04



@lampen.....haha ik lach me de hele dag al suf om jou. Dat is een compliment trouwens.

16 juli 2022 om 21:12

Lachen is gezond. dus graaggedaan.

16 juli 2022 om 21:10

Zegt toch helemaal niks man

16 juli 2022 om 21:37

PSV deed het vandaag aanvallend een stuk beter dan Ajax tegen Eupen. De tweede helft was het minder maar toen werd ook het hele team gewisseld.

17 juli 2022 om 00:15

Wat hebben ze dan precies beter gedaan ? Beide 1 doelpunt gemaakt

17 juli 2022 om 13:02

Psv was de eerste helft veel gevaarlijker. Ajax had het in de eerste helft (met beoogde basis spelers) moeilijk en scoorde pas toen de tweede garde erin stond.

Redelijke eerste helft.
Tweede helft terecht verloren.
Genoeg aanknopingspunten gezien.

prima oefenpot. Psv wist zich goed overeind te houden tegen deze topclub.

16 juli 2022 om 22:29

Volgend weekend tegen Betis. zelfde soort tegenstander.

Je ziet weer dat de verdediging de grootse manco is, zo ga je echt geen kampioen worden met dit matige verdediging, dan roept John de Jong arrogantie tentop we gaan over Ajax, ja versterk dan wat nodig is, dan middenvelders halen wat niet zo noodzakelijk was.

16 juli 2022 om 21:04

Eigenlijk had ik gehoopt dat Hector Moreno zou terugkeren

16 juli 2022 om 21:13

Viel toch nog wel mee kijkend naar de eerste helft. Vooral de tweede helft was niet om aan te zien echter neem ik ook aan dat luckasen niet gaat spelen komend seizoen.

16 juli 2022 om 22:21

Hij heeft helemaal niet gezegd dat ze over Ajax gaan. Hij sprak de ambitie uit en de doelstelling om kampioen te worden en dus zo over Ajax te gaan ipv alleen maar aan te haken. Zou je meer tevreden zijn wanneer hij als directeur van PSV zou zeggen dat een tweede plek ook wel prima is? Lachwekkend slechte reactie zoals gewoonlijk.

17 juli 2022 om 00:09

Ze hebben ook nog 2 verdedigers die basis materiaal zijn en voorlopig niet mee doen. Die jongen van everton komt. Alleen op linksback is het wenselijk om nog wat te halen

Ik ben blij dat het niet gelukt is om Hoever definitief vast te leggen en het lijkt me voor iedereen het beste als we die jongen maar weer direct terug het kanaal oversturen. Ik heb genoeg gezien. Aziz Behich is een superspeler in vergelijking met hem.

16 juli 2022 om 21:02

Ik ben met je eens dat Hoever tot nu toe weinig indruk maakt maar hem vergelijken met Behich gaat wel heel erg ver hoor. Wat was dát een verschrikking zeg

16 juli 2022 om 22:05

OK, dan vergelijken we hem met Michael Ball.

17 juli 2022 om 13:56

Typische fifa verdediger. Fysiek en technisch goed maar heeft gewoon niet de verdedigende kwaliteiten. En dat is toch best handig als verdediger. Wordt continu afgetroefd door slimmere aanvallers.

Positief: Luuk de Jong, hield ook voetballend de ballen altijd vast. Blauwe shirtjes, erg mooi. Benitez, ook al is die niet genoeg getest, bij hoge ballen plukte die ze zo uit de lucht.

Maar ook genoeg zorgen. Aanval met Gakpo Madueke en De Jong is sterk genoeg. Vertessen is een prima back-up spits, maar achter Gakpo en Madueke moet Savio dan wel een gat vullen, want Antonisse en Bakayoko kan je Europees niet mee aankomen.

Middenveld moet echt nog wennen, Sangaré aan zijn positie als enige 6 en Simons en Veerman wie er terug moet lopen. Heb daar we vertrouwen in, maar met Til en Guti heb je ook geen geweldige vervangers. Maar als het middenveld echt in elkaar valt kan het zeker goed uitpakken. Verdediging is (nu) nog erg zwak. Max is bijna altijd uit positie, ik zie liever Mauro als die terug is. Hoever liet Danjuma 5x uit z’n rug vertrekken en had het enorm zwaar. Ook nog geen chemie met Madueke. Alleen vlak voordat die eruit ging gaf Hoever een heerlijke bal buitenkant rechts, maar hij voegt echt niks toe tot dus ver… Teze vind ik goed, maar Obispo is minder verfijnd en kan echt een probleem worden met zijn lompheid. Het is nog geen team wat ik zie winnen van een Benfica van vorig jaar om de CL in de gaan. Oppegard en Sambo net te kort gezien, maar van de talenten lijkt eigenlijk alleen Bakayoko echt bij PSV 1 te zitten.

16 juli 2022 om 20:56

Duidelijke analyse👍👍

16 juli 2022 om 21:09

De aanval met Gakpo - De Jong - Madueke is inderdaad sterk genoeg, maar we weten allemaal hoe blessuregevoelig Gakpo en Madueke zijn. Savio zal kan misschien een verrassend goede vervanger zijn, Bakayoko kan net mee op Eredivisieniveau en Antonisse überhaupt nog niet met PSV 1.

Dat middenveld ben ik dan misschien wel iets enthousiaster over dan jij. Van Sangaré kennen we natuurlijk zijn waarde, maar ik vind Veerman en Simons allebei echt goede voetballers, als die het systeem met een 6 en links- en rechtshalf door gaan krijgen zit er echt veel voetbal in. Zelfde probleem natuurlijk wel als met de aanval; Til vind ik een waardeloze voetballer en de enige positie waar Guti ooit meerdere wedstrijden achter elkaar goed gespeeld heeft bij PSV is als meest verdedigende middenvelder in een dubbele pivot, op dit moment een niet-bestaande positie in het elftal.

De verdediging is verschrikkelijk. Punt. Hoever is bij lange na niet het talent dat hij leek toen hij voor Liverpool debuteerde en gekocht werd voor 10 miljoen door Wolves, Max moet zo snel mogelijk naar een club waar ze met wingbacks spelen want in een viermansverdediging staat hij nooit goed. Ik had het een jaar geleden nooit durven zeggen, maar ik kan niet wachten op Mauro Junior. Centraal kunnen we het misschien net af dit seizoen met Teze en Ramalho, maar weer totaal geen diepte.

Kortom: PSV gaat een gigantisch risicovol seizoen tegemoet. Er is maar één iemand die ik als zekerheid durf te beschouwen en dat is de keeper. Voor de rest moeten alle basisspelers het hele seizoen fit blijven het altijd de kant van PSV opvallen met die wankele verdediging af en toe. We gaan het wel zien.

16 juli 2022 om 21:33

@psvmanunited. Savio heb ik ook wel vertrouwen in. Maar wel weer alleen maar jonge spelers met Savio, Vertessen en Bakayoko. Dat is gewoon te licht in mijn ogen als je Europees wil spelen.

Middenveld zie ik ook wel potentie in hoor, maar nu zijn ze nog enorm zoekende (en dat mag). Eerste helft staat de 10 van Villareal achter elkaar vrij, daar klopte iets niet.

Verdediging eens, Mauro was echt een verademing dat je opeens een back had die maximaal 1 keer per wedstrijd gepasseerd werd en niet steeds op z'n reet ging liggen. Net zo'n verademing als Benitez nu t.o.v. van Drommel, die leek soms wel een jochie van 15.
Teze en Ramalho deden het tegen Ajax in de bekerfinale prima, aan de andere kant hadden ze geluk dat er 2 goals worden afgekeurd. Ze zijn echt niet slecht met zn 2en maar we hebben zoveel behoefte aan een topper achterin.

Helemaal eens met je kortom. We moeten wel beseffen dat de transferperiode nog lang is. Kijk hoeveel gaten Feyenoord nog moet vullen. We moeten echt hopen dat we de CL ingaan, dan zie ik nog wel mooie dingen gebeuren komende jaren.

16 juli 2022 om 21:42

Ik zei het net al ergens in een andere reactie, maar PSV heeft dit seizoen inclusief de huursom van Hoever nog geen 7 miljoen euro uitgegeven aan transfersommen deze transferperiode. Nu zullen daar nog wel wat tekenbonussen verborgen liggen, maar PSV kan toch nog makkelijk 10 miljoen neerleggen voor een verdediger die er gewoon direct staat.

Brands wil steraanvallers en middenvelders zien, maar als hij echt gegroeid sinds zijn vorige periode PSV gebruikt hij dat grote netwerk van hem gewoon eens voor een goede verdediger. Kijk eens in de Ligue 1 rond bijvoorbeeld, daar lopen beesten van verdedigers rond en de uitblinkers in de middenmoot/onderkant daarvan willen nog best naar PSV gezien Sangaré en Benítez.

17 juli 2022 om 00:08

@psvmanunited. wat mij niet echt hoopvol stemt, is dat het al het hele vorige seizoen duidelijk was dat de verdediging het zorgenkindje is. En dan denken ze met Hoever en Brantwaithe (benitez vind ik dan wel echt een mega zet) het op te lossen. Daar komt denk ik niks meer bij

16 juli 2022 om 21:09

Heel veel van die jong PSV spelers zijn er fysiek gewoon niet klaar voor. Behalve Saibari en Doudah trouwens, die hebben fysiek totaal geen moeite, maar zijn kwalitatief gewoon een stuk minder en het is de vraag of die twee ooit PSV niveau worden.

16 juli 2022 om 21:37

@tvl11. Nee klopt, en Saibari is bijna 21 en Doudah bijna 20. Die redden dat echt niet komende jaren. Ledezma moeten ze lekker verhuren en dan hopen dat je daar een paar miljoen voor kan krijgen.

16 juli 2022 om 21:54

Ja Ledezma vind ik wel interessant. Kan een ruwe diamant zijn.

17 juli 2022 om 03:09

Geen zorgen- als Obispo blijft tegenvallen heb je altijd die knul van Everton nog die de boel wel even gaat reorganiseren voordat wereldtopper Ramalho terugkeert.

17 juli 2022 om 20:41

Aan de andere kant stond er vorig jaar een schutterende keeper achter en waren we desondanks heel dicht bij plaatsing voor de CL en het kampioenschap. Je bent er tov van vorig jaar in ieder geval niet op achteruitgegaan in de verdediging, dus met Benitez er nu achter zou je logischerwijs onder de streep beter moeten presteren.

En ja Boscagli ligt er nu een halfjaar uit, maar vorig jaar hebben we ook het hele seizoen een ziekenboeg vol verdedigers gehad. Als we het toen nog redelijk konden redden met nota bene Guti en Max in het centrum en Mvogo er achter, moet dat nu ook redelijk lukken met Benitez erachter.

Stuur die hoever maar weer terug.....
Laat Sambo maar staan

16 juli 2022 om 21:44

Shurandy Sambo maakte echt een goede indruk inderdaad.

Echt een hele goede keeper. Zorgenkindje minder voor PSV. Iemand die weet of Benitez ook (al) international is (als reserve dan welteverstaan)? Hoever viel me erg tegen. Lijkt me niet dat je die tegen Tadic/Bergwijn wilt hebben staan straks?

16 juli 2022 om 21:05

@alkotorin. Geen international, nog nooit opgeroepen. Kan ook voor Frankrijk kiezen.

16 juli 2022 om 22:07

Las in een topic toen die aangetrokken was van een insider qua Argentijns voetbal dat ie in Argentinië totaal niet hoog aangeschreven staat en ik meen dat ie daar ergens als evt 8e doelman werd gezien ofzo

Redelijke tot prima eerste helft, tweede helft met de jonkies stuk minder. Met Gakpo terug en een Sambo/Mauro op rechtsback ga je er een stuk op vooruit. Gelukkig zijn er nog 3 oefenwedstrijden voordat het echt los gaat dus dat komt wel goed denk ik. Madueke was prima, Luuk als vanouds, Simons nog beetje onwennig, Benitez goed. Benieuwd naar komende week. Dan Til en Gakpo terug, krijg je al een andere selectie.

16 juli 2022 om 21:05

Max blijft wel de zwakke plek van het elftal. Die wordt continu voorbijgelopen. Daar kan je beter Mauro zetten of een nieuwe LB halen.

16 juli 2022 om 21:08

En Hoever? Dat is toch wel een mispeer als ik die zo nonchalant zie spelen.

16 juli 2022 om 21:13

Vandaar dat ik ook Sambo en Mauro noem inderdaad. Eerste oefenwedstrijd slecht kan, tweede ook, maar na 3 heb ik genoeg gezien. Hoever is niks.

Zo'n Hoever, hè, daar snap ik nu niks van. Qua dekking en positionering lijkt hij af en toe wel een pupil. Wat doen ze in Engeland dan qua opleiden?

Verder heb ik me weer(!) aan Madueke geërgerd. Die staat alleen voor Madueke in het veld. Dat slalom van rechts naar links en ondertussen kan hij 2 man wegsteken en nog een pass naar de buitenkant geven zodat iemand kan voorzetten. Maar nee, altijd weer een kansloos schot... hij kan zo goed voetballen, maar zo gaat het er niet uitkomen.

Verder niets nieuws opgestoken. Luuks goal was mooi, en die 2e van Villareal fantastisch. Met die vooractie van Kapoue, en dan de perfecte voorzet.

16 juli 2022 om 21:03

Madueke is prima voorin, moet inderdaad soms beter het overzicht houden. Maar is wel iemand die voor dreiging zorgt en vaak 2 verdedigers bezighoudt.

16 juli 2022 om 21:31

Zeker prima. De kwaliteit druipt er vanaf. Daarom erger ik me ook aan hem, ik weet zeker dat zijn productie in goals en assists explodeert als hij die mentale switch maakt en meer teamspeler wordt. Dan wordt hij ook echt belangrijk.

Taakje voor Ruud. Maar als ik de Jong spelers meer die combineren dan de PSV 1 spelers dan weet ik dat het wel goed komt. Dat voetbal zonder systeem is nog een beetje de erfenis van Schmidt.

Nou hij stond goed te keepen maar om nou te zeggen dat Benitez degene was die indruk maakte gaat me wel wat ver hoor. Vond dat Madueke vandaag mooie dingen liet zien, Xavi speelde ook een aardige pot en Luuk pikt natuurlijk zijn goaltje mee. Al met al zag het er best aardig uit maar er zal toch nog het een en ander bij moeten komen in de breedte, Doan weg, Bruma weg, Zahavi weg, daar hebben we eigenlijk alleen de Jong voor terug gekregen. Achterin is het ook magertjes, niet alleen vanwege blessures maar ook in de vorm van kwaliteit. We zullen zien wat voor wonderen de Jong nog gaat verrichten.

Als Ajacied en dus neutrale kijker de 1e helft een prima pot gezien, 2e helft door al die wissels zakte het in. Verschil met vorig seizoen, een keeper met zelfvertrouwen die zeker punten gaat pakken voor PSV en een hele goeie spits die wel de kansen maakt. Denk dat PSV gewoon weer de strijd met Ajax aankan dit seizoen in de competitie, ze zijn er sterker op geworden. Mits Gakpo en Sangare blijven maar daar ziet het wel naar uit.

PSV heeft in ieder geval een prima keepertje in huis en een hele fijne spits. Kan best weer een spannend seizoen worden in de Eredivisie.

Ziet er voorlopig niet best uit voor psv
Zij moeten de poulefase CL halen anders zijn Gakpo en Sangere weg
Of verliezen ze veel van hun hun waarde.
PSV doet voorlopig Conference Leaque transfers
Ajax CL transfers!!

16 juli 2022 om 21:42

Luuk de Jong en Benitez zijn toch prima aankopen?

17 juli 2022 om 20:48

Luuk de Jong heeft de afgelopen twee seizoenen meer CL wedstrijden gespeeld dan al die fantastische CL transfers van Ajax hebben gespeeld, beetje boude bewering dus.

De kwaliteit spat van Beniteze af. Denk dat wij er veel plezier van kunnen hebben. Andere keepers vorig seizoen hebben erg veel punten gekost. Ben er blij mee. Er staat echt iemand tussen de palen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren