Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV kan ‘borst natmaken’: ‘Onderschatting is de grote valkuil’

Laatste update:

PSV stuit in de play-offs van de Europa League op Apollon Limassol en Jurgen Streppel denkt dat de ploeg van trainer Mark van Bommel het moeilijk gaat krijgen tegen de opponent uit Cyprus. De huidige trainer van Al-Jazira was vorig seizoen als oefenmeester aan Anorthosis Famagusta verbonden en is derhalve redelijk goed op de hoogte van het Cypriotische voetbal.

“Een zeer serieuze tegenstander voor PSV”, voorspelt Streppel in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Het was vorig seizoen een ploeg die in de nationale competitie veel risico durfde te nemen in de aanval en met opportunisme durfde te voetballen. Wel zijn ze kwetsbaar bij counters en daar zou PSV van kunnen profiteren.”

Oud-doelman Khalid Sinouh, die een seizoen onder contract stond bij Omonia Nicosia, maakte soms chaotische taferelen mee op Cyprus. “Ik kan me nog wel wat dingen herinneren”, beaamt de ex-speler van PSV. “Niet dat ik er wakker van heb gelegen, maar in die tijd werden spelersbussen nog wel eens bekogeld. Ik heb een keer meegemaakt dat de ruiten van de bus eruit gingen, terwijl we op weg naar het stadion waren. Maar dat was een exces.”

Sinouh verwacht net als Streppel een moeilijk tweeluik voor PSV met Limassol. “Maak de borst maar nat”, waarschuwt de voormalige sluitpost. “De Cypriotische competitie is sterk en kent gewoon een aantal ploegen die al behoorlijk veel Europese wedstrijden in de benen hebben en hardheid en routine aan boord hebben. Onderschatting is in dit soort wedstrijden altijd de grote valkuil. Doe dat niet, want juist dan ga je het niet redden.”

Welke club bereikt de groepsfase van de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De nummer drie van Cyprus. Alsjeblieft hoor. Je kunt alleen van jezelf verliezen, dat heeft niets met onderschatting te maken.

22 augustus 2019 om 14:43

"de nummer drie van Cyprus."

Klopt, maar wel een team dat het de afgelopen jaren goed heeft gedaan in Europa. Vorig seizoen hebben ze Basel uitgeschakeld, gewonnen van Lazio Roma en vier punten gepakt tegen Olympique Marseille. Het seizoen daarvoor gelijkgespeeld tegen Lyon, Everton en Atalanta.

22 augustus 2019 om 14:45

Jij onderschat onderschatting nu he

22 augustus 2019 om 14:50

Dit is nou precies waar ze op doelen!

Tuurlijk, Cypriotische ploegen zijn geen Real Madrid ofzo, maar er is geen enkele reden om zo minachtend over die ploegen (het zelfde zag je eergisteren over Apoel) te praten.. Ik hoorde Derksen ook gewoon zeggen: "denk je nou echt dat die Cyprioten beter zijn dan FC Emmen?", nou daar zakt mijn broek van af hoor... Dat soort lui moeten dan zogenaamd verstand hebben van voetbal.

Cyprus is geen San Marino ofzo he, het land heeft weliswaar weinig inwoners maar Cyprus staat als land gewoon op een keurige 18e plaats (boven landen als Zweden, Polen, Servie en Schotland bijvoorbeeld) op de Uefa ranking. Dan de ploegen an sich: Apoel staat op plek 59 (nog boven Feyenoord en AZ dus) en ook Psv's tegenstander Apollon Limassol staat hoger genoteerd dan AZ op de Uefa ranking, om over de overige Nederlandse subtoppers nog maar te zwijgen.

We kunnen dus met z'n blijven doen alsof zulke ploegen helemaal niets voorstellen, met Johan Derksen met z'n domme geblaat voorop, maar zo zijn we in de afgelopen jaren juist al meermaals tegen de lamp gelopen. Zowel Ajax, als Psv, als Feyenoord, als AZ, als ook dit jaar weer Utrecht. Dus nee, je kunt niet alleen van jezelf verliezen, dit zijn echt geen amateurs ofzo hoor omdat jij ze niet zo goed kent. Begrijp me niet verkeerd, PSV is weliswaar aan haar stand verplicht om dit tweeluik te winnen, hetzelfde geldt voor Ajax vs. Apoel, maar zo simpeltjes als velen het willen stellen is het echt niet hoor..

22 augustus 2019 om 14:56

Hij had wel gelijk. Als Ajax zo speelt tegen emmen mogen ze ook blij zijn met een gelijkspel.

22 augustus 2019 om 15:08

Ik zeg niet dat ze niets voorstellen, of dat PSV het met de vingers in de neus even gaat doen. Inderdaad, Ajax heeft het dinsdag ook niet goed gedaan en het gaat volgende week zeker niet makkelijk worden. Maar volgens mij is iedereen het er wel over eens dat dat door het bedenkelijke niveau van Ajax kwam - Apoel speelde ook slecht. Om dus maar te spreken over 'van jezelf verliezen'.

Wat de coefficienten betreft is dat een enigszins vertekend beeld. Apoel en Apollon hebben beide de afgelopen 5 jaar Europees voetbal gespeeld, dat geldt niet voor Feyenoord (4x) en AZ (3x).

Natuurlijk moet je jezelf goed voorbereiden, anders kun je er tegen iedereen afgaan. Maar volgens mij mogen we als toeschouwers best constateren dat het een waanzinnige afgang zou zijn als ze er hier tegen uit gaan.

22 augustus 2019 om 15:19

"ik hoorde Derksen ook gewoon zeggen: "denk je nou echt dat die Cyprioten beter zijn dan FC Emmen?""

Mooi inderdaad. Want bij Emmen lopen ook voormalige basisspelers van o.a. Monaco, Nantes, Mallorca en Middlesbrough rond, toch?

22 augustus 2019 om 15:19

"wat de coefficienten betreft is dat een enigszins vertekend beeld. Apoel en Apollon hebben beide de afgelopen 5 jaar Europees voetbal gespeeld, dat geldt niet voor Feyenoord (4x) en AZ (3x)."

Deels mee eens, maar hoe komt het dat die 2 Cypriotische ploegen 5 keer Europees hebben gespeeld, omdat ze keer op keer de voorrondes overleefden. Ze hebben als 18e geklasseerde land namelijk geen enkele directe plaatsing. Onze ploegen (zelfs incl. Ajax en Psv) hebben het stuk voor stuk weten te presteren om 1 of meerdere keren mis te grijpen voor een Europees ticket, Apoel en Limassol dus blijkbaar niet.

En ja, het zou voor zowel PSV als Ajax zeker een afgang zijn als we er uit gaan tegen zo'n ploeg, dat klopt. En voor ons als supporters is het natuurlijk allemaal redelijk makkelijk lullen want de nummer 3 van Cyprus hoor je in onze ogen gewoon met 2 vingers in je neus op te rollen. Maar de realiteit is dat PSV d.m.v. 1 penalty op de valreep door gaat tegen een Noorse middenmoter terwijl Apollon 5 stuks in het netje legt en daardoor uit en thuis wint van Austria Wien.

Enfin, ik hoop dat de selectie van PSV mij vanavond de les leest en dat ze die lui met een pak slaag uit het Philips laten vertrekken, en voor volgende week woensdag hoop ik op het zelfde scenario in de Arena, maar ik vrees dat het toch allemaal wat pittiger wordt dan velen verwachten..

22 augustus 2019 om 15:27

"deels mee eens, maar hoe komt het dat die 2 Cypriotische ploegen 5 keer Europees hebben gespeeld, omdat ze keer op keer de voorrondes overleefden"

Met Europees gespeeld bedoelde ik voorrondes, daar scoor je ook gewoon punten. Soms hebben ze de voorrondes overleefd, soms niet. Per deelname heeft AZ meer punten gehaald dan Apollon en Feyenoord meer dan Apoel.
Dat deze clubs vaker mee hebben gedaan, komt dan ook omdat ze er bovenuit steken in een zwakkere competitie. Big fish, small pond.

"enfin, ik hoop dat de selectie van PSV mij vanavond de les leest en dat ze die lui met een pak slaag uit het Philips laten vertrekken,"
Daar sluit ik me van harte bij aan.

22 augustus 2019 om 15:48

Excuus, je hebt gelijk, ik had niet goed gekeken. Apoel haalde de groepsfase 4 van de 5 keer (2 keer Europa League en 2 keer Champions League), alleen vorig jaar werden ze uitgeschakeld in de play-offs. Apollon haalde op hun beurt 3 keer de groepsfase van de Europa League en strandde 2 keer in de voorrondes.

22 augustus 2019 om 15:02

Als ze het gewoon een keer goed neerzetten kan er niks fout gaan denk ik, sowieso thuis niet. Mits alles fit vind ik dit de beste opstelling

Zoet
Dumfries
Baumgartner
Boscagli
Viergever
Bruma
Rosario
Guti
Bergwijn
Malen
Lammers

Analisten bij de voorrondes in Europa kunnen eigenlijk altijd hetzelfde verhaal kopieplakken:
-Je moet ze niet onderschatten
-Het is daar een heksenketel
-In Nederland denken we vaak te makkelijk over deze ploegen
-Ze zijn gevaarlijk op de counter

Logisch en zal allemaal waar zijn, maar het is wel een beetje saai aan het worden. Nagenoeg ditzelfde verhaal las ik over Mostar, Paok, Apoel, Tblisi, Mariupol, Basel en Hogesund.

22 augustus 2019 om 14:47

Deze zijn juist kwetsbaar in de counter zegtie

22 augustus 2019 om 14:54

Bij FK Haugesund was het wel echt een heksenketel inderdaad!

22 augustus 2019 om 15:36

Je vergeet dat het in Cyprus vaak warmer is dan in NL, dat zou ook best eens mee kunnen spelen....

PSV heeft het tegen iedere club moeilijk. Beetje onzinnige uitspraken dit. Ieder weldenkend mens weet dat PSV het moeilijk gaat krijgen en de kans zeer aanwezig is dat ze er in deze ronde uitvliegen.

Het verhaaltje van die ezel en die steen is blijkbaar niet aan mij besteed. Vanavond weer naar het stadion, ooit zal ik een keer geluk hebben en een goed PSV zien........

Let's do this.

22 augustus 2019 om 18:25

Moet goed komen joh. Ooit komt er een wedstrijd dat de kansjes er wel ingaan. Wellicht zelfs vanavond. Ik ga voor een 5-1 overwinning.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren