Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real Madrid gaat over tot ontslag na blunder met Arda Güler’

Laatste update:

Real Madrid neemt afscheid van Niko Mihic, het hoofd van de medische afdeling van de club. De Koninklijke neemt dat besluit volgens Marca vanwege geblunder met de knieblessure van Arda Güler. Mihic was al sinds 2017 exclusief verbonden aan Real Madrid.

Afgelopen zomer betaalde de Spaanse grootmacht ongeveer twintig miljoen euro om het grootste talent van Turkije over te nemen van Fenerbahçe. Güler wacht door gekwakkel met zijn fysieke gesteldheid nog altijd op zijn officiële debuut in het Santiago Bernabéu.

Güler arriveerde een half jaar geleden met een kleine meniscusblessure. De aanvallende middenvelder reisde wel met Real Madrid mee voor de zomertour naar de Verenigde Staten, maar kwam daar niet in actie.

Eenmaal terug in Spanje maakte de club bekend dat Güler met een knieblessure kampte. De Turk nam twee weken rust, waarin intern een discussie ontstond over te volgen behandeling. Mihic zag uiteindelijk af van een operatie en koos voor zogeheten 'conservatieve therapie'.

Güler bleef in de periode die volgde voortdurend kampen met terugval en spierblessures. Mihic werd uiteindelijk overruled door Manuel Leyes, een orthopedisch chirurg die vaker met Real Madrid samenwerkt. Laatstgenoemde heeft Güler uiteindelijk alsnog geopereerd aan zijn knie, zoals de arts dat recent ook deed bij Thibaut Courtois en Éder Militão.

Florentino Pérez, de president van Real Madrid, heeft besloten dat Mihic moet vertrekken bij de club. Dat is een grote stap voor de voorzitter, die al jarenlang samenwerkte met de Kroatische arts. Mihic was ook een vertrouwenspersoon voor de Kroatische spelers (Luka Modric en eerder Mateo Kovacic).

Volgens Marca gaat het ontslag van Mihic niet alleen om de afhandeling van de blessure van Güler. Er heerste al ontevredenheid bij de club over soortgelijke gevallen de afgelopen jaren. Zo kampten Karim Benzema, David Alaba en Dani Ceballos ook met terugvallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geopereerd aan de knie? Wat had deze jongen dan? In meeste gevallen is conservatief effectiever gebleken

13 november 2023 om 23:48

Het is niet precies bekendgemaakt wat Güler had. Ze hebben conservatieve therapie wel geprobeerd, maar dat bleek niet effectief.

14 november 2023 om 00:55

Dat was wel bekend volgens mij. Hij had een gescheurde meniscus en er zijn daarvan stukjes verwijderd.

14 november 2023 om 07:10

Persoonlijk heb ik mijn twijfels bij dit onderzoek. Heb zelf ook problemen gehad met de knie/kruisband, waarvna de 1e x een tikje extreem. Echter toen de kruisband alsnog kapot is gegaan ook over gegaan op geen operatie. En destijds was het eigenlijk alleen maar ellende ondanks de trainingsuren. Persoonlijk zou ik dus altijd voor een operatie gaan en bij de meeste top sporters zie je dit ook. Denk dat de zorg ook een rekensom maakt en je kunt inderdaad door het leven zonder, maar voor mij gaat die vlieger niet op

14 november 2023 om 07:30

Bij beschadigingen aan de meniscus is een conservatieve behandeling tegenwoordig wel de standaard en terecht. Vaak leidt een operatie tot eerdere slijtage van de knie. Ik heb zelf ooit een operatie gehad aan mijn meniscus en dat merk ik nu wel degelijk. Die knie is eerder versleten, terwijl het niet mijn voorkeursbeen is. Op de korte termijn is een operatie heel effectief, maar op de lange termijn is het vaak niet de meest verstandige keuze.

14 november 2023 om 14:34



Echter Weef (ik ben helaas ook 3 keer aan dezelfde meniscus geopereerd) kun je er niet altijd vanuit gaan dat een meniscus hersteld. Een meniscus scheur kan namelijk alleen helen wanneer de scheur in een doorbloed deel van de meniscus zit. En van de hele meniscus is maar ongeveer de helft doorbloed, de andere helft die niet doorbloed is, word vaak bijgeschaafd of bijgeknipt omdat de scheur niet uitzichzelf kan herstellen.

14 november 2023 om 08:33

Chirurgen opereren graag.

Je zou toch wel beter personeel verwachten bij de grotere clubs..

14 november 2023 om 00:26

Het is geen absolute wetenschap, dat maakt het wat moeilijker. Je hoort ook altijd van de verhalen waarbij het niet goed gaat. Geen idee hoe dit in het algemeen is bij de club.

Wel is dit het tweede geval waarbij de club heel makkelijk een staflid ontslaat. Onlangs nog hebben ze een trainer(adria Diaz) eruit gewerkt omdat deze en public Barça bedankte voor diens beterschapswensen richting de moeder van Adria Diaz, die met k*** kampt.
(bron: The Athletic)

14 november 2023 om 00:50




Dat was dus NIET de reden waarom Diaz ontslagen werd. De reden was omdat hij in de brief aangaf dat Barcelona de club van zijn dromen is. Overigens heeft dezelfde bron The Athletic daags na het bericht over het ontslag aangegeven dat het hoofdbestuur van Real heeft ingegrepen op het ontslag door de jeugdopleiding en Diaz weer heeft aangesteld. Er was ook sprake dat hij naar Leganes zou gaan met behoud van salaris door Real te betalen, maar of dat nog doorging weet ik niet.



14 november 2023 om 01:30

Volgens The Athletic werd het gerucht rondom Leganes aangegrepen als een mooi excuus. Daarnaast werden er leugens verspreid over een betere functie en een hoger salaris, terwijl ie bij Leganes een veel lager salaris zou ontvangen.

Hij zou vervolgens bij zijn ontslag gewoon het geld hebben gekregen waar hij contractueel recht op had. Overigens ging hij (lees ik nu) in de brief in over het moment waarop hij gevraagd werd door de club om daar te gaan werken.

Dat ie weer was aangesteld heb ik niet meegekregen. Bedankt daarvoor!

Neemt niet weg dat er in een paar maanden tijd, twee opvallende keuzes zijn gemaakt betreft leden van de staff. Ben benieuwd of Mihic uiteindelijk ook mag blijven of niet.

14 november 2023 om 10:08

Mbt is het toch opvallend. De beste man heeft de afgelopen tijden geen goede track record met meerdere spelers van Real en dan is Arda Guller de druppel geweest waarbij hij 3x een relapse mee maakt, dan ben je mij betreft ook niet meer geschikt.

14 november 2023 om 18:15

Almogaver, jij weet natuurlijk niet of dit makkelijk is (dat van Adria Diaz hou ik even erbuiten). Maar volgens Marca is Mihic vaak de fout ingegaan en is de relatie met de kleedkamer gespannen. Vorig seizoen veel blessures van Benzema en Alaba. Nu aanhoudende blessures van Guler. Ceballos ook in het verleden. In 2021 een grote golf. Dat inachtnemend in conbinatie met een slechte relatie met de kleedkamer, is het ontslag niet onterecht te noemen.

Denk dat dit wel goed is voor Real, vooral vorig seizoen lag benzema er heel lang uit en Alaba ook.

Ik hoop dat Arda Guler goed hersteld, en na 2023 zijn debuut kan maken.

14 november 2023 om 17:29

Dat is fijn dat jij dat denkt. Je weet dat spelers vaker geblesseerd raken toch?

On: totaal debiele reden voor ontslag. Indien er geen grove blunders zijn gemaakt, zal je dit ook zeker kunnen aanvechten bij de rechter. Worden spelers dan voortaan ook ontslagen als ze een verkeerde pass geven?

Moeilijke situatie. Mihic wilde waarschijnlijk ook niets minder dan dat deze jongen zo goed en snel mogelijk weer op het veld stond. Dat je de beste arts wil hebben is logisch. Dan is het nog niet perse zo dat een andere arts een andere keuze gemaakt had. Als het in meer gevallen niet goed is gegaan zoals in de tekst staat, is het misschien een logische keuze. Maar zo’n man komt echt niet zomaar in die positie terecht. Dit zal echt geen koekenbakker zijn.

Je moet toch concluderen dat Mihic het niet heel goed heeft gedaan de laatste jaren. Als hoofdverantwoordelijke is het niet vreemd dat hij daarom nu moet wijken. Als je nu kijkt naar Arda, maar ook naar sterkhouders vorig jaar die in blessures vervielen en 2021 toen we iets van 60 blessures hadden, dan is het logisch dat je als medische staf onder een vergrootglas zit en dat er koppen rollen.

14 november 2023 om 06:11

Blessures zijn grotendeels te wijten aan trainings belasting en/of methodes. Niet aan medische behandeling. Deze mooie er voor zorgen dat het herstel zo goed mogelijk gaat.
Op de lange termijn is niet opereren vaak een betere optie, afhankelijk van de indicatie.

14 november 2023 om 11:04

Het ligt toch vooral aan de steeds toenemende aantal matchen hoor.
Güler nu weggelaten maar als je kijkt naar de topploegen waar de spelers tussen de 50 en 60 matchen per jaar spelen dan verwondert het mij niet.
Vorig jaar nog een WK tussen gepropt.
Twee jaar geleden deed Liverpool om alle prijzen mee en vorig jaar een golf aan blessures.
United vorig jaar heel veel gespeeld en dit jaar een golf aan blessures.
Real speelt elk jaar boven de 50 matchen.

14 november 2023 om 20:53

Ochochoch. Het aantal wedstrijden neemt amper tot niet toe. Fabeltje dat spelers de wereld ingeroepen hebben. Topclubs hebben altijd al zoveel wedstrijden gehad, en de middelen voor diepte dus niet zeuren en voetballen

Ik ben benieuwd hoe hier vanuit de spelersgroep op gereageerd gaat worden. Bij Chelsea werd de medische staff vorig seizoen ook weggestuurd, maar die is uiteindelijk teruggehaald nadat de spelersgroep hun enorme onvrede uitte.. Die dokters zijn voor spelers enorm belangrijke mensen, mensen waar ze een band mee hebben en waar ze volledig op moeten kunnen vertrouwen, dit zijn intern heftige ingrepen.

14 november 2023 om 10:11

Het verschil is dat bij Real het bestuur beslist en niet de spelers zoals het hoort. Er is een conclusie getrokken na 4 jaar van blessures en ellende en relapses van blessures bij elke speler is het tijd voor iemand anders.

Ik zou bijna denken dat Real express een beetje Arda afhoudt van alles.

Als je zijn fotos ziet van zijn 1e trainingen en nu, oke hij is geen Super Saiyan 3 geworden maar hij is zeker wel getransformeerd naar een Kaio Ken x10.

Bizar hoe sterk hij eruit ziet, en ik heb gelezen dat Real dat met meerdere jonkies heeft gedaan ( weet niet of het waar is ).

Qua talent gaat het wel goed komen, kan niet wachten tot hij eindelijk zijn debuut maakt.

Het valt me sowieso op dat er heel veel blessures zijn bij de grotere clubs. Lijkt elke seizoen wel meer te worden.
Real Madrid een aantal jongens
Barca een aantal jongens
Manchester united een hoop jongens
Chelsea bijna een half elftal en ga zo maar door.
Of het een juiste beslissing is van Madrid kan ik niet over oordelen. Maar tot nu toe is het voor arda continue drama. Alweer de 3de blessure en nog geen minuut gemaakt in de competitie.. beetje de nieuwe Fati. Die had dat ook continu

14 november 2023 om 20:58

Kleine clubs hebben net zoveel blessures, alleen wordt dat niet lang en breed gemeld in de media. Het is natuurlijk veel interresanter als spelers van Ajax, PSV, Barça en Chelsea niet spelen, dan spelers van PEC Zwolle, Luton Town en VVV-Venlo..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren