Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV krijgt flinke concurrentie voor Flamingo; FC Utrecht verwacht te cashen

Laatste update:

Ryan Flamingo heeft over interesse niet te klagen. Maandag werd bekend dat de 21-jarige middenvelder van FC Utrecht, die dit seizoen wordt gehuurd van het Italiaanse Sassuolo, kan rekenen op de belangstelling van PSV. Ook ‘veel buitenlandse clubs’ hebben Flamingo echter op de radar, zo weet De Telegraaf.

De ochtendkrant noemt geen namen van clubs, maar bericht dat er wekelijks scouts voor Flamingo op de tribune zitten. Utrecht heeft bij de huur van Flamingo van Sassuolo een optie tot koop bedongen. Dit lijkt een slimme zet te zijn geweest van technisch directeur Jordy Zuidam.

Het is goed mogelijk dat Utrecht na dit seizoen de optie in het contract van Flamingo gaat lichten voor een bedrag rond de 2 à 3 miljoen euro en vervolgens in de zomer een klapper op de transfermarkt maakt met zijn verkoop.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Utrecht verkocht Tasos Douvikas afgelopen zomer voor twaalf miljoen euro aan Celta de Vigo en Quinten Timber medio 2022 voor tien miljoen (inclusief bonussen) aan Feyenoord. Wanneer de Domstedelingen Flamingo definitief overnemen van Sassuolo lijkt een doorverkoopbedrag van 8 à 10 miljoen euro De Telegraaf realistisch.

De interesse van PSV in de international van Jong Oranje is niet nieuw. De Eindhovenaren meldden zich in januari ook al voor Flamingo bij Utrecht. Toen was een vertrek uit Stadion Galgenwaard nog onbespreekbaar.

PSV ziet in de veelzijdige Flamingo ‘een versterking voor de toekomst’, schreef clubwatcher Rik Elfrink maandag. Volgens de journalist van het Eindhovens Dagblad is de Nederlander twee jaar geleden ook al bekeken door PSV, maar was een transfer destijds ‘nog geen mogelijkheid’. Nu hij twee goede jaren in de Eredivisie achter de rug heeft is de koploper van de Eredivisie overtuigd.

Flamingo komt uit de jeugd van Almere City FC en vertrok in de zomer van 2021 definitief naar de jeugdopleiding van Sassuolo. Daar maakte hij indruk, maar tot zijn debuut in de hoofdmacht kwam het niet. Vitesse besloot hem een jaar na zijn komst in Italië voor één seizoen te huren, waarna Utrecht afgelopen zomer hetzelfde deed.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben eerlijk gezegd niet zo op de hoogte van deze speler. Gezien zijn veelzijdigheid klinkt het een beetje als een vervanger van Mauro Junior, met wie er stroeve contractonderhandelingen zijn- maar eerder las ik hier dat er werd gesuggereerd dat hij de opvolger van Joey Veerman zou moeten worden? Iemand meer info die Utrecht wat meer nabij volgt?

9 april 2024 om 07:35

De veelzijdigheid is denk ik de enige overeenkomst met Mauro. Een heel ander type speler. Ik sluit niet uit dat je hem voor 20 a 30 miljoen verkoopt t.z.t. Een moderne voetballer, die makkelijk voetbalt, ijzersterk in de duels is en ook nog eens vrij snel. Kan prima op het middenveld en centraal achterin spelen. Is nog maar 21 maar erg stabiel en volwassen, mede door zijn tijd in Italië. Denk dat deze jongen erg aantrekkelijk is voor clubs uit grote competities.

9 april 2024 om 11:57

Ja dat vond ik er dus ook onlogisch aan klinken, dat iemand die de backposities en VM positie bestrijkt als opvolger zou moeten dienen. Het is een headline van een paar uur voor dit artikel

9 april 2024 om 09:54

Lijkt me ook een wat hoog bedrag voor deze speler. Voor een miljoen of 4 kan je het gokje nog wel wagen, maar 8 tot 10 is hij nog niet waard volgens mij. Vond Mauro na zijn terugkeer wat moeilijk aanhaken, maar behoorde dit weekend tot de uitblinkers en begint zijn niveau van voor de blessure te benaderen. Veerman vervangen doe je volgens mij niet met deze speler.

Flamingo is een prima voetballer maar niet als vervanger van Veerman. Als je 10 miljoen uit gaat geven moet je het wel bijna zeker weten dat je hem over 2 jaar voor 30 miljoen kan verkopen.

9 april 2024 om 07:34

Is een heel ander type dan Veerman. Ik sluit niet uit dat je hem voor 20 a 30 miljoen verkoopt t.z.t. Een moderne voetballer, die makkelijk voetbalt, ijzersterk in de duels is en ook nog eens vrij snel. Kan prima op het middenveld en centraal achterin spelen. Is nog maar 21 maar erg stabiel en volwassen, mede door zijn tijd in Italië. Denk dat deze jongen erg aantrekkelijk is voor clubs uit grote competities.

Tja, je kunt de optie lichten, maar als clubs als PSV op de stoep staan, gaat die jongen niet tekenen. Dan heb je niet heel veel aan zo'n koopoptie.

9 april 2024 om 08:15

Of je zet een vaste afkoopsom van 8 miljoen erin, waarvan hij een miljoen krijgt.

9 april 2024 om 08:29

Misschien zijn daar op voorhand al afspraken over gemaakt. En je geeft hem een deel van de transfersom, iedereen blij

9 april 2024 om 09:05

Ik denk dat die jongen al heeft getekend, bij het opstellen van de huur, en dat het ingaat als utrecht de koopoptie licht

9 april 2024 om 09:13

Vind het ook bijzonder. Utrecht zou de optie gewoon kunnen lichten maar bij de opties van PSV op Dest en Tillman is die weer niet het geval, of Utrecht doet beter zaken of er klopt geen snars van.

9 april 2024 om 09:28

Dat zijn maatwerkafspraken; geen uniforme afspraken. Utrecht heeft dan inderdaad betere afspraken kunnen maken dan PSV met Barcelona en Bayern. Dat is ook niet zo gek. Dest en Tillman hun potentie werd op voorhand al anders ingeschat.

9 april 2024 om 10:34

Bij Dest is dit ook gewoon het geval. Alleen Bayern heeft zo'n constructie. Die hadden ze ookal bij Ranger met Tillman.

Dest wil zelf gewoon niet bijtekenen.

Ik ben ook benieuwd onder welke voorwaarde een Flamingo gaat bijtekenen bij Utrecht. Met deze interesse zal er echt wel een afkoopsom in zijn contract worden ingebouwd.

9 april 2024 om 10:27

Dergelijke opties zijn vaak eenzijdig toch?

Jordy Zuidam aka mister buitenkansjes flikt het weer hoor. Best knap als we een huurspeler na dit seizoen voor miljoenen kunnen verkopen. Ik zou direct een deel van het geld overmaken naar Rangers om Lammers definitief over te nemen.

9 april 2024 om 08:16

Zoals Sirius hierboven ook al aangeeft heeft de speler in kwestie altijd het laatste woord. Flamingo gaat niet bij Utrecht tekenen als die hem direct weer doorverkopen

9 april 2024 om 08:27

Daarover kan je afspraken maken met de speler. Bijv. dat er een deel van de opbrengsten naar hem gaan. Een win-winsituatie creëren is altijd een goede oplossing.

9 april 2024 om 08:31

"Flamingo gaat niet bij Utrecht tekenen als die hem direct weer doorverkopen"

Volgens wie niet? Volgens Davilla_7 op Voetbalzone? Wellicht zijn er op voorhand al afspraken gemaakt of krijgt hij een deel van de transferson. Flamingo heeft eerder al aangegeven dat hij wil dat Utrecht hem overneemt.

9 april 2024 om 08:31

@Utr, die afspraken kan een Sassuolo net zo goed maken. Ik help het je hopen hoor maar de enige winnaar hier is Flamingo die hier een slaatje uit kan slaan @Caesar, dat is gewoon hoe een koopoptie werkt. Een speler moet altijd akkoord geven. Hetzelfde geldt voor Dest en PSV bijvoorbeeld.

9 april 2024 om 09:01

Mister Buitenkansje? De man heeft er een puinhoop van gemaakt. Utrecht vangt geen buitengewone transfersommen voor z'n spelers als je het vergelijkt met bijvoorbeeld AZ of FC Twente, terwijl je flinke vraagtekens kunt zetten bij het aankoopbeleid. Utrecht staat al meerdere seizoenen stil en dat kun je voor een flink gedeelte toch echt wijten aan Zuidam. Da's gewoon een behoorlijk matige TD.

Ik zie in hem een beetje een jonge Nigel de Jong. Een beetje in de periode dat De Jing had besloten dat hij als voetballende middenvelder de wereldtop niet ging halen en besloot een bikkelharde middenvelder te worden. Fel maar fair in de duels maar toch de technische bagage om het spel niet te vertragen en onder druk van de tegenstander uit te voetballen.

Iemand die uit kan leggen hoe dit soort transfers werken? Volgens mij is er een regel dat een speler niet twee keer binnen dezelfde transferperiode van club mag veranderen. Nu heeft Utrecht een huurdeal met optie tot koop. Wordt dit dan op zo'n manier gedaan dat Flamingo als het ware nog in het seizoen 23/24 wordt aangekocht?

9 april 2024 om 08:54

Je mag niet voor meer dan twee clubs in een officiele wedstrijd spelen in een jaar. Hoevaak je van club wisselt mag je zelf weten.

Aardige speler, maar niet voor 10 miljoen euro.

Vind vaak eigen voetballers niks, maar vind dit toch wel een erg goede hoor.
Springt veel meer in het oog dan bv timber destijds

Flamingo is een moderne atletische voetballer die als defensieve middenvelder, centrale verdediger of back uit de voeten kan. Volgens Transfermarkt is hij 3 miljoen waard, hier wordt 10 miljoen geopperd maar Ryan heeft nog veel te bewijzen en ik denk dat 5 tot 7 miljoen meer realistisch is. De huurperiode van Flamingo bij Utrecht loopt deze zomer af maar zijn contract bij Sassuolo loopt een jaar later in de zomer van 2025 eveneens af als Utrecht de koopoptie niet licht. Dat laatste acht ik zeer onwaarschijnlijk want zelfs Zuidam zal inzien dat er winst valt te behalen op Flamingo. Ik denk dat Utrecht de koopoptie sowieso licht en Ryan even later doorverkoopt voor 8-9 miljoen, niet aan PSV maar aan een buitenlandse club die meer biedt. Overigens zie ik in Flamingo nog niet direct de vervanger van Veerman omdat Ryan op dit moment nog niet beschikt over de inspeelpass of steekbal van Veerman, Ryan is ook een heel ander type voetballer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren