Real laat miljoenenaankoop wéér op de bank: ‘Hij was een optie geweest’

Real Madrid kon zaterdagavond het eerste puntenverlies van het nieuwe seizoen niet voorkomen. Op de vierde speeldag van LaLiga moest het team van trainer Julen Lopetegui genoegen nemen met een gelijkspel bij Athletic Club: 1-1. “Real Madrid neemt nooit genoegen met een punt”, benadrukte Lopetegui echter na afloop. “We hebben een slechte eerste helft gespeeld, met veel fouten en haast. Na rust kwam de rust terug in ons spel en kregen we meer kansen. We moeten hard blijven werken en leren van deze wedstrijd.”

Alhoewel Real Madrid in San Mamés een tweede doelpunt nodig had, zag Lopetegui geen heil in het inbrengen van Mariano Diaz. De miljoenenaankoop wacht zodoende nog altijd op zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer naar Madrid, terwijl de matig spelende Karim Benzema in Bilbao voor het eerst in zijn loopbaan een reeks van vier LaLiga-duels op rij voltooide zonder ook maar een minuut te missen. “Mariano was een optie geweest. Natuurlijk, waarom niet”, hield Lopetegui zich aanvankelijk op de vlakte.

Lopetegui koos er na een uur spelen echter voor om Luka Modric te vervangen door Isco en een kwartier voor tijd was Lucas Vázquez de vervanger van Gareth Bale. “We vonden dat de zijkant vervangen moest worden en dat Bale plaats moest maken. Lucas kwam erin omdat we van mening waren dat we moesten doorgaan met de energie die we in het spel stopten. En dat gebeurde ook. Ik denk dat we veel gevaar hebben gesticht.”

Modric haalde ook in Bilbao nog niet zijn gebruikelijke niveau, maar de opvolger van Zinédine Zidane zag dat anders. “Hij heeft een moeilijke zomer achter de rug, om verschillende redenen”, verklaarde Lopetegui. “Hij bewijst al lange tijd wie hij is en wat hij kan. Hij haalt een zeer goed niveau, anders zouden we hem niet opstellen. Ik denk dat hij een heel goed seizoen zal spelen, ongeacht alles wat in de zomer op hem is afgekomen.”

Denk jij dat Real Madrid dit seizoen minimaal een prijs wint?

1
2

Dat er in de 2e helft meer rust in het spel zat kwam door het inbrengen van casemiro. Hopelijk ziet de staff en Julen in dat zulke lastige wedstrijden vraagt om casemiro, dat je thuis tegen een “laagvlieger” een dominant aanvallender ingesteld middenveld wilt moet die dat 100% doen, maar deze partijen vraagt om een defensieve middenvelder.

Overigens speelde Benzema degelijk en was het een goede pion in de aanval voor de combinatie. Het is jammer dat Mariano niet mocht invallen, maar zijn minuten komen nog wel. Het inbrengen van lucas pakte niet goed uit, slechte voorzetten, slechte ideeen.. beetje een kip zonder kop invalsbeurt.

Al met al een “harde” les voor Julen. Maar een punt meenemen uit san mames is nou ook niet zo heel slecht, wel is het jammer want er had absoluut meer dan 1 punt naar huis mee genomen kunnen worden.

16 september 2018 om 08:37

Natuurlijk is het slecht. Over 2 weken wachten Sevilla uit en Atlético thuis in een tijdsspan van 3 dagen. Denk je dat ze een 6/6 behalen in die wedstrijden? Reken maar van niet. Nu al achterstand terwijl de zwaarste wedstrijden eraan komen.

16 september 2018 om 11:05

Ik heb het volste vertrouwen in Real en je kan nergens op rekenen. Als we gewoon van onze eigen kunnen afgaan zouden we sevilla en atleti kunnen verslaan. Dat we inplaats van 3,1 punt hebben betekent niet dat de competitie gespeeld is. Elke tegenstander is lastig, als je een wedstrijd in gaat met de gedachte “die winnen we even” kan dat averechts hebben. Een punt meenemen uit baskenland is niet slecht, het had alleen niet gehoeven. Dus het was zonde. De competitie is jong en er is absoluut nog niks gespeeld.

Ik heb ook gekeken hele wedstrijd... Ze hadden zo met 1-3/1-4 kunnen winnen en dan had Bilbao niet mogen klagen. Keeper van Bilbao speelde uitstekende 2e helft. Real had 2e helft pech maar 1e helft waren ze idd zwak

Starten met Casemiro en je had altijd Mariano Diaz ipv Lucas Vasquez moeten brengen Julen. 2 eigen fouten en je tikt zo zelf 2 punten van tafel tegen een Barca dat op Anoeta speelde.. nu zet je hierdoor het team onder druk door die 2 punten achterstand en dat kan voor nog meer puntenverlies zorgen binnenkort. Heel de wereld weet dat Kroos best niet op de cvm speelt bij Real maar jij moest het nog eens uitproberen op het moment dat Barca net een moeilijke wedstrijd achter de rug had. Dankjewel

Tja de eerste helft was gewoon slecht zoals altijd dit seizoen. De 2e helft ging opzich prima en kansen waren er om dit gewoon te winnen. Alleen Vazquez voegde weer niet veel toe. Had je beter Bale erin kunnen houden en Mariano voor Benzema. Benzema zat totaal niet in de wedstrijd had je met een andere type spits het misschien kunnen veranderen.

Komende weken een zwaar programma met oa Sevilla en Atletico achter elkaar ben benieuwd hoe we er dan voor staan.

Ja dit was echt weer zo een wedstrijd waarbij ik mezelf even moest verbijten aan frustratie. Mariano teruggehaald uit Frankrijk als back up en extra aanvallend impuls en dan doe je er niks mee. Viel me wel een beetje tegen, ik had hem er echt in gezet. Veel meer beweging en snelheid in het spel dan gelijk. Hopelijk ontwikkeld Vinicius zich goed, want het kan niet zo zijn dat hij Vasquez er niet uit gaat spelen komend seizoen. Het is wel echt zonde omdat puntenverdeling niet nodig was geweest als er niet zo drama gespeelt werd