Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RB Leipzig vindt na afzegging van Schmidt opvolger van ontslagen Marsch

Laatste update:

Domenico Tedesco is de nieuwe trainer van RB Leipzig, zo maakt de Duitse club via de officiële kanalen bekend. De 36-jarige oefenmeester is de opvolger van de ontslagen Jesse Marsch en tekent een contract tot medio 2023 in Leipzig. Tedesco zat zonder club, nadat hij afgelopen zomer vertrok bij Spartak Moskou.

Marsch kreeg een week geleden zijn congé als trainer van RB Leipzig, nadat de thuisnederlaag tegen Union Berlin de druppel vormde. De Amerikaanse oefenmeester was afgelopen zomer overgekomen van Red Bull Salzburg om het stokje van de naar Bayern München vertrokken Julian Nagelsmann over te nemen. Na het ontslag van Marsch zou Roger Schmidt als gedroomde kandidaat hebben gegolden bij RB Leipzig, maar hij wilde PSV niet tussentijds verlaten.

Schmidt heeft nog een contract tot medio 2022 en gaat die verbintenis volgens Kicker in ieder geval uitdienen, al zou PSV reeds voorzichtig hebben aangegeven dat men verder wil met de Duitse oefenmeester. Hij maakt nu in ieder geval niet de overstap naar RB Leipzig, want de club heeft met Tedesco een nieuwe trainer gevonden. Zijn naam viel vorige week al in Oost-Duitsland, evenals die van Erdin Terzic (technisch directeur bij Borussia Dortmund).

Tedesco werkte bij VfB Stuttgart (in de jeugd), TSG 1899 Hoffenheim (in de jeugd), Erzgebirge Aue en Schalke 04, alvorens hij in oktober 2019 bij Spartak Moskou aan de slag ging. Daar was hij tot afgelopen zomer actief en na zijn vertrek bij de Russische topclub, zat hij zonder werk. RB Leipzig neemt tegelijkertijd afscheid van assistent Achim Beierlorzer, die afgelopen week tijdens het Champions League-duel met Manchester City nog op interim-basis de ploeg onder zijn hoede had.

Tedesco krijgt met Andreas Hinkel en Max Urwantschky zijn vertrouwde staf tot zijn beschikking, daar zij eerder ook bij Spartak Moskou werkzaam waren. De nieuwe trainer van RB Leipzig zal donderdagmiddag gepresenteerd worden en zit komende zaterdag voor het eerst op de reservebank, als Borussia Mönchengladbach op bezoek komt in de Red Bull Arena. RB Leipzig bezet momenteel de elfde plaats in de Bundesliga.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog steeds bijzonder dat Red Bull zo'n mispeer heeft begaan wat betreft Jesse Marsch. Helemaal aangezien hij natuurlijk al jarenlang voorbereid is op het hoofdtrainerschap van de RB Leipzig.

9 december 2021 om 11:41

Een club kan toch best een keer een verkeerde inschatting maken? Dat vind ik helemaal niet zo vreemd eigenlijk. Bovendien hadden zij wellicht wat langer op Nagelsmann gerekend, maar die vertrok redelijk plotseling naar Bayern.

9 december 2021 om 11:43

Ze hadden hem langer de tijd moeten geven. Hij is doordrenkt met Red Bull Dna terwijl Tedesco nou niet echt wat gepresteerd heeft de afgelopen jaren.
Maar ach, misschien gaat alles wel zo goed dat ze straks landskampioen worden, wie zal het zeggen

9 december 2021 om 12:20

Rangnick zit er niet meer dus de competentie is lager

9 december 2021 om 14:20

Ze zijn hun beste spelers wel verloren en als je vervolgens op talent gokt, heeft het tijd nodig voor zich dat weer vertaalt in resultaat. Dat spelers als Olmo en Poulsen geblesseerd zijn, werkt ook niet mee. Verder is er als coach ook wel wat meer nodig dan alleen een visie hebben. Je moet 'm ook uit kunnen dragen.

Tedesco.. lijkt me niet dat je hier veel beter van wordt. Niks laten zien bij Spartak en Schalke.

9 december 2021 om 12:12

2de met Schalke. “Niks” ….

9 december 2021 om 13:08

Een eenmalig uitschietertje, dat vind ik niet iets presteren.

9 december 2021 om 13:38

Tedesco kan er ook vrij weinig van. Dit gaat Leipzig niet helpen! Wat wel zou helpen is om een goede centrale verdediger te halen! Ja, ze hebben net 2 nieuwe gehaald, maar die lijken er niet veel van te kunnen!

Duidelijk eentje uit de stal van Ragnick. Nog vrij jong, maar de eerste avonturen lijken geen hele grote successen.

Snap hier vrij weinig van. Heeft bij Schalke destijds niks bijzonders laten zien. Dan was ik als Leipzig toch voor een trainer gegaan die al wat meer bewezen heeft zoals Verbeek of John vd Brom.

9 december 2021 om 12:07

Verbeek of vd Brom haha, daar worden clubs beter van.. dit zijn nog slechtere optie als Tedesco.

9 december 2021 om 12:14

Ook voor jou; 2de met Schalke, niks bijzonders?

9 december 2021 om 13:45

KamielZeegers Leuk, die 2e plek, maar neem dan ook het tweede seizoen mee. Van de 75 wedstrijden won Tedesco er maar 33. Een doelsaldo van 102 voor en 98 tegen is nou ook niet super! Absolute hoogtepunt was die 4-4 tegen Dortmund waar ze bij rust 0-4 achter stonden. Absolute dieptepunt is toch echt die reeks van 8 partijen zonder winst en de 0-7 tegen Man city. Je kan toch echt wel tot de conclusie komen dat het een one-hit wonder was.

9 december 2021 om 14:23

Schalke is gewoon een grote club in Duitsland hoor. In de tijd van Tedesco hadden ze nog een relatief dure selectie.

10 december 2021 om 12:30

Fair enough ! Het dal was ook diep onder hem. Maar na zijn vertrek is het alleen maar verder bergaf gegaan met Schalke. Hoe dan ook, of het een one hit wonder was of niet, zeggen dat hij niks heeft gepresteerd bij Schalke is gewoon niet waar.

9 december 2021 om 12:17

Het sarcasme spat ervan af. Ik denk dat Maaskant een nog betere coach was geweest.

Begon zijn loopbaan voortreffelijk op het hoogste niveau als trainer. Tweede met Schalke en Spartak van de 7e naar de 2e plek geleid vorig seizoen. Tedesco is nog jong en ik laat me graag verrassen. Eens kijken of hij Leipzig aan de praat kan krijgen.

9 december 2021 om 13:23

Bij spartak toch helemaal niet zo heel zwak gepresteerd?

9 december 2021 om 14:27

Dacht dat hij al na een halfjaar was ontslagen in z'n tweede seizoen, maar dat bleek niet zo te zijn. Heeft ze naar een mooie tweede plek geleid toen. Verkeerd gezien, heb het aangepast.

Ik vind het bijzonder dat, als het waar is, Schmidt Leipzig heeft afgewezen om bij psv zijn contract uit te dienen of zelfs verlengen.

9 december 2021 om 13:44

@douwe, maar dat kan toch gewoon, misschien heeft ie het wel heel erg naar zijn zin bij PSV, of dat komt door een riant salaris laat ik dan in het midden, maar misschien heeft ie zelf ook een bepaalde ambitie of heeft ie gewoon niks met leipzig?

9 december 2021 om 14:04

Dat is zeker waar juweel, ik heb mijn reactie ook geplaatst zonder enig kennis van zaken maar puur om het feit dat hij Duitser is en al eerder voor RB heeft gewerkt.
Het zou kunnen dat hij niet weer voor RB wil werken. Qua salaris weet ik niet maar normaal gesproken ga ik er vanuit dat RB een beter salaris kan/wil betalen dan psv + dat de BL aantrekkelijker is dan de eredivisie.

Hij zal vast voor zichzelf goede redenen hebben om het niet te doen maar als ik de clubs naast elkaar leg dan had ik het wel geweten (zonder de in's en out's te kennen).

Tedesco is 2de geworden met Schalke en heeft samen met Nagelsmann de opleiding gevolgd voor trainer en deze met betere punten afgerond. Waarom het daarna is misgelopen? Misschien wel door hem of door de clubs (schalke en Spartak). Schalke is na zijn vertrek ook alleen maar verder teruggevallen.

9 december 2021 om 22:48

Omdat je voetbal niet op papier speelt?

Ze dachten dat hij meer in zijn Marsch had denk ik.

Het kan aan meerdere facetten liggen dat de vorige trainer niet is geslaagd.
Wel frappant omdat ze een heel plan hadden uitgestippeld, ruim te tijd hadden genomen om hem te laten slagen (qua voorbereiding).

2de geworden en overwinterd met Schalke in de CL. Ik vind dat zijn prestaties wel ietwat onderschat wordt. Die Marsch bijv, had niks beters gepresteerd en dat is achteraf ook wel gebleken.

Ik ben benieuwd wat dit wordt. Het kan alleen maar beter worden.

Ik vond hem in zijn Schalke-tijd toch een wat overschatte coach. Geweldig karakter, maar het voetbal dat hij liet spelen was, zeker aanvallend, te zeer los zand. Ja hij is 2e geworden met Schalke, maar als je kijkt naar de manier waarop? Verdedigend stabiel doordat Naldo in de vorm van zijn leven was en wedstrijden werden vaak met 1 goal verschil gewonnen door een persoonlijke actie of een flinke dosis geluk. Daarnaast presteerden team als Dortmund, Leverkusen nóg wisselvalliger dat seizoen, waardoor Schalke een van de slechtste nummers 2 werd op basis van puntenaantallen.

Werkelijk alles zat mee dat seizoen. Het jaar daarna was het al direct degradatievoetbal met een aantal flinke nederlagen (0-4, 0-5). In de CL het geluk van een makkelijke poule voordat het tegen City in een 0-7 eindigde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren