Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV wil rechtsbackpositie versterken en blaast eerdere interesse nieuw leven in

Laatste update:

PSV is wederom geïnteresseerd in Milan van Ewijk, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De 22-jarige verdediger van sc Heerenveen stond vorig jaar ook al in de belangstelling van de Eindhovenaren. Van Ewijk heeft in Friesland nog een contract tot medio 2025 en moet naar verluidt tussen de vier en vijf miljoen euro kosten.

Van Ewijk maakte in de zomer van 2021 de overstap van ADO Den Haag naar Heerenveen. De rechtsback groeide direct uit tot een basisspeler en kan vooral dit seizoen indrukwekkende cijfers overleggen. In 29 officiële duels was hij goed voor 5 goals en 2 assists. PSV heeft momenteel de beschikking over Phillipp Mwene en Jordan Teze die als rechtsback uit de voeten kunnen. De 21-jarige Shurandy Sambo wordt dit seizoen daarnaast verhuurd aan Sparta Rotterdam.

Van Ewijk kon tijdens de winterstop al rekenen op interesse van Fulham en Sporting Portugal. Komende zomer hoopt de viervoudig jeugdinternational van Jong Oranje een mooie stap te maken. “Ik probeer op de route te blijven die ik in mijn hoofd heb”, zei hij in een interview met de NOS. “Mijn ambitie is om die stap te maken en ik probeer mezelf te ontwikkelen om klaar te zijn voor die stap.”

Van Ewijk staat te boek als de snelste verdediger van de Eredivisie. Eerder dit seizoen werd er een snelheid van 34,66 kilometer per uur bij een sprint van hem gemeten. De verdediger blijft hier zelf bescheiden onder. “Er zijn er altijd die sneller zijn. Ik zag donderdag die sprint in de Europa League van Jeremiah St. Juste tegen Arsenal. Dat is er ook eentje hoor.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben nog niet zo overtuigd, wel een typische PSV aankoop. De scouting kijkt niet verder dan bekende namen, niks exotisch.
We hebben met Sambo ook al een speler die goed presteert bij Sparta. Mag van mij bij ons ook wel de kans krijgen.

13 maart 2023 om 23:28

Alleen heeft Sparta een optie tot koop bedongen. Dus denk niet dat Sambo volgend seizoen slechts 1 wedstrijd in de ED in Eindhoven gaat spelen.

13 maart 2023 om 23:31

Sparta optie tot koop? Slim gedaan van ze, Sambo toch aardig talentje

13 maart 2023 om 23:33

Niet helemaal waar. Sparta heeft een koopoptie van 500k, maar PSV heeft daarin de beslissende stem. Mocht PSV hem niet willen verkopen dan blijft Sambo gewoon in Eindhoven dus.

13 maart 2023 om 23:34

Ja, vond het ook bijzonder dat PSV daar mee in heeft gestemd.

13 maart 2023 om 23:36

@fossen: Waar haal je die info vandaan? Ben oprecht benieuwd. Als het waar is wat je zegt, dan is het dus niet echt een optie tot koop.

13 maart 2023 om 23:39

Komt van Rik Elfrink. Denk dat het een soorte eerste optie is die Sparta heeft, zoiets. Die optie tot koop kwam al snel naar buiten maar werd ook vrij snel genuanceerd.

13 maart 2023 om 23:43

Dus eigenlijk verander er geen zak door die optie? Vindt PSV dat hij meer waard is, zeggen ze nee en onderhandelen ze opnieuw, vindt Sparta dat hij minder waard is, lichten ze de optie niet en onderhandelen ze opnieuw. Bijzonder.

13 maart 2023 om 23:47

Ik neem aan dat er in dat contract wel iets is opgenomen om dat te voorkomen. Bijvoorbeeld dat, mocht PSV weigeren, ze hem niet in hetzelfde window alsnog mogen verkopen, zoiets.

13 maart 2023 om 23:47

Ik zie het nu ook. Vind sowieso 500K een bedrag van niks. Elke speler uit de jeugdopleiding die meer dan 40 wedstrijden in de KKD heeft gespeeld is toch veel meer waard.

13 maart 2023 om 23:54

Valt wel mee, als je het vergelijkt met spelers als Paal, de Wijs, Koch en Vloet bijvoorbeeld. Die gingen voor vergelijkbare bedragen of minder weg en hadden soms zelfs meer bewezen. Alleen jongens als Gudmundsson en Piroe brachten meer op, maar dat waren aanvallers en hadden toen ook meer potentie. Denk dat 500k voor een rechtsback uit het tweede van PSV die nog niks bewezen had niet per se heel laag is. Bovendien heeft ie komende zomer nog maar een jaarncontract bij PSV. Stel PSV wil hem wel aan Sparta verkopen dan krijg je dus 500k voor een rechtsback uit Jong PSV met een 1-jarig contract. Niet gek.

13 maart 2023 om 23:29

Ik vind 't een goede speler. Bloedsnel en zeer goed aan de bal. Verdedigen kan ie nog leren toch? Zie Mauro . Moet zeggen dat ik Sambo niet echt ken.

13 maart 2023 om 23:30

Een beetje een studio sport aankoop. Heeft enorme snelheid en drive, doet het geweldig in samenvattingen. Maar in de gehele wedstrijden die ik van hem heb gezien zie ik hem ook enorm veel fout doen. De vraag is of je dat eruit krijgt.

13 maart 2023 om 23:37

'Niks exotisch'. Ik word ook wel erg moe van mensen die elke bekende naam meteen afdoen als 'makkelijke scouting' en altijd liever de 4e rechtsback van FC Zwakaraku uit Gambia willen hebben 'want die naam kennen we nog niet dus zal wel beter zijn'. Volgens mij scout PSV wereldwijd in veel competities wel, met vooral een focus op Frankrijk en Duitsland afgelopen jaren. Nou zeg ik niet dat de scouting top werk levert (althans, de TD dan, want de scouting kan 100 namen aanleveren, de TD beslist), maar alleen maar exotische namen willen halen om het halen slaat ook nergens op.

13 maart 2023 om 23:57

Mwene weg doen en het met Sambo en van Ewijk oplossen is geen slecht idee.

Zo. Die jongen was gisteren ontzettend slecht. Aan de bal niet goed, gaf heel veel ruimte weg en ging slap de duels in. Hij is wel heel snel waardoor die hier en daar nog wat kon repareren maar die werd echt dronken gespeeld.

Van Ewijk lijkt mij de perfecte RB voor PSV, dan hebben we twee goeie backs. met Van Aanholt aan de andere kant. ik zou wel Sambo dan de concurrentie aan laten gaan met Van Ewijk.

13 maart 2023 om 23:30

Sparta heeft een optie tot koop. En Mauro was toch de beste RB van PSV?

13 maart 2023 om 23:37

Volgens Rik Elfrink is het slechts een voorwaardelijke optie tot koop waar tegen PSV nee kan zeggen. Blijft overigens een grap dat Sambo niet in PSV1 speelt maar er in plaats daarvoor voor gekozen is om Hoever te huren en Teze tot in den treure kansen te geven op een positie waar hij niet uit de voeten kan

13 maart 2023 om 23:49

Zag het hierboven van Fossen ook al. Dat bericht is me dan ontgaan. Vind het dan wel vreemd dat Sparta communiceert dat het een optie tot koop heeft terwijl ze niet de laatste stem hebben.

14 maart 2023 om 00:05

Sambo deed ook nog niet overtuigen. Compact staan kunnen de meeste spelers wel. Zeg niet dat hij slecht is maar moeten niet overdrijven nog.

14 maart 2023 om 01:10

Kijk heb je er niet op, van Ewijk is pure middelmaat. Hij kan leuk en hard rennen maar voor de rest is het echt een nobody, PSV moet hoger mikken dan dit.

14 maart 2023 om 06:57

Ik heb niet het idee dat jij anderen mag betichten op het feit dat ze er geen kijk op hebben. Mijn zoontje van 3 hoor ik over voetbal vaak zinnigere dingen zeggen over voetbal dan jij.

En zo ook hier zit je er weer naast. In het verleden hadden we bij Heerenveen Dumfries. Hij was goed. Sterk. Nu hebben we een betere Dumfries: Van Ewijk! Nog verrassend sterk. Aan de bal veel beter. Pijlsnel. Zou bij PSV (en bij Ajax natuurlijk ook) lachend basis staan. Zelden zo overtuigd geweest van een speler van ons die het gaat redden elders

14 maart 2023 om 07:41

Ik kijk zelden heeremveen, op samenvattimgen na. Zag hem zondag voor.het eerst 90 minuten tegen ajax, en eerlijk gezegd vond ik hem zowel aamvallend als verdedigend schrikbarend slecht.

14 maart 2023 om 07:54

Waan van de dag. Hij speelde tegen Ajax z’n minste wedstrijd dit seizoen. Normaal gesproken echt een sterkhouder, gaat het een stap hoger op zeker redden.

14 maart 2023 om 07:56

Ah ja. Omdat hij 1 mindere partij had, komt hij inderdaad tekort. Spelers kunnen geen mindere dag hebben tegenwoordig. Laat hem dan maar in Heerenveen blijven. Net zolang totdat hij een seizoen lang elke wedstrijd geweldig is!

14 maart 2023 om 14:25

Ik twijfel ook wel hoor. Zondag was hij drama, maar dat was 1 wedstrijd.

Het twijfelpunt wat mij betreft is dat hij totaal niet kan verdedigen of dekken. Staat ook vaak heel erg slecht. Aanvallend en qua energie is hij dan wel weer heel sterk. Ik vind dat hij alleen een toegevoegde waarde is in een team met een solide verdediging, die zijn minpunten kan opvangen. Bij Feyenoord dus wel, bij PSV niet. Verdedigend valt hij gewoon door de mand, dat gaat een Ramalho of Obispo niet opvangen.

14 maart 2023 om 07:04

van Ewijk, Brantwaite, van Anholt dat zijn toch geen verdedigers voor een topclub. Wanneer je goede verdedigers hebt en je zet deze erachter snap ik het nog. Maar met dit soort spelers ga je de komende jaren om de plekken 4-6 spelen i.p.v. 1-3. Snap niet data de lat zo laag ligt bij club EN supporters.

14 maart 2023 om 09:48

Als je nooit PSV kijkt, moet je ook niet reageren. Branthwaite hoort gemakkelijk tot de beste verdedigers van de eredivisie en Van Aanholt heeft meteen op een zeer positieve manier impact bij en op PSV. Van Aanholt doet niets onder voor zijn concullega's bij Ajax, Feyenoord en AZ. Van Ewijk vind ik verdedigend middelmaat, aanvallend prima. Zit in elk geval voldoende potentieel in om de Dumfries route te volgen, al vind ik het verschil tussen hem en Sambo niet groot, misschien wel te klein om er 4-5 miljoen op stuk te slaan. Zou dan liever dat geld extra investeren in de komst van goede centrale verdedigers (hoewel een rechtsback ook wel echt noodzaak is).

Vond hem echt heel slecht tegen Ajax, lijkt me niet een speler die het niveau heeft voor PSV of wat ze willen/moeten nastreven.

13 maart 2023 om 23:31

Heeft zat goeie wedstrijden in de benen zitten hoor, en voor 5 miljoen kan je de gok wel nemen. 1 mindere wedstrijd tegen Ajax kan iedereen overkomen.

13 maart 2023 om 23:33

Gek hoe men anders naar een wedstrijd kan kijken. Vond hem voor rust net als heel Heerenveen dramatisch, maar in de tweede helft was hij rechts een plaag. Timber, Bassey en Rulli scholden Tadic en Bergwijn meermaals de huid vol omdat zij Van Ewijk niet bij beenden. Met zijn dynamische spel was hij na rust een plaag voor de Ajax-defensie.

13 maart 2023 om 23:54

Hoe kom je daar nou bij? Een schot die Rulli redt en ergens in de laatste minuut een goede rush. Voor de rest was die invaller aan de rechterkant, timoshi?, gevaarlijker. Dat die jongen veel snelheid heeft en langs die lijn kan rennen is wel bekend maar hij doet er vervolgens niet veel goeds mee. Of bedoel je dat dit betekend dat hij een plaag is? Ja, Ajax heeft het altijd wel lastig tegen iemand met veel snelheid maar ik was er wel blij mee dat hij er niks mee deed. Ik kan me echt niks herinneren waarvan je zegt, nou dat is wat.

13 maart 2023 om 23:55

Eens, ben er niet kapot van. PSV moet een niveau hoger zoeken met Sambo als back-up. Mwene kan men dan laten vertrekken. Teze moet zich op een CB positie richten en kan evt bij een goed bod ook verkocht worden.

14 maart 2023 om 06:53

Tegen Ajax niet gezien, omdat het de enige wedstrijd is in het jaar waar ik niet naar kijk, maar elke andere wedstrijd was hij telkens de beste van het veld. Het niveau gaat hij lachend aan kunnen. Hij zal alleen niet goedkoop zijn

14 maart 2023 om 10:27

Whahhaha dat is de enige wedstrijd van het jaar waar je niet naar kijkt zegt ie. Gewoon een matige speler die het niveau absoluut niet aan kan. Dat was wel duidelijk tegen Ajax maar goed dat heb jij niet gezien.

14 maart 2023 om 10:52

Precies. Hij speelt een mindere pot. Direct is hij niet goed genoeg. Dat is echt een hele sterke onderbouwing

14 maart 2023 om 12:28

Nee hoor zo werkt het gewoon. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd.
Rulli heeft 2 mindere ballen en hij is direct slecht met hoge ballen hoor je dan.
Zelfde laken en pak toch?

14 maart 2023 om 13:48

Nee hoor. Rulli heb ik overigens nooit een topper gevonden en afgelopen weekend niet zien keepen, dus sowieso geen idee waar dit over gaat.

Zie hem graag bij Feyenoord. Lijkt me duidelijk dat we niet een volledig seizoen Pedersen, Geertruida of Trauner laten banken en gaan cashen op een van de eerste twee. Tevens oud speler van de jeugdopleiding dus hopelijk zijn er al lijntjes gelegd.

Ze hopen nieuwe Dumfries binnen te halen, ik ben nog niet overtuigd.

Wil Van Nistelrooij met vijf verdedigers gaan spelen volgend jaar? Dan zal dit een prima aankoop zijn. Als ze met vier man achterin gaan staan heb ik m'n twijfels over deze jongen.

13 maart 2023 om 23:32

Als je met Til en Mwene speelt dan sluit ik niks uit

14 maart 2023 om 14:27

Hangt ervan af. Van Ewijk is een jongen die er moet komen, en niet al moet staan. Als je hem dan op rechtsmid gaat neerzetten, gaat er niet veel van af komen.

14 maart 2023 om 16:38

Ik wil er vooral mee zeggen dat ik hem verdedigend behoorlijk kwetsbaar vind, iets wat bij een vijfmansverdediging doorgaans door anderen wordt gedaan. Er komt veel dreiging vanaf als hij zich met het aanvalsspel kan bemoeien, maar moet daarin ook niet te vroeg de bal krijgen. Als hij er kan komen is hij gevaarlijk en op zijn best, dat kan prima als het 5-3-2 goed wordt uitgevoerd.

Als dit het niveau is waarop PSV aan het scouten is dan is mij duidelijk dat PSV in ambitie een hele stap achteruit gaat zetten en dat de tekorten veroorzaakt door afgelopen jaren voor de bühne geen CL te begroten maar met een huishouding rond te lopen waar echt CL voetbal uit had moeten komen geaccrediteerd door Toon Gerbrands en z’n TD John de Jong de ambities voorlopig in de ijskast doen belanden. Ik denk dat ze nog hun best mogen doen Xavi te behouden want loopt die weg is al het voetbal weg! Zorgelijk hoe snel dit soort dingen kunnen gaan door mismanagement.

Sambo presteert niet bepaald minder. Dit verteld vooral dat de scouting, ook met de terugkeer van Brands, al zijn creativiteit nog steeds verloren heeft. Zie maar eens het contract van Sambo te verlengen als je Van Ewijk binnen haalt.

14 maart 2023 om 06:51

Alsof die scouting door de komst van Brands ineens ook anders zou gaan scouten. Volgens mij moet daarvoor vooral eens wat scouts vervangen. Zoals bij Feyenoord, waar men razendsnel tot betere resultaten is gekomen op dat gebied.

Dit wordt net zo'n misser als Wijndal bij Ajax, mocht dit doorgaan. Dit is imo ogen geen PSV niveau maar ik verbaas me eigenlijk nergen meer over bij die club na het aantrekken van spelers als Til, Luukinho, El Ghazi & van Aanholt... ambitieloos en zonder enige vorm van creativiteit.

14 maart 2023 om 02:28

Tsja, El Ghazi en van Aanholt zijn toch aanwinsten gebleken, voor 4mil en huur is dat gunstig. Luuk ben ik nooit fan van geweest, maar hij lijkt het net weer gevonden te hebben. Til is de enige die het niveau gewoon echt niet heeft. Al leek hij tegen Cambuur (zonder Luuk voor zich) beter te spelen. Die twee lopen elkaar gewoon in de weg en hebben voordeel aan ander type spelers om zich heen.

14 maart 2023 om 06:44

Hij is zoveel malen beter dan Wijndal. Van Ewijk gaat lachend meekomen. Hij is misschien nu al wel de beste rechtsback van de Eredivisie. Na Geertruida dan

14 maart 2023 om 14:27

Pardon? Hij is beter dan Wijndal, die aanvoerder en een van de beste spelers van AZ was? Van Ewijk is niet eens de beste speler van Heerenveen.

14 maart 2023 om 16:49

Van Ewijk is zeker wel de beste speler van Heerenveen

14 maart 2023 om 18:46



Was ja dat zeg je goed en nu de slechtste van Ajax zo goed is Wijndal dus.

Een betere rechtsback dan Dumfries was. Hij is echt geweldig. Milan is voor ons onhoudbaar. Hij heeft alles om te slagen. Er zit ook een goede kop op.

Ik hoopte al dat hij naar PSV zou gaan hierna. Mooie club. Mooie vervolgstap. Dit zou voor jullie echt een welkome versterking zijn

14 maart 2023 om 06:55

Ik begrijp de sceptische reacties ook niet. Kijk de wedstrijden van Heerenveen niet voluit, maar wat ik van deze jongen zie vind ik wel hoopvol. Zie hem graag komen, met Sambo als backup, wat exit Teze en Mwene zou betekenen. Op de linkerflank ben je dan met Van Aanholt en Mauro dubbel bezet.

14 maart 2023 om 07:54

Ik kijk wel alle wedstrijden en ik ben echt onder de indruk. Al zo erg dat ik al niet weet wat we moeten zonder hem. Hij draagt het elftal. En dat als back. Echt een groot lichtpunt dit seizoen (met Noppert en Sahraoui)

14 maart 2023 om 07:56

Iedereen was ook skeptisch over de komst van Veerman. Behalve Hveen supporters

14 maart 2023 om 08:00

En dat terwijl ik over Veerman meer twijfels had dan ik heb over Van Ewijk. Daar waar Veerman goed kan voetballen, alleen ik was niet overtuigd van zijn mindset. Van Ewijk heeft de Weghorst-/Dumfriesmindset

14 maart 2023 om 12:30

Net zei je nog dat je de wedstrijd tegen Ajax nooit kijkt... dus je kijkt helemaal niet alle wedstrijden Heb je jezelf toch even mooi verluld hahahaha

14 maart 2023 om 13:49

@rofi: Nou, poeh. Ik kijk zo'n 40 wedstrijden in het jaar van Heerenveen, op 2 na. Dan kan ik natuurlijk niet een goed oordeel erover geven he?

14 maart 2023 om 15:30

Ik snap wel dat je die niet kijkt hoor. Heerenveen verliest ook meestal. De haat/afgunst en jaloezie is altijd heerlijk aanwezig bij jou.

14 maart 2023 om 16:50

Heerenveen lijkt nooit zijn best te doen tegen Ajax. Heel vreemd. Maar dan kijk ik niet inderdaad. Tegen PSV doen we het vaak wel goed. Die ligt ons gek genoeg beter.

Psv krijgt altijd koopjes van andere clubs. Vrij bijzonder altijd. Klopt Ajax aan dan is het gewoon 10 miljoen of meer. Heel vreemd. Hey psst Heerenveen... bij Psv hebben ze ook zat geld hoor! 😉

14 maart 2023 om 08:29

Soort omgekeerde calimero reactie is dit, want wij zijn groot en zij zijn klein.

14 maart 2023 om 09:00

Piep piep. En dat is niet eerlijk!

14 maart 2023 om 13:21

Huilie huilie zeg. Leg je ook even uit hoe dat er bij verkoop aan toe gaat?

Ik vond hem afgelopen weekend tegen Ajax niet goed, maar lees ook dat dit 1 van zijn mindere wedstrijden was (dat overkomt elke speler wel eens). Het blijft altijd lastig om te zeggen of hij nog een stap kan maken. Dumfries werd ook afgeschreven voordat hij de stap naar PSV maakte, maar zijn verhaal kennen we allemaal. Maar of hij echt beter is dan Sambo weet ik niet.

Vind hem best een goede speler. En dan pas 22 jaar en de prijs tussen de 4a5 miljoen. Uit de buitenland vind je ze niet voor die prijs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren