Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pröpper moet in slotfase toch buigen voor Manchester City met Brighton

Laatste update:

Manchester City heeft zaterdagavond optimaal weten te profiteren van het puntverlies van Liverpool en Chelsea eerder dit weekeinde. The Citizens hadden het zeker niet gemakkelijk met het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper, maar slaagden er in de slotfase uiteindelijk toch in de overwinning veilig te stellen: 0-2.

Nadat Brighton begin deze week voor minimaal dertien miljoen euro een akkoord wist te sluiten met PSV over de overgang van Pröpper naar de Engelse kustplaats, had manager Chris Hughton in de seizoensouverture van de promovendus direct een basisplaats over voor de Oranje-international. Pröpper maakte deel uit van een viermansmiddenveld en wist titelfavoriet City in de eerste helft uitstekend tegenstand te bieden met zijn teamgenoten.

Brighton werd weliswaar met grote regelmaat met de rug tegen de muur gezet door het sterrenensemble van Josep Guardiola, maar slaagde erin zijn doel schoon te houden in de eerste 45 minuten. Gabriel Jesus kreeg na een half uur spelen de beste kans in het eerste bedrijf voor het bezoek uit Manchester, maar zijn kopbal werd onschadelijk gemaakt door Mathew Ryan. De Braziliaan leek City vlak daarvoor al op voorsprong te brengen, maar zijn treffer werd door scheidsrechter Michael Oliver geannuleerd vanwege hands.

Vlak na de onderbreking kreeg ook aanvalscompagnon Sergio Agüero een goede mogelijkheid na geschutter in de defensie van de thuisploeg, maar Lewis Dunk wist de weifelende Argentijn op het laatste moment toch nog een halt toe te roepen. Brighton wist zo lang gelijke tred te houden met City, maar moest in het laatste kwart van het duel toch nog buigen voor de grootmacht. Agüero kon eerst scoren na een intelligente pass van David Silva, waarna Dunk een kwartier voor tijd met een eigen doelpunt de eindstand bepaalde.

Verdiende Brighton & Hove Albion meer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat Man City deze wedstrijd heeft gewonnen. Het is echt een verademing als je die nieuwe backs van Man City ziet t.o.v. vorig jaar. Zo zag ik heleboel momenten, waarin Man City tegengoals kon incasseren als die oude backs er nog waren. Daarnaast komt Mendy nog, dus het wordt alleen maar beter bij Man City! Ook een fitte Kompany maakt het verschil in achterhoede van Man City. Hopelijk blijft Kompany ook een heel seizoen fit, want hij is onmisbaar met z'n ervaring.

12 augustus 2017 om 20:27

Kompany is een geweldenaar. Soort van Robben, maar dan in de verdediging. Allebei zoveel geblesseerd, maar als ze spelen zijn ze gelijk crème de la crème. Kompany is zonder twijfel een van de beste verdedigers.

12 augustus 2017 om 22:23

2 toppers die als ze fit zijn wereldtoppers zijn

12 augustus 2017 om 20:56

nooit kapot geweest van Otamendi, maar die vond ik vandaag wel sterk hoor. soms hard, maar rechtvaardig. wat een selectie hebben zij. die Walker is echt krankzinnig goed niet normaal.

Brighton heeft 1 gevaarlijk moment gehad. De rest van de wedstrijd hebben ze ballen de tribune uit getrapt. Man City had was in de eerste helft slap, terwijl ze al kansen kregen om de voorsprong te maken. De 2-0 is uiteindelijk meer dan terecht met veeel betere backs. En het comfortabele 3-5-2 systeem.

12 augustus 2017 om 20:30

Die nieuwe backs zijn echt een verademing voor City. Ik heb veel counter momenten gezien, waarin Brighton kon toeslaan als City met de oude backs speelde

12 augustus 2017 om 21:03

Had toch liever 4-3-3 gezien tegen het kleine Brighton. Dit had zomaar 0-0 kunnen eindigen, of zelfs 1-0 verlies. Sané hoort ook als doelpuntenmaker te spelen en niet als linksback.

Silva was vandaag een beetje matig. Toch een assist, maar veel te slordig voor zijn doen. Denk dat hij zijn oude kapsel mist. Of misschien heeft hij zijn schoenveters in de verkeerde volgorde vastgebonden

Wat is die Walker toch een revelatie op de rechterflank... Zoveel snelheid en kracht! Kompany weer sterk, hij brengt zo veel leiderschap en rust in de verdediging! De Bruyne speelde ook weer lekker.

13 augustus 2017 om 00:17

Ik vind die kyle walker echt een blinde renpaard, gewoon middelmatig. Hij zal nooit bij real madrid of barca op de radar komen. Hij is daar een te wilde speler voor denk ik

Brighton speelde een aardige pot, vooral de tweede helft zag er goed uit! Zeker een team dit ik in de gaten ga houden dit seizoen! Net als Huddersfield overigens. Morgen eens kijken hoe de laatste promovenbus Newcastle het gaat doen.

City heeft me al kunnen bekoren tijdens de oefenwedstrijden, en ook vandaag was het leuk om ze bezig te zien. De eerste helft was nogal slapjes, maar het kan niet altijd een doelpuntenfestijn zijn zoals bij Chelsea en Liverpool.

Nog veel te vroeg om voorspellingen te doen, maar voetballend kan ik me nauwelijks een betere ploeg voorstellen dan City in de Premier League.

Ik heb deze wedstrijd online bekeken. Dus kwaliteit was wat minder.
Telkens een kale man aan de bal was van Mancity riep commentator iedere keer Silva zijn naam.
Was totaal in de war!!! Pas als camera inzoomde op Silva had ik door dat hij zijn haar volledig afgedaan had! Haha heb hem totaal niet herkend! xD (ik zal waarschijnlijk niet enige geweest zijn).

3 punten voor City zoals verwacht. Ik keek meer uit naar Brighton & Hove Albion hoe ze zouden presteren. 0-2 maar tegen een sterk aanvallend ploeg.. Verdedigend staan ze wel oke en aanvallend weinig gezien.
Te vroeg om te zeggen waar deze ploeg gaat belanden.. ik ben benieuwd!

12 augustus 2017 om 21:43

David Silva zonder haar is toch even wennen. Tegen Real Madrid wist ik ook steeds niet wie het was, ik verwacht een bruine bos haar haha. Hij mag het wel snel weer laten groeien.

12 augustus 2017 om 22:13

Ik dacht dat Zabaleta weer voor City had getekend en op het middenveld speelde haha.

iemand die mij kan vertellen hoe propper speelde?

12 augustus 2017 om 21:16

Heeft weinig de bal gehad, ze waren vooral aant verdedigen

12 augustus 2017 om 22:16

Speelde wel goed voor iemand die er net bij is. Eerste helft nog even wennen, maar de tweede helft al veel aan de bal. Hij gaat belangrijk worden voor dit ploegje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren