Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSV verspeelt punten door kunstgras, Ajax door nonchalance en de keeper’

Laatste update:

PSV speelde zondag op spectaculaire wijze met 2-2 gelijk tegen FC Emmen, waardoor Ajax de kans had om de koppositie over te nemen. De Amsterdamse club remiseerde echter tegen sc Heerenveen (4-4), waardoor de ploeg van Mark van Bommel alsnog leidt in de Eredivisie. Jan Poortvliet stelt dat het kunstgras in Emmen cruciaal was voor het puntverlies van PSV.

“PSV heeft punten verspeeld door het kunstgras en door het niet afmaken van kansen. Ook het niet meteen in het ritme komen na de winterstop was van invloed op dit eerste weekend na de winterstop. Ajax heeft vooral punten verspeeld door nonchalance en de keeper (Kostas Lamprou, red.)”, zegt Poortvliet in gesprek met PSV Inside.

De voormalig Oranje-international stelt dat beide topclubs nu gewaarschuwd zijn. Hij verwacht dan ook dat de ploegen weer scherp zullen zijn de komende weken. “Het enige wat Ajax kan overkomen is dat André Onana er niet bij zou zijn en dat geeft ze toch een stukje onrust”, aldus Poortvliet, die niet vindt dat Jeroen Zoet de fout in ging bij de goals van FC Emmen afgelopen zondag.

Op kunstgras kom je als verdediger en keeper moeilijk uit de voeten als je snel moet reageren, zo redeneert hij. "Je staat gewoon vast en die tweede goal van Emmen komt daar ook uit voort. Je staat gewoon stil en daardoor kan die lopende man scoren. Volgens mij kan Zoet er niks aan doen. Er staan veel spelers voor je een dan volgt zo'n indraaiende bal waar je bijna niet op kan reageren, tenzij je vijf man omver loopt."

Ben jij het eens met de analyse van Jan Poortvliet?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
22 januari 2019 om 21:59

Denk dat wij even niet kunnen lachen hierom. PSV en Ajax allebei droevig qua resultaat. Hopen dat we in de onderlinge strijd het verschil kunnen maken en tot die tijd alles pakken, te beginnen donderdag a.s.

22 januari 2019 om 23:04

Ik heb de wedstrijd gezien en er waren wel degelijk situaties dat de bal hele rare stuiten maakte zodat aannames en passes net niet goed waren. Dat is inderdaad niet grappig want ik vind het echt niet bij professioneel voetbal horen.

22 januari 2019 om 23:09

Als een bal ergens voorspelbare moet stuiten is het bij een kunstgras veld. Dus om dat nu rare stuiten noemt vind ik niet kloppend.

22 januari 2019 om 23:15

Mwah, voorspelbaar op zich wel omdat het volledig vlak en gelijk is. Echter vinden mensen het niet vaak een 'natuurlijke' stuit, dus worden ze toch vaak verrast als ze kunstgras niet gewend zijn.

22 januari 2019 om 23:33

Ik heb een aantal keer gezien dat een bal in volle vaart op de grond kwam en terug stuitte, alsof het veld niet vlak was en veel te hard.

23 januari 2019 om 00:27

Kunstgras met weer als dit wag te hard is is niet heel raar. Volkomen logisch zelfs. Wat je zegt klopt dan in principe ook wel. Voetballen met weer als dit is gewoon onverstandig vergeleken met natuur gras.

Ja dat kunstgras zorgt ervoor dat de verdediging in de laatste seconde van de wedstrijd niet geconcentreerd is bij de vrije trap van Emmen. Dat is ook nonchalance, net als ajax. Beide komen iiteraard goed weg met het puntverlies, (los van elkaar gezien dan) .

22 januari 2019 om 22:34

Natuurlijk heb je gelijk. Maar die bal stuit natuurlijk wel erg hoog op dat was op echt gras nooit gebeurt. Dat is verder geen excuus maar wel weer een reden om het zsm weg te halen. Verder had PSV het zelf gewoon af moeten maken en dit was ook wel een beetje ongelukkig.

Kunstgras voetbalt heel anders, vraag mij nog steeds af waarom de knvb het in 2006 toegestaan heeft. Thuisspelende clubs hebben hier profijt van.

22 januari 2019 om 23:50

En als diezelfde clubs uit spelen zijn ze fors in het nadeel volgens jouw lezing. PSV heeft inmiddels toch ook vaak genoeg op kunstgras gespeeld om daar ook mee overweg te kunnen lijkt mij.

23 januari 2019 om 12:07

Clubs met kunstgras trainen dagelijks op dat kunstgras in het stadion. Clubs met echt gras dus niet. Daarbij heb je verschillende soorten kunstgras.

23 januari 2019 om 01:21

Er zijn ondertussen zo veel clubs die op kunstgras spelen, dat het voordeel te verwaarlozen is. Als een psv zaterdag op kunstgras spelen, trainen ze er deze week ook op, toch? Zo niet, is dat vrin amateuristisch.

23 januari 2019 om 09:09

Nou is het wel zo dat er nogal wat verschillende kunstgrasvelden zijn. Bij sommige laten ze hem expres kurkdroog zijn als er een voetballende ploeg komt. Ergens anders zit er een bak zand in en bij de andere weer rubber.

Het is gewoon een schande voor de Eredivisie, ik kan die clubs echt niet serieus nemen. Zo'n Heracles ook, kunstgras want dat is goedkoper, maar dan wel een blik Duitse spelers halen. Geef mij dan maar een club met natuurgras die nã©t wat mindere spelers heeft.

Los van het kunstgras had PSV uiteraard gewoon moeten winnen. Zeker als je met 0-2 voorstaat. Maar hoge ballen die met een redelijk vaart door de lucht gingen, die stuiterde zo'n beetje terug bij het aankomen op de grond, ipv dat ze doorstuiteren. Dat ziet er niet uit.

23 januari 2019 om 09:33

Je kan een normaal veld ook compleet anders laten zijn, sproeien en kort Gras is compleet anders dan droog langer gras

23 januari 2019 om 09:36

Het zijn trouwens Fifa regels, niet Knvb regels, dus als je ergens de schuld wilt neerleggen, doe dat daar.

Ik speel zelf ook ongeveer 50/50 op kunstgras en natuurgras, en het verschil tussen een kurk of rubbermat is echt klein, veel kleiner dan kunstgras en natuurgras. Het wel of niet natmaken van de mat is naar mijn mening ook geen argument, want dat gebeurd ook met een natuurmat. Als een club op bezoek komt die lekker rondspeelt, laat je het gras mooi stroef.

Ik vind persoonlijk dat kunstgras in de eredivisie niet meer kan en dat de knvb er in de komende jaren iets aan moet doen, of misschien de clubs. Maar ik vind dat enkel liggen aan dat het voetbal er iets anders van wordt en niet omdat een club er voordeel van zou hebben, want dat is nu wel ongeveer uitgewerkt.

Heracles in de eerste jaren, die hadden echt voordeel ervan. Nu liggen er zoveel matten dat de spelers er aan gewend zijn.

Hij heeft in zijn uitleg wel gelijk betreft het niet snel kunnen reageren. Maar om de 2-2 nou daaraan te wijten vind ik overdreven. Er werd immers ook een eerste doelpunt geïncasseerd, waar het kunstgras veel minder invloed op had. Paar keer pech met afronden, VAR tegen bij een gevalletje wel/niet maar dan moet je het nog over de streep kunnen trekken.

Ben het met hem eens. Enige aanvulling is dat niet alles Lamprou vervangen moet worden maar ook Dolberg. Wordt hetzelfde verhaal als die andere Deen. Ben zijn naam eve kwijt.

22 januari 2019 om 23:54

Victor Fischer bedoel je denk ik. Ik denk nog steeds dat Dolberg veel meer kan dan hij nu laat zien maar ik snap niet dat Huntelaar niet meer minuten maakt met Dolberg in deze vorm.

Ik ben tegen kunstgras in de eredivisie, maar PSV laat echt geen punten liggen alleen maar door het kunstgras. Met alle respect voor Emmen, maar PSV (en ook Ajax) moet op elk ondergrond kunnen winnen van Emmen. PSV en Ajax speelde niet goed en dachten dat ze de 2 goals voor wel ff uit zouden spelen. Beide waren ze erg nonchalant en dat kwamen ze duur te staan. Voor de volgende keer moet je scherp blijven en zorgen dat je een ruime marge opbouwd

Dus de 2de goal is een fout van Zoet. Als keeper mag je sinds vorige week iedereen gewoon omver lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren