Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV-duo kan bijna met andere clubs om tafel; naam Feyenoord valt opnieuw

Laatste update:

Het lijkt erop dat de toekomst van Shurandy Sambo niet bij PSV ligt. De 22-jarige rechtsback beschikt in Eindhoven over een aflopend contract en komt onder trainer Peter Bosz nauwelijks aan spelen toe. In de AD Voetbal Podcast brengt journalist Rik Elfrink de situatie van Sambo aan het licht, terwijl hij ook spreekt over de contractuele perikelen rondom middenvelder Isaac Babadi (18).

Babadi en Sambo behoren tot het viertal aan spelers in de selectie van PSV wiens contract na dit seizoen afloopt. Ook routiniers Boy Waterman (39) en André Ramalho (31) zijn momenteel nog in ongewis over hun toekomst. Omdat Sambo en Babadi meer restwaarde hebben, lijkt het erop dat technisch directeur Earnest Stewart de prioriteit voor nu bij het jonge duo heeft liggen: verlengen of verkopen?

Elfrink ziet dat Sambo er niet in is geslaagd om Jordan Teze uit de basis te spelen. “Hij heeft weinig minuten gemaakt en is af en toe ingevallen. Hij heeft veel te weinig gespeeld om eerlijk te zijn. Hij had naar FC Twente gekund aan het einde van de transferperiode, maar die transfer is niet doorgegaan. Dat is voor die jongen wel zonde denk ik.”

Waar Bosz dit seizoen pas 105 speelminuten gaf aan Sambo, ziet Elfrink het wel in de rechtspoot zitten. "Ik vind het nog steeds een groot talent. Ik denk dat het een hele fijne voetballer is. Een technisch vaardige back die echt wel mogelijkheden heeft. Hij heeft offensieve drang, maar is verdedigend ook best taai. Daar kan hij nog wel in groeien, maar het is jammer voor hem dat hij zo weinig aan bod komt. Je had voor Sambo zelf gehoopt dat hij wat meer speeltijd zou krijgen."

Babadi naar Feyenoord?
Het is bekend dat PSV nog altijd hoopt eruit te komen met Babadi, wie een grote toekomst wordt toegedicht. Elfrink denkt niet dat de Nijmegenaar al heeft gekozen voor een pikante transfervrije overstap naar Feyenoord. “Feyenoord had in de zomer al belangstelling, er is bij hem geïnformeerd. Ik heb het afgelopen week in de week gelegd bij de zaakwaarnemer van Babadi, maar die zei dat Feyenoord op dit moment niet concreet is voor hem. Dat zou natuurlijk altijd nog kunnen veranderen.”

Elfrink durft nog niet met zekerheid te zeggen wat Babadi gaat doen. “Op dit moment heeft hij nog niet bijgetekend en ik vraag me af of dat nog gaat gebeuren. Hij gaat alles naast elkaar leggen natuurlijk, maar over drie weken kan hij al met andere clubs gaan praten.”

Babadi heeft bij PSV hevige concurrentie van Guus Til, Malik Tillman en Ismael Saibari, waardoor hij onder Bosz weinig aan de bak komt. Babadi debuteerde dit seizoen onder de Apeldoorner en staat inmiddels op 255 officiële speelminuten in 11 optredens. Tegen Feyenoord (1-2 winst) mocht Babadi afgelopen zondag slechts 1 minuut meedoen in De Kuip.

Moet Feyenoord een poging wagen Babadi te strikken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Hoeveel had jij er goed??
Reacties

Gewoon allebei proberen te verlengen. Teze zal na dit seizoen wel weg gaan en zo breed zitten we niet in de backs. Babadi moet je echt verlengen, maar hopelijk ziet hij het zelf ook zitten zonder al die extreme eisen

7 december 2023 om 14:41

-Gewoon- verlengen.
Daar zijn wel minimaal 2 partijen voor nodig.

7 december 2023 om 17:00

Ik zeg toch - gewoon - allebei Proberen te verlengen? Snap niet waarom hier zo'n ding van wordt gemaakt?

7 december 2023 om 14:43

Waarom zal teze wel weggaan? Lijkt me niet dat er grote clubs in de rij staan en zit bij psv prima op z'n plek.

7 december 2023 om 14:54

"gewoon" verlengen? Zo simpel is het dus niet. PSV is al sinds medio vorig seizoen in overleg met de entourage van Babadi, maar blijkbaar stellen die nogal onredelijk eisen.

7 december 2023 om 15:53

Als Babadi vertrekt zal 'ie wel naar het buitenland gaan. Het gestreggel gaat puur over salaris. En als hij teveel vraagt voor PSV, dan kan Feyenoord hem dat ook niet bieden. Maargoed, hopelijk verlengt Icey gewoon. Ruwe diamant voor Bosz.

7 december 2023 om 17:20

Zo simpel ligt dat niet. Een club heeft een salarisbudget en PSV heeft veel dure spelers gekocht afgelopen zomer. Kan me goed voorstellen dat ze Babadi daarom niet een "offer you can't refuse" kunnen doen.

Maar het kan ook gaan om contractduur of percentage bij doorverkoop. Wellicht dat Feyenoord meer bereid is om aan zijn eisen te voldoen.

7 december 2023 om 17:30

Als spelers zien wat allemaal op hun positie spelen zullen ze denken ik ga verder kijken en niet bijtekenen

Ik hoop dat sambo alsnog naar twente komt. Babadi zou ik ook wel bij twente willen zien. Maar is niet haalbaar.

7 december 2023 om 14:27

Ben meer dan tevreden met Sampsted, verdedigend zeer solide en aanvallend gaat het steeds beter, voor de reserverol zijn zowel Sampsted als Sambo te goed

7 december 2023 om 15:32

Maar je zal toch een 2e rechtsback moeten hebben aangezien Brenet wel zal vertrekken.

7 december 2023 om 16:43

Yep, hoop dat er dan een komt op eenzelfde traject als Sampsted, een half of heel jaar om te wennen met korte invalbeurten en dan als Sampsted vertrekt dat hij er klaar voor is

"hij had naar FC Twente gekund aan het einde van de transferperiode, maar die transfer is niet doorgegaan. Dat is voor die jongen wel zonde denk ik."

Sambo heeft zelf op het laatste moment nee gezegd. Het was namelijk al rond.

7 december 2023 om 16:28

Om die reden hoeft hij wat mij betreft niet te komen.

Nog steeds onbegrijpelijk hoe makkelijk Sambo is afgeschreven, zag in die jongen wel potentie om teminste een sterkte in de breedte te zijn voor PSV.

7 december 2023 om 16:47

Waar lees jij dat Sambo is afgeschreven? Zoiets heet concurrentie, en als de ander beter is dan bekend je op de bank.

Tsja, meneer Sambo vond Twente niet interessant genoeg. Denk dat hij nu wel op z'n knieën naar Enschede wil kruipen als ze hem weer zouden vragen.

7 december 2023 om 14:41

Beetje een vreemde reactie.
Dat het uiteindelijk anders uitpakt kan wel zo zijn, maar dat hij in eerste instantie voor zijn kans bij PSV gaat (na gesprekken met Bosz?) is toch helemaal niet raar?

7 december 2023 om 14:55

Bosz heeft Sambo vanaf het begin duidelijk gemaakt dat de kans op speeltijd klein zou zijn, met Twente was alles al rond m.u.v. de handtekening dus heel slim was het niet om terug te komen op de mondelinge overeenkomst met Twente, of er vanuit te gaan dat Bosz wel terug zou komen op zijn woorden.

7 december 2023 om 15:00

Ik vind het altijd bijzonder dat mensen op het forum hier praten alsof ze zelf bij die gesprekken zijn geweest.
Blijkbaar heeft Sambo uit die woorden wel geproefd dat hij een kans maakt.
Vanaf de zijlijn is het altijd makkelijk lullen zonder de details te kennen.

7 december 2023 om 15:18

Mensen praten alsof ze de zaakwaarnemer en speler zelf zijn. Sommige lijken wel over inside informatie te beschikken heel bijzonder inderdaad.

Sambo blijft niet voor niets. Hij zal wel gedacht te hebben een kans te maken en is daardoor voor zijn kans bij psv gegaan. Dat kan je die jongen niet kwalijk nemen.

Over Babadi lees ik weer hierboven dat die belachelijke eisen heeft. Wat is belachelijk en wie bepaald dat? Wij hier op een forum of de marktwerking. Als je iets wil zal je ervoor moeten betalen wil je niet betalen als psv zijnde ook prima maar dan is het babadi goedrecht om verder te kijken zonder voor geldlwolf uitgemaakt te worden.

7 december 2023 om 15:35

Dit is echt een dooddoener. FR010FRAM, Ik ga op het nieuws af wat er toen geschreven is, in dit geval door dezelfde Rick Elfrink in het ED, mag toch hopen dat die wel geïnformeerd is, of heb jij wel bij de onderhandelingen gezeten zodat jij beter weet wat er al dan niet is toegezegd, om ook maar eens een dooddoener te gebruiken

7 december 2023 om 15:51

Ik denk dat vele het vreemd vinden dat Sambo in de zomer geen transfer heeft gemaakt. Maar zoals ik eerder had begrepen, wilde Sambo graag een keer de CL en een kampioenschap meemaken. Na zoveel jaar PSV en een zware blessure, lijkt het me best een legitieme reden dat je zoiets op je CV wilt bijschrijven.

7 december 2023 om 15:51

Nee eens. Is helemaal niet raar. Gaat ook echt nog wel spelen.

7 december 2023 om 16:23

Is helemaal geen dooddoener. Het gaat er mij om op welke manier je het neerzet. Jij zet het als een feit neer en alsof je het Bosz zelf hebt horen zeggen.
Daarbij zeg ik nergens dat ik het weet, maar het feit dat hij Twente afzegt en gewoon bij psv wilde blijven zegt mij dat hij wel kansen zag.

7 december 2023 om 16:51

@ Wandering,

Ook die Elfrink zit niet bij alle gesprekken. Niet alle spreekpunten worden zo naar buitengebracht.

Babadi, zou ik voor feyenoord zeker interessant vinden. Hij begon zo sterk, kan het mij niet voorstellen dat het eenmalig iets was. Je zou nog zelfs zeggen een Sambo is nog veel betere backup dan nieuwkoop.

7 december 2023 om 17:13

@FR010FRDAM: PSV laat Sambo niet praten met andere clubs, als de coach nog perspectief ziet…

7 december 2023 om 17:25

Rik Elfrink is niet een type die bij de onderhandelingen zit, maar eerder kortere lijntjes hebben met de zaakwaarnemers. Maar naar mijn weten heeft geen enkele zaakwaarnemer een journalist die tegelijkertijd een clubwatcher is inhoudelijk informatie gegeven over dergelijke onderhandelingen en of interesse. Beste wat ze krijgen is een tipje van de sluier en de rest vult hij zelf aan.

7 december 2023 om 15:50

Hij speelde bijna alles in de voorbereiding en deed het ook best goed. Denk dat bijna alle PSV fans hadden verwacht dat Sambo dit seizoen basis zou staan op basis van de maanden Juli en Augustus. Dat Teze weer voor de RB positie zou gaan en dat Dest last-minute werd gehaald had denk ik niemand zien aankomen. Wel erg jammer, ik ben absoluut van Sambo gecharmeerd geraakt.

Ik vind Babadi echt een snelle opgever. Waarom wil die jongen niet gewoon vechten voor zijn plek. Mijn gevoel zegt dat hij en zijn team bij de onderhandelingen eisen dat hij minimaal een x aantal minuten moet spelen.

7 december 2023 om 15:22

waarschijnlijk omdat wij in Nederland spelers van 21 al oud vinden, dus dan zul je op 18e echt wel aan spelen toe moeten komen.

7 december 2023 om 15:57

Het is toch niet heel raar dat hij met concurrenten als Til, Tilman en Saibari twijfelt of er de komende jaren veel speelminuten gaan komen voor hem? Tilman en Saibari zijn beide ook nog jong. Er zal misschien niet om een x aantal minuten gevraagd worden maar wel welk perspectief er is met de huidige concurrentie

Ik zou het als Ajax zijnde een lijntje uitgooien naar beide spelers. Sambo is beter dan Gaaie en Babadi is die extra creatieve middenvelder die je nodig hebt.

7 december 2023 om 15:10

Heb Babadi gezien afgelopen maandag tegen NAC. Het was dramatisch. Geen beleving, ongeïnspireerd, heel veel balverlies. Heb je niks aan.

7 december 2023 om 15:22

Jij baseert je mening op één wedstrijd dat vind ik nogal kort door de bocht. Babadi is een groot talent natuurlijk hebben die weleens mindere wedstrijden daarom is het een talent.

Heeft tot nu toe leuke dingen laten zien dus jouw heb je niks aan slaat nergens op natuurlijk.

7 december 2023 om 15:45

Je kan een keer niet in vorm zijn ja, maar van iemand met de aspiraties van Babadi mag je toch verwachten dat je tegen een team als NAC boven de rest uitstijgt, het spel naar je toe trekt en in elk geval laat zien dat dit beneden je niveau is. Niks van dat alles. Waar baseer jij dan op dat het wel een toevoeging is vraag ik me af.

7 december 2023 om 16:33

Denk dat zijn houding te maken heeft met de teleurstelling van het niet zo veel meer spelen waar hij als een komeet is gekomen. Misschien ook wel een red flag voor als hij voor Ajax zou kiezen dus ik weet het nog niet zo goed

7 december 2023 om 16:10

Zeker. Ajax moet creatief zijn nu het geld op is en dit zijn wel creatieve oplossingen. Al is er voor Sambo meer ruimte dan Babadi. Hyllson en Misehouy zijn daar de talenten van dezelfde leeftijdscategorie als Babadi. Dus alleen als Misehouy toch niet verleng is hij een optie.

7 december 2023 om 16:35

Ja Misehouy hebben we ook nog ja, maar je kunt er beter een transfervrije optie bij hebben die wat kan toevoegen toch? Zoals hierboven als aangegeven, zullen ze nu een creatief met de ruimte om moeten gaan.

8 december 2023 om 09:51

Lijkt me ook om eens te proberen (zeker transfervrij). Rechtsback blijft een issue altijd en die Gaaie gaat het toch niet worden. Babadi is talentvol dus kan je altijd proberen of het talent er in een andere omgeving weer volledig uitkomt.

Toch erg jammer van Babadi en Sambo. Van beide spelers een zeer hoge pet op en dit zijn toekomstige basisspelers die een grote waarde kunnen gaan vertegenwoordigen. Babadi heeft imo zijn eigen ruiten een beetje ingegooid door niet te verlengen, maar Sambo wordt helaas gewoon te weinig gebruikt waardoor ik zijn keuze zou snappen. We zijn met PSV vaak genoeg in de positie om wissels flink wat tijd te geven, dit zou het vertrouwen in bijvoorbeeld Sambo genoeg moeten boosten om die volgende stap te zetten en een contractverlenging te aanvaarden om volgend seizoen echt de concurrentie aan te gaan met Teze.

Beide best interessant voor Feyenoord. Al zie ik Babadi ook daar nog geen basisspeler worden met Stengs Lingr en Sauer/Ivanusec op de plekken waarvoor hij in aanmerking komt

7 december 2023 om 16:45

Vraag me ook af of hij nou zoveel beter is dan Milambo

"ik heb het afgelopen week in de week gelegd bij de zaakwaarnemer van Babadi" En dan daarna zeggen dat Feyenoord niet concreet is. Wat een slecht stukje journalistiek is dit dan...

Feyenoord moet voor beide gewoon gaan beter dan nieuwkoop die sambo en babadi leuk talent die kan groeien achter lingr stengs gelijk weer verkopen presteert al1 tegen de kleintjes

Het is jammer dat Bosz en PSV het niet in Sambo, gaan ze nog spijt van krijgen

Sambo moet gewoon vertrekken. Bosz heeft duidelijk geen vertrouwen in hem, want hij heeft kansen zat gehad om hem op te stellen. Sambo is ook 22 en moet nu gewoon wekelijks 90 minuten pakken. Ik vertrouw erop dat Bosz de juiste keuze maakt en dat Shurandy dus gewoon niet goed genoeg is, hoewel ik hem bij Sparta wel vond presteren. Het is jammer dat we er geen geld aan overhouden, maar je moet zo'n jongen toch een keer aftesten en dat is nu gedaan.

Babadi zou ik aanraden wat meer geduld te hebben.18 jaar is nog heel jong. En ook als hij kijkt naar de fysieke impact van Bosz Ball zal hij toch tot de conclusie moeten komen dat de fysieke belasting van tweewekelijks 90 minuten spelen voor hem nog veel te vroeg komt. Neem een voorbeeld aan Bakayoko (20) en Saibari (22), en laat je rustig inpassen. Voor een talent is het de ideale situatie om bepalend te kunnen zijn, zonder een dragende, onmisbare, speler te moeten zijn. Sowieso, in een jaar kan er al veel gebeuren, laat staan 2 jaar. Ga die strijd met Til en Tillman gewoon aan. Daar word je alleen maar beter van.

Is Sambo duur? Misschien best een geinige back voor ons. Babadi klinkt als een probleem geval met z'n niet willen verlengen terwijl hij net komt kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren