Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Rancuneuze Steijn toont na vertrek bij Ajax nog steeds nul zelfreflectie’

Laatste update:

Maurice Steijn schoof afgelopen maandag aan bij Rondo waar hij terugblikte op zijn weinig succesvolle periode bij Ajax. Er voltrok zich een opmerkelijk tafereel, zo zag ook Victor Zegers. Een opiniestuk.

Door Victor Zegers

Ziggo Sport kondigde het afgelopen weekend groots aan: Maurice Steijn zou aanschuiven in het wekelijkse praatprogramma Rondo. De vijftigjarige oefenmeester kreeg eerder al uitgebreid de ruimte in een interview met De Telegraaf om zijn eigen straatje schoon te vegen na zijn ontslag bij Ajax. Die kans kreeg hij ook in de wintereditie van Casa di Beau, waarin Steijn zonder ook maar één kritische vraag van Beau van Erven Dorens zijn kant van het verhaal mocht doen.

Steijn tijdens de wintereditie van Casa di Beau.

De Hagenees toonde tijdens deze eerdere interviews al amper zelfreflectie. Wie zijn optreden bij Rondo heeft gezien, kan tot de conclusie komen dat Steijn een kleine vijf maanden na zijn vertrek nog steeds nauwelijks in de spiegel durft te kijken. Op de vraag van presentator Wytse van der Goot of hij het hoofdstuk bij Ajax heeft afgesloten, antwoordde Steijn ‘ja’, maar wat volgde was een opeenvolging van al eerder bekende verwijten aan het adres van Sven Mislintat.

Steijn zou met zijn staf tevergeefs namen als Noa Lang, Nicolás Tagliafico, Hakim Ziyech, Justin Kluivert, Sergiño Dest, Jerdy Schouten en Isco hebben aangedragen bij Mislintat, die uiteindelijk andere spelers haalde dan de trainer wilde hebben.

“We hebben bijvoorbeeld ook aan iemand als De Vrij gedacht. Die had je dan naast Hato kunnen zetten en Rensch op de zijkant, zodat zij zich goed kunnen ontwikkelen. Puur voor de ervaring. Dat was ook echt een realistische optie”, zei Steijn maandagavond.

De komst van De Vrij was echter verre van reëel. De Italiaanse media berichtten al ver voor de komst van Steijn naar Ajax dat de Nederlandse mandekker zou gaan verlengen bij Inter. Steijn tekende op 14 juni bij de Amsterdammers en een dag later werd bekend dat De Vrij zijn toekomst aan i Nerazzurri zou verbinden. Het officiële persbericht volgde begin juli.

Het achteraf noemen van een hele rits grote namen die hij wilde halen is wel heel makkelijk van Steijn. Hij vergeet gemakshalve te benoemen dat Mislintat in de zomer van 2023 de taak kreeg om het absurde salarishuis bij Ajax te verlagen. De Duitser heeft in zijn tijd als ‘td’ vele fouten gemaakt, maar hij is er wel in geslaagd om een nieuwe salarisstructuur te creëren. De Amsterdammers proberen de financiële huishouding nu beter onder controle te krijgen door de selectiespelers te belonen op basis van prestaties.

Daarnaast wist Steijn maar al te goed dat Mislintat eerst sterkhouders als Edson Álvarez, Jurriën Timber en Mohammed Kudus moest verkopen voordat er aankopen gedaan konden worden. De door Steijn genoemde Lang was daardoor ook totaal geen realistisch transferdoelwit, aangezien de Oranje-international kort na de aanstelling van Steijn in Amsterdam al serieus in gesprek was met PSV. Bovendien beschikte Ajax al over Steven Bergwijn en had het op dat moment nog altijd Dusan Tadic in de gelederen.

Ook opvallend dat Steijn bij Rondo de naam van Serhou Guirassy liet vallen. Met de spits van VfB Stuttgart - die uit de koker van Mislintat kwam - had hij naar eigen zeggen ‘wel wat gekund’. De Guinees is dit seizoen met twintig treffers dé revelatie in de Bundesliga. Zou hij deze jaargang niet zo’n doelpuntenmachine zijn geweest, dan had Steijn maandagavond op zeker met geen woord over Guirassy gerept.

Dat Steijn nog steeds weinig zelfreflectie toont, werd eveneens bevestigd op het moment dat hij aangaf dat hij nog altijd achter zijn uitspraken na het doelpuntloze gelijkspel tegen Fortuna Sittard staat. Na afloop van dit duel bekritiseerde hij het aankoopbeleid van Mislintat. Zo was Josip Sutalo in zijn ogen de enige echte directe versterking.

De trainer voelt zich te groot om te erkennen dat dit misschien niet heel slim was, ook al is hij zich ervan bewust dat hij met deze uitspraak een deel van de spelersgroep kwijtraakte. Vraag het verschillende toptrainers en vrijwel iedereen zal zeggen dat Steijn zijn ergernis op dit moment beter voor zich had kunnen houden. De oefenmeester was echter te druk met het opzichtig voeren van een persoonlijke oorlog met Mislintat, om zo zijn eigen hachje te redden.

Steijn lijkt nog altijd vol rancune te zitten. Dat blijkt uit zijn uitspraak dat (slechts) ‘één of twee aankopen van Mislintat best wel goed kunnen worden’ als ze in een goed draaiend elftal komen te spelen. Het zit Steijn daarnaast ook nog dwars dat Mislintat besloot om op eigen houtje doelman Diant Ramaj te halen, terwijl hij en zijn staf Nick Olij van Sparta wilden hebben. “Ramaj is een goede keeper, maar ik denk dat Olij het niet minder had gedaan bij Ajax”, liet Steijn zich bij Rondo ontvallen.

Steijn verlaagde zich bij Rondo ook nog tot een bedenkelijk niveau toen het over Annemieke Zijerveld, de clubpsycholoog van Almere City ging. De vrouw beschuldigde hem in oktober vlak voor zijn ontslag bij Ajax op Radio 1 van ‘zwak leiderschap’. Steijn stak zijn frustratie niet onder stoelen of banken en noemde Zijerveld 'dat wijf van Almere' toen hij de situatie nog eens moest omschrijven.

Wie dacht dat de voormalig trainer van Ajax tijdens het praatprogramma ook nog wat tegengas zou krijgen, kwam bedrogen uit. Steijn was vooral op zoek naar bevestiging bij zijn tafelgenoten Marco van Basten, Giovanni van Bronckhorst en Youri Mulder.

Met name bij Van Basten vond de Hagenees continu bijval. De analist verwijt Steijn niets en uit al wekenlang enkel kritiek op de club Ajax en Mislintat. De reden waarom Van Basten weigerde Steijn het vuur aan de schenen te leggen laat zich raden, maar werd misschien wel beantwoord door een grappige opmerking van Mulder tegen het einde van de uitzending. “Zitten hier dan de twee slechtste trainers van Ajax ooit aan tafel?”

Met zijn interviews probeert Steijn begrijpelijkerwijs de publieke opinie in zijn voordeel te beïnvloeden, maar wie na de uitzending van Rondo een blik werpt op social media ziet dat veel Ajacieden inmiddels klaar zijn met het gal spuwen van de ex-trainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel opmerkelijk dat hij alle schuld bij anderen neerlegt. Ook met de aankopen van Mislintat en de selectie die er al stond mag je nooit, maar dan ook nooit laatste staan, dus hij zou zichzelf zeker wat moeten aanrekenen.

6 maart 2024 om 11:57

@kalekroket,

Hij is zelf de hoofdverantwoordelijke.
Het enige dat hij had kunnen zeggen is dat hij met een compleet nieuw team moest beginnen, en dat de aankopen niet voldeden.

Dat laatste staan is ook nog steeds afgetekend, aangezien je destijds 2 wedstrijden minder had gespeeld dan de rest (wil niet zeggen dat het dan wel mag, maar na compleet gespeelde speelronden hebben we nooit onderaan gestaan).

6 maart 2024 om 12:56

Ik lees vaker deze nuance, maar ook met 2 wedstrijden minder gespeeld mag je als Ajax coach nooit laatste staan. Die 4-3 tegen Utrecht is daarbij het meest schrijnende resultaat.

6 maart 2024 om 14:02

@missinglink,

Dat schrijf ik toch ook: "wil niet zeggen dat het dan wel mag" . Maar is wel een heel vertekend beeld.

Waarom was de 4-3 tegen Utrecht zo schrijnend?

6 maart 2024 om 12:01

Ik ga Steijn niet verdedigen. Ik vind dat hij niet geschikt was voor Ajax en dat hij niet genoeg uit het elftal heeft gehaald. Maar dat verhaal van die laatste plek vind ik zo'n flauwe kul.

Hij stond 18e na 10 wedstrijden. Maar Ajax had er slechts 8 gespeeld, inclusief alle toppers. De twee wedstrijden die niet gespeeld waren, heeft Ajax uiteindelijk gewonnen. Daarmee zouden ze 10e staan, of wellicht 9e op doelsaldo.

Ik snap dat het verhaal rond de 18e plek spraakmakend is, maar het is ook weer niet de beste afspiegeling van de waarheid.

Daarmee wil ik niet zeggen dat het niet heel erg slecht was, want dat was het, zeker voor Ajax begrippen, absoluut.

6 maart 2024 om 12:21

Fijn die nuance van sommige mensen betreffende de 18e plek. Toch was er het nodige geprovoceer hier over de degradatie kraker die Ajax tegen volgens mij Vitesse moest spelen niet van de lucht. Voor de rest wel met Feye 88 eens. Ajax had een zwaar programma achter zich, had 2 wedstrijden tegoed, maar zelfs dan presteerde Steijn niet goed genoeg. En dan niet alleen qua prestaties maar ook qua randzaken (afvallen van de selectie, publiekelijk de vete met Minislat uitvechten, geen structuur beiden aan spelers, steeds wisselende opstellingen, spelers beschadigen en natuurlijk lekker naar Ibiza gaan als de club in brand staat. En dan vergeet ik beslist nog wel meer.

6 maart 2024 om 12:30

Je kunt je afvragen of Steijn die 2 wedstrijden wel had gewonnen aangezien een deel van de spelersgroep al helemaal klaar met hem was na zijn uitspraken.
Dat ze 18e staan bekt natuurljk lekker, maar van de 8 wedstrijden 1 gewonnen, 5 punten. Dat zijn cijfers die degradatiekandidaten halen. Dan maakt het weinig uit of ze na 8 speelronden op plek 15 of plek 18 zouden staan als iedereen nog maar 8 wedstrijden had gespeeld.

6 maart 2024 om 12:34

@feye_88 Dat van die laatste plek is natuurlijk een beetje provoceren van me, maar ook met die twee wedstrijden tegoed zou je met dit ajax niet onder in de middenmoot moeten staan.

6 maart 2024 om 13:09

@Feye_88
Ik denk juist dat Steijn ook
Die wedstrijden had verloren of gelijk had gespeeld, deze spelersgroep ging hij namelijk nooit meer voor zich winnen, met zijn uitspraken ná Fortuna uit: dit zijn mijn spelers niet

6 maart 2024 om 12:36

Toegegeven, Steijn had niet het makkelijkste programma en had uit mijn hoofd nog de wedstrijden tegen RKC en Volendam nog tegoed. Maar vergeten we niet dat een coach ook een manager moet zijn en zijn selectie moet motiveren om tot goede resultaten te komen? Daar is hij faliekant in gefaald. Zelfs al had hij wonder boven wonder laten we zeggen in de top 6 gestaan, dan mag je wmb hem nog steeds ontslaan op basis van hoe hij zich uitlaat over zijn spelers. Vergeet dan ook niet hoe hij Gorter boven Ramaj verkoos, terwijl van te voren al bekend was dat Ramaj nr2 was achter Rulli en Gorter verhuurd zou worden. En dat grapje met Salah Eddine in laten vallen in de klassieker, om hem direct weer te laten wisselen toen deze wedstrijd een ander moment werd ingehaald?

Ik denk dat je met zijn gedrag (persoonlijke oorlog met de TD) en zijn uitlatingen naar de spelers genoeg argumenten hebt om hem als ongeschikt te beschouwen als trainer van een club als Ajax. Hoe hij zich presenteert in de media daarna laat zien hoe zielig en klein hij is. Ergens hoop ik nu gewoon dat Pierre van Hooijdonk toch gelijk blijkt te hebben en Steijn toch wel bij duistere dealtjes is betrokken. Wmb krijgt deze man nooit meer een functie in het voetbal.

6 maart 2024 om 14:04

Wel met de kanttekening dat hij die wedstrijd tegen RKC nog te goed had. Met die punten erbij stond Ajax wel gewoon in het linker rijtje. Dat vertekende de boel nogal, ook omdat Ajax een zwaar schema had op dat moment. Vooral omdat alles in het begin nog dichter bij elkaar ligt. Dan kunnen drie punten het verschil zijn tussen de onderste 25 procent en plek 8 bij wijze van spreken. Dat was op dat moment ook het geval. Wat hij zich mag aanrekenen, is het verschil tussen toen en nu. Ajax haalt vooralsnog zo'n 1,8 punten per wedstrijd na Steijn. Met Steijn was dat 1,2 punten per wedstrijd. Dat is een te groot verschil om niet naar jezelf te hoeven kijken.

6 maart 2024 om 15:40

Ajax stond 18e, met 8 wedstrijden, 5 punten en 13 goals voor en 21 tegen.
Zwolle stond op dat moment 9e met 10 wedstrijden en 11 punten. met doelsaldo 12-17.

Tegen RKC werd met 1 doelpunt verschil gewonnen, tegen volendam met 2 doelpunten verschil. Met punten zou ajax dus gelijk komen met Zwolle, maar op doelsaldo zou Zwolle dus nog steeds boven ajax staan en met plek 10 had ajax dus in het rechter rijtje gestaan.

Daarnaast hadden az en nec ook nog maar 9 wedstrijden gespeeld, NEC stond op 9 punten uit 9 wedstrijden. Die hebben met 1-2 gewonnen bij AZ en hadden dus bij 10 wedstrijden 12 punten en zouden dan ook nog eens boven ajax staan.

Dus ja 18e plaats is vertekend beeld. Maar als we dan de stand gaan bekijken dat alle teams 10 wedstrijden hebben gespeeld dan zou Ajax met 11 punten uit 10 wedstrijden op een 11e plek terug te vinden zijn en dus gewoon in het rechter rijtje.

Dus nee Ajax had dus niet in het linke rijtje gestaan na speelronde 10 waarbij alle teams de 10 wedstrijden hebben gespeeld.

6 maart 2024 om 14:59

@kalekroket,

Ik vind dat echt bizar. De aankopen valt inderdaad wat voor te zeggen. De achterstand op de top hoeft alleen niet zo grot te zijn.

Wat ik bizar vind is dat hij nergens enige reflectie toont.

Ik denk niet dat dit Steijn verder helpt. Toekomstige (kleinere) clubs zullen hem er niet op afrekenen dat het niet gelukt is bij Ajax, die zullen eerder kijken naar zijn Sparta periode. Steijn heeft denk ik nooit een eerlijke kans gehad, had natuurlijk met zijn status ook niks te vertellen maar blijf het ook onbegrijpelijk vinden dat Ajax hem uberhaubt een kans gegeven heeft. Na zo'n slecht jaar de gok nemen met iemand die nooit in de top heeft gewerkt en wisselende resultaten heeft gehaald. Zo'n gok kan je doen als je alles op de rit hebt staan en zo iemand in een gespreid bedje terecht komt. De vijver met goede (nederlandse) trainers is klein, maar bij Steijn uitkomen was toch ook niet nodig geweest.

6 maart 2024 om 12:18

De toekomstige clubs zullen toch niet zo blij zijn dat hij 5 maanden later nog steeds zijn gelijk probeert te halen en gal loopt te spuiten.

6 maart 2024 om 12:29

Dat zeg ik? Dat dit hem niet verder helpt.

6 maart 2024 om 13:58

Mwa, die komt wel weer aan werk hoor. Zo'n Hyballa komt ook elke keer weer aan een club. Zo creatief zijn clubs doorgaans niet.

6 maart 2024 om 14:31



Dat denk ik ook wel. Een Sparta neemt hem zo weer terug mochten ze een trainer zoeken. Wat dat betreft snap ik ook die hele verdediging van hem niet. Doet hem meer slecht dan goed denk ik, terwijl het totaal niet nodig is.

Wat een fantast is dit dan. Als je opvolger bijna 4e staat en jij stond 18e met Dezelfde selectie dan kun je toch niet zo gaan praten. Wat een grap.

6 maart 2024 om 11:59

@voetbaldier321,

Jij noemt hier "dezelfde" selectie, natuurlijk is Henderson erbij gekomen, maar dan moest van 't Schip het ook nog een groot gedeelte doen zonder Mansvverk, v/d Boomen, Bergwijn en Berghuis.

6 maart 2024 om 12:35

Ik vind het dan wel weer knap hoe hij op al die vreselijke kritische vragen van Mulder, Van Basten, Van Bronkhorst en Van der Goot reageert.....

6 maart 2024 om 13:57

Wel met de kanttekening dat je daar nog drie punten bij had moeten schrijven. Bovendien had Ajax op dat moment een zwaar schema gehad en kreeg het nog veel clubs uit het rechter rijtje. Je hebt niet per se ongelijk, maar het behoeft wel enige nuance. Maar goed, dat het onder Steijn nog veel slechter was dan nu, dat kunnen we wel stellen.

Niets aan toe te voegen, uitstekend verhaal van Victor Zegers!

Heb vaak kritiek op t niveau van sommige artikelen hier maar dan moet t andersom ook gezegd worden. Prima artikel en ook nog behoorlijk onderbouwd zeker voor een opinie stuk.

On topic dat deze man nog steeds verdedigd wordt is bizar ook de dingen die hij zegt kloppen gewoon niet. Je kan nog nl nog heel wat andere voorbeelden opnoemen waaruit gewoon blijkt dat t niet klopt wat Steijn zegt, maar dit stuk last dat ook al prima zien. Het is jammer dat hij er zo makkelijk mee weg komt.

Duidelijk verhaal. Op tv wordt Steijn nog altijd door zijn maatjes de hand boven het hand gehouden maar ik ben blij om te zien dat de "man in de straat / online" er heel anders over denkt. Kunnen toch concluderen dat Steijn er niet in geslaagd is zijn straatje schoon te vegen - gelukkig maar want dit achterbakse gedrag en gekonkel is gewoon beschamend.

6 maart 2024 om 13:55

Ook in de media is er wel veel kritiek op Steijn hoor. Er zijn echter verzachtende omstandigheden, waardoor een relatief aardig deel ook niet per se op zijn conto te schrijven is. Wat je hem absoluut kunt verwijten, is het affikken van spelers en het verschil tussen wat we toen te zien kregen en nu. Daar is Steijn verantwoordelijk voor. Het is namelijk nog steeds niet goed, maar wel een stuk beter. Het is alleen schrijnend dat hij enkel om zich heen aan het slaan is. Het is geen schande om gewoon toe te geven dat je niet om kunt gaan met de omstandigheden die op dat moment aanwezig zijn. Dan hebben mensen daar wellicht ook meer begrip voor.

6 maart 2024 om 20:52

Het is toch ook dat Steijn 0 zelfreflectie laat zien? Misschien net na z’n ontslag kan je dat nog begrijpen in alle emotie. Maar als je nu nog steeds niet in staat bent om aan serieuze zelfreflectie te doen, dan ben je een echte pannenkoek (gezellig samen met Van Basten 😜).

Maurice Klein wat een rancuneuze man is dit die echt weinig kan en dolblij mag zijn met de ontslagpremie. Gemankeerde trainer die echt niet het niveau heeft.

6 maart 2024 om 13:23

Kan als trainer vermoedelijk meer dan jij, dus om hem zo neer te zetten getuigd ook van weinig niveau.

7 maart 2024 om 07:07

Daarom ben ik ook geen trainer en wanneef ik faal kan ik reflecteren ipv vingerwijzen. En over het neerzetten heb je de interviews gezien en zijn “prestaties” heeft heeft zichzelf neergezet.

Ik word ook zo moe van dat zogenaamde rijtje.

Noa Lang en Justin Kluivert: Goede zet als 3e en 4e linksbuiten achter Tadic en Bergwijn...
Nicolás Tagliafico, Stefan de Vrij, Isco en Hakim Ziyech: Niet te betalen qua salaris of wilden niet!
Sergiño Dest: Al eerder niet goed genoeg bevonden door Ajax!
Jerdy Schouten: Was al rond met Psv

6 maart 2024 om 13:46

Dest was wel goed genoeg bevonden, maar ze kregen gewoon een mooi bod die niet te weigeren was. Verder was Schouten niet al rond met PSV. Die was echt wel haalbaar geweest als je daar op tijd bij was. Ook Noa Lang en Kluivert lijken me wel haalbaar geweest. Tagliafico misschien, al heeft het geen zin om daar nog je portemonnee voor te trekken. Die is inmiddels 31 jaar.

De Vrij, Isco en Ziyech zijn inderdaad niet haalbaar geweest. Dat is ook gewoon roepen om het roepen van Steijn, al kan ik nog begrijpen dat je op dat soort spelers hoopt als coach. Maar goed, het is ook helemaal niet relevant, zo'n rijtje. Onderaan de streep gaat het erom wat voor spelers er wel gehaald zijn. Daar moet je het nou eenmaal mee doen.

6 maart 2024 om 15:13

"verder was Schouten niet al rond met PSV. Die was echt wel haalbaar geweest als je daar op tijd bij was".

Dat had niets met tijd te maken maar met geld. Mislintat heeft naar Schouten geïnformeerd op het moment dat die in de belangstelling stond van Milan. Daar werd op dat moment 20 miljoen voor gevraagd en dat had Mislintat niet en toen is hij verder gaan kijken naar spelers die wel binnen zijn budget pasten (Van de Boomen en Tahirovic). Mislintat kreeg pas een klein beetje bestedingsruimte nadat hij Daramy en Bassey had weten te verkopen, maar ook dat was niet genoeg geweest om Schouten aan te trekken. Mislintat kreeg pas echt wat te besteden nadat hij Alvarez en Kudus had weten te verkopen en toen was Schouten inderdaad al lang rond met PSV en bovendien had Ajax die vacature al lang ingevuld.

Dest kan bij PSV het verschil maken omdat er bij PSV een goede organisatie staat. Bij Ajax is dat totaal anders, dat is los zand en daar heeft een speler als hij die grote moeite heeft om in de discipline te spelen en dat zelf ook toegeeft, niets te zoeken. Bovendien heeft Ajax hem ondanks zijn grote belofte natuurlijk niet voor niets aan Barca verkocht. Alle spelers die Mislintat heeft gehaald hebben een salaris van rond de twee miljoen omdat de directie van Ajax van de RvC de opdracht had gekregen om flink te bezuinigen op de salarishuishouding. En daar had Tagliafico geen oren naar en bovendien moest ook zijn contract nog een keer worden afgekocht terwijl hij geen enkele restwaarde meer zou hebben. Dat kan Ajax zich permitteren als er CL gespeeld wordt, maar zonder dat is dat simpelweg een brug te ver.

Over De Vrij zit Steijn snoeihard te liegen, die was voor dat hij überhaupt aan zijn klus bij Ajax was begonnen al contractverlenging overeen gekomen met Inter. Heeft hier volgens mij uitgebreid op VZ gestaan. Noa Lang is destijds bij Ajax weg gegaan omdat hij geen tweede viool wenste te spelen achter Tadic. Nu staat op die plek Bergwijn, de duurste aankoop uit de geschiedenis van de club en dus zou Lang opnieuw als wisselspeler hebben moeten functioneren en dat kan hij niet. Daar kan hij niet mee omgaan, dat heeft Ajax zelf aan den lijve ondervonden. Voor Kluivert geldt precies hetzelfde dat zijn spelers met veel te grote ego's.

Steijn wilde Olij mee nemen naar Ajax op het moment dat hij onder vuur lag omdat Van Hooijdonk hem van malversaties beschuldigde. En dan ga je als club die kwetsbaar is voor negatieve publiciteit, natuurlijk geen Olij op het vuur gooien door dat ook werkelijk te doen. Dat zou heel dom geweest zijn en daar zou Mislintat van de RvC waarschijnlijk ook geen toestemming voor hebben gekregen. En die domme Steijn reageerde daarop als een kleuter die zijn lolly niet heeft gekregen door Ramaj opzichtig te negeren terwijl die nu Ajax' beste keeper blijkt te zijn. Ik denk nog steeds dat Steijn net als Schreuder een prima trainer is, maar voor beide heren geldt dat ze karakterologisch niet bij een topclub passen om ze veel te veel met zichzelf bezig zijn ipv met hun club.

6 maart 2024 om 16:25

Lang en Kluivert waren misschien wel haalbaar maar toen had je en Tadic en Bergwijn op die positie. Schouten was al niet meer haalbaar.
Je hebt helemaal gelijk dat het niet relevant is, maar Steijn komt bij ieder interview weer hiermee op de proppen.

6 maart 2024 om 19:05

Dolorasinum. Je reactie verdient een groen randje. Kan hem zelf niet geven maar hoop dat iemand anders het doet.

6 maart 2024 om 21:25

Inderdaad, goede onderbouwing.
Snap niet dat mensen nog Steijn verdedigen. Mislintat heeft bijna alleen maar Ajax onwaardig spul binnengehaald bij Ajax. De grootste miskoop van hem was echter wel Steijn.
Geen enkele trainer had met deze selectie de top 2 gehaald. Maar wat Steijn liet zien was echt wel het toppunt van slecht.

6 maart 2024 om 21:33

Eens rubje. Het heeft bijna iets aandoenlijks hoe hard Steijn nu aan het roepen is dat hij alleen maar troep van Mislintat kreeg, zich niet realiserende dat hij zelf ook tot de troep van Mislintat behoorde

Deze man moet echt een spiegel kopen.
Het is niet alleen Ajax die hem ooit heeft ontslagen hebben meer clubs gedaan en overal lag het nooit aan hem.
Neem deze manntegen zichzelf in bescherming en haal hem uit de media.

Ik heb inmiddels van de persoon Maurice Steijn een nog lagere pet op dan van de trainer Maurice Steijn, en dat wil wat zeggen.

6 maart 2024 om 16:45

Eens, en voor mij begint Marco van Basten ook steeds warriger en slechter over te komen. Hoe die ook Steijn daar zit te verdedigen, man man man. Al die ex-Ajax spelers praten Steijn allemaal naar de mond. Het mooiste is dat ze denken dat het helpt om elkaar allemaal publiekelijk de hand boven het hoofd te houden maar om eerlijk te zijn staan ze allemaal (steijn, van Basten, vd Vaart, Sneijder, vd Meyde en Derksen) gewoon zwaar voor lul.

Toch mooi om te zien dat hij exact het zelfde gedrag vertoont als bij zijn vertel bij NAC Breda.
Enkel lukte het hem toen wel om de opinie naar zijn hand te krijgen waardoor NAC en de supporters de boeman waren, nu lukt het hem niet.

Narcistische man welke ik een rustige stabiele omgeving een prima trainer is maar heel veel menselijk DNA mist om een een top trainer te worden.

Tja, het is niet verstandig om zonder enige vorm van zelfreflectie aan zo'n tafel te verschijnen. Je kunt ook gewoon stellen dat de omstandigheden dermate moeilijk waren dat je gewoon moeite had daarmee om te gaan. Dan fik je niemand direct af inclusief jezelf, maar stel je gewoon eerlijk dat je je geen raad wist met de omstandigheden. Daar hebben mensen meer begrip voor.

Hoewel de resultaten toch weer flink zijn teruggevallen, is het namelijk wel degelijk beter geworden. Je wordt niet meer van de mat geveegd door de top 4 en je controleert weer wat wedstrijden. Dat was onder Steijn helemaal niet meer het geval. Dat mag Steijn zich absoluut aanrekenen. Het is ook niet verstandig om als coach je spelers af te fikken.

6 maart 2024 om 16:49

Helemaal met je eens. Wat ik ook prachtig vond is dat Steijn zelf 'utrecht uit' in het rijtje moeilijke wedstrijden schaart. Utrecht was op dat moment helemaal kapot, zat niks in qua zelfvertrouwen, gingen regelrecht op degradatie af in die fase en pas weken later kreeg Jans het echt op de rit qua spel. En nu was Utrecht uit opeens een moeilijke pot in een reeks van moeilijke wedstrijden.

Deze man verdraait alles achteraf om zichzelf beter uit de verf te laten komen. Net als het rijtje 'door hem aangedragen' namen die het toevalligerwijs allemaal plots wel heel goed doen bij andere teams (en in veel gevallen ook gewoon compleet onbetaalbaar waren qua salaris).

Dat had die Steijn toch maar mooi even goed gezien hoor... achteraf😂

Ik denk dat de publieke opinie zich steeds meer tegen hem keert door dit soort interviews. Hij is gewoon te licht bevonden en had dingen anders moeten aanpakken, dat is niet iets waarvoor je je moet schamen of zo. ik snap wel dat hij op deze Ajax-trein wilde springen, alleen was het op dat moment ook bestuurlijk een chaos. Al met al een zeer gevaarlijke cocktail waar andere trainers ook weinig kans van slagen hadden.
Met van 't Schip is een goede tijdelijke oplossing gevonden, er is rust in de spelers-groep.

Wat ik zo mooi vind aan dit hele verhaal, en iets wat nog geen één journalist Stijn voor de voeten heeft gegooid:

Hij is binnen gehaald omdat hij een overperformer zou zijn. Omdat hij met een mindere selectie bovenmaats zou kunnen presteren. Het argument was namelijk, dat hij dit bij Sparta ook gedaan had. Hij heeft weliswaar niet de selectie gekregen waar hij op hoopte, maar dat neemt nog steeds niet weg dat hij, is aangenomen om boven kunnen te presteren. En dat is precies het gene waar hij in gefaald is. Hij heeft juist - gezien de resultaten van zijn opvolger, zwaar ondermaats gepresteerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren