Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG vreest voor juridische stappen: ‘Hij wordt de Neymar van de CFA’

Laatste update:

Hatem Ben Arfa wordt op schandelijke wijze behandeld door Paris Saint-Germain, zegt zijn zaakwaarnemer Jean-Jacques Bertrand. De aanvallende middenvelder is teruggezet naar de reserves van de Franse topclub, nadat hij afgelopen transferwindow niet vertrok uit Parijs. Ben Arfa wil dat de club de beslissing voor vrijdag terugdraait, anders stapt hij naar de juridische afdeling van de Ligue 1.

Ben Arfa had de mogelijkheid om te verkassen naar OGC Nice en Saint-Étienne, maar weigerde. “Hij wordt de Neymar van de CFA”, zegt Bertrand in gesprek met radiostation RMC, waarmee hij verwijst naar de amateurcompetitie van Frankrijk waar Ben Arfa mogelijk in gaat spelen als hij onderdeel blijft van het reserveteam. “Ik hoop in ieder geval dat hij dat dan gaat worden.”

“We hebben zo vaak gezien dat spelers hun contract niet respecteren en op het matje worden geroepen, maar nu is het omgekeerde het geval”, vervolgt Bertrand. “De club moet de verplichtingen jegens de speler respecteren. Het lijkt net of Hatem geen contract heeft. ‘Je vertrekt, je krijgt niets en je kan om niets vragen.’ Zo kan en mag je niet handelen.”

Unai Emery zegt echter dat Ben Arfa wist wat de consequenties waren als de middenvelder, die nog tot volgend jaar zomer onder contract staat bij PSG, niet zou vertrekken bij de club: “Het is een beslissing van de club en hij wist van tevoren al dat dit kon gebeuren. Als de transferperiode was gesloten en hij niet van club was veranderd, werd hij teruggezet naar de reserves en dat is nu gebeurd” aldus de trainer van PSG.

Heeft Hatem Ben Arfa genoeg kansen gekregen bij PSG?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Welke verplichtingen? Volgens mij staat er maar 1 verplichting van de club naar de speler toe in het contract, namelijk dat ie betaald wordt. Zolang dat het geval is heeft Ben Arfa absoluut geen reden om te zeiken.

Hij is tijdig gewaarschuwd dat hij niet meer in de plannen van Emery voorkomt, men heeft hem meermaals de mogelijkheid geboden om te vertrekken naar 2 mooie, Franse clubs waaronder de club waar hij een jaar geleden nog onder contract stond. Die kansen om te vertrekken heeft hij afgewezen, en waarom? Omdat PSG beter betaald. Dat is natuurlijk zijn eigen keuze en zijn goed recht maar zeik dan toch niet zeg?

Men geeft je te kennen dat je sportief geen toekomst meer hebt bij de club maar kiest om toch te blijven vanwege het financiele aspect. Geniet dan ook van je loonstrookje en huil niet over het financiele. Als je het sportieve prefereert dan was je vertrokken

6 september 2017 om 20:24

Jij denk zeker dat die contracten achter op een bierviltje gekrabbeld worden? Het is niet zo dat zolang je hem maar betaald je hem kan laten doen wat je zelf wil. Zo werkt jet nergens, ook niet bij voetballers.

6 september 2017 om 20:51

Jawel hoor. Je hebt een contract getekend en dus heb je ook verplichtingen.

6 september 2017 om 21:01

Ik denk niet dat er een speler is die in zijn contract heeft staan dat ie niet buiten de selectie kan worden geplaatst.

Hij moet gewoon als Bogarde doen, mond dicht, zijn werk doen en eind van de maand naar zijn loonstrookje kijken. Anders had hij maar weg moeten gaan.

6 september 2017 om 21:37

Het kan natuurlijk dat er in het contract staat dat hij behoort tot de A-selectie.. Dat hij dan geen wedstrijden speelt kun je dan niet afdwingen, wel dat je bij het eerste traint.. echter kennen wij de inhoud van het contract niet, dus blijft t gissen.

6 september 2017 om 22:13

Natuurlijk niet. Maar zoek jij maar eens een contract waar in staat dat de speler ten allen tijde deel moet uitmaken van de selectie. Die is er niet want zulke garanties kan een club niet geven. Dat is niet eerlijk tov die andere 20+ spelers.

Wees nou eerlijk, denk je echt dat PSG contractuele verplichtingen naar haar speler niet nakomt? Dat doet zo'n grote club echt niet hoor. Ze zijn niet verplicht hem bij het eerste te laten spelen, zo simpel is het. En daar zeikt zijn zaakwaarnemer nu over, onzin dus.

6 september 2017 om 20:30

Draai dit om en je krijgt weer standaard zinnetje: 'ja, maar de speler heeft toch mrt volle bewustzijn zijn handtekening onder contract gezet? Niet zeuren!' in dit geval had psg beter moeten nadenken: Eerst verkopen en dan spelers aantrekken.

6 september 2017 om 20:53

Als dat doet, krijg je dat de spelers die je koopt of haalt als vervanger, weer duurder worden. Daarom heeft Southampton Wesley Hoedt al gekocht als vervanger van Van Dijk, mocht Van Dijk vertrekken.

6 september 2017 om 21:10

Het is inderdaad heel grappig om te zien dat een club altijd in zn recht staat in dit soort situaties, het moet allemaal maar kunnen zolang ze betaald worden en wanneer het andersom zo is ....

Vaak staan in contracten dat spelers verplicht met de A-selectie mee moeten trainen en niet met mindere teams dus dan houdt een club zich totaal niet aan de afspraak.

In mijn ogen ga je zo niet met mensen om alleen omdat hij er voor kiest om te blijven. Stel dat jouw werk gever dit bij jou zou doen?

6 september 2017 om 21:46

Ze hebben met hun volle verstand een contract getekend en daar moeten ze nu de consequenties van dragen. Ze moeten elke week weer een mooie som overmaken naar een jongen die niet eens speelt en absoluut geen nut heeft binnen de club, weggegooid geld dus. Er staat nergens in het contract dat hij moet spelen toch?

Een contract in zijn simpelste vorm bekeken is een speler die speelt voor een club en de club die hem daarvoor betaald. Als je dus wil verwijzen naar situaties zoals Dembele, Payet etc waar spelers het vertikken van nog te trainen en spelen omdat ze hun zin niet krijgen dan stel je eigenlijk dat PSG haar meest basale verplichting niet nakomt, namelijk haar speler betalen. Dat doen ze nog wel toch? Valt dus absoluut niet te vergelijken. Een club moet eens proberen een speler niet te betalen, dan krijgt men zo'n beetje elke autoriteit over zich heen...

Je verdraait de hele situatie ook een beetje. Je doet nu net alsof PSG zeurt omdat ze Ben Arfa wekelijks moeten betalen terwijl hij overbodig is. In die situatie had je helemaal gelijk. PSG is dat contract met hem aangegaan en moeten hem dus blijven betalen tot het afloopt of ze samen tot een andere oplossing komen. Maar dat is hier helemaal niet het geval. PSG doet niet moeilijk en komt haar verplichtingen gewoon zonder zeuren na, Ben Arfa wordt elke week netjes betaald. Het is Ben Arfa die over speelgelegenheid en het niet deel maken van de selectie mekkert. Terwijl in deze PSG absoluut niets verschuldigd is aan Ben Arfa volgens het contract.

6 september 2017 om 22:24

@real8madrid

Ik denk inderdaad dat er nergens in het contract staat dat hij moet spelen maar jij doet nu net alsof jij weet wat er allemaal in dat contract staat maar dat weet jij net zo min als wij allemaal. Als zijn zaakwaarnemer in de pers verkondigt dat de club haar verplichtingen jegens de speler niet nakomt zal hij echt wel een punt hebben. Die zaakwaarnemer weet, in tegenstelling tot jou en ik, wel wat er in het contract staat.

6 september 2017 om 21:31

Ik ben het niet met je eens. Stel je voor coutinho zegt. Ik stel me niet beschikbaar voor het eerste elftal. En speel vanaf nu alleen maar voor de reserves. Dan zou hij volgens jou ook voldoen aan zijn contract verplichtingen en moet dan doorbetaald worden. Nee wij zeuren op spelers als zij contracten niet naleven. Dan moeten wij dit geval ook doen bij clubs.

6 september 2017 om 21:39

Er is nog nooit een speler die heeft gezegd dat ze bij de reserves willen spelen.

Mijn punt is inderdaad dat wanneer spelers weg willen we moord en brand schreeuwen maar wanneer een club dit doet de speler niet moet zeuren want hij verdient genoeg...

Oppervlakkig

6 september 2017 om 22:02

Dus wat jij eigenlijk wil zeggen is dat elke selectie- en zelfs jeugdspeler bij een bepaalde club kan eisen dat ie in de basis van het eerste staat en dan nog gelijk heeft ook. Ben Arfa mag het, waarom de doelman van de belofte dan niet? Die heeft ook een contract bij Psg, niet bij PSG B. Dat slaagt toch nergens op?

Je hebt een contract bij een club, niet bij een ploeg. De club maakt uit in welke ploeg je gaat spelen. Zolang ze je daarvoor het vastgestelde bedrag betalen is alles zoals het moet zijn. Natuurlijk mag je daar ontevreden over zijn, dat zou ik ook zijn, maar dan moet je de kans krijgen om te vertrekken, niets meer. Het is niet omdat je ontevreden bent over die situatie dat je de week daarop maar in de basis van het eerste moet staan toch?

Nou die kans om te vertrekken heeft hij gekregen en geweigerd. Daarom doet PSG dus niets mis en heeft Ben Arfa geen recht tot klagen over de situatie. Dat recht vergaf hij toen hij de kans kreeg om de situatie te vermijden en die in de wind sloeg.

De vergelijking met Coutinho slaagt nergens op. Een leraar kan ook niet bij de directeur van zijn school eisen in welke klassen hij wel of niet les gaat geven. Die doet wat hem opgedragen wordt. Natuurlijk gebeurd dat in overleg maar uiteindelijk heeft de directie het laatste woord. Als een leraar het daar niet mee eens is gaat hij op zoek naar een andere school om aan de slag te gaan. Precies wat Ben Arfa kon doen en vertikte. Net zoals vorig jaar voorviel met Schweini en United. Alleen was die man wel professioneel genoeg en heeft ie niet 1x lopen janken, ook al was er veel heisa in de media

6 september 2017 om 22:42

Wat haal je nu een speler van het tweede elftal met iemand die wel degelijk voor het eerste elftal is gehaald. Zoals hier al sommige aangeven, je weet niet wat er in het contract staat en als de zakenwaarnemer zegt dat ze het contract niet naleven zal het degelijk wel zo zijn.

6 september 2017 om 21:55

Sorry hoor, maar heb je toegang tot zijn contract? Je hebt geen flauw benul van zijn arbeidsvoorwaarden. Betaling zal vast 1 van de hoofd voorwaarden zijn maar er kunnen zoveel zaken in zijn opgenomen omtrent wedstrijden die hij zal spelen.
En hij moet de clubs die hij aangeboden heeft maar accepteren? Hij mag niet kiezen waar hij heen wil? Als jij een geschil hebt met je werkgever en hij wil je over laten plaatsen bij de Jumbo terwijl je bij de Dirk wil werken dan ga je ook weigeren.

Zeik toch niet zeg? Die jongen is een topvoetballer en het lijkt me niet raar dat hij niet met de amateurs wil spelen.

6 september 2017 om 22:10

Komop kerel, als er iets in zijn contract stond over het aantal wedstrijden dat hij zou spelen, op welke positie of in welke schoenen dan zou dat het eerste zijn wat uit die zaakwaarnemer zijn mond kwam. Overigens is dat volgens mij niet eens toegestaan zulke clausules in contracten. Ten minste niet in die vorm, dat zou teveel onoplosbare geschillen opleveren. Wel in de vorm die bv Thiago had bij Barca, dat zijn afkoopclausule daalde.

Die jongens is absoluut geen topvoetballer, nooit geweest ook. Daar heeft hij de mentaliteit niet voor. Maar ik snap ook best dat hij niet bij de amateurs wil voetballen hoor. Daarom mocht hij ook vertrekken en dat wou hij niet omdat Nice niet zo goed betaald. Verder is er absoluut niets mis met de club Nice, een mooie club, prachtige stad en het is verdorie zijn vorige club waar hij altijd zei heel gelukkig te zijn. Daarnaast staan ze hoger dan toen hij vertrok. Hij kiest voor het loon, zeik dan niet over het sportieve.

Nogmaals, PSG is hem in deze absoluut niets verplicht. Als dat wel zo was dan zou elke jeugd- en selectiespeler een plaatsje in de selectie of zelfs in de basis mogen en kunnen eisen. Maar ze mogen er uiteindelijk maar 11 opstellen of niet soms?

Dat laatste is ook gebakken lucht he. Om te beginnen gaat het niet om een geschil. Als je wordt buiten gegooid wegens een geschil met je baas kan je daar in veel gevallen mee naar het gerecht en winnen ook. Je wordt niet buiten gegooid wegens een geschil maar omdat ze betere werknemers hebben dan jou. In de normale wereld word je dan ontslagen, maar in het voetbal kan dat natuurlijk niet, Ben Arfa wordt gewoon doorbetaald ondanks dat ie overbodig en nutteloos is voor zijn werkgever op dit moment.

Als jouw baas dan nog zo netjes is om ervoor te zorgen dat je ergens terecht komt nadat je voorbijgestreefd bent in je huidige baan dan ga je echt geen eisen komen stellen of wel soms?

6 september 2017 om 22:48

Ze proberen die zo buiten te pesten. Dus doe nu niet alsof het zo niet is. Ze proberen die nu op deze manier op de knieën te krijgen. De meeste hier onder ons hebben er een bepaalde mening over waar ik me zeker in kan vinden. Je lijkt de enige die hier Ben Arfa zwart wilt maken. Waarom is me een raadsel. De zakenwaarnemer zal wel een punt hebben. Hij gaat niet zomaar iets roepen. En ja hij vertelt niet wat er juist in het contract is opgenomen. Moet dat?? Dacht het niet. De toekomst zal wel uitwijzen wie gelijk heeft.

Ben Arfa wist inderdaad dat dit ging gebeuren. Hij heeft maanden de tijd gehad om een nieuwe club te vinden. PSG wilde hem desnoods transfervrij laten gaan mocht hij er uit komen met bijvoorbeeld Fenerbahce of Nice, maar hij eistte een salaris wat men bij die clubs veel te gortig vond. Hij wordt ontzettend goed betaald in Parijs, hij verdient ongeveer 6 miljoen per jaar en loopt nu af te geven op de club in de media. Een schande is het.

6 september 2017 om 20:34

Ach wanneer je een speler een jaar salaris biedt van 6 miljoen is het wel een beetje vreemd wanneer je hem dan verband naar het tweede. Op Zijn minst mee trainen met het eerste. Ik snap hem heel goed. Het is niet zo wanneer een club achteraf denkt van shit hij is toch niet wat we ervan dachten. Laten we hem eens ff goed onder druk zetten. Onzin. Van beide kanten moet het contract gerespecteerd worden.

6 september 2017 om 21:32

Hoezo schande. Als straks cavani weg wilt en daardoor niet meer mee wilt trainen. Maar met de o23 gaat meetrainen. Wie is er dan schandalig bezig?

6 september 2017 om 22:04

Cavani is dan schandalig bezig, PSG is de werkgever, de speler is de werknemer die onder contract staat.

Ben Arfa wilde bewust niet weg, hij dacht nog 1 jaar 6 miljoen cashen en dan weg, genoeg andere clubs na een jaar

Een jongen die het talent heert van een wereldtopper maar een mentaliteit van een kind. Jammer dat hij niet terug naar Nice wilde. Deed het daar fantastic.

En daarom moet een speler altijd aan zichzelf denken. Van Dijk en Coutinho hebben volop gelijk. Als clubs je kunnen naaien dan doen ze dat. Dus dan maar proactief naaien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren