Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV baalt van ‘onbegrijpelijk’ besluit UEFA: ‘We vinden het niet uitlegbaar’

Laatste update:

PSV betreurt het besluit van de UEFA om geen uitsupporters toe te laten in de voorrondes van de Europese clubtoernooien. De Eindhovenaren werden woensdagmiddag in de tweede voorronde van de Champions League gekoppeld aan Galatasaray en mogen geen fans meenemen naar Istanbul. PSV zal minstens 25.000 supporters verwelkomen, die moeten kunnen aantonen dat zij volledig gevaccineerd zijn of een negatieve coronatest kunnen overleggen.

"Het is fantastisch dat we binnenkort met onze fans kunnen genieten van voetbal. Hier hebben we lang naar uitgekeken", zegt commercieel directeur Frans Janssen op de website van PSV. "Maar in onze optiek horen daar ook uitsupporters bij. Wij vinden het jammer en onbegrijpelijk dat de UEFA anders heeft besloten. Heel Europa versoepelt, tijdens het EK vliegen voetballiefhebbers het eigen nationale team achterna, maar in clubverband blijkt dat volgens de bond niet mogelijk. Dat vinden we niet uitlegbaar."

PSV treft Galatasaray in tweede voorronde Champions League

PSV werd woensdagmiddag tijdens de loting gekoppeld aan Galatasaray.Lees artikel

PSV speelt 20 of 21 juli in Eindhoven; de return in Turkije volgt een week later. Directeur voetbalzaken John de Jong spreekt van een 'mooie uitdaging'. "Galatasaray is afgelopen jaar als tweede geëindigd in de Turkse competitie. Het is op dit moment uiteraard nog lastig om aan te geven wat het exacte niveau van Galatasaray is, maar uit het resultaat van afgelopen seizoen mag je opmaken dat zij en PSV aan elkaar gewaard zijn. Wij hebben de ambitie om de groepsfase van de Champions League te halen en daarvoor zal alles, wanneer de selectie op 25 juni aan de voorbereiding begint, in het teken staan."

Als PSV de tweede voorronde overleeft, is het ongeplaatst in de derde voorronde. Daarin kan PSV uitkomen tegen Shakhtar Donetsk, Benfica, AS Monaco en KRC Genk. De loting voor die ronde wordt al op 19 juli verricht, dus nog voor het tweeluik in de tweede voorronde. Als PSV verliest in de tweede voorronde, valt het terug naar de derde voorronde van de Europa League. Als ook daarin wordt verloren, stroomt PSV in de laatste voorronde van de Conference League in. PSV was in het seizoen 2018/19 voor het laatst vertegenwoordigd in de groepsfase van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

De voetballerij heeft ook altijd wat te zeuren hè. Zet jezelf, dit geldt voor elke club. Het is de situatie. Zit niet te zeiken.

16 juni 2021 om 13:00

Hoezo niet? Ze hebben toch een punt? Vind zelf ook dat ze gelijk hebben. Met EK kan alles en straks weer niet.

16 juni 2021 om 13:07

misschien heeft dat ermee te maken dat voor het EK er ten eerste al minder landen landen meedoen met in totaal 51 wedstrijden verdeeld over een maand. met alle Europese toernooien van tegenwoordig worden er in een voorronde al meer wedstrijden gespeeld dan het gehele EK. omdat je er in die tijd ineens veel meer reisbewegingen zouden komen wordt de kans ook steeds groter dat er weer uitbraken gaan ontstaan. dat risico moet je nu nog niet gaan lopen. zodra er in meerdere landen straks alle volwassenen die gevaccineerd willen worden gevaccineerd zijn kun je weer verder gaan kijken, voor nu is het gewoon nog niet verstandig om uitsupporters toe te laten

16 juni 2021 om 13:13

Maar als je ziet hoeveel publiek er bij die wedstrijden zijn. Is het risico op verspreiding ook gewoon heel groot. En als het argument dan is we kunnen dit controleren door middel van testen en vaccinaties gaat dit ook op voor de andere wedstrijden.

16 juni 2021 om 15:42

Probleem is ook een beetje dat Turkije wel bij Europa hoort (voor geografisch maar een heel klein stukje) maar geen eu land is.
Daarnaast snap ik psv wel, er is dikke kans dat er Turkse Nederlanders wel gala supporten in het psv stadion terwijl er niet veel Nederlanders in Turkije wonen die psv zullen gaan supporten.
Sowieso een hele pittige loting.

16 juni 2021 om 16:03

Altijd hetzelfde als het om Turkije of Turksr clubs gaat. Horen ze wel bij Europa. Er zijn wel meer als 10 landen die verder zitten als Turkije. Die dik in Azie zitten, maar daar hoor ik nooit wat over. Israël is erneen van die het verste vann Europa is

17 juni 2021 om 13:20

Daar heb je een terecht punt, en ook die landen horen in mijn ogen in een Aziatische landen competitie thuis. Israël is een verhaal apart omdat een aantal landen zullen weigeren daar tegen te spelen. Maar nogmaals je hebt een terecht punt dit betreft meer landen dan alleen Turkije.

16 juni 2021 om 17:05

Als Nederland vind dat de Turken hier mogen komen met een negatieve test of vaccinatiebewijs, wie is de Uefa dan om ons regering te overrulen. Gelijke monniken gelijke kappen gaat sowieso niet op. Wij gaan in een vol stadion spelen, idem voor Hongaren, maar het kan zomaar weten dat andere landen wel limieten stelt of supporters nog verbied. Laat overheden hier over gaan en niet de Uefa

PSV hoeft zich nergens om druk te maken. Galatasaray is helaas volledig afgegleden, net zoals de rest van het Turkse voetbal.

Zoals vaker aangegeven, amateur spelers uit Duitsland, Belgie, Nederland, Frankrijk zijn in Turkije de grote sterren. Fenerbahce heeft nu bijvoorbeeld de topscorer uit de 2. Bundesliga gepresenteerd als de grote verlosser. Ons kampioen is afgelopen seizoen in de voorronde van de EL uitgeschakeld door een Portugese 2. Divisie club. Als je de selecties gaat bekijken, zie je pensionado’s, avonturiers, huurlingen en amateurs uit Europa op zoek naar het grote geld.

Heb er 0 vertrouwen in.

16 juni 2021 om 13:00

@nedertruk

Hoe hoog staat Turkije nu op coeff lijst? Voor NL sws erg belangrijk om punten te pakken in strijd met de andere landen (dacht Belgie, Oekraine en Oostenrijk). Voorheen was Turkije samen met Portugal en Rusland de best of rest.

16 juni 2021 om 13:05

Turkije is lichtjaren verwijderd van de posities waar Nederland om strijdt. Turkije is afgezakt tot de 18e plek op de coefficientenlijst, onder voetballanden als (met alle respect) Cyprus Tsjechie.

Onze kampioen zal hierdoor met alle duurbetaalde profs per volgend seizoen instromen in de 1e voorronde van de CL, en spelen tegen amateurclubs waarvan de spelers in het dagelijkse leven boekhouder of bezorger zijn.

16 juni 2021 om 13:09

@nederturk

Zooo dat was mij ontgaan, hoe ver Turkije gezakt is. Was lange periode gevaarlijke tegenstander waar clubs liever niet tegen wilden spelen.

Dit seizoen is de kampioen wel rechtstreeks geplaatst toch?

16 juni 2021 om 13:47

Ja, Beşiktaş is rechtstreeks geplaatst, doordat Chelsea de CL heeft gewonnen en de top 4 in de PL heeft gehaald. De jaren hierna zal de kampioen CL-voorrondes spelen, al is dat wel de Champions Route waar je met kampioenen van kleine landen speelt.

16 juni 2021 om 17:06

De Tsjechen zulke slechte jaren gekend? Dacht dat Slavia recentelijk nog wat had gepakt. Stonden nog niet heel lang geleden gelijk aan Nederland.

16 juni 2021 om 13:03

Dat Bayram en Babel daar basisspeler staan is wel bijzonder, maar toch, de laatste keer dat ik met zekerheid naar een Europees duel van PSV heb gekeken is al lang geleden. Al helemaal in zo’n heksenketel zoals uit bij Galatasaray. Kan alle kanten op.

16 juni 2021 om 13:07

Bayram en Babel zijn slechts 2 voorbeelden. In Turkije zijn onder andere Turuc (Go Ahead), Kadioglu (nec), Kerim Frei (emmen), Behich (weggestuurd bij Psv) en Dervisoglu (mislukt bij Twente) allemaal grote mannen met sterren statussen.
En dit zijn enkel de voorbeelden uit Nederland! De voorbeelden van Duitse amateurs is nog groter ivm de vele Turken die daar zijn.

16 juni 2021 om 13:13

Ach hier wordt een Griek uit niets topscorer terwijl die club degradeert. We mogen in Nederland dankbaar zijn dat ajax hoge ogen heeft gegooid de laatste jaren maar ook in Nederland loopt de eredivisie niet over van kwaliteit. Ik denk dat het gewoon een hele spannende wedstrijd wordt

16 juni 2021 om 13:52

Nou, zo erg hoef je nou ook niet te overdrijven. Geen een van die spelers heeft een sterrenstatus. Daarnaast hebben Türüç, Kadıoğlu en Dervişoğlu zich ontwikkeld en zijn de laatste twee nog iets van 21 of 22.

16 juni 2021 om 14:08

@Nederturk Jij zwetst ook zwaar uit je nek.. Die spelers die jij opnoemt hebben helemaal géén sterrenstatus. Doen gewoon hun ding en verder zie je ze niet eens. Donk en Babel hebben wel een sterrenstatus en een riante salaris etc. Mijn opmerking is overigens niet bedoeld als een aanval op GS.

Wel zin in deze wedstrijd! Hopelijk kan PSV nog paar belangrijke transfers doen , zoals bijv Propper en Luuk de Jong.

Zulke ervaren jongens zijn nodig om het team te leiden.

Kom op JdJ ff doorpakken en zorgen dat de transfers gedaan zijn voor de eerste trainingen.

Altijd dit soort huil reacties ipv begrip. En de argumenten zijn ook altijd: zij mogen het ook dus waarom wij dan niet. Ik vind het meer dan logisch dat je deze zomerwedstrijdem nog zonder publiek doet. Elk land heeft zijn eigen regels, en sommige landen gaat zijn niet zo snel met vaccinaties. Vergeet ook niet dat zelfs de Nederlandse overheid bv Engeland nog als risico gebied ziet. Prima van de uefa. Wees blij dat er nu thuis supporters bij kunnen!

16 juni 2021 om 13:11

De besmettingen in Engeland stijgen momenteel in een rap tempo. De versoepelingen zijn al met 4 weken uitgesteld dus nogal logisch dat zij gezien worden als een risico land.

16 juni 2021 om 13:12

Ik zeg toch niet dat het niet logisch is? Dit geeft alleen maar aan dat het besluit van uefa volledig terecht is.

16 juni 2021 om 14:25

Ik ben meer voorstander van maatwerk. Waar het kan, kan het.

Deze reactie is niet per se iets voetbal-gerelateerds, maar zie je overal. Hoe er ook versoepeld wordt, er is altijd wel iets wat niet mag en daar moet dan direct tegen geageerd worden. Ik vind het volkomen logisch om reisbewegingen nog een beetje te beperken. Kom op, er mogen 25.000 supporters naar je thuiswedstrijd komen. Dat is toch al prachtig en veel meer dan lange tijd heeft gemogen. Een beetje geduld, het komt allemaal weer goed.

Het is ook niet alleen wat wel en niet kan. Er zijn honderden dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Als je dan bedenkt dat ze nu al dagen aan het vergaderen zijn over hoe het in de eredivisie moet gaan. (met een vast speelschema) Dan zouden ze elke ronde weer heel snel moeten schakelen per land en per tegenstander. Dat is niet te doen. Ik snap wel dat ze het zonder uitpubliek nog gaan doen. En het is trouwens nooit goed he. Wees blij dat we volgend seizoen weer supporters in de stadions hebben!

Het seizoen is nog niet begonnen of psv begint al weer met zaniken. Zo wordt het weer een lang seizoen voor ze...

Prima toch, dan heb je ook niet een vak vol met Turken in je thuiswedstrijd. En die maken meer herrie dan de psv supporters

17 juni 2021 om 11:47

Die zitten ook wel tussen de PSV supporters

Hé Psv, waarom nodig je geen Nederlandse Turken uit? Dan heb je je uitvak zo vol! Mooi vooruitstrevend en ik denk dat de overheid en gemeente hier ook geen punt van maken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren