Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Redknapp ‘enorm geïmponeerd’: ‘Het was moedig om Man City te verlaten’

Laatste update:

Jadon Sancho beleefde donderdagavond zijn basisdebuut in de nationale ploeg van Engeland. De achttienjarige aanvaller stond negentig minuten op het veld in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten (3-0) en gaf de assist bij de 2-0 van Trent Alexander-Arnold. Sancho werd door bondscoach Gareth Southgate beloond voor zijn indrukwekkende seizoensstart bij Borussia Dortmund en dat was volgens Jamie Redknapp niet meer dan verdiend.

Dit seizoen was Sancho in zeventien officiële wedstrijden voor Dortmund goed voor vijf doelpunten en acht assists; gemiddeld is hij elke 66 minuten betrokken bij een doelpunt. Het leverde hem vorige maand al een korte invalbeurt op in de wedstrijd tussen Kroatië en Engeland (0-0), maar donderdag stond hij dus voor het eerst in de basis van the Three Lions. Zijn keuze om Manchester City in augustus 2017 te verlaten voor Dortmund heeft goed uitgepakt voor de jongeling.

"Wat een talent", zegt voormalig Engels international Redknapp bij Sky Sports. "Ik was enorm geïmponeerd door hem. Hij is een goed voorbeeld van iemand die naar het buitenland is gegaan om zichzelf daar in het eerste elftal te knokken. Met alle respect voor Manchester City: als hij daar was gebleven, had hij vanavond (donderdagavond, red.) absoluut niet voor Engeland gespeeld. Dat is gewoon een feit." Redknapp spreekt van een 'gewaagde, moedige gok', waar Sancho nu voor wordt beloond.

"Ik houd van zijn flair op het veld: hij heeft zoveel talent en voetbalt heel makkelijk", voegt de voormalig middenvelder van onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur daaraan toe. "Hij dribbelt langs tegenstanders alsof ze er niet staan. Aan de bal lijkt alles bij hem vanzelf te gaan. Hij loopt weg bij mensen, maakt overstapjes en kan een splijtende pass geven. Hij is een heel technische speler. Het is ongelooflijk dat hij dit op zijn achttiende allemaal al laat zien op zo'n hoog niveau. We mogen ons gelukkig prijzen met hem."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enorm getalenteerd, denk dat hij binnen 1/2 jaar basisspeler is bij Man City. Ik zie hem Sterling wel uit de basis spelen.

16 november 2018 om 12:43

Ik denk dat het heel lastig wordt om Sterling in deze vorm en met zijn klasse uit de basis te spelen. Hij is nu juist zo enorm belangrijk voor Manchester City en nog erg jong ook.

16 november 2018 om 12:59

Ik vind Sterling nou niet echt een geweldenaar, in potentie is meneer Sancho een stuk beter

16 november 2018 om 12:57

Maar Dortmund heeft net zijn contract verlengt tot 2022, dus waarom zouden ze hem binnen 1/2 jaar laten gaan? Bovendien is er geen clausule in opgenomen, dus mag City (en andere geïnteresseerde clubs) een miljoen of 80 betalen gok ik.

16 november 2018 om 13:55

Heeft Man City geen terugkoopclausule in het contract van Sancho? Meestal hebben de topclubs die hun tallenten laten gaan een terugkoopoptie

16 november 2018 om 14:01

Ze hebben wel een clausule opgenomen. City krijgt voorrang als zij het hoogste bod kunnen/ willen evenaren.

Daarnaast is Sancho bij City 4e of zelfs 5e keus. Aangezien Pep na Sterling nog Sane, Mahrez etc vaak genoeg middenvelders op zijn positie neerzet. Tot nu dus een hele verstandige beslissing van deze jongen.

16 november 2018 om 17:11

Precies, hij is daar weg gegaan voor een reden. Waarom zou hij net nu het zo lekker begint te lopen met zijn carriere teruggaan naar de bank van City?

Foden en Braim overwegen ook een overstap, BVB zit in de wachtrij.

16 november 2018 om 14:05

Foden gaat het eerste wel halen. Hij kan zich nu heel goed optrekken aan de Silva’s, Gundo, Mahrez en KdB. Betere leerschool is er denk ik niet.

16 november 2018 om 14:30

Sancho heeft een betere leerschool, hij is basisspeler bij een topclub uit een sterke competitie. Foden kan trainen met al die topspelers, maar je leert pas echt in de wedstrijden wanneer er druk is en er iets op het spel staat.

16 november 2018 om 15:01

Je comment slaat nergens op aangezien ik helemaal geen vergelijking maak met Sancho. Ik heb het hier puur over Foden. Begrijpend lezen. Het is niet zo moeilijk..

De toekomst ziet er mooi uit voor ons. Hopelijk volgen meer jonge spelers met een stap naar het buitenland, er zitten nog genoeg parels tussen. Voor mij persoonlijk is Iancarlo Poveda mijn favoriete Engelse talent.

16 november 2018 om 14:54

Nooit van Poveda gehoord, kun je er meer over vertellen?
Komt inderdaad een sterke lichting aan, dat met een mix van de huidige spelers en misschien kunnen we vuurwerk zien.

17 november 2018 om 00:06

Poveda is een Engels-Combiaanse speler, denk dat hij nu 17/18 is, hij heeft nog bij Barca in de jeugd gespeeld (was een van de minderjarige spelers waarom barca een transferverbod kreeg) ging toen terig naar Brentford maar het duurde niet lang voordat Manchester City op de deur klopte, hij speelt daar nu dus. Hij is een erg creatieve aanvallende middenvelder/vleugelspeler met heel veel skills, maar hij is fysiek gewoon nog niet sterk genoeg voor het grote mannenwerk. Stiekem hoop ik dat hij City verlaat om ergens speelminuten te maken (speelt wel gewoon zijn jeugdwedstrijden bij city natuurlijk)

Speelde best goed en hij brengt toch wel veel flair en techniek in de ploeg. Als Engeland nu de balans weet te vinden tussen de harde werkers a la Dier, Henderson en Lingard en creativelingen zoals Maddison, Sterling en Sancho, zie ik ze in de toekomst nog ver komen.

Off: Nog niet zolang geleden stond in the Guardian een interessant artikel over de link met de huidige Engelse (jeugd)elftallen en de Zuid-Londense straatvoetbalcultuur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren