Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rellende Ajax-fans houden gemoederen in Schotland bezig: 'Een grote schande'

Laatste update:

Het gedrag van een groep Ajax-fans rondom het Europa League-duel tussen Celtic en de Amsterdammers, blijft de gemoederen in Schotland bezighouden. De lokale media spreken nog steeds schande van de gedragingen van de Nederlandse ‘supporters’, die zich van hun slechtste kant lieten zien en op diverse plekken in de stad verderf zaaiden.

De krant Daily Record opent met de kop ‘Dam You’, verwijzend naar de Nederlandse hoofdstad. Daarnaast is een foto geplaatst van kroegeigenaar Neil O’Donnell, die verschrikkelijk is toegetakeld. Hij vertelt hoe zijn kroeg werd bestorm door in zwart gehulde hooligans, nadat zij eerst een naburig gelegen café kort en klein sloegen. O’Donnell wist de vandalen buiten te houden. “Maar toen ben ik door de jongens van Ajax met een ijzeren staaf geslagen”, zegt hij. Hij brak onder meer zijn kaak.

Ook de Britse staatsomroep BBC maakt middels een aantal schokkende foto’s gewag van de wandaden. Er zouden nog enkele gewonden met zwaar letsel in het ziekenhuis liggen. De zaak wordt momenteel onderzocht door de Schotse politie, die op zoek is naar getuigen. Rondom de wedstrijd werden al vier Ajax-fans gearresteerd. Een meegereisde supporter gaf toe dat hij een politieagent heeft ingevallen. Hij was tevens in het bezit van cocaïne. Het leverde hem een boete van 700 euro en een levenslang stadionverbod op in het Verenigd Koninkrijk.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat justitie nooit begrijpt is dat je deze mensen keihard moet aanpakken. Ze komen er altijd makkelijk mee weg. Werkstrafje of boete ofzo, maar een boete moet je ze niet geven want dat soort tuig heeft helemaal geen geld en gaat dan stelen enz.

De gevangenis is ontworpen voor een specifiek doel, net om dit soort tuig in op te sluiten. Es kijken hoe ze er een jaar of twee later nog over nadenken. Hebben ze genoeg tijd om na te denken. Bij sommigen helpt het en beteren hun leven, de rest mag blijven.

28 november 2015 om 15:48

Dit soort types kunnen niet nadenken, dat is het probleem. Die gevangenisstraf vinden ze waarschijnlijk nog stoer ook.

28 november 2015 om 15:52

Geld hebben de meeste genoeg. De meesten hebben gewoon werk en sta er niet van te kijken als er hoger opgeleiden tussen zitten.

Wordt tijd dat de meldplicht er komt zodat ze zich elke thuis- en uitwedstrijd (inclusief oefenwedstrijden) op het plieiseburo moeten melden en dat gedurende tien jaar zodat hun sociale leven dan ook naar de vaantjes is.

28 november 2015 om 16:02

Klopt. Hoe rijk of arm je bent, we hebben allemaal maar 24 uur in een dag. Opsporen, aanpakken, kapot maken.

28 november 2015 om 16:10

Als jij een half jaar bak krijgt wegens zware mishandeling , komt je baan ook in het gevaar, dus wel zwaar straffen dus.

28 november 2015 om 15:54

Gewoon poging tot moord met voorbedachte rade (anders heb je geen wapen bij je) opleggen. Uitleveren aan Schotland en tot nooit meer ziens.

Triest triest triest...... Het gaat over en weer en ik zie er geen einde aan komen.

Voor dit soort mensen zou ik bijna de doodstraf weer willen invoereb. Wat een idioten, je kan zo iemand doodslaan. Het zijn ook ongelofelijke mietjes. Komen altijd in groepsverband en pakken iemand waarvan ze zeker weten dat ze hem aankunnen. Ga zo door, helden!

28 november 2015 om 15:57

Inderdaad. Dit zijn de grootste idioten die er in Nederland zijn. Denken een punt te maken en geweldig te zijn door met een hele groep een binnenstad te slopen en hulpeloze mensen het ziekenhuis in te slaan. Wanneer gooien we deze mensen eens levenslang in de cel? Het is niet zo dat ze verplicht zijn zulke dingen te doen en niet meer kunnen nadenken. Het probleem is dat ze vaak door de groep worden gemotiveerd zulke dingen te doen (noemen ze groepsdruk, iets wat natuurlijk totale onzin is en gewoon verklaard kan worden door mentale zwakheid) en dat als verdediging opvoeren. Zeggen ze dat ze afgetuigd worden (dus ga je maar anderen aftuigen...) als ze weigeren mee te doen, terwijl ze ook gewoon de keus hadden thuis te blijven en lekker op de bank de wedstrijd te kijken.

En dan zijn er nog ajacieden doe durven te beweren dat er bij hun niet zoveel idioten fans hebben. Nou dat zien we elk jaar in Europa.
Hopelijk worden deze idioten kei maar dan ook keihard aangepakt en gaan ze eens een tijdje zitten geen zachte aanpak tegen hooligans.

28 november 2015 om 15:58

Dit zijn geen fans. Dit zijn idioten die een excuus zoeken om zich te misdragen. Die heb je helaas bij elke club en de meesten zijn in het dagelijks leven net zo idioot.

28 november 2015 om 16:13

elke eredivisieclub heeft zijn eencelligen. Daarin scoort Ajax echt niet anders, wel is het zo dat als Feyenoord Europees gaat spelen je ineens erg veel incidenten te horen krijgt. Maar het heeft niet zo zeer met de club te maken, wel met het feit dat deze randdebielen voetbal als excuus misbruiken om zich te misdragen.

28 november 2015 om 19:02

Er zit nog wel een verschil tussen de Feyenoorders en Ajacieden en dat is de 'tegenstander' tijdens de rellen. Waar het bij Feyenoord met regelmaat om de politie gaat, zie je bij Ajax vaak dit soort sneue berichten. Het is niet stoer om te rellen, ook niet met de politie, maar met een groep hooligans een barman volledig aan gruzelementen slaan is toch wel een stapje verder. Iemand die in zijn eentje onbewapend tegenover een groep met boksbeugels, knuppels, flessen, etc. staat, is zo weerloos als maar kan. En daarnaast zie je vaak genoeg dingen over Ajax, maar wordt de schuld altijd afgedragen aan anderen. Zie bijvoorbeeld de brand in het clubhuis. Iedereen hier schreeuwde moord en brand over de Feyenoorders, maar achteraf bleek dat het van binnenuit kwam.

29 november 2015 om 01:49

Je bent niet goed bij je hoofd om onderscheid te maken tussen randdebielen van de 1 of de andere club. Tevens is het generaliseren to the max.
Het zijn bij alle clubs een aantal idioten bij jouw geliefde Feyenoord bij mijn Ajax etc. Maar als je denkt dat te kunnen verdedigen is er ook in jouw hoofd iets niet in orde. Ik heb ooit mee gemaakt dat volwassen nec-ers een jochie van een jaar of 10 met een Ajax shirt in elkaar wilde meppen, zegt dat alles over Nec? Nee dat zegt alles over een paar idioten die daar rond lopen.
Maar geweld goed proberen te praten zegt wel alles over jou. Ga je diep schamen over je post mafkees.

28 november 2015 om 18:13

En dan zijn er ook weer Feyenoord-supporters die iedere mogelijkheid aangrijpen Ajacieden woorden in de mond te leggen. Niemand heeft ooit gezegd dat wij geen debielen onder ons hebben. Iedere club heeft mensen van wie het IQ niet groter is dan de schoenmaat. Verder moet je dit volk natuurlijk gewoon de rest van hun leven vuilnis laten prikken. Maken ze zich mooi nuttig, hoeven wij hun opvang niet te betalen en heb je er geen last meer van.

Dit is weer negatieve reclame voor ons land,na het Feyenoord incident in Rome.
Ik hoop dat er een initiatief wordt gestart om de kroegbaas tegemoet te komen.
Dit zijn actie's die het imago van,in dit geval Ajax,enorm kunnen schaden in Europa.
Scotland staat bekend als een gastvrij land,met een prachtige cultuur en landschap.
Als Celtic aanhangers dit doen in Amsterdam,staat bij ons de boel in de fik.
Misschien moet je het cafe maar sluiten op zo'n avond/dag voor niet stamgasten.

28 november 2015 om 18:06

Wat lul je nou met "als Celtic supporters dit doen in ons land"
Heb je niet opgelet de afgelopen 2 keer dat ze hier waren ? Diverse winkels kort en klein geslagen auto op ze kop gezet ook diverse gewonden.

Absoluut niet goed te praten wat die debielen die zich ajax supporter noemen gedaan hebben. Maar ga nou niet doen alsof die van Celtic heilig zijn.

Het wordt tijd dat er nationaal/europees keihard wordt opgetreden tegen dit soort mongolen. Dit zijn blijkbaar 'supporters' maar zo mag je ze ntoch eigenlijk niet noemen.

28 november 2015 om 16:51

Een beetje zoals je terroristen geen moslims kan noemen. Die kleine groep debielen die het voor de gewone man/vrouw verpest.

28 november 2015 om 17:01

Leidsehood, je moet het omdraaien denk ik. Hoeveel terroristen zijn moslim? Nuff said.

28 november 2015 om 17:27

Dit is wel heel makkelijk.
Hoeveel hooligans zijn voetbalfan.
Ook onder moslims is het aantal dat zich misdraagt te verwaarlozen.
Het grote nadeel is bij beide situaties dat de goede onder de kwaden moeten lijden.
Laten we niet gaan generaliserwn, dat is een gevaar.

29 november 2015 om 20:16

Late reactie Nevare. Maar alsnog

Je bedoelt dat veel terroristen moslim zijn?? Ehm dat is misschien het beeld dat jij hebt maar laat me dat even rechtzetten:
- high school shootings Usa
- Breivik
- Rote Armee Fraktion
- Terroriseren van moslims dmv brandsteken in moskeen
- Fascisten in Zuid Amerika
- ETA in Spanje
- IRA in Ierland
- Tamil Tijgers
et cetera et cetera. Als je beweert dat de meeste terroristen moslim zijn dan moet je echt even een geschiedenisboek openslaan. Maar het is logisch dat je dat denkt aangezien op dit moment veel aandacht wordt besteed aan moslim terrorisme.

Zoals Fraxz ook al zegt: bijna alle hooligans zijn voetbalfans, wat zegt dat over jou en mij?

Man man man. Stelletje tokkies. Ik houd van voetbal, maar het is zo jammer dat er een redelijk grote groep debielen is die deze sport keer op keer verkloot. Je schaamt je kapot als gewone supporter. Mensen van de F Side en Vak 410 zouden hier strenger op moeten zijn denk ik, die moeten weten wie dit waren lijkt me, maar misschien zit ik er totaal naast.

En straks als het ooit tot een verbod voor uitsupporters komt wordt er weer moord en brand geschreeuwd. Zoals altijd zullen dan de goeden weer onder de kwaden lijden. Wellicht kunnen degenen die wel tot normaal denken in staat zijn eens proberen enige sociale controle uit te oefenen.

Onnodig, schandalig en zielig. Veel meer kun je er niet maken. Arme man.

Ik wil nie te veel van mijn psv kant te laten zien maar van die kant heb ik alleen maar positieve geluiden gehoord en steun van alle kanten , en bij ajax en feyenoord gaat het blijkbaar ook om andere dingen , ik vind het toch een kwestie van normaal denken , deze mensen moet je dus flink straffen anders snappen ze het niet. Stelletje tokkies.

28 november 2015 om 21:10

laten we t zo zeggen , de dichtheid lijkt groter bij Ajax en Feyenoord

Elke club heeft dit soort idioten helaas, ook Psv.maar deze mensen die dit gedaan hebben moeten gewoon gestraft worden en een levenslang stadionverbod. Er moet wel iets aangedaan worden als andere supporters deze mensen helpen of beschermen. Ik vind ook dat de club meer moet doen om dit te voorkomen, want anders wordt uiteindelijk de club gestraft.

Ik ben bijna blij dat Ajax geen ronde verder komt ...

Wanneer stoppen ze nou gewoon eens met het laten meereizen toelaten van uit supporters, geeft zo vaak, zoveel problemen. Jammer voor de goed willende maar die idioten hou je nooit tegen. Zal wel een hoop reacties krijgen waarom de goede dan onder de kwade moeten lijden maar je zal je kroegje daar maar hebben een en stel van die imbecielen binnen krijgen. Gewoon mee stoppen, scheelt een hoop gezeik en politie inzet, die kunnen dan mooi voor andere zaken ingezet worden.

Jammer dat de Ajax en Feyenoord fans in Europees verband ook echt altijd negatief in het nieuwd moeten komen. Het zou toch eens tijd worden dat de clubs zelf ook verantwoording leggen. Door zelf een beveiligingscrew of iets dergelijk mee te sturen. Want dit moet een keer ophouden.

Te walgelijk voor woorden. Ajax heeft te veel idioten rondlopen die meegaan naar dit soort wedstrijden. Het is denk ik niet toevallig dat we de laatste tijd veel onrust uit een bepaald vak horen. Ik zou niet raar staan te kijken als het weer dit soort mannetjes zijn. We zijn ze beter kwijt dan rijk. Weg met de "supporters" die zich de echte supporters noemen en elke wedstrijd protesteren tegen stadion verboden, wegblijven omdat ze weer eens boos zijn of aan drugs gelinkt worden. Het is raar volk die we helemaal niet moeten toelaten in de Arena. Dan maar minder "sfeer". Ik kom naar de Arena om naar Ajax te kijken. Ik doe dat op mijn manier (zittend en stil) en dan durven dit soort gekken mij als nep supporter neer te zetten. Weg ermee.

Het zal een keer niet zo zijn met Ajax supporters.
Het zou me niet verbazen als Celtic straks zoiets heeft van: we gaan sowieso niet winnen van Fenerbahce. Puur om dit soort mensen geen excuus meer te geven dit seizoen om te rellen in Europa.

En maar huilen en verongelijkt zijn als ze niet welkom zijn bij bijvoorbeeld Utrecht. Wat bezield die mafkezen om daar de boel kort en klein te slaan en mensen te mishandelen? Idioten.

28 november 2015 om 20:06

Ja eh dat is een vergelijking die nergens op slaat. Utrecht laat geen Ajax supporters omdat ze bang zijn dat hun eigen Utrecht aanhang zich zo gaat misdragen dat FC Utrecht uiteindelijk daarvoor bestraft wordt. Dat heeft niets met deze situatie te maken.

29 november 2015 om 14:02

De burgemeester van Utrecht laat geen Ajax fans toe, omdat de Ajax fans een te grote risicogroep is. Dit walgelijk bericht bevestigt nogmaals het gelijk van de burgemeester.

30 november 2015 om 13:53

Haha sjonge jonge gast. Het staat overal en Utrecht erkent het zelfs. Ajax mag niet komen omdat Utrecht bang is dat hun eigen supporters zich zo gaan misdragen dat de Knvb Utrecht daarvoor gaat straffen.

29 november 2015 om 10:36

ja het lag aan celtic in amsterdam die al rellend een vlag steelde en het lag ook aan celtic in schotland dan moeten ze die kroeg maar dichtgooien maar die zwart geklede mannetjes met ijzeren staven konden er niets aan doen natuurlijk

30 november 2015 om 16:32

onschuldige slachtoffers?????? bij de laatste 21 europese wedstrijden is het 12 x mis gegaan en jij begint over onschuldige slachtoffers niets onschuldig aan keihard aanpakken die idioten van welke club dan ook die zich misdragen dit soort gasten maken ajax zijn naam kapot

Haha stapt de supportersvereniging van ajax niet eerdaags naar de rechter om het weren van ajaxfans aan te vechten? Ik begrijp hun actie en kan me vinden in de redenering die ze aandragen, maar wens ze met o.a. dit nieuws in het achterhoofd erg veel succes. Het zal hun zaak er in ieder geval niet sterker op maken.

Overigens werden de rellen van zgn. Feyenoordsupporters in Rome ontzettend breed uitgemeten in de media en hoor ik hier nu toch pas voor het eerst over. Kan aan mij liggen (sluit het echt niet uit), maar het lijkt wel erg raar zo. Is bovendien niet de eerste keer dat er een stel dwazen dat zich ajaxsupporter noemt rotzooi trapt rondom duel met Celtic. Die groepen liggen elkaar echt niet.

Gewoon nog veel en veel harder aanpakken! Ook geen medelijden met welwillende supporters, gewoon een ban op uit wedstrijden van betreffende club. En van mij part voor een twee jaar of zoiets. Dan weet je zeker dat ze het de eerste twee jaar niet weer kunnen doen!

30 november 2015 om 16:37

dat ben ik niet met je eens het zijn altijd maar kleine groepen die rotzooi trappen maar ik denk dat 75%van de ajax supporters goede bedoelingen hadden en al helemaal niet op rellen uitzijn dan is het belachelijk om alle ajaxsupporters te straffen

Justitie moet gewoon nog harder optreden tegen dit soort lui. Dat is de enige oplossing. Als ze een boete krijgen van 4000 euro en ze flikken het nog een keer 8000 euro boete en gevangenisstraf etc. Dat is echt de enige manier.

Er is een heel groot verschil tussen fanatiek Ajax suppporter zijn en dit soort idioten. Als je zo graag wilt knokken ga dan lekker op kickboxen ofzo maar daar zijn ze waarschijnlijk weer te laf voor. Met zn allen durven ze wel.

Gewoon bij elke misdraging de straf verdubbelen. Van mijn part levenslang als ze zich blijven misdragen.

Zijn geen supporters maar gestoorde criminelen. .opsluiten en sleutel vergooien...verziekte een reeds verziekte sport meer en meer!

en dan straks weer huilen als ze nergens meer welkom zijn

Doe maar weer een taakstrafje voor deze lieve jongens. Wanneer zien we de straffen voor dit soort tuig niet eens wat verhoogd worden. Wat jaren in de bajes zouden ze van opfrissen, de klootzakken.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren