Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG reageert op berichten over Xavi Simons: ‘Dat is onmogelijk’

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft goede hoop op de continuïteit van Xavi Simons en vraagt de talentvolle middenvelder tegelijkertijd om meer geduld. De achttienjarige Nederlander heeft recent een nieuwe verbintenis aangeboden gekregen, maar hij wil volgens de laatste berichten ook de garantie dat hij bij het eerste elftal van de Parijzenaars betrokken blijft. Indien dat niet het geval is, gaat zaakwaarnemer Mino Raiola naar verluidt op zoek naar een nieuwe werkgever voor zijn cliënt.

“Xavi Simons wil bij PSG blijven”, vertelt Leonardo, technisch directeur van PSG, in gesprek met Franse media. “Het is normaal dat hij een project voor zijn toekomst wil hebben. Maar het is moeilijk voor ons om te zeggen: ‘Vandaag doen we dit en morgen doen we dat’. Dat is onmogelijk.” Simons speelde dit seizoen nog geen minuut in de Ligue 1 en zit slechts sporadisch op de reservebank. In de vorige voetbaljaargang behoorde Simons verschillende keren tot de wedstrijdselectie en kwam hij tot twee officiële wedstrijden, als invaller tegen Caen in de Coupe de France en tegen RC Strasbourg in de Ligue 1.

Tijdens dit seizoen zat Simons pas twee keer op de bank en moet hij het voornamelijk stellen met optredens in de Onder 19, daar PSG geen beloftenteam heeft. Simons en andere talenten van de Franse grootmacht zouden zich volgens Franse media ‘bedrogen’ voelen, omdat er bij PSG beloften waren gedaan over meer speeltijd in de hoofdmacht. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde eerder deze week dat er al verschillende clubs hebben geïnformeerd naar de diensten van de zoon van oud-voetballer Regilio Simons.

De naam van Simons werd eerder al gelinkt aan een terugkeer naar Barcelona, de club waar hij tussen 2010 en 2019 in de jeugdopleiding speelde voor hij naar PSG trok. Talenten als Édouard Michut, Nathan Bitumazala, Teddy Alloh, Massinissa Oufella, Alexandre Fressange en Bandiougou Fadiga wikken en wegen eveneens een vertrek uit Parijs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij komt gewoon niet aan de bak bij het eerste elftal, te veel nog betere spelers voor hem, hij kan beter voor een andere club kiezen waar hij wel regelmatig kan en mag gaan spelen

17 december 2021 om 09:29

Daar zeg je het: waar hij regelmatig kan spelen.

Maar als hij nu weer voor een Europese eliteclub kiest, dan kiest hij niet voor het sportieve maar voor de uitstraling (mooie clubs op zijn cv) en voor het geld.

17 december 2021 om 10:00

Ja hij kan wel weer voor zo club kiezen en dan aan blijven modderen of speeltijd nemen bij een mindere club

Ze hebben zo een goede jeugdopleiding bij PSG en je hebt een regio waar zoveel talenten vandaan zullen komen. Als je dat weet als club dan moet je echt je best doen om een zo goed mogelijke begeleiding te kunnen bieden aan zulke spelers. Een reserve team zou al een goed start zijn. Geef ze minuten in bekerwedstrijden tegen mindere teams. Maar ze willen daar alleen maar kopen. Verkopen zijn ze niet gewend. Nu ik er over na denk kan ik niet 1 grote verkoop van PSG opnoemen..

17 december 2021 om 09:48

Het gaat bij psg ook niet om die grote verkopen. Meer om die 10 jeugdspelers die verkocht worden ieder jaar voor ongeveer 10 miljoen. Dan heb je al een aardig zakcentje!

17 december 2021 om 10:06

Welke jeugdspelers worden voor 10 miljoen verkocht? Ze gaan bijna allemaal transfervrij weg.

17 december 2021 om 11:33

Nkunku, Diaby, Zagre, Weah en Nsoki zijn in de zomer van 2019 allemaal voor minstens 10 miljoen verkocht. Edouard voor iets meer dan 10 (exclusief een eventuele huursom) naar Celtic in 2018. Augstin ging vier jaar geleden voor 16 miljoen naar Leipzig. Dan heb je ook nog jongens die voor kleinere sommen verkocht zijn zoals Ikone, Adli en Maignan. Daartegenover staan dan bekende voorbeelden zoals Guendouzi, Coman, Ruiz-Atil en zoals het er nu naar uit ziet Simons die transfervrij zijn vertrokken. PSG heeft inderdaad echt een geweldige jeugdopleiding, kwalitatief misschien wel de beste van Europa.

2021-2023 aanmodderen bij PSG/Barcelona/etc

2023-2025 uitlenen aan Everton

2025-2027 uitlenen aan Heerenveen

2028-2030 Sporting Braga

2030-eind Ludogorets

Zo kan iedereen weer gaan slapen...

17 december 2021 om 10:18

2031 financieel onafhankelijk. Toch ook wat waard

17 december 2021 om 10:54

Hij is nu al financieel onafhankelijk. Heeft meer op de bank staan dan jij ooit zal hebben.

17 december 2021 om 16:42

Flinke aanname die je daar doet

17 december 2021 om 18:18

Als ‘meer geld op de bank dan in’ de graadmeter is voor financieel onafhankelijk, gaan er veel vacatures zijn morgen.. OT: Door zijn social media activiteiten heeft hij toch maar al een mooie carrière gehad, zonder ook maar 1 wedstrijd het verschil te maken.

PSG staat ook niet echt bekend om zijn goede opleiding en het doorbreken van talenten in de hoofdmacht. Aan de andere kant: als Simons écht goed was geweest, had hij al wel meer kansen gehad dan hij nu heeft gehad.

Die jongen moet zijn verstand gaan gebruiken, net als zijn familie en zaakwaarnemer. Hij heeft nog niks gepresteerd. Als hij echt zo goed zou zijn had hij al meer minuten gemaakt. Jongens als Bellingham en Musala spelen wel bij grote clubs. Dat zegt genoeg. Een plek bij de selectie eisen wint hij niks mee, hij moet spelen. Bij Barca gaat hij het ook niet redden, aangezien het daar een rotzooi is. Hij moet zich in de luwte ontwikkelen en minuten maken. Even een stapje terug doen misschien. Gewoon naar een club als Ajax, Feyenoord, Sporting, Rangers, Atalanta of misschien Dortmund of Leipzig gaan. Daar is de kans op speeltijd veel groter en als hij echt zo goed is komt dat vanzelf weer boven drijven.

PSG heeft één van de betere jeugdopleidingen, maar door de huidige kooplust van de club stroomt er vrijwel niets meer door.
Men trekt daar momenteel liever voor heel veel geld zeer grote namen aan, vooral vanwege de commerciële belangen.
Dat je daarmee niet automatisch een saamhorige en een hoogstaand presterende selectie hebt, blijkt wel uit de recente prestaties die achter blijven bij de verwachtingen.
Dan is het ook geen wonder dat er dan jeugdspelers ontevreden worden.
Men kan dat dan proberen te schuiven op het ongeduld van die jeugdspelers, maar als je ambitieus bent en toch geen vooruitzichten hebt op het eerste moet je eieren voor je geld kiezen en verder gaan kijken waar je wel kunt doorstromen naar het eerste elftal.

Speeltijd dwing je niet af in een contract, maar op het trainingsveld, tijdens invalbeurten en wedstrijden bij de reserves.

Als de coach je niet opstelt bij een profclub, dan is dat omdat hij dus betere spelers tot zijn beschikking heeft voor die positie. Dan moet je zorgen dat hij niet om je heen kan en dat doe je niet via een zaakwaarnemer.

Als ik hem was, zou ik gewoon weg gaan.
Ik zou naar een middenmoter gaan ergens in een leuke competitie.

Eentje waar ze talentvolle spelers bijvoorbeeld wel een kans geven. Nu schiet mij niet direct iets te binnen, maar ik denk dat de Bundesliga een goede leermeester kan zij nvoor hem.

Dit klinkt weer als een gevalletje geen zelf-kritiek. Destijds heel bewust voor het geld gekozen, dus niet piepen.

Waarom niet verhuren? Kan hij meer ervaring opdoen want wat op het middenveld van PSG staat is natuurlijk wel 100x beter.

18 jaar...We hebben het hier over PSG natuurlijk speelt hij nog niet veel. Zijn kansen komen wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren