Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Puinhopen smeulen na bij FC Twente: nieuw onderzoek naar transfers

Laatste update:

FC Twente is nog lang niet verlost van de puinhopen die de inmiddels vertrokken bestuurders hebben achterlaten. Ton Heerts, lid van de Raad van Commissarissen van de club, maakt dinsdagavond op de nieuwjaarsreceptie bekend dat er een nieuw onderzoek komt naar eerdere transfers van de club.

/

“Wij hebben aanwijzingen dat op transfergebied in het verleden mogelijk nog meer handelingen zijn verricht die op zijn minst vraagtekens oproepen. Wij willen hierover absolute duidelijkheid. Zoals al eerder aangegeven is er dit bestuur alles aan gelegen om schoon schip te maken”, zo laat Heerts weten via de officiële kanalen van de club.

Er loopt vanuit de KNVB en vanuit de gemeente Enschede al een onderzoek naar het beleid van FC Twente. Eerder kwam de club al in opspraak vanwege de veelbesproken samenwerking met Doyen Sports Group, dat invloed had op het beleid van de Tukkers. Dat leverde FC Twente een boete van 45.250 euro op alsmede een driejarige schorsing voor Europees voetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zulke dingen mag je al niet eens meer een lijk noemen. En het verbaast me echt he-le-maal niets.

Hoe triest ook eigenlijk.....

19 januari 2016 om 20:39

Waarom zou je Vitesse als nummer 4 van Nederland willen hebben?!?!?
Qua stadion, supporters en club is Twente toch 30x mooier dan Vitesse? Ja er is een totaal verkeerd beleid gevoerd, maar daar zijn de verantwoordelijken voor allang vertrokken. Ik hoop dus echt dat juist Twente weer de weg omhoog zal vinden naar de 4e plaats.

Vitesse zit nooit het stadion vol, slechte sfeer en zonder de Chelsea huurlingen stond het ook niet zo hoog (daar is niets mis mee), maar doe mij maar Twente dan...

Utrecht daarentegen mag van mij ook prima 4e van Nederland zijn, maar dat stond er voor jouw aanpassing nog niet.

19 januari 2016 om 20:48

@fcutrecht03

Nou dan mag Fc Utrecht nog wel eventjes gaan bouwen. Laatste keer dat die als 4e eindigde was in 1991. Succes ermee!

19 januari 2016 om 21:02

Tot 2010 was Twente ook gezond. Zat al jaren categorie 3 en was kampioen geworden. Daarna is het helemaal fout gegaan, met gigantisch wanbeleid waar je de bestuurders persoonlijk verantwoordelijk voor moet stellen.

Ik ben een Twente fan. Maar door het one-tier board in combinatie met gigantisch wanbeleid en eigen belang van twee voorzitters ben ik de herkenning met de club helemaal kwijt geraakt de afgelopen 2 jaar.

Ik gun dit geen enkele supporter van een andere club. Elke dag krijg je een nieuwe negatieve berichten over de club waar de supporters niet verantwoordelijk voor kunnen worden gehouden.

19 januari 2016 om 21:02

Ik vraag me af waarom Utrecht met de Van Seumeren centen of Vitesse met de Russische roebels meer recht hebben op een vierde plaats. Luchtfietsen met andermans centen.. dan doen ze volgens mij alle 3.

19 januari 2016 om 21:05

Tot aan het kampioenschap van 2010 waren we een gezonde club, google maar. Dat daarna veel mis is gegaan, dat is weer minder. Je noemt Vitesse, maar je wilt liever Utrecht zeggen. Van de ondergang gered door van Seumeren. Die er veel geld in heeft gepompt. Waar zou jouw club zijn zonder de financiële steun van van Seumeren. Vitesse, Russisch geld. Een satelliet club van Chelsea, spelers die niet aan spelen komen gaan naar Arnhem. Om naar een jaar weer te vertrekken. Hoe kun je als supporter een band opbouwen met spelers. En als de investeerder er geen zin in heeft. Wat gebeurt er dan met Vitesse kunnen ze overleven. En vergeet niet Vitesse, noemden ze toch ook Hollywood aan de Rijn. Met Aalbers en de miljoenen van Nuon.

19 januari 2016 om 21:14

Tegenwoordig kun je geen band meer opbouwen met spelers.
Gehuurd of niet naar 1 goed seizoen in de eredivisie gaan 9 van de 10 spelers weg

19 januari 2016 om 21:21

dat is nog maar de vraag of er voor die tijd niet met transfers geklooid is .

19 januari 2016 om 21:23

Fijn dat iemand van een andere club het juist zo ziet bij Vitesse, Vitesse speelt op dit moment als een van de aantrekkelijkste speeltactieken van de Eredivisie, je bent tenminste niet iemand die de rest van Nederland napraat, zoals Jimipsv.

@jimipsv

zoals al heel vaak gezegd, is het stadion te groot voor Vitesse en daarom zit het zo leeg. Je ziet overigens wel altijd dezelfde plukjes op de tribune zitten (ja ik heb seizoenskaart dus herken het veel) en dezelfde supporters zitten er iedere wedstrijd. Sfeer is juist veel beter aan het worden, dus ik vraag me af of je überhaupt wel eens goed hebt gekeken i.p.v. napraten wat 95% van Nederland zegt.

20 januari 2016 om 01:00

Dat probeerde ik vanavond de hele tijd al te typen maar door storing niet gelukt.
Utrecht had zonder van seumeren de laatste jaren nulkommanul bestaansrecht.

20 januari 2016 om 07:37

Zeker vergeten dat Utrecht ook al jarenlang schulden heeft.

20 januari 2016 om 07:40

het verschil is alleen utrecht heeft nooit valsgespeeld en er zijn zoveel clubs in nederland afhankelijk van een rijk persoon/sponsor dus wat maakt het uit.
ik heb ook meer met vitesse dan met twente,altijd al gehad.
en wat maakt het uit dat het een sateliet club is?grootste deel van de spelers hebben ze gewoon in eigen beheer en meeste basisspelers ook dus vind er niks vreemd aan.willem 2 en tal van andere huren evenveel of meer spelers en daar hoor je niks over.ik hoop zelf ook dat utrecht en vitesse gaan vechten voor plek 3-7 met az en feyenoord.

20 januari 2016 om 08:21

Wellicht betreft dit het aantrekken van Guiterrez of hoe die ook heet?

20 januari 2016 om 09:09

Fcutrecht03

Wauw, 'die lieve boertjes'. Grote jongen zul je je nu voelen door zo denigrerend te blaten, je staat natuurlijk ook ver boven deze boertjes. 5 jaar geleden waren we ook gezond overigens.
Troost je, niemand zit op jouw medelijden te wachten. Dus gauw weer vuurwerkgeluidjes maken zodra Twente weer op bezoek komt, want dat doe je vast graag. Who gives a flying f*ck.

On:
Van binnen- en van buitenuit wordt nu alle zooi op tafel gegooid. Wat de komende sancties ook zullen zijn, dit lijkt me een goede zaak om schoon schip te maken. Het zal hierboven waarschijnlijk wel om de transfer van o.a. Gutierrez gaan.

20 januari 2016 om 13:01

qua supporters kun je over discuseren
qua stadion niet vind ik want ook dat is gebouwd met geld wat er niet was
en qua club vind ik twente ook mooier dan vitesse maar twente heeft het er zelf naar gemaakt en daarom kan ik er geen medelijden mee hebben.

20 januari 2016 om 13:07

onder wouters werden ze nog 5e en dit seizoen kan utrecht zomaar 4e worden.
utrecht is bijna gezond en er word weer geinvesteerd in het trainigscomplex dure cameras die blijkbaar kunnen horen wat er geroepen word.
catering is weer in eigen beheer
velden liggen er weer keurig bij door een nieuwe veldmeester.
en er hoeft niet verkocht te worden terwijl er diverse spelers in de belangstelling van grotere clubs staan.
ook kan utrecht weer af en toe een transfersom betalen zoals bij haller bvb.
utrecht is groeiende en komt er weer aan na een paar zeer magere jaren.

20 januari 2016 om 13:09

dat twente toen ze kampioen werden in 2010 gewoon gezond was moet nog maar blijken zeker nu er ook twijfels zijn bij eerdere transfers.

20 januari 2016 om 13:15

oh vertel waar luchtfiets utrecht dan?
vseumeren is nog steeds eigenaar en als hij in zijn bedrijf wil investeren mag dat toch gewoon hij staat immers garant voor zijn eigen tekorten.
en hij heeft er al 40 miljoen inzitten en daarmee is de club nu bijna helemaal gezond.
kan het gaan bouwen aan de toekomst dat is wat anders dan geld uitgeven wat er niet is en dat doet vseumeren niet vandaar dat we nu al jaren in de middemoot blijven hangen omdat alles wat geld opleverde verkocht werd maar die tijd is nu gelukkig voorbij.

20 januari 2016 om 13:18

daar heb je gelijk in maar als vseumeren er niet was ingestapt was er wel iemand anders ingestapt bij fcutrecht want fcutrecht gaat nooit failliet net zoals twente nooit failliet zou gaan

20 januari 2016 om 13:19

maar die worden opgevangen door vseumeren die daar garant voor staat dat is een heel groot verschil met twente waar er geld werd uitgegeven wat er helemaal niet was.

Ik pak de chips en en de biertjes vast tevoorschijn. Dit wordt weer smullen geblazen!

19 januari 2016 om 20:26

Tot het je eigen club overkomt, piep je wel anders! Triest dat je hiervan geniet...

19 januari 2016 om 22:45

Mijn club. Pec jeweetwel die club die jullie leeggekocht hebben afgelopen 2 jaar met dubieus geld, zat ook in categorie 1 maar sinds maart weer terug gaat naar categorie 2 heeft het ook meegemaakt alleen in mindere mate. En als ze er hier bestuurlijk ook zo'n puinhoop van zouden maken zou ik hetzelfde zeggen.

19 januari 2016 om 20:38

Haha idd dat word weer smullen. !!

19 januari 2016 om 20:50

Wat jammer toch, was niks aan de hand.

19 januari 2016 om 21:27

Welke smaak chips hebt je er bij gepakt?
Hoop dat je gelijkt hebt en het idd smullen wordt!!!!

19 januari 2016 om 21:33

Als je 12 bent mag je toch nog geen bier? Kinderachtige reactie, vind je niet?

19 januari 2016 om 22:13

ik wil niet heel lullig doen maar op zn profiel staat dat myloki sinds 2006 lid is. weet het niet heel zeker maar 2006 is 10 jaar geleden, lijkt me heel erg sterk dat een2 jarige op VZ zit maar dat kan aan mij liggen
maar on: ik vind dit aan de ene kant erg jammer omdat het toch wel een grote club is en ik heb helemaal geen hekel aan de club ondanks ik voor heracles ben (ook niet na vrijdag) haha. maar aan de andere kant. tja het is je eigen schuld en sommige supporters die altijd maar een grote bek hadden. desondanks hoop ik dat 053 er weer boven op komt want een eredivisie zonder twentse derby is ook zo saai

19 januari 2016 om 22:37

Ben 35 lentes jong en ik heb in mijn opvoeding meegekregen dat je niet meer geld uit moeten geven dan dat er binnenkomt. Oja respect was ook iets wat mijn ouders mij mee hebben gegeven en dat is juist wat dit verhaal zo sappig maakt, munsterman en van der laan hebben dat alleen voorzich zelf. Jammer voor alles wat Twente een warm hard toedraagt maar iedereen heeft als makke schapen achter die 2 aangelopen en kijk nu, puntenaftrek en/of degradatie lonkt chapeau joopie. Plop (het geluid van een Grolsch beugeltje plopt open)

19 januari 2016 om 22:45

Haha goeie bierkeuze Myloki! Heerlijk Achterhoeks pils.

19 januari 2016 om 23:15

als je het niet erg vind plop ik met je mee, proost!

20 januari 2016 om 00:11

Boekelo , nabij enschede. Twents pils dus

20 januari 2016 om 07:51

Achterhoekse pils nog wel. En dan iets een goede keus noemen terwijl je zelf geen idee hebt ^^

20 januari 2016 om 08:48

Maar ik vind t onzin om heel Fc Twente (supporters en al ) dit verhaal aan te rekenen.
Zelf de Knvb die transfer controleert en goedkeurt heeft destijds niet gezien dat er wat mis was aan die transfers. Dan kan de normale supporter dit toch ook niet zien
En toen t goed ging bij Twente hebben we inderdaad allemaal de polonaise gelopen en terecht tot aan 2012 ging t ook nog goed.
Daarna kun je de supporters misschien verwijten dat ze naief zijn geweest maar die hadden vertrouwen in t bestuur dat hun zoveel mooie jaren had bezorgt.ik kreegook pas argwaan toen ze met Doyen begonnen.

20 januari 2016 om 10:02

@ mokthar, het is groenlo, ook wel grolle genoemd daar daarom heet het ook grolsch. en het word nu gemaakt in enschede

20 januari 2016 om 10:36

@cityheracles. "en het word nu gemaakt in Enschede". Met nu bedoel je al bijna 100 jaar of?
edit: daarnaast werd het pas Grolsch genoemd nadat een brouwerij uit Groenlo en Enschede zijn gefuseerd.

20 januari 2016 om 15:27

Haha nolimit, nog zoiets waar ze in Twente mee voor de gek gehouden worden en iedereen slikt het als zoete koek! Grolsch komt gewoon uit de achterhoek vrienden, uit een klein stadje vlakbij mijn geboortedorp, is daar van 1615 tot dik eind 20e eeuw (!) gebrouwen en het is naar die plaats vernoemd. Grolsch zoals hierboven vermeld, is bier uit Groenlo. Groenlo heet ook wel Grolle of 'grol' , vandaar het bijvoegelijk naamwoord 'grolsch' bier, ofwel Bier uit Grol(le). Dit is al de onofficiële naam vanuit 17e eeuw. Laat hier geen misverstand over bestaan mensen. De mensen uit Groenlo en de achterhoek zijn trots op hun geschiedenis en het feit dat een deel van de productie in de 20e eeuw is overgeheveld naar Enschede omdat het bronwater hier niet meer voorradig was doet hier niks aan af, het blijft Achterhoeks pils.

Vooral jij nolimit, mij beschuldigen dat ik er geen verstand van heb hahaha! Jij bent vast een blinde volgeling van Munsterman. Je mag best genieten van het heerlijk gerstenat maar je kunt de afkomst niet ontkennen of verdraaien. Graag gedaan voor de geschiedenis les.

Kleine toevoeging: excuses voor de generaliserende opmerkingen over mensen uit Enschede en voor de gek gehouden worden etc. Kan het zoals duidelijk is niet goed hebben dat mensen mij beschuldigen ergens geen verstand van te hebben als ik een weloverwogen opmerking maak.
Dat iedere koekebakker nu Deventer Koek produceert maakt die koek toch ook niet minder Deventers..

21 januari 2016 om 17:59

Wat kan t schelen waar t vandaan komt
Vind het gewoon lekker

Wat een bende hebben deze 2 mannen aangericht. Ongelooflijk.
Naja, hopelijk is de beerput na deze zooi leeg, van de fouten leren en naar de toekomst kijken..

19 januari 2016 om 20:31

Deze twee mannen? Lag de rest van FCT te slapen dan? Een gezonde club heeft een controlerend orgaan, raad van bestuur. Volgens mij vond iedereen het wel best. Grote transfers, mooi groot stadion, grootse toekomstplannen. Heb de supporters voor 2014 ook nooit horen klagen. Het ligt echt niet alleen aan die twee mannen.

19 januari 2016 om 20:44

Precies. Hoeveel mensen hebben wel niet zitten slapen? Hoe lang heeft het nieuwe bestuur zitten slapen voordat er steeds weer halfslachtig actie ondernomen wordt...
Verlos die club en het land uit ons lijden en haal ze uit de competitie.

19 januari 2016 om 21:06

De grote vraag is ook of mensen hebben zitten slapen, of dat ze 1) onterecht 0,0 zeggenschap kregen, of 2) de club uit zijn gewerkt onder het "regime".
Volgens mij is inmiddels wel bekend dat Munsterman zich liet omringen door ja-knikkers, en de critici de deur werd gewezen.

Antonius.. wil je echt zeggen dat v.d. Belt halfslachtige acties heeft ondernomen? Ben erg benieuwd hoe jij die saneringen door zou voeren.

19 januari 2016 om 21:14

Precies wat ik bedoel. Die ja-knikkers zijn net zo schuldig.

19 januari 2016 om 21:24

Precies wat ik bedoel... critici eruit en omringt door ja-knikkers.
Dankzij? Juist.. die 2 mannen waar het dus wel aan lag.

19 januari 2016 om 21:25

In de eerste plaats is het simpelweg zo dat wanneer jij leent voor een functie als ja-knikker je direct medeverantwoordelijk wordt voor het beleid, dat zij geen actieve rol zouden hebben gespeeld in foutieve of illegale constructies doet daar voor mij niets vanaf. Ze hadden een taak en hebben deze niet naar behoren uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor mensen die zich eruit hebben laten werken. Als zij op de hoogte waren van de manier van handelen die bij Twente de norm was hadden zij op zijn minst de morele plicht om aan de bel te trekken en ook dat is niet gebeurd. Geen individueel falen, maar collectief falen dus...

En over het huidige bestuur... Van de Belt trad op 1 februari 2015 aan bij een club waarvan toen al ruimschoots bekend was dat het er een buitengewone puinzooi was. Toch heeft het op de kop af bijna een jaar geduurd voordat dit eigen onderzoek gestart is. Ook was er een klokkenluider nodig om een paar maanden geleden de doyen-deals onder de aandacht te krijgen. In drie-kwart jaar tijd had hij het dus blijkbaar niet voor elkaar gekregen om het rijlen en zijlen van zijn eigen club in kaart te brengen. Het hele idee dat niemand bij twente op de hoogte zou zijn geweest van de Doyen-deals is nog altijd hallucinant... stel je toch voor wat er volgens dat (volslagen ongeloofwaardige) scenario zou kunnen zijn gebeurd wanneer deze klokkenluider er niet was geweest..
Maar hoe dan ook, een volledig jaar en een zware uitspraak van de Knvb te wachten op het starten van een eigen, diepgravend, onderzoek naar fouten uit het verleden vind ik voldoende aanleiding voor de kwalificatie "halfslachtig", zeker in de context waarin Twente zich een jaar geleden óók al bevond....

19 januari 2016 om 21:30

Aan de ene kant ben ik het er mee eens, maar het is ook zo dat vd Laan pas opstapte toen de Doyen deal bekend werd gemaakt. Dat pleit vd Belt niet vrij, maar ik kan me voorstellen dat vd Laan alle onderzoeken of pogingen daartoe geblokkeerd heeft.

19 januari 2016 om 21:33

En dan gaat mijn eerste opmerking weer op.. Dan heeft van de Belt zich drie kwart jaar lang niet aan zijn eigen verantwoordelijkheden gehouden of kunnen houden en heeft daarover zijn mond gehouden.. en dat is ook niet ok, of op zijn minst "halfslachtig" te noemen.

Twente toont hoe dan ook al een jaar lang aan nog steeds geen pro-actief zelfreinigend vermogen te hebben. Ik zie geen reden waarom er nóg meer geduld opgebracht hoeft te worden met die organisatie.

19 januari 2016 om 21:39

@jansen Joenite:
Dus het ligt aan Joop M. en Co dat anderen hun werk niet doen? Volgens mij heb je als commissaris de taak om de directie te controleren. Als je dat niet doet omdat de directeur een maatje van je is, ben je gewoon een grote prutser. Dan heb je de werknemers van FCT en niet te vergeten de supporters gedupeerd.

19 januari 2016 om 21:49

Je zou hem eventueel nalatigheid kunnen verwijten inderdaad. Hij zal echter gewoon zeggen dat hij nergens van af wist, dus je schiet er niets mee op. Daarnaast heeft Twente nu meer behoefte aan rust dan aan meer problemen.

19 januari 2016 om 22:06

Antonius, met die morele plicht ben ik het absoluut eens. Maar dan val ik toch terug op de onterechte 0,0 zeggenschap en mond snoeren. Ik wacht er nog altijd op dat heren als Van Halst en Plageman eens gaan praten. Het is mij vooralsnog een raadsel waarom ze dit nog niet gedaan hebben. Je gaat er overigens maar van uit dat Vd Belt overal van op de hoogte was. Die man heeft zich van het begin kapot gewerkt met het saneren en lijken vissen. En zouden de veroorzakers even lekker openheid van zaken geven van hun misstanden? Ik denk dat hij pas rond augustus achter de ware vorm van de Doyen constructie is gekomen om het vervolgens af te komen.

19 januari 2016 om 22:09

Ook al niet mee eens (sorry) Twente heeft behoefte aan duidelijkheid. Dat heeft het al jaren. Iedere keer komen er halve verhalen en halve waarheden naar voren, iedere keer wordt iedereen gerust gesteld dat het nu echt afgelopen is met de ellende en iedere keer blijkt er nog meer zooi te zijn.
Het is nodig dat er volledig schoon schip gemaakt wordt en dat dit gebeurd door iemand/mensen waarbij wij ervan op aan kunnen dat zij dát als prioriteit hebben. Niet hun eigen portemonee, niet hun eigen ego, niet "twente", niets dan duidelijkheid en eerlijk is op dit moment nodig.

19 januari 2016 om 22:12

@fl0r1d43:
Mensen laten zitten die verantwoordelijk zijn van de problemen? Dat noem ik geen rust, maar doorslapen.

19 januari 2016 om 22:14

Dat is duidelijk dat dat nodig is. Iedereen wil en wilde dat, en een onafhankelijk onderzoek werd geeist. Dit onafhankelijke onderzoek werd echter tegengehouden. Ik hoef denk ik niet uit te leggen door wie..

19 januari 2016 om 22:25

Je gaat er nu heel gemakkelijk van uit dat iedereen overal van op de hoogte was, maar dat waag ik te betwijfelen. Ik denk dat er mensen in de RvC zitten die heel wat meer te verwijten valt dan vd Belt die er net een jaar zit.

Bovendien staat rust gelijk aan dat zaken worden opgelost die nu als een loden bal om de nek van Twente hangen. De eerste stappen worden gezet door Twente, de Knvb en de gemeente Enschede en over een lange tijd zal de Fifa er ook nog wel iets van vinden. Is nu echter de betere korte termijn strategie om iedereen er meteen uit te gooien, of de mensen die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de ellende en als de rook een beetje is opgetrokken te kijken naar evt nalatigheid van passanten? Mijns inziens het laatste. Dat wil niet zeggen dat vd Belt de consequenties niet moet ondervinden van evt nalatig gedrag, maar dat kan wachten tot de grotere problemen zijn opgelost.

19 januari 2016 om 22:43

@fl0r1d43:
Ik had het eigenlijk ook over de Rvc, niet zozeer over vd Belt. Snap ook niet dat ik me hier druk om maak.

19 januari 2016 om 22:53

Voor hen geldt hetzelfde. Wat ik heb begrepen is dat alleen de getekenden de bijlagen kenden en dat de RvC en Knvb die tot de hack nooit heeft gezien.

19 januari 2016 om 23:18

Dan zijn we het daar in ieder geval over eens

Ik dacht dat alle lijken inmiddels wel uit de kast waren gehaald. Blijkbaar niet, Weet iemand wat voorn gevolgen dit zou hebben voor de voorwaardelijke licentie intrekking?

19 januari 2016 om 20:26

Niemand. Maar ik neem aan dat ze dat wel met de Knvb besproken hebben en dat als ze hier ook volledige medewerking meegeven ze hem ook mogen houden. Anders hadden ze er wel wat over gezegd neem ik aan.

19 januari 2016 om 20:37

Ik dacht me een artikel te herinneren waarin stond dat FC Twente verklaarde dat alle lijken nu uit de kast waren gehaald en Twente mee zou werken aan een onderzoek naar de rollen van VD laan en Munsterman. Echter nu dit nieuwe lijk er is, ben ik benieuwd als er nieuwe straffen komen, wat ik (helaas) wel vrees. Ik snap nog steeds niet hoe 2 man zoveel te zeggen heeft gekregen binnen zon grote organisatie.

19 januari 2016 om 20:38

Daarnaast volg ik twente qua transfers best wel, Maar ik kan me zo maar 1 transfer bedenken waar gesjoemeld mee kan zijn, en dat is die van Ziyech, Of weet je nog anderen?

19 januari 2016 om 20:43

Guitterez die deels betaalt zou zijn door Munsterman en vd Laa, hoewel vd Laan dat recentelijk ontkende.

19 januari 2016 om 23:44

Transferbedragen veranderen is niet moeilijk. Of je nou een 2 of een 3 typt....

19 januari 2016 om 20:38

Dat ligt er aan wat er voor overtredingen zijn begaan. Het is zo dat vergrijpen samen moeten hangen om samen tot een straf te komen. Zo ging de straf voor het niet aan het plan van aanpak houden niet samen met de straf voor het probleem met Doyen, maar werd dit als 2 aparte zaken gezien door de aanklager.

Als deze ongeregeldheden niet samenvallen met een van de twee straffen hiervoor, en door de KNVB uberhaupt als overtreding worden gezien, komt er een aparte straf. Als dit echter wel het geval is dan heb ik ook geen idee wat er gebeurt. Dat ligt natuurlijk ook aan het type en de zwaarte van een evt overtreding.

Voordat het speculeren begint. Men denkt over zelfverheerlijking. Met andere woorden, Joopie en Aldo hebben verdiend aan transfers.

Joop en Aldo, bedankt. Pffff. Wel iets goed nieuws VZ. Unieke ledenvereniging opgericht ; Twente verenigt

Haha de gifbeker moet helemaal leeg.

19 januari 2016 om 20:39

Wat is er prima aan voor Utrecht zijnde dan? Leedvermaak of iets? Dit gun ik geen enkele supporter.

19 januari 2016 om 20:52

In Utrecht heb je blijkbaar helaas alleen maar een stel misselijkmakende 'supporters' die sowieso geen enkele empathie hebben voor een andere club. Gewoon doorlopen mensen, niets aan de hand

19 januari 2016 om 21:03

Onder de plekken 4-7 schaar ik op dit moment geen Utrecht over.

Ik denk eerder aan AZ, Vitesse, Groningen en Heerenveen. Utrecht is eigenlijk al een jaren een middenmoter. Wel een sympathieke trainer met Ten Hag op dit moment.

19 januari 2016 om 21:11

Nee hoor! Ik vindt alleen dat Utrecht gewoon veel te wisselvallig is om structureel bij de subtop te horen. Ik heb verder niks voor of tegen de club. Maar het lukt de club de laatste 10 jaar niet om 2 jaar achter elkaar in de top 7 te eindigen.

19 januari 2016 om 21:39

Ben het eens met Illionis. Utrecht doet het dit seizoen leuk in de Eredivisie en ik gun het ze ook wel, maar ik zie Utrecht eerder als een middenmoter dan een subtopper als Vitesse, AZ, Groningen en Heerenveen. Die ploegen zijn gewoon verder dan FC Utrecht en strijden vrijwel ieder jaar voor een plek in de top 7. Zou me niks verbazen als Utrecht dit seizoen wel in het linkerrijtje eindigt, maar volgend seizoen weer ergens 11e wordt.

19 januari 2016 om 21:43

Omdat AZ groter is dan Utrecht? Op het stadion en de vestigingsstad na.

19 januari 2016 om 21:53

Trotse supporter zul je zijn wanneer Utrecht hoger kan eindigen door het wegvallen van betere ploegen. Structureel iets aan de eigen ploeg veranderen zou voorop moeten staan. Nu goed, ik begrijp het wel wanneer je supporter van een ploeg bent die al sinds 1991 niet meer in de top 4 wist te eindigen.

OT: Hopelijk worden er niet meer belastende bewijzen tegen Twente gevonden.

20 januari 2016 om 13:26

nee een concurent minder voor een paar jaar en zo is het ook prima voor utrecht wat er bij ado gebeurd.
dat heracles zijn topspeler kwijt is waardoor utrecht meer kans heeft op een hoge notering.
dit is bij utrecht de laatste jaren ook het geval geweest maar die hebben jarenlang alles moeten verkopen om gezond te worden en daardoor mindere resultaten behaald omdat op echt alles werd bezuinigd.

is het gek dat het me niet eens meer verbaasd?

Iemand een idee wat dit met de voorwaardelijke straf van Twente gaat doen?

19 januari 2016 om 21:14

Het voorwaardelijke wordt pas een echte straf wanneer je weer in heden of toekomst in over de schreef gaat. Een speler met een voorwaardelijke schorsing kan ook niet geschorst worden door een overtreding van 3 jaar geleden.

19 januari 2016 om 23:15

Nee, maar de straf van Twente is uitgesproken in afwachting van een nog lopend onderzoek en met als voorwaarde dat Twente zich volledig inzet voor dat onderzoek en aan de slag gaat met de uitkomsten daarvan. Als uit dat onderzoek blijkt dat de problemen nog veel groter zijn en dat er geen redelijke oplossingen meer gevonden kunnen worden is er in dit geval wel een mogelijkheid de strafmaat te herzien lijkt mij.

20 januari 2016 om 00:06

Volgens mij haal je nu een eventuele straf van de tuchtcommissie (waar onderzoek nu voor loopt) en de straf van de licentiecommissie (voorwaardelijk) door elkaar.

20 januari 2016 om 02:28

Nee, jij haalt het door elkaar.

Dat onafhankelijke onderzoek is niet van de tuchtcommissie, maar is juist onderdeel van de straf van de licentiecommissie (een van de voorwaarden van het voorwaardelijke intrekken van de proflicentie). Het onderzoek gaat ook niet naar het Doyen-contract, maar naar de clubstructuur en FC Twente is verplicht volledig mee te werken (openheid geven) én de aanbevelingen uit dat onderzoek voor mei over te nemen, zo niet wordt de proflicentie alsnog ingenomen. Antonius heeft daar helemaal gelijk in.

Dit staat dus los van de tuchtzaak, waarin de tuchtcommissie het Doyen-contract verder bestudeert en daar mogelijk ook een straf over uit zal spreken (net zoals de Fifa zal doen).

Gaat om waarschijnlijk zelfverrijking..van welke twee weten we nu allemaal wel he.
Twente start zelf een onderzoek. Dus voor de haters..ff kalm blijven ;-)

19 januari 2016 om 23:06

Het zou me niets verbazen dat er bij die pikante overeenkomst inclusief dito afkoopsom van Schröder ook een addertje onder het gras zit. Wie zegt dat bij dit soort onlogische dingen geen onderhandse afspraken in het spel zijn?

Laat dit het laatste lijk zijn. Opdoeken is de enige correcte sanctie.

19 januari 2016 om 20:51

Er is geen lijk, helaas, maar wel een nieuwe site, www.twenteverenigt.nl

19 januari 2016 om 21:04

En er komt nog een uitspraak van de fifa en de tuchtcommissie. Voorwaardelijke intrekking van de licentie kan nu omgezet worden nar onvoorwaardelijk. Dit zijn weer feite die gemeld hadd3n moeten worden.

19 januari 2016 om 21:26

De Fifa kan ons transferverbod opleggen. De tuchtcommissie wacht het onafhankelijk onderzoek af. Voordat straffen worden genomen.

19 januari 2016 om 21:03

@19heracles03, van mij hoeft geen enkele club uit de Eredivisie opgedoekt te worden. En zeker niet een club die de laatste decennia zo veel heeft betekend voor het Nederlandse voetbal. En die een veel grotere en trouwere aanhang heeft dan de meeste andere clubs uit het vaderlandse voetbal. Met uitzondering uiteraard van Ajax, Feyenoord en Psv. Ik kan me overigens ook niet voorstellen dat de aanhang van FC Twente bij opheffing van hun club zo maar over zal stappen naar b.v. Heracles Almelo.of de Graafschap. Om maar twee clubs uit de regio te noemen

19 januari 2016 om 21:06

Supporter ben je voor heel je leven 😉

19 januari 2016 om 22:00

HFC Haarlem heeft ook veel betekend voor het Nederlandse voetbal, werd ook gewoon opgedoekt. En zo vreemd is dat overstappen en wegblijven niet hoor, nadat het zo slecht ging met AZ zijn er ook vele supporters verdwenen. En dat terwijl er voor het kampioenschap nog een wachtrij was voor seizoenskaarten.

19 januari 2016 om 22:17

@waagplein, met alle respect, maar je wilt clubs als HFC Haarlem, Agovv of Veendam toch niet vergelijken met FC Twente? Zeker niet als ik lees dat afgelopen vrijdag bijna 29.000 (!) toeschouwers het thuisduel van FC Twente bezochten. Daar zullen best wat aanhangers van het bezoekende Heracles bij gezeten hebben. Maar toch!

19 januari 2016 om 21:06

De enige correcte sanctie? We weten nog niet eens concreet wat er bij Twente precies gebeurd is. Ongenuanceerde reactie!

Twente was gewoon een slecht geleiden club. Vind het ook onzin om deze 2 mannen als schuldige aan te wijzen, de rest moet hier ook weet van hebben gehad. Ik denk dat de minimale strafmaat voor Twente toch snel gaat verdwijnen. Al deze overtredingen moeten toch wel een schorsing in het betaald voetbal opleveren

Als de geruchten waar zijn : Zelfverrijking. Is het dan mogelijk dat Twente dit bedrag terug kan vorderen?

19 januari 2016 om 21:31

Als dit zonder weet van de club is gebeurd dan ja.

Het jammer dat de nutrale supporter nu de prijs moet betalen voor de misdaden van foute bedrijfs mensen die al die tijd geld hebben verdiend pak die mensen aan gooi ze een paar jaar de bak in. Maar ja die hand wast de andere hand. Ik heb het gevoel dat het stinkt overal binnen het voetbalwereld. Vriendjes politiek allemaal.

Jeetje wat een stelletje stumpers die op dit bericht reageren. Proberen bepaalde groepen uit te lokken tot reacties en daarna heel erg naïef reageren als ze worden 'aangevallen' met berichten dat ze hun mond moeten houden. Vooral de Utrecht supporters moeten helemaal zijn mond houden, want zijn club heeft ook geen recht van spreken. Blijkbaar is er bij Utrecht geen sprake van chaos. Ze mogen Van Seumeren op hun blote knietjes bedanken dat hun club nog leuke dingen kunnen doen.

Ik vind FC Twente een leuke club en het zou jammer zijn als ze degraderen. Na de kampioenschap had Joop even gas terug moeten nemen en geen aankopen doen zoals Bajrami, Janko (want ze hadden De Jong nog), Parker, Fernandes (teveel salaris uitgegeven), Plet, Fer, Castaignos, Stevens, etc. De enige aankopen die wel rendabel waren voor de club waren Corona (zelfs met constructie), Tadic, Ruiz, Wisgerhof, Chadli, De Jong en eigen jeugd John en Promes. De 'supporters' waren ook geen echte supporters en waren veels te verwend geweest. Hoe ze Schreuder letterlijk 'weg hadden gestuurd' was vrij zinloos, pijnlijk en roekeloos.

Het beste zal zijn als ze degraderen en gewoon creatief aankopen gaan doen, veel eigen jeugd gebruiken en de duurste spelers verkopen of die niets toevoegen: Stevens, Guttierez, Ziyech, Mokotjo, Tapia en Eghan. Doelstellingen opstellen met een visie (promotie naar Eredivisie en proberen linkerrijtje te halen na promotie). De talenten die Twente nu heeft, kunnen best een balletje trappen en zouden het denk ik goed doen in de Jupiler League met een paar goede aankopen.

19 januari 2016 om 22:22

Tuurlijk, iedereen heeft zijn eigen mening over Twente en ik snap wel dat je geen medelijden hoeft te hebben met de club. Maar kom op en wees even redelijk. De Eredivisie gaat er niet op vooruit als een club als Twente, die toch redelijk wat heeft betekend voor het Nederlandse voetbal, degradeert en misschien failliet wordt verklaard.

Het niveau van het Nederlandse voetbal is al zo triest en hebben we de afgelopen jaren toch aardig wat clubs zien vertrekken op Nederlands niveau: Haarlem, BV Veendam, Agovv, RBC Roosendaal, etc. Terwijl RBC nog een aantal jaren geleden nog op het hoogste niveau uitkwam en Agovv voetballers zoals Chadli en Mertens (die voor Utrecht veel betekent heeft) liet debuteren. Haarlem waar Ruud Gullit zijn eerst stappen zette richting de top.

Zowel jij als ik schieten er niks mee op als een club als Twente failliet wordt verklaard.

Eigen schuld, dikke bult. Een voetbalclub leiden is niet altijd maar positief. Je moet niet denken aan een nieuw stadion, zo snel mogelijk kampioen, etc. Als je dit wel doet, dan brengt het je zulke problemen. Gelukkig is het mijn cluppie niet en ik wens de FCT supporters ook veel sterkte toe. Maar je moet niet grof reageren als andere gebruikers dit als leedvermaak gebruiken. Die 2 gekken hebben jullie club mooi de afgrond ingewerkt. Dan moet je niet die gebruikers aanspreken maar joopie en aldo die jullie o zo mooie club hebben kapotgemaakt.

19 januari 2016 om 23:27

En wat als er 2 gekken in jou club werken waar de supporters geen weet van hebben of geen reet aan kunnen doen?

Kortom: goed verhaal lekker kort, zet het me op de mail, en dan doe ik er niks mee!

19 januari 2016 om 23:58

Begin eerst eens met een schrijfcursus Nederland. Dat gaat zeker helpen. Ik ben net nieuw op voetbalzone, maar ik kijk hier al lang naar de berichten die de gebruikers plaatsen. Veel Twente fans heb ik vaak neerbuigend zien doen naar andere clubs. Als ze dan zelf in de shit zitten dan moeten wij maar even medelijden met ze hebben? Nou, nee dank je wel. Dit betekent niet dat elke twente zo is. Voor deze supporters hoop ik dan ook echt dat twente er weer boven op komt. Voor die andere fans hoop ik dat ze nu eens inzien dat het ook mis kan gaan bij hun eigen club. Daarom zeg ik: kijk eerst naar je eigen club voordat je iets te zeggen hebt over bijv. een AZ die zwaar in de shit zat en daar heel lacherig en neerbuigend over werd gedaan.

Ik ben benieuwd wat de Gemeente Enschede nu gaat doen. Zij staan voor 32 miljoen garant voor een lening aan FC Twente. Er zijn toen strenge voorwaarden verbonden. Zo zou er een onderzoek komen naar de handel en wandel van de voormalige bestuurders. Is dit wellicht een uitkomst van dit onderzoek?
Munsterman en Van der Laan kunnen dan een gang naar de rechter verwachten vanwege onbehoorlijk bestuur.

VZ misschien even een update dat er helemaal geen lijk is maar eigen alleen maar positief nieuws??

19 januari 2016 om 21:16

Via welke site dan Stoch? Want je bent de enigste die hier over begint. En kan op geen site andere berichten vinden dan de berichten zoals hierboven??

19 januari 2016 om 21:30

www.twentefans.nl kijk daar maar op.

19 januari 2016 om 21:50

Daar staat ook 0,0 op. Niets te lezen over dat dit verhaal niet waar is en dat er alleen maar positief nieuws is. Daarnaast geloof ik eerder de Twente clubwatchers van Tubantia of een ander onafhankelijk medium dan een twente fan site.

19 januari 2016 om 22:41

Zal ik toch maar eens goed kijken als ik jou was.

In het geval van zelfverheerlijking zou dit dus het tegenovergestelde zijn van competitievervalsing. Twente heeft dus nog geld tegoed. En voor degene die denken alles te moeten schrappen...ook de vele behaalde punten voor de Uefa coëfficiënt? In dat geval speelt de kampioen komend seizoen voorronde cl.....

19 januari 2016 om 21:56

dat is jammer dan , dan maar voorronde's , een competitie hoort voor iedereen gelijk te zijn .

19 januari 2016 om 23:29

Haha leuk dat je het zegt, maar moet nederland altijd het braafste jongetje van de klas zijn?

Er zijn landen waar de voetbal schuld groter is dan hier in nederland hoor. (Chelsea barca real madrid city united enz....)

Eerst maar eens afwachten wat er nu echt aan de hand is.wordt er zo langzamerhand wel moe van. Twente heeft trouwens zelf dit onderzoek gestart

Ja kan hier ook wel van genieten, moeten jullie maar van onze spelers afblijven 😏

19 januari 2016 om 22:05

tja, er is geen leuker vermaak in de voetbalwereld dan leedvermaak... tis niet anders, zo zullen wij ons over 5 jaar kapot lachen als we jullie weer van de mat spelen!

19 januari 2016 om 22:24

@inoue, deze opmerking kan ik even niet volgen. Maar dat kan aan mij liggen. Noem eens wat spelers uit het recente verleden die FC Twente bij FC Utrecht heeft weggehaald? Het enige dat mij te binnen schiet is de aanwezigheid van een trainer coach (erik ten Hag) bij de club uit de Domstad die als voetballer en assistent coach zijn sporen heeft verdiend bij de Tukkers.

20 januari 2016 om 13:34

er schieten mij gelijk twee namen te binnen
tim cornelisse
edson braafheid al was die al bij utrecht weg toen hij gehaald werd.

Kan me alleen Jansen voor de geest halen die we vlgns mij van Utrecht gehaald hebben. Voor de rest vind ik t een kinderachtige reactie.
Hoeveel spelers is Twente al niet kwijtgeraakt in t verleden aan oa Feyenoord Ajax en Psv. Moeten we deze clubs dan maar kapot wensen. Zo gaat het er in t hedendaagse voetbal nu eenmaal aan toe. maar jij mag er van genieten. (misschien zou t beter zijn als je zou kunnen genieten van de prestatie s van je eigen club in plaats van de ellende bij een andere club )het is maar wat je belangerijker vind

19 januari 2016 om 22:11

Janssen kwam volgens mij van Roda en ging juist van Twente naar Utrecht. Ging Braafheid niet van Utrecht naar Twente?

19 januari 2016 om 22:19

Je hebt gelijk .
Wat ik bedoelde te zeggen dat Twente Utrecht niet leeg gekocht heeft en dat deopmerking van Inoue onzin is

19 januari 2016 om 22:20

Hij doelde niet op spelers die door FC Twente zijn gehaald bij FC Utrecht, maar op spelers van FC Utrecht die door supporters van FC Twente zijn mishandeld.

Waarom horen we eigenlijk nooit een reactie van Munsterman zelf? En waarom is de boete van 45.000 euro niet op hem verhaald?

19 januari 2016 om 22:24

Ik vraag me dan af wie zich met 'jullie' aangesproken moet voelen. Ik heb het idee dat geen VZ bezoeker daarbij betrokken was. Sterker nog: ik denk dat 99,9% het zwaar afkeurt.

19 januari 2016 om 22:38

Dat is niet goed te praten maar die mishandeling is door een heel klein gedeelte van de Twente supporters gedaan. Ik denk dat 99 % procent van de Twente supporter dit ook afkeurt.

19 januari 2016 om 23:00

Kan zijn maar daar heb ik weinig "supporters" van Twente over gehoord.
Alleen jammer dat men dit er weer bij haalt nu het over een heel ander iets gaat.

maar goed dat is mijn mening.

19 januari 2016 om 23:12

Ach. Het incident is de oorzaak waarom Utrechtfans (volledig blind voor hun eigen lange lijst van wangedrag ), hun aversie voor Twente en hun wens de club failliet te wensen proberen goed te praten.

20 januari 2016 om 13:36

het zijn altijd maar kleine gedeeltes vd supporters bij alle clubs

ff een vraagje:

Is het nog mogelijk dat die twee halve zolen nog worden aangepakt en worden gestraft voor het kapot maken van na mijn mening een mooie club?

of komen ze hier gewoon mee weg?

19 januari 2016 om 22:24

dat weet niemand...

19 januari 2016 om 22:27

Het onderzoek wat de Knvb op dit moment nog uitvoert gaat over de rollen van Munsterman en VD Laan bij Twente. In dat onderzoek word vooral gekeken wat hun rollen waren en wat de oorzaak was van alles, wie er schuldig zijn en wie er wat heeft gedaan en getekend. Twente zelf staat volgens mij buiten dit onderzoek. Wat het nieuwe feit betreft weet niemand hoe groot de gevolgen voor FCT zijn. Want er is teveel onduidelijk.

19 januari 2016 om 22:43

Kan Smid met zn incossobureautje nie achter die twee knoeiers aan ? ;-)

19 januari 2016 om 22:55

Nee, die moet naar de tandarts.

19 januari 2016 om 23:09

Probleem is dat Twente 2 personen alle macht van de club hebben gegeven zonder controle. Dan kan je dit soort problemen verwachten. Zojuist las ik dat het gaat om registraties, betalingen en contracten die vreemd zijn. En dat alle transfers tussen 2012 en 2015 worden onderzocht. Ik ben er bang voor dat er nog meer Sancties komen voor Twente.

19 januari 2016 om 23:25

De Gemeente Enschede en de Knvb laten een onafhankelijk onderzoek naar wat er gebeurd in de afgelopen jaren bij Twente. En daar hoort dit ook bij. Dat jij steeds met sancties komt aanzetten is mij een raadsel. Blijkbaar zit het diep bij je. De tuchtcommissie wacht de aanbevelingen van het onderzoek voordat het met sancties komt. Je loopt al ver op de zaken vooruit.

19 januari 2016 om 23:49

De tuchtcommissie lijd het onderzoek binnen de Knvb, Echter kan dit wel eens vallen onder hetzelfde kopje als Doyen, contracten wat volgens de Knvb niet mag/ kan. Op dat moment word er weer een nieuw dossier aangeboord en is het afwachten hoe de Knvb daarmee omspringt. Daarnaast kan dit een vreselijke gevolgen hebben voor het garant staan van de gemeente, Een eis voor het garant staan was dat de club voor 1 mei in categorie 2 zit van de Knvb, dit kan nu wel eens heel lastig worden voor de club. Daarnaast wil de gemeente Enschede voor 1 mei ook het (onafhankelijke) rapport over alle kwesties hebben van Twente en mogen er geen nieuwe schulden bij komen. Stel dat uit deze contracten wel blijkt dat er nieuwe schulden ontstaan, dan kan het nog wel eens vervelend uitpakken voor twente. En op het moment dat de gemeente niet garant wil staan omdat Twente de afspraken niet na kan komen, is de kans groot dat het gedaan is. Het zou zonde zijn maar er is nog een lange weg te gaan en de tijd begint wel te dringen.

20 januari 2016 om 00:10

Jansen Joenite, was fc twente maar naar de tandarts gegaan, dan waren die gaten eerder ontdekt bij fc Sjoemel enschede. Jan Smit heeft de zaken wel op orde en wel frappant dat jullie nu alles nastreven wat Heracles Almelo al decennia heeft, ambitie, transparantie en noaberschap. Ik verheug me op het moment dat het laatste beetje lucht uit die gemeentelijke subsidieclub wordt getrokken. Regels zijn er om aan te houden om een eerlijk competitie te krijgen. Aanpassen of oprotten is het toch? Asjeblieft oale wief hoal em stief. Slaap lekker

20 januari 2016 om 13:41

dat jan smit de zaken op orde heeft weet niemand, want dat dachten ze van munsterman ook en dat bleek ook heel anders te zijn .
maar het zou kunnen natuurlijk maar om het als feit aan te nemen durf ik mijn vingers daar niet aan te branden bij geen een club eigenlijk incl de mijne.

21 januari 2016 om 19:47

@ramonfcu

Heracles geeft al jaren amper geld uit aan transfers, meeste spelers worden voor een paar ton gekocht.der gaan bij Heracles geen miljoenen uit aan transfers. Dat is het grote verschil. In de huidige selectie zit volgens mij niemand die meer dan 500000 heeft gekost. De enigste die ik in de afgelopen 10 jaar kan bedenken die veel heeft gekost is Everton (destijds voor 1 miljoen gekocht) Maar verder echt niemand. Dus ik durf wel te zeggen dat we in Almelo de zaken goed op de rit hebben.

Eerst maar eens afwachten waar het hierom gaat. Is nog zo vaag. Zijn het constructies? Hebben ze zichzelf verrijkt? Gaat het om spelers uit de eredivisie waardoor misschien ook andere clubs 'betrokken' kunnen zijn?? Zeg het maar. gissen, is afwachten

19 januari 2016 om 23:15

Zojuist op RTV Oost is bekend geworden dat alle contracten die in de periode van 2012 t/m December 2015 onder de loep worden gehouden.in sommige gevallen zijn er registraties, betalingen en contracten die vreemd zijn. Wat er precies aan de hand is met de transfers kan Jacobs niet zeggen. "die contracten lijken niet gewoon te zijn. Daarover kan ik niet in details treden."

Dus er zullen wel weer rare constructies naar boven komen.

Ik zeg voor 10 euries spooktocht in de Grolsch Veste langs alle lijken!!

Pijnlijk allemaal dit voor Twente. Maar denkt nu echt iemand dat de Knvb Twente nog meer gaat straffen? Dacht het niet.
De eerdere opgelegde straffen waren al ingelost toen ze werden uitgesproken.

De eerdere reacties van supporters van andere clubs kan ik wel begrijpen.
Vooral van Supporters van Vitesse,feyenoord en Utrecht.

Waren het niet de twente supporters die zich erg groot voelden en totaal geen begrip hadden dat clubs in de problemen zoals Vitesse,feyenoord en Utrecht nog mochten bestaan.
Het was ronduit schandalig en het zou het Nederlandse voetbal kapot maken.
Suikerooms, Russen ja ook zelf vrienden van zouden de clubs levend houden.

Nee bij Twente was het goed en werd er gebouwd aan een toekomstige top club.
En ja ze werden zelfs Kampioen, het kon niet op.
Helaas bleek alles te zijn gebaseerd op leugens en bedrog.

Dan komen de(belachelijke) straffen.
Misschien eens kijken hoe de supporters van bv Haarlem,veendam of agovv zich voelen.
Minimale schuld maar toch geen licentie.

Nee ik kan het leedvermaak bij supporters van andere clubs wel begrijpen naar de Twente aanhang toe.
Ik hoop wel als voetbal liefhebber dat de problemen van Twente nu eens leid tot eerlijke concurrentie en dat alle clubs met een gezonde boekhouding nu eens het gat met de middenmoot van Europa kan dichten. En laat Twente nu eens het voorbeeld zijn zoals het niet moest.

Ik hoop als, niet Twente fan, Niet dat Twente verdwijnt , maar dat ze nu eens weer beginnen bij het begin en geen Munstermans enz. binnen laten zodat we misschien weer eens winnen of verliezen van een gezond Twente.

Maar goed dat is mijn mening.

19 januari 2016 om 23:45

Er is toch beter vermaak als leedvermaak. Toen wij in 2010 kampioen van Nederland werden met een toen nog gezonde huishouding. Viel Feyenoord bijna om van de salarissen die ze niet veel later bij Twente ook gingen betalen. PSV verkocht de grond onder het stadion en trainingscomplex voor tientallen miljoenen aan de Gemeente Eindhoven. Vitesse werd verkocht aan een zetbaas om als satellietclub te dienen voor Chelsea. Van Seumeren redde Utrecht van de ondergang. Dat je supporters Twente die met leedvermaak naar andere clubs ageren. Die zul je altijd houden. Om ons te gaan vergelijken met supporters van Veendam, Haarlem of Agovv is vergezocht. Je moet wel een bestaansrecht hebben om te bestaan. En niet dat ik ze dat niet gun. Heb nog een bedrag gedoneerd aan Veendam om de club in leven te houden. Het mocht niet baten. Wil je eerlijke concurrentie in Nederland. Dan moet je net als de Australische competitie doen. Salarisplafond en 1 speler mag je boven dat plafond betalen. Zolang dat niet is. Krijg je nooit een eerlijke competitie en zal altijd verschil tussen arm en rijk zijn. Zo ook met de verdeling van reclamegelden uit Fox Sports. Alle clubs hetzelfde bedrag. Maar daar zullen ze in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam niet mee eens zijn. Ik als Twente fan heb nooit anders gewild dat mijn club een gezonde bedrijfsvoering voert. En daar heb je bestuurders voor, daar stel je vertrouwen op in. Na het kampioenschap van 2010 ging het mis. En daar moeten wij supporters voor boeten. Als jouw werkgever je morgen een fikse salarisverhoging geeft en je een mooie Golf voor de deur zet. Vraag je dan ook, kun je dit wel betalen. Natuurlijk de zaak gaat het voor de wind. Je moet je geen zorgen maken. Dan accepteer jij dat toch ook. Dat hebben wij ook gedaan en degenen die kritisch waren die werden professioneel de deur gewezen. Het makkelijk om na de hand met vingers te wijzen. Zag velen hier nog schrijven, Munsterman hadden wij die maar als voorzitter van onze club.

Failietesse was het toch??? Heeft Schalke niet een paar spelers te leen??

Mooi dat er iemand van de raad van commissarissen het lef heeft om nu te reageren.naast joop durfden zij dat niet.volgens mij heeft deze man zijn geiligheid gevonden om te scoren omdat zijn ambitie bij de FNV verlegd is naar FC Twente.
Het is net als verhaal ziech, twente is een club en samen komen wij er boven op.
Hij gaat voorbij aan het onafhankelijk onderzoek en de man die moet spreken voor fc twente naar het publiek!

en? altijd leuk dat er wordt gereageerd in het forum over fc twente, zeker s uit de koekstad!

betreft discussie utrecht twente, denk aan tiendali

20 januari 2016 om 01:23

uh... die was clubloos. trainde met twente mee. speelde het seizoen ervoor voor feyenoord.

OT: dit onderzoek was toch allang bekend.

Twente werd mede kampioen door destijds een leeggekocht Vitesse .ook die jonge zeer getalenteerde linksback kuipers., die zoveel blessureleed had bij twente Theo Jannsen de beste twentespeler aller tijd en meende ik??.maargoed nu is een oud vitesse A1 trainer Prucic via nac en croatie met tedje toch iets van vitesse wat name de assistent kan goed omgaan met a-b jeugd. Sucses met alle ellende want als je denk dat het opgelost hoor je weer nieuwe ellende wn dan gaat de licentie echt wel ingetrokken worden ..het Stadion gaat dan nooit meer afgelost kunnen worden als de gemeente niet . Over de brug gaat komen.
Een herstel na faillissement zou alleen de supporters pijn zeer pijnlijk worden.

Ernum zal denk ik Arnhem moeten zijn,allemaal moeilijk te begrijpen ,ook jou verhaal,mr mooi dat er nog supporters zijn van vitesse en zich druk maken om twente, by the way, theo had geen heimwee in enschede! zijn beste tijd,niks met geld te maken,lekker voelen in twente ,trots op theo

Als Willem II supporter vind ik het verschrikkelijk wat deze bestuurders hebben aangericht t. o.v. de supporters. Ik wens jullie veel steun toe. Hopelijk handhaven jullie je in de eredivisie.

Dank je Tilly5078488. Sympathiek en vriendelijk. Zo kan het ook leute!

Oud nieuws, maar goed dat het nu publiekelijk aan het licht komt.
Ik heb het hier afgelopen zomer al zo vaak gepost.
Schreuder werd als ongediplomeerde trainer de best betaalde trainer van de eredivisie dmv een mondelinge (!) overeenkomst. Hiervoor moest Schreuder in de periode 2012-2015 spelers opstellen waarvan munsterman en VD Laan eigenaar waren via geheime bv's in Cyprus , malta etc. Bij de transfers van die spelers werd er uiteraard ook nog gesjoemeld met geld.
Deze 3 heren zijn voorlopig nog niet klaar.

20 januari 2016 om 09:13

@j.staatsen

Eerst even afwachten wat er concreet boven water komt. Het is inderdaad zeer frappant dat een trainer met geen diploma in een keer de best betaalde van Nederland wordt. Ik denk niet dat Alfred verdient heeft aan de transfers. Joop had hem waarschijnlijk belooft dat de overeenkomst werd verlengd tegen alle verwachtingen in. Ik denk dat Joop en Aldo een goede advocaat moeten benaderen. Ondertussen zijn vooral de supporters van de teringzooi. Verwachting is dat, als we blijven bestaan, pas in 2019/2020 weer in het linkerrijtje komen,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren