Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Pupil ‘geschokt’ door besluit Koster: ‘Ik begrijp het niet, eerlijk gezegd'

Laatste update:

Willem II verloor zondagavond met ruime cijfers van Ajax in de finale van de TOTO KNVB Beker (0-4). Trainer Adrie Koster, die voor de confrontatie enkele wijzigingen doorvoerde in zijn basisopstelling, baalt na afloop van de nederlaag in De Kuip. "Ik denk dat we het heel goed gedaan hebben tot de eerste goal, daarna ging het snel", zegt Koster in gesprek met FOX Sports.

Koster verraste met zijn opstelling door onder anderen Daniel Crowley, dit seizoen een vaste basiskracht is bij Willem II, te passeren voor de bekerfinale. "We hebben de juiste tactiek gehanteerd, daar hadden ze het moeilijk mee. We hebben nog aanvallend gewisseld, maar toen viel de 0-3 en dan is de wedstrijd gespeeld", reageert Koster.

"We probeerden nog aanvallend te wisselen na rust, maar dat was niet genoeg. Ajax is een topploeg, zij waren gewoon de betere. We hebben het Ajax lastig gemaakt, maar het was niet voldoende", besluit de trainer. Crowley, die na ruim een uur mocht invallen bij de Tilburgers, erkent na afloop dat hij zeer teleurgesteld is over het besluit van zijn trainer.

"Ja, ik was erg verrast. En ook erg teleurgesteld. Hij zei het gisteren, voorafgaand aan de training. Hij riep mij naar zijn kantoor en zei: 'Ik heb slecht nieuws, je start niet.' Ik was geschokt en teleurgesteld. Hij zei dat hij wat anders wilde proberen en Ajax wilde verrassen. Hij vond niet dat ik bij zijn nieuwe tactiek paste. Ik begrijp het niet, eerlijk gezegd."

"Ik ben het er niet mee eens. Maar hij is de baas en ik respecteer zijn beslissingen. Het gaat niet om mij, het gaat om de ploeg", aldus Crowley, die wist dat het moeilijk zo worden om het tij te keren na de 0-2 van Ajax. "Ik ben mentaal sterk, dus ik kan hier mee omgaan", besluit de middenvelder, die dit seizoen iedere competitieduel in de basisopstelling van Willem II stond.

Begreep jij de beslissing van Adrie Koster om Daniel Crowley te passeren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt een waardeloos besluit van Koster om je beste speler te passeren in deze wedstrijd. Tactiek? Grootste lulkoek die er is. Je wilt je beste spelers toch gewoon opstellen. Dan bouw je je overige spelers maar om hem heen. Kan me voorstellen dat ie pissed off is en dat is nog terecht ook.

5 mei 2019 om 21:27

Wat een waardeloze comment. Tactiekaanpassing was uitstekende zet van Koster. Ajax kwam er niet echt lekker doorheen - tot de goals natuurlijk, die Ajax maakte door een klasse in kwaliteit (of twee) hoger te zijn dan Willem II.

Of denk je dat Crowley hét verschil had gemaakt? Llonch en Tapia speelden uitstekend en ook de zijkanten deden wat ze moesten doen.

Je beste speler ook ja, niet Isak he, nee Crowley joh. Crowley is gewoon een simpele voetballer met een iets grotere wilskracht en iets hogere techniek dan gemiddeld, niks bijzonders man.

En dan tactiek lulkoek? Natuurlijk past Willem II zn tactiek aan om het Ajax moeilijker te maken, en Crowley was het kind van de rekening. Kut voor 'm, ik was ook over de zeik geweest als ik hem was. Maar Koster heeft zn spelers uitstekend voorbereid het veld opgestuurd. Ajax was alleen natuurlijk veel beter.

Een waardeloos besluit zeg je... Ja die Crowley had echt het verschil gemaakt... Wat een kul.

5 mei 2019 om 22:33

Als het toch niets uitmaakt, waarom laat je dan één van je beste spelers die tot nu toe iedere wedstrijd voor je heeft gespeeld, niet gewoon spelen in de ook voor hem belangrijkste wedstrijd van het seizoen?

5 mei 2019 om 23:09

Koster vond het beter om met Llonch en Tapia te spelen. Achteraf een zeer goed uitlegbare keuze. Nogmaals, als ik Crowley was dan zou ik ook superpissed off zijn, maar zn trainer heeft geen fout gemaakt

Snap wel dat hij teleurgesteld is! Als je het hele seizoen alles speelt en belangrijk bent voor je team en je mag dan niet starten in de allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar.
Wat bezielt trainers nou om ineens anders te gaan spelen dan je gewend bent. Dat levert bijna nooit iets op. Sommige trainers denken soms echt dat zij iets geniaals hebben gevonden voor een belangrijke wedstrijd. Vaak loopt het op niets uit, en waarom niet, omdat het niet geniaal is. Als het namelijk beter is dan je normale manier van spelen, dan is namelijk logisch om altijd zo te spelen.
Nu in 1 week tijd 3 grote tactische fouten van trainers gezien. Tottenham dat ineens 532 gaat spelen tegen Ajax, Klopp die Wijnaldum in de spits zet en nu Koster die ook denkt dat 532 wel zal werken tegen Ajax. Ineens staan spelers op andere posities en hebben ze andere taken en looplijnen. Alle automatismen zijn weg waardoor het alleen maar moeilijker is om goed samen te spelen.
Het mooie is dan nog dat de trainers, deze ook, het nog goed praten ook. Ook Koster zei dat het goed ging, maar moet eigenlijk zeggen dat hij een fout had gemaakt. Idem met Ten Hag na de wedstrijd tegen Psv, waar hij ook geen schuld bekende.

5 mei 2019 om 21:33

Tottenham speelt wel vaker 532 (hoewel het nooit werkt), dus dat is niet ineens. Firminio was niet fit en er moest toch echt iemand staan, Wijnaldum als aanvallend middenvelder kan ik inkomen. Willem II speelde 442 met Heerkens en Lewis op de back en Palacios en Dankerlui op het midden aan de buitenkant.

Alleen dat van Wijnaldum vond ik ook niet echt slim. Verder werkte de tactiek van Koster ook, ze kwamen veel in de duels en zo maakten ze het Ajax zo moeilijk als ze konden. Ajax is alleen natuurlijk veel beter

5 mei 2019 om 22:36

Precies dit Dr. Duck

5 mei 2019 om 23:40

@dr.duck

Als ze hun gebruikelijke spel spelen dan is het naief omdat ze zich niet aanpassen, passen ze zich aan dan doen ze precies het verkeerde (te defensief, te aanvallend, teveel hoge druk, te weinig druk). Het is een ondankbare taak om als trainer een wedstrijd in te gaan die misschien wel 8 of 9 van de 10 keer verloren wordt. In die wetenschap wil je wat gaan proberen. Wat moet je als Koster als je al verschillende systemen zonder succes hebt toepast in de competitie?

De analyse dat Spurs ineens 5-3-2 gaan spelen klopt niet, die spelen met grote regelmaat 5-3-2 de afgelopen twee seizoenen. Het is ook niet zo dat een 5-3-2 per se tegen Ajax niet werkt. Real speelde 4-3-3, Juve speelde 4-4-2, Bayern speelde 4-2-3-1 en Benfica speelde 4-1-4-1. En dat zijn clubs met materiaal van een totaal andere orde dan Willem II.

7 mei 2019 om 20:30

Het is zeker ondankbaar omdat je in bijna alle gevallen het onderspit delft. Waar het mij om gaat is dat een verandering in tactiek meestal negatief werkt. Wat je wel kunt doen is hoger over lager druk zetten, niet opbouwen maar de lange bal spelen en het gevecht voor de 2e bal aangaan. En sowieso zul je met meer energie en gezonde agressie de wedstrijd in moeten gaan. De wedstrijden dei Ajax in 2019 verloren heeft in de competitie was tegen ploegen die niet hun systeem omgooide maar binnen het systeem aanpassingen deden. EN vooral zeer agressief met veel druk speelde op momenten dat Ajax dit zelf niet kon of dit niet wilde doen. Dan kun je ook van Ajax winnen, zelfs als willem 2.

Misschien had hij het even moeten accepteren en bii de wissel (stonden toen 2-0 achter) gewoon even moeten doorlopen. Gaat die flapdrol rustig aan het veld af

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren