Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Recordaankoop van Bournemouth was bijna gestopt: ‘Ik was in shock’

Laatste update:

Bournemouth werd kampioen van de Championship en mag derhalve komend seizoen voor het eerst zijn opwachting maken op het hoogste niveau van Engeland. De club van manager Eddie Howe wil zich logischerwijs handhaven en trok deze zomer daarom vijf nieuwe spelers aan, maar voor slechts één voetballer werd een transfersom betaald: Tyrone Mings.

De 22-jarige linksachter werd voor ongeveer elf miljoen euro overgenomen van Ipswich Town en hij tekende een contract voor vier seizoenen bij the Cherries. Het verhaal van Mings leest bijna als een sprookje, want hij was drie jaar geleden bijna gestopt als profvoetballer. “Het voetbal bracht mij niet wat ik ervan verwacht had en waar ik over gedroomd had. Ik kon als hypotheekadviseur meer verdienen dan in de hoogste amateurdivisie. Ik stond op het punt om het voetbal vaarwel te zeggen”, zegt hij in de Daily Mirror.

/

Mings speelde bij Chippenham Town in de Southern League Premier Division, het zevende niveau van de voetbalpiramide. Hij kluste bij in de financiële sector en dacht daar voortaan definitief in verder te gaan, tot Russell Osman op een dag belde. De oud-verdediger van onder meer Ipswich Town en huidig assistent-trainer van Newport County was bevriend met de vader van Mings en nodigde de back uit om een proefperiode af te werken bij Ipswich. Mings greep zijn kans en overtuigde manager Mick McCarthy.

“Jongens jagen jaren de droom na om profvoetballer te worden en halen het niet. Velen waren niet eens talentvol genoeg om het überhaupt te proberen, maar ik was zo koppig om gewoon zelf uit het betaalde voetbal te stappen”, zegt Mings. “Maar toen Osman belde, werd ik in een paar dagen van hypotheekadviseur selectiespeler van Ipswich en speelde ik op Elland Road een testwedstrijd tegen Leeds United. Ik raakte geblesseerd en was diep teleurgesteld, maar McCarthy lachte en zei dat hij mij wilde contracteren.”

“Ik zat op de reservebank en dacht: contracteren, mij? Moet ik nu met mijn bijbaantje stoppen? Ik was in shock.” Mings speelde drie jaar bij Ipswich en maakte deze zomer dus de overstap naar Bournemouth, terwijl hij ook werd genoemd bij clubs als Arsenal, Chelsea, Newcastle United, West Bromwich Albion en Aston Villa. Hij koos vanwege de speelstijl van manager Howe voor Bournemouth: “Hij heeft zich ook vanuit de krochten van het Engelse voetbal moeten opwerken, net als ik. De hele club Bournemouth is van ver gekomen. We hebben het kleinste stadion en een hechte groep. Ik pas hier perfect.”

/

Linkspoot Mings is weliswaar gestopt als hypotheekadviseur, hij zet zich buiten het voetbal nog altijd op andere gebieden in. Hij schenkt supporters die krap bij kas zitten wedstrijdkaarten, doet met Kerst vrijwilligerswerk bij de daklozenopvang en helpt zijn moeder om de schulden af te betalen. “Dat zijn dingen die iedereen zou doen. Ik besef heel goed waar ik vandaan ben gekomen en dat je te allen tijde nederig moet blijven, mensen iets terug moet doen. Ik weet hoe het is om een ‘normaal’ persoon te zijn. Ik doe dingen die ik als bevoorrecht mens kan doen: anderen helpen.”

Mings had overigens al eerder bij een grotere vereniging kunnen slagen, maar Southampton stuurde hem in de zomer van 2008 naar Bristol Rovers omdat hij niet groot genoeg was. Gek genoeg is Mings momenteel 1 meter 95 lang. “Ik zag Alex Oxlade-Chamberlain, met wie ik bij Southampton Onder-15 speelde, later in de Premier League voetballen voor Arsenal. Ik dacht: dat had ik ook kunnen bereiken. En nu speel ik over een paar maanden tegen hem, het is fantastisch. Onze families zijn erg close met elkaar en zullen straks op de tribune zitten. Ik kijk uit naar het seizoen in de Premier League, kan niet wachten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je als promovendus 11 miljoen kan betalen betalen zie je het verschil met nederland. Ook dat een club uit de 1e divisie 11 miljoen kan ontvangen voor een back is absurd.

2 augustus 2015 om 11:56

Hoezo is het absurd? Het is juist slim, ze weten dat de club die hem wil kopen geld heeft dus vragen ze de hoofdprijs.

2 augustus 2015 om 11:59

Ze hebben in Engeland een regeling waarbij een promovendus een extra bonus krijgt zodat ze een klein beetje kunnen aanhaken bij de Premier League begrotingen en niet automatisch meteen weer degraderen. Onze 1e divisie clubs hebben het blijkbaar niet eens nodig als je ziet hoe clubs als Cambuur presteren.
Voor de rest is het natuurlijk appels met peren vergelijken, zelfs de 1e divisie van Engeland ontvangt veel meer media aandacht dan de Eredivisie van Nederland, dus de bedragen die daarin rondgaan zijn veel hoger. Als Ajax 20 miljoen krijgt voor Daley Blind als (destijds) linksback, is het niet zo heel gek dat deze jongen die blijkbaar in de belangstelling staat van topclubs de helft oplevert.

2 augustus 2015 om 12:07

Het zijn vooral de televisierechten die geld opleveren. Je begroting is ingesteld op Championship en vervolgens verdien je 100 miljoen pond (pakweg 140 miljoen euro) als je promoveert. Dan is het inderdaad niet gek dat je wat geld te besteden hebt. Die bonus is als ik me niet vergis voor degradanten. Die hebben een begroting die is ingesteld op Premier League en krijgen deze zelden sluitend bij degradatie. Om dat te compenseren krijgen ze dan weer geld van de FA.

2 augustus 2015 om 14:59

Dank je, ik wist er het fijne niet van, maar dat maakt het wat duidelijker

2 augustus 2015 om 12:30

Hou nou toch eens op met dat geklaag. Het gaat hier over een prachtig voetbal verhaal en niet over de verhoudingen tussen Nederland en Engeland!

Iedere keer hetzelfde op artikelen over Engels voetbal..

2 augustus 2015 om 14:16

Dan lees je de reacties niet als je er niet tegen kan

2 augustus 2015 om 18:03

En waarschijnlijk gaat Gradel van Saint-Etienne een dezer dagen naar Bournemouth voor 10 miljoen euro.

Als er meer voetballers zo'n instelling als hem hadden dan zouden die miljoenen aan salarissen nog eens goed terecht komen ipv aan uiterlijk vertoon.

Benieuwd hoelang hij dit volhoud, blijft lastig om met genoeg geld op zak 'normaal' te blijven.

2 augustus 2015 om 11:57

Hoop echt dat hij met deze mentaliteit door het leven blijft gaan. Zo zie je ze nog zelden.

2 augustus 2015 om 12:19

Hoho tim...het is heel belangrijk dat depay een handtasje heeft van 950 pond!

2 augustus 2015 om 12:24

Natuurlijk, zijn Iphone met bling bling moet natuurlijk in een kekke tasje.

2 augustus 2015 om 14:04

Even serieus, wat boeit het dat depay veel geld uitgeeft aan kleding? Waar maak jij je druk om pik? Als je omgerekend 17.000 euro per dag verdient is dat niet raar. Wij mogen in deze tijden blij zijn met 2500 netto in de maand. Dat verdien hij in een paar uur .

2 augustus 2015 om 14:17

Het boeit niets, zou hem alleen bijzonder sieren als hij ook iets onbaatzuchtigs zou doen. Maar niet enkel Depay natuurlijk, denk dat 90% van de voetbalmiljonairs enkel showen met hun geld dan er iets goeds mee doen.

Lijkt me een zeer sympathieke jongen! Ben me niet bewust van zijn voetbalkwaliteiten, maar hoop dat hij het goed gaat doen bij Bournemouth.

Jemig, lekker verhaal eigenlijk. Je wordt zo toch spontaan fan van deze sympathieke gozer terwijl ik nog geen enkele actie van hem gezien heb. Ik hoop dat hij slaagt, je hebt niet veel voetballers die uberhaupt iets te vertellen hebben, laat staan dat er dan woorden uitkomen waaruit je kan halen dat ze met beide benen op de grond staan.

2 augustus 2015 om 14:19

Klopt, veel voetballers zijn toch al van jongs af aan veel geld aan het verdienen en hebben weinig weet van hoe het bij andere mensen gaat. Uiteindelijk zie je dat verschrikkelijk veel voetballer na hun carrière failliet gaan, omdat ze geen weet hebben van hun financiële situatie en maandelijkse kosten (die een stuk hoger zijn, omdat ze altijd veel geld hebben verdiend en een bijbehorende lifestyle er op na houden). Als je elke maand een 30.000 euro verdient en maandelijkse lasten van 15.000 euro of meer hebt, dan ga je op een bepaald moment problemen krijgen als je na je carrière hetzelfde leefpatroon er op nahoudt. De echte toppers hebben dat probleem niet, die krijgen meer geld binnen dan ze uit kunnen geven en hebben dus gewoon nog veel geld over als ze uitgevoetbald zijn.

Deze jongen weet dus dat je moet werken voor je geld en dat is eigenlijk iets wat je bijna nergens ziet in het Engelse professionele voetbal. Rickie Lambert heeft dat ook gehad in het begin van zijn carrière en zie wat hij met zijn beperkte talent toch bereikt heeft.

2 augustus 2015 om 16:16

Helemaal mee eens, prachtig dit. Zo'n verfrissing om dit een keer te lezen. Ik had nog nooit van deze jongen gehoord, maar zal komend seizoen zeker eens op hem letten.

Erg blij met deze aankoop, maakte een goede indruk op me in de playoffs voor promotie. Vooralsnog is de groep bij elkaar gebleven en dat is erg positief. Ben benieuwd naar de verrichtingen van oa Ritchie en Wilson.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren