Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV, Feyenoord en Ajax horen open sollicitatie van NEC'er: 'Is realistisch'

Laatste update:

Dirk Proper denkt dat op termijn een stap naar de Nederlandse top realistisch is, zo heeft hij gezegd in een interview met ESPN. De middenvelder van NEC werd al eens eerder benaderd door Ajax, PSV en Feyenoord, maar besloot toen in Nijmegen te blijven.

Dat Proper niet eerder de stap naar een club uit de traditionele top drie maakte, legde hem vooralsnog geen windeieren. De 22-jarige spelverdeler kwam dit seizoen al 21 Eredivisie-duels in actie voor NEC en geldt als belangrijke spil in het elftal van Rogier Meijer.

Hij zegt in het interview dan ook geen spijt te hebben van zijn keuze. “Bij NEC ben ik op jonge leeftijd al in het eerste elftal gekomen, daardoor heb ik fysiek veel stappen gemaakt. Misschien had ik op mijn zeventiende wel in Jong Ajax gespeeld, het is lastig te zeggen. Ik heb geen spijt van mijn keuze bij NEC te blijven.”

Komende zomer kan het jeugdproduct van NEC alsnog een stap hogerop maken. “Ik heb mijn contract verlengd met als doel alles te spelen dit seizoen en daarna te kijken waar ik zou staan. Als ik voel dat ik er klaar voor ben, maak ik die stap. Maar het kan ook zijn dat ik nog een jaar bij NEC blijf.”

Als Proper vertrekt uit het Goffertstadion, tekent hij het liefst bij een Nederlandse topclub. “Op termijn is die stap realistisch. Ik geef de voorkeur aan Nederland en het liefste eindig ik mijn loopbaan in Spanje.

De uitblinker van NEC onthult in het interview ook welke naar welke spelers hij kijkt om zijn spel te verbeteren. “Ik kijk naar Orkun Kökçü, Ramiz Zerrouki en Mats Wieffer. Er is verschil tussen hen en mij, maar zij spelen bij een topclub en dan ben je meer aan de bal. Ook zit het hem deels wel in kwaliteit."

Proper maakte dit seizoen in 21 Eredivisie-wedstrijden voor de Nijmegenaren tot dusver drie doelpunten. Twee keer was hij aangever. Ook in de TOTO KNVB Beker speelt hij een belangrijke rol voor de club. In vier duels was hij twee keer trefzeker. Als NEC in de halve finale weet af te rekenen met SC Cambuur, mag het zich opmaken voor de finale in De Kuip.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer goede speler, ik denk dat hij heel goed Saibari of Veerman kan vervangen bij ons.

Altijd goed om ambities te hebben, overdacht carrière beslissingen nemen en door hard werken icm ervaring opdoen in de eredivisie jezelf klaar stomen voor een transfer naar een topclub.

Ik heb echter nog niet het gevoel dat Proper "te goed" zou zijn voor NEC en wanneer het veld groot gehouden word lijkt hij nog niet optimaal positie te kiezen, waardoor hij net te laat of ietwat wild de duels in gaat.

Dat hij voor veel NL jeugdteams is uitgekomen is echter wel een teken dat veel trainers potentie zien en soms kunnen spelers verrassen door zich op te trekken aan niveau medespelers en/of in hun kracht komen te spelen door een iets ander systeem of taakstelling (zoals bijv bij Maarten de Roon, als speler van Sparta/heerenveen, had ik nooit verwacht dat hij international zou worden).

24 februari 2024 om 13:46

Ik ben het met je eens. Voor de topclubs zou dit een gokje zijn. Kan goed uitpakken zoals Wieffer en Feyenoord. Of het wordt een gevalletje 2 jaar bankzitten en door de achterdeur een stapje terug naar pak hem beet Utrecht of Heerenveen. Hij heeft potentie maar vind het lastig in te schatten hoe hij zou spelen met grote ruimtes zoals de topclubs.

24 februari 2024 om 14:08

Feyenoord en Wieffer is inderdaad het beste voorbeeld momenteel van wat er kan gebeuren wanneer alles goed valt.

Bij teams met 2 DMC (of DMC en box to box).is er minder ruimte om te bespelen, een club met zo een speelwijze lijkt mij de kans op slagen ook groter voor Proper.

Er zijn natuurlijk nog een hoop andere zaken van invloed, zoals bijvoorbeeld een speler naast je met complementaire kwaliteiten.

Bij Zerrouki waar Feyenoord heel veel moeite voor heeft gedaan en dik heeft betaald om aan te trekken, gaat het (volgens mij) veel minder voorspoedig als verwacht door een dergelijke situatie.

24 februari 2024 om 14:19

Vaak is het probleem voor/van dit soort spelers, dat zodra ze bij hun club een hoog niveau gaan aantikken dat hun prijskaartje ook de hoogte in vliegt.
Dan worden het voor de top 4 ploegen spelers die al bijna zeker moeten slagen anders is de transfersom al snel te hoog.
Kortom hier hangt dan al snel een financieel risico aan.
Mede hierdoor scouten deze ploegen niet zo snel meer dit soort spelers en gaan ze sneller naar het buitenland.
De kunst voor de top 4 ploegen is om de Nederlandse spelers al een stapje eerder te scouten.

Ik denk dat alle 3 de clubs ook wel interesse hebben. Bij Feyenoord kan hij Wieffer vervangen, bij PSV Veerman en Ajax kan hem sowieso goed gebruiken ondanks dat Henderson wel in de weg staat.

24 februari 2024 om 13:50

Ajax heeft voldoende 6en en 8en. Met Henderson, Vos, Tahirovic, Mannsverk en Taylor en vd Boomen. Te veel dezelfde types. Dan zouden dr eerst 2 weg moeten gaan. Ajax heeft meer behoefte aan een creatieve 10. Daar hebben ze nu alleen Hlynsson (Berghuis zie ik meer als rechtsbuiten)

24 februari 2024 om 14:03

Leuke verbindende speler hoor maar in mijn ogen absoluut nog niet in de buurt van een Wieffer of Veerman. Hij kan zich beter nog wat proberen verder te ontwikkelen bij NEC.

Ik haal hier totaal geen sollicitatie uit. Hij zegt gewoon dat hij wel goed kan ballen

Bij een sollicitatie zoekt iemand contact op met een beoogde werkgever. Hij of zij stuurt een brief met een cv op naar de betreffende werkgever om zo voor een sollicitatiegesprek uitgenodigd te worden. Hoewel men meestal een brief stuurt, kan er ook persoonlijk of telefonisch contact worden gezocht.(google)

Ik weet dat hij in Jong Oranje speelt. Ik weet niet hoe hij het gedaan heeft in wedstrijden tegen Az, Psv Feyenoord en Ajax

24 februari 2024 om 13:52

Bij een open sollicitatie geef je bij een bedrijf of organisatie (in dit geval de top3) aan dat je daar graag zou willen werken in de toekomst zonder dat er een concrete functie open staat.
Doorgaans inderdaad via een brief of telefonisch maar dat hoeft natuurlijk niet.

24 februari 2024 om 14:00

Maar ook dat doet hij niet. hij zegt niet, althans ik lees niets in dit artikel hierover, dat hij daar graag zou willen ballen

Weet niet of hij al ver genoeg is om een Veerman direct op te volgen. Er vanuitgaande dat Timber nog een jaartje blijft zou je hem er wel bij kunnen nemen.

Bij Ajax lopen er genoeg spelers op de 6/8 positie rond. Je hebt met Henderson een “zekerheidje” gehaald. Hopelijk dat VD Boomen, Mannsverk, Vos of Taylor en in iets mindere mate Fitz-Jim en Tahirovic volgend jaar in een beter team kunnen laten zien waarom ze bij Ajax zijn beland.
Als je daar iemand gaat halen zou ik iemand die meer zekerheid biedt kiezen dan Proper.

Een overstap van de nr. 8 naar de nr. 5. Klinkt als een jongen die z’n carrierepad zorgvuldig bewandeld ;-)

24 februari 2024 om 13:56

Er zijn ook spelers van de nummer 5 naar de onbetwiste nummer 1 gegaan die 3 jaar later gewoon weer nummer 5 staan. Het is voor een speler interessant wat een club de komende jaren gaat doen. Niet persé waar ze nu staan.

Prima speler. Geen idee of hij een stap hoger aan kan maar hij verdient wel een kans hogerop

Persoonlijk vind ik Dirk Proper een heel behoorlijke middenvelder die zeker nog wel stappen kan maken. Proper heeft regelmatig voor de verschillende nationale jeugdselecties gespeeld en vertegenwoordigt nu volgens transfermarkt een waarde van 3 miljoen. Bij het zoeken van wat achtergrondinformatie zag ik dat Dirk Proper op de dag dat ik dit schrijf, 24-2-2024 zijn 22ste verjaardag viert. Dirk geeft aan te letten op Kökçü, Zerrouki en Wieffer, mogelijk onthullen die namen zijn voorkeur voor Feyenoord binnen de top 3 of hij noemt die namen omdat Feyenoord de club was met de meeste interesse in hem en hij dus naar deze spelers keek om zijn kansen op speeltijd in te kunnen schatten. Kökçü is al weg bij Feyenoord en Wieffer zou ook wel eens spoedig kunnen vertrekken en dan zijn er zeker kansen voor Proper bij Feyenoord. Ajax heeft natuurlijk genoeg problemen op het middenveld en of een jonge redelijk onervaren speler als Proper daar een grote rol kan spelen is maar de vraag. De namen van de middenvelders bij PSV noemt hij niet eens want op dit moment zou Dirk Proper daar weinig of geen speeltijd krijgen. Ik ben benieuwd hoe Dirk zich verder ontwikkelt maar op dit moment vind ik een andere NEC speler een meer serieuze optie voor de top 3 en dan met name voor PSV, dan heb ik het natuurlijk over Philippe Sandler die is opgeleid bij Ajax. Volgens Transfermarkt is Sandler 1,8 miljoen waard maar volgens mij zou dat enigszins naar boven moeten worden bijgesteld.

Hij moet veel en veel bepalender worden in wedstrijden tegen goede tegenstanders. Dan kiest hij te vaak voor de bal terug of breed. Deze jongen heeft meer in zijn mars dan hij zelf denkt. Kan fantastisch wegdraaien, goed combineren, lange bal, dynamisch en bikkelen. Op 1 of andere manier durft hij dit niet te laten zien tegen de top 3. Verbetert hij dat dan komen de clubs vanzelf

Een club als Twente lijkt me de ideale stap voor hem. Heeft zeker potentie maar zal zich echt wel meer moeten onderscheiden. Eiting moet nog wakker worden maar zou Proper er graag bij hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren