Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Quick Boys stunt wéér en schakelt na NAC ook De Graafschap uit in de beker

Laatste update:

Quick Boys heeft een volgend hoofdstuk geschreven in het voor hen nu al memorabele TOTO KNVB Beker-toernooi. Nadat eerder al NAC Breda werd uitgeschakeld (1-0), moet nu ook De Graafschap eraan geloven. De amateurploeg bleek door een dubbelslag van de negentienjarige jeugdexponent Sem van Duijn met 2-0 te sterk voor de Superboeren en stoot dus door naar de derde ronde van de bekercompetitie.

Bij De Graafschap was er een basisplaats ingeruimd voor Jeffry Fortes. De rechtsback gaf na afloop van het gewonnen bekerduel met FC Emmen (2-0) in de vorige ronde aan dat hij het liefst een amateurteam loot. “Doe mij maar een kutamateurploeg”, zei hij destijds.

De wedstrijd werd ingeleid door een geweldige sfeeractie van de supportersschare van het amateurteam. Onder het genot van een spectaculaire lichtshow betraden de twee ploegen het speelveld.

Van Duijn poogde met twee schoten een vroege voorsprong te nemen. Zijn inzetten bleken echter ongevaarlijk. Na enkele pogingen voor Devin Haen, nam Quick Boys na een halfuur brutaal de voorsprong.

Van Duijn werd vanaf het middenveld weggestoken, waarna de weg naar doelman Thijs Jansen compleet open lag. Oog in oog met de sluitpost faalde hij niet en rondde hij beheerst af in de linkerhoek: 1-0.

Al snel daarna dacht De Graafschap de score weer gelijk te trekken. Een doelpunt van Haen werd op dubieuze wijze afgekeurd voor buitenspel, daar hij toch op één lijn met de laatste verdediger leek te staan.

Haen was op slag van rust wederom dicht bij zijn treffer. Hij passeerde doelman Paul van der Helm maar de bal rolde op het hobbelige veld niet tot in het doel.

In het tweede bedrijf hadden de Doetinchemmers wat recht te zetten. Daartoe creëerde het direct een mogelijkheid. Basar Önal legde de bal na een ogenschijnlijk te harde voorzet nog knap terug, waar een Quick Boys-verdediger ternauwernood kon voorkomen dat Haen af kon ronden.

Op het uur spelen kwam Quick Boys heel dicht bij de verdubbeling van de voorsprong. Een poging van Raveline Junte werd knap gekeerd door Thijs Jansen. Even later was de 2-0 alsnog een feit. Na een lage voorzet kon Van Duijn bij de tweede paal binnenlopen: 2-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan je het nog wel een stunt noemen? Gebeurd tegenwoordig vaker wel dan niet haha. Erg knap blijft het uiteraard wel.

19 december 2023 om 21:00

Een tweede divisie ploeg die thuis wint van een kkd club is geen stunt

Het zijn bijna geen stunts meer te noemen, zo vaak wint een amateur club van een prof club.

‘Doe mij maar een kutamateurploeg’ - Jeffrey Fortes, rechtsback van De Graafschap. Hilarisch.

19 december 2023 om 20:49

Inderdaad, heerlijk zeg, goed afgestraft die domme opmerking

19 december 2023 om 21:00

Nee joh, dat denken we allemaal als we zo'n amateurploeg loten. Leuke opmerking, zouden er meer moeten doen - gewoon zeggen wat ze denken.

Dit gebeurd nu zo vaak. Toch maar weer eens gaan kijken of promotie en degradatie tussen de eerste en tweede divisie mogelijk is. Desnoods met wat versoepelde regels. Clubs als Spakenburg en Quick Boys zijn overduidelijk gewoon beter dan de meeste clubs uit het rechter rijtje in de kkd. En qua 'stadion' doen ze ook niet onder voor bijvoorbeeld Eindhoven of Dordrecht.

19 december 2023 om 20:53

Onmogelijk.Veel topspelers in derde divisie kiezen daar bewust. Als je een advocaat, fiscalist, dokter of loodgieter, stukadoor bent verdien je tegenwoordig rond de 4000 euro netto. Plus een wedstrijd premie van 300-500 euro per wedstrijd wat zwart geld van sponsoren verdien je gauw meer net zoveel als de KKD en heb je maatschappelijke baan plus train je minder.Daarnaast is het voor een amateur ploeg zonder grote geldschiet niet te doen om zoveel aan te passen aan het complex. Je gaat alleen meer failliete clubs krijgen.

19 december 2023 om 20:59



Daarom lijkt me het gewoon beter de regels wat te versoepelen op het gebied van bijvoorbeeld zo'n complex. Wat ze nu hebben doet nauwelijks onder voor een kkd club. En liever een vol stadionnetje van 1000 man dan zo'n betonnen bak voor 8000 man die het hele seizoen maar voor de helft gevuld is.

19 december 2023 om 21:52

Hoe ga je me andere punten bestrijden daar zit de pijn juist.

19 december 2023 om 23:09

Je hoeft toch ook niet in eens dan 5 dagen per week de gaan trainen. Dat doen ze nu ook niet en dat gaat klaarblijkelijk ook goed, dat moeten ze zelf maar inrichten, maar daar zijn vast geen eisen voor. Beetje semi-prof word je dan. Andere landen hebben toch ook open promotie en degradatie, daar zullen vast vergelijkbare scenario's zijn

20 december 2023 om 00:41

Het gaat niet. V.v. Katwijk heeft een aantal gesprekken gevoerd met de KNVB een paar jaar geleden. Op zondag spelen wilde de KNVB wel toezeggen maar financieel kan de rest gewoon niet. Je moet als
amateurclub miljoenen investeren in beveiliging, reclameborden en allerlei veiligheidsmaatregelen.
Vergeet niet dat er best nog veel zwart geld rondgaat bij de rijkere amateurs.
Als alles volgens de boeken moet houd het gewoon op

20 december 2023 om 12:29

We zouden ons ook af kunnen vragen waarom deze clubs zo kunnen bestaan. Weet dat HFC teert op weinig geld en kunnen gewoon bestaan. Elk jaar wordt hun team leeg gekocht door de Spakenburgs,Quick Boys, IJsselmeervogels. Maar promoveren ho maar!

19 december 2023 om 20:55

Zeker en dan die Jong teams eruit.

19 december 2023 om 22:22

Valt wel mee. Elke keer dat het gebeurt, komt het in het nieuws. Al is het maar 1 amateurploeg die in 1 wedstrijd 1 profclub uitschakeld. Dus alle topclubs die de andere amateurploegen uitschakelen bestaan er genoeg, maar daar hoor je niets over.

Ik vraag me altijd af waarom spelers als Fortes dat soort dingen gaan roepen. Het levert je niks op,behalve extreem gemotiveerde amateurclubs. Vervolgens sta je nu voor lul

Misschien moeten we ook stoppen met dit soort clubs amateurclubs te noemen. Als je ziet wat trainers en spelers verdienen in die competities is dat absurd. Pas las ik nog een stuk van een jaar of 2 geleden, daaruit bleek dat bij de door hun onderzochte clubs een hoofdtrainer in de 2e divisie gemiddeld 40.000 per jaar verdiende.

19 december 2023 om 21:20

Spelers verdienen vaak meer bij traditionele topclubs in 2e divisie(HHC Katwijk Spakenburg etc.) dan bij onderste 6-7 KKD, verschil is dat je bij de ene meer kans hebt om nog stappen te maken dan bij de ander. En 2e divisie kan je nog een normale baan behouden

Sem zal wel een aantal mooie aanbieding tegemoet zien komen na het seizoen als die zo door blijft gaan.

19 december 2023 om 21:25

Wat was hij weer goed he? Heerlijke speler

Heerlijke overwinning van mijn plaatselijke club! Qua kansen verhouding zeker niet onterecht, qua veldspel waren de superboeren beter. Het kut amateur clubje heeft weer gewonnen van een bvo haha

Dit kun je geen stunt meer noemen. Clubs als Spakenburg, Quick Boys, De Treffers en Katwijk hebben kwalitatief echt geen slechtere selecties dan clubs als TOP, Den Bosch, Telstar en Helmond Sport.

Het enige verschil is dat de amateurclubs spelers hebben (bijna allemaal met een verleden in het profvoetbal) die verstandig genoeg zijn geweest om te gaan voor een serieuze baan naast het voetbal, terwijl in de KKD veel jongens rondlopen die tegen beter weten in voor een hongerloontje full prof willen blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren