Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV-directeur Brands doet boekje open: ‘Bergwijn stond huilend aan mijn bureau’

Laatste update:

Marcel Brands is trots dat hij Georginio Wijnaldum en Steven Bergwijn als technisch directeur van PSV in het verleden voor veel geld heeft weten te verkopen. In de FC Afkicken-podcast De Beslissers laat Brands weten dat hij hoge verwachtingen van het tweetal had.

Bergwijn maakte in 2011 de overstap van de jeugd van Ajax naar die van PSV. In 2015 volgde het debuut in de hoofdmacht van de Eindhovenaren en in 2020 maakte de Oranje-international een fraaie transfer naar Tottenham Hotspur.

Wijnaldum werd in 2011 voor vijf miljoen euro door Brands gekocht van Feyenoord en kwam uiteindelijk tot 154 officiële duels voor PSV 1, alvorens hij voor 20 miljoen euro naar Newcastle United vertrok.

Brands was van juni 2010 tot mei 2018 technisch directeur van PSV. Het kwam toen meerdere keren voor dat grote talenten het lastig hadden, maar later toch voor veel geld werden verkocht.

“Ik kan heel erg genieten van een jeugdspeler waar je het in ziet zitten”, zegt de de huidige algemeen directeur van PSV in de podcast. “Ik heb ooit Georginio Wijnaldum huilend aan mijn bureau gehad. Hetzelfde geldt voor Steven Bergwijn. Die laatste had toen een iets te hoog vetpercentage. Phillip Cocu, de trainer van destijds, liet hem allemaal rondjes lopen.”

“Bergwijn kwam naar me toe, hij zat in zak en as. Dan ga je met zo’n jongen praten en probeer je hem bewust te krijgen. Uiteindelijk bloeit hij op en wordt zo’n jongen fantastisch bij PSV. Bergwijn is uiteindelijk voor 30 miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur.”

Adam Maher


Ook de naam van Adam Maher komt in de podcast voorbij. Brands voorspelde hem als jong talent eveneens een grote toekomst, maar de inmiddels dertigjarige middenvelder kon de hoge verwachtingen bij PSV nooit helemaal waarmaken nadat hij in 2013 voor acht miljoen euro werd overgenomen van AZ.

“Een van de grotere transfers die ik hier gedaan heb, was Adam Maher. Ik heb nog nooit zoveel enthousiasme gezien bij de fans, maar het is toch net niet gelukt. Terwijl ik nooit twijfel had of hij zou slagen. Hij was achttien jaar en zat al bij het Nederlands elftal...”, aldus Brands.

Maher kwam tot 106 officiële wedstrijden in het shirt van PSV, waarna hij in 2016 werd verhuurd aan het Turkse Osmanlispor. Maher vertrok anderhalf jaar later definitief naar FC Twente. Inmiddels staat hij onder contract in Saudi-Arabië bij Damac FC, dat hem dit seizoen verhuurt aan Al-Wakrah uit Qatar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zowel Wijnaldum als Bergwijn stonden huilend aan zijn bureau. Lag dit aan PSV of Brands of is er na de patatgeneratie nu sprake van een huilgeneratie?

23 maart 2024 om 17:36

Of aan Philip die Bergwijn blijkbaar eindeloos rondjes liet lopen, lol. Overigens vond ik het wel jammer dat die niet in detail ging over waarom Wijnaldum nou aan het huilen was, misschien vond die het te traag gaan.

23 maart 2024 om 17:39

Gezien Bergwijn een aantal kilo te zwaar was en dat eraf moest trainen lijkt het me vooral dat een aantal nog niet uit de patatgeneratie zijn gekomen

23 maart 2024 om 21:54

Bergwijn's visie op trainingsintensiteit lijkt in ieder geval niet van gisteren; dat zal de Ajax-fan deugd doen!

Deze podcast was een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over het besturen van een club, het zijn van een technisch directeur of de carrière van Marcel Brands.

Ik heb zelf altijd vertrouwen gehad in Brands, ook toen hij beslissingen maakte waar ik op voorhand niet enthousiast over was (zoals het aanstellen van Ruud, terwijl ik vond dat die nog te weinig had laten zien en het verkopen van Madueke). Na dit interview is het vertrouwen in Brands voor mij alleen maar gestegen als ik hoor wat voor vakman het is in allerlei opzichten. Ben erg blij dat hij teruggekomen is naar ons, en hij is zeker een belangrijke factor van dit successeizoen.

23 maart 2024 om 20:28

De periode van Marcel Brands als technisch directeur bij PSV (2010-2018) valt eigenlijke samen te vatten in drie blokken: het eerste blok (2010-2013) waarin de de laatste linie structureel werd verwaarloosd en bestond uit namen van het kaliber Isaksson, Marcelo, Derijck, Pieters en Manolev. PSV kon in deze jaren nooit een rol van betekenis spelen op nationaal en Europees niveau. Het tweede blok (2014-2016) waarin het duidelijk beter ging. Het derde blok (2017-2018) waarin Brands weer verviel in oude fouten en het uiteindelijk een klein wonder was dat PSV kampioen werd met oa Zoet, Brenet, Isimat, Schwaab en Hendrix als basisspelers. In dit blok werd voor het eerst in meer dan 40 jaar Europees voetbal niet gehaald door de uitschakeling tegen Osijek. Al met al vind ik het toch echt matig hoor. Maar in de perceptie van veel mensen is Brands inderdaad een goede TD. De man is meester in het beinvloeden van de beeldvorming rondom zijn persoon, dat zal hij in deze podcast ongetwijfeld ook weer gedaan hebben

Tot op de dag van vandaag vind ik het een mysterie waarom Maher niet is geslaagd. Die had alles om ver te komen, dacht ik destijds. Maar het is er nooit meer uitgekomen daarna.

23 maart 2024 om 17:52

Kwam vooral door het systeem. Bij AZ speelde Maher als 10 met 2 zessen achter zich. PSV speelde met 2 aanvallende middenvelders en 1 zes, daardoor kwam Maher niet tot zijn recht.

23 maart 2024 om 17:59

Wat maakte dat systeem denk je dan zo ingewikkeld voor Maher?

23 maart 2024 om 18:07

Bij psv werd hij bijna altijd op 6 gezet ipv 10, al pakte hij zijn kansen op 10 ook niet

23 maart 2024 om 19:09

Na psv schitterde maher gelukkig wel bij elke club...

23 maart 2024 om 18:01

Ik denk dat hij ten onder is gegaan aan de torenhoge verwachtingen. Bij AZ waren die nog niet al te hoog en kon hij vrijuit voetballen. De mentale druk die er bij topvoetbal komt kijken moeten we niet onderschatten.

Toch een beetje gek om dit over Bergwijn en Wijnaldum openbaar te maken. Je gaat er toch een beetje vanuit dat je in goed vertrouwen zo’n kantoor binnenloopt.Ik zou het een ieder geval niet leuk vinden als ik me kwetsbaar zou opstellen in het kantoor van mijn baas en dat die dat dan (al is het een paar jaar later) in geuren en kleuren bij de koffieautomaat zit te vertellen. Nu snap ik dat voetbal een aparte wereld is waar ik me ook vaak oververbaas maar toch.

23 maart 2024 om 18:28

Ik ben het volledig met je eens. Misschien zegt hij dit om zichzelf nog een beetje groter te maken. Dan kiest hij bewust deze namen, omdat zij zijn uitgegroeid tot international met veel interlands op hun naam. Dat zulke namen dan huilend aan jouw bureau hebben gestaan, zal hem misschien extra voldoening geven.

23 maart 2024 om 19:29

Hij zei het op de vraag wat zijn mooiste transfer was. Hij zei het vooral mooi te vinden wanneer een jeugdspeler doorbreekt met ups en downs waar hij altijd vertrouwen in had gehouden.

23 maart 2024 om 19:31

Eens met jullie. Voelt een beetje smakeloos om dit zo openbaar te zeggen zonder dat ze erbij zijn o.i.d. Ik zou liever niet hebben dat mijn ex-baas dit soort momenten openbaar maakt in ieder geval. Zeker niet als het te maken heeft met vetpercentages, wat al wel gevoelig ligt bij Bergwijn. Niet nodig.

23 maart 2024 om 20:26

Hij had gewoon niet in details moeten treden. Mooiste transfer was van Bergwijn, “”daar heb ik altijd vertrouwen in gehad en na ups en downs maakte hij een mooie transfer voor een mooi bedrag”had ook gekund. Hij loopt lang genoeg mee in de voetballerij om te weten dat 'Bergwijn stond huilend aan mijn bureau' de kop op dit soort sites zou worden. En bij de volgende wedstrijd dat hij matig speelt dan kkrijgt de kijker te horen dat Bergwijn altijd al moeite had om zijn vetpercentage onder controle te krijgen. En dan zijn dit nog specifieke gevolgen in de voetbal wereld.

In het “normale leven”zou het ool heel raar zijn als een baas dit deed.

24 maart 2024 om 00:20

Scummy man 100% mee eens, dat doe je gewoon niet. Maar goed, persoonlijk heb ik Brands nooit hoog gehad.

24 maart 2024 om 15:13

Ik vind het wel slim. Je geeft hiermee toch aan dat de aanvoerder van de concurrent huilend bij je bureau stond.

Maher is gewoon zwaar overhyped geweest. Hij had allemaal beesten om zich heen bij AZ. Holman en al die andere toppers, dat was echt een sterke selectie. Zelfde als die ene Hato lekker overhypen. Op vroege leeftijd laten debuteren en dan de schijn geven dat het een topspeler is. Maher presteerde gewoon heel matig bij AZ had meer slechte wedstrijden dan goeie. Daarom kocht Ajax hem des tijds ook niet.

23 maart 2024 om 19:08

Maher matig bij az?
Volgens mij had ajax destijds niet O vergaande intresse als psv, en was psv "sneller" met het halen van maher.
Ajax was destijds zeker wel gecharmeerd van maher als ik vele ajax supporters moet geloven die de club voldoende volgen.
Ze waren ook verbaasd dat hij achteraf een miskoop bleek te zijn.

23 maart 2024 om 20:38

Ach wat weet jij nou!
Je kan gewoon kijken waar AZ op de ranglijst stond in zijn laatste seizoen toen alle goeie spelers weg waren. Uiteindelijk kon hij AZ niet dragen. Maher debuteerde gewoon in een supersterk elftal, hij was jong en werd heel snel gehyped. Toen de elftal uit elkaar ging, Maher stond niet op, zoals een Ziyech, die dat wel deed bij Twente. AZ brokkelde helemaal weg in de laatste seizoen van Maher. Hij speelde alleen nog voor zichzelf, alles draaide om hem en toch had hij niet zoveel rendement. AZ van 2010 was gewoon een dreamteam, kijk maar naar de prestaties van 2010 vergeleken met die van 2013.

Serieus, Brands??? De man die bij Everton honderden miljoenen heeft gebruikt om waardeloze selecties samen te stellen, die John de Jong voor de bus heeft gegooid?? Die gaat nu uit de school klappen over spelers die nog actief zijn bij andere clubs ook nog. Brands is altijd bezig met de Brands BV, z’n eigen straatje schoon vegen en anderen zogenaamd steunen of hart onder de riem te steken om er zo in een interview weer goed uit te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren