Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Promes heeft het ‘loodzwaar’ in gevangenis: kaalgeschoren en in cel met 20 man

Laatste update:

Quincy Promes heeft het ‘loodzwaar’ in de gevangenis van Dubai, zo schrijft misdaadverslaggever John van den Heuvel in een uitgebreid artikel in De Telegraaf. Zo is de 32-jarige Nederlander kaalgeschoren toen hij de gevangenis binnenkwam en slaapt hij ‘in een zespersoonscel in één van de drie tweepersoonsstapelbedden’. “Buiten de zes ‘gelukkigen’ die een eigen bed hebben, slapen ook nog tien tot twintig gedetineerden op de grond van de celruimte”, aldus Van den Heuvel.

De regels van de gevangenis waarin Promes zit zijn zeer streng. De speler van Spartak Moskou mag overdag de cel verlaten om met andere gevangen televisie te kijken, maar daar houdt de mogelijkheid tot recreatie of ontspanning ook direct op. “Hij mag drie keer per week luchten, maar sporten is er voor de profvoetballer niet bij. Daar zijn geen faciliteiten voor.”

Het eten, zonder groenten en fruit, is ‘eentonig’. “Het complex is steenkoud en lawaaiig vanwege voortdurend loeiende airco’s. Verkrachtingen van jonge jongens zijn aan de orde van de dag en op de afdeling waar Promes zit zijn nauwelijks bewaarders te zien”, schrijft Van den Heuvel.

“Het overgrote deel van de gedetineerden is van Pakistaanse, Egyptische of Indische komaf en bovendien verslaafd. Ze hebben geen idee dat ze met een beroemde westerse voetballer in de cel zitten.”

Promes is bij binnenkomst ook kaalgeschoren. Dat is verplicht. De gedragsregels zijn streng. “Gevangenen die hun haar vervolgens weer laten groeien krijgen een straf die tegelijkertijd ook geldt voor de hele afdeling. Er mag dan een tijd niet meer worden gebeld of tv worden gekeken”, vervolgt de misdaadverslaggever. Promes mag bovendien ook geen bezoek ontvangen. Dat mogen alleen veroordeelden; de Nederlander zit in Dubai in voorarrest.

Promes hoopt op uitlevering aan Rusland


Promes zou in de gevangenis hebben verteld dat hij hoopt dat hij wordt uitgeleverd aan Rusland. Daardoor kan hij zijn straffen in Nederland voorlopig ontlopen. Rusland heeft net als Nederland om zijn uitlevering gevraagd. Rusland heeft dat verzoek gedaan vanwege ‘een belastingfraude’.

Promes is in Nederland veroordeeld voor cocaïnehandel en het neersteken van zijn neef. Daarvoor moet hij in totaal een gevangenisstraf van zevenenhalf jaar uitzitten in zijn geboorteland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand die medelijden heeft?

29 maart 2024 om 14:23

Nee dat zeer zeker niet. Maar vind de extreme massale overdreven haat wel wat irritant hoor. Zoals die liedjes op de radio. Het is toch wel een lelijk Nederlands cultureel ding om zo collectief afgunstig te zijn.

29 maart 2024 om 14:25

Ik denk dat hier geen sprake is van afgunst hoor. Promes denkt dat wel, maar het is gewoon een gevoel van gerechtigheid. Maar dat mag jij natuurlijk een lelijk aspect vinden van onze cultuur.

29 maart 2024 om 14:28

Huhh oke dus als je een crimineel het liefst achter de tralies ziet is dat haat of afgunst?

29 maart 2024 om 14:29

Ben niet op de hoogte van die liedjes, maar in geval van criminelen vind ik het anders dat we afgunstig zijn, toch? Van mij mag het proces van uitlevering nog wel even duren, maar dat zou ik over iedere zware crimineel zeggen. Die mensen kiezen voor dat leven met bijbehorende risico's.

Tenslotte, en dat heb ik vaker gezegd, kan ik me niet voorstellen dat Ajax niets wist van alles waar hij mee bezig was en hem zo abrupt opeens aan Rusland verkocht. Zal het nooit zeker weten maar vond het destijds al redelijk apart

29 maart 2024 om 14:29

Mwah ik weet het niet, het is niet iemand die een keer een foutje maakt en daar altijd aan herinnerd wordt. Dus met alles bij elkaar wat ie uitgevreten heeft, en Nederlanders belachelijk maken vanuit zijn ogenschijnlijk veilige positie. Ik kan me wel voorstellen dat veel mensen daar wel om kunnen lachen, hoewel ik zelf niet zo'n keiharde hater ben.

29 maart 2024 om 14:30

@felixx Waarschijnlijk is dat gaan spelen toen hij al bij Ajax speelde, dus ik kan me wel voorstellen dat je zo'n persoon dan zo snel mogelijk kwijt wil.

29 maart 2024 om 14:39

"het is toch wel een lelijk Nederlands cultureel ding om zo collectief afgunstig te zijn"

Je moet wel echt een enorme plaat voor je hoofd hebben als je dit als cultureel goed van Nederland wil bestempelen haha.

29 maart 2024 om 15:06

Afgunstig? Waarop en op wie? Het is toch wel een lelijk Nederlands dingetje om te denken dat er ook maar iemand is die een reet om de status van Promes geeft puur omdat Promes zelf doet alsof dat zo is.

29 maart 2024 om 15:16

@Feliix, ik vond dat niet apart dat men hem heel snel wilde verkopen. Er hing hem namelijk toen al een gevangenisstraf boven het hoofd voor het steken van zijn neef. Dat was ook direct de reden dat Ajax blij was dat Spartak voor de deur stond.

29 maart 2024 om 15:32

Overdreven haat op de radio? Wtf? Waarom heeft niemand mij erover gebeld, ik doe wel mee. Vraag maar aan Lacazette, ik ben prime-time hater, laat me meedoen.

29 maart 2024 om 15:58

Als dat al zo is, dan heeft hij in zijn geval heel erg zijn best gedaan om dat zelf te bewerkstelligen. Als je voortdurend justitie probeert uit te dagen, of mensen te stangen met filmpjes waaruit moet blijken dat je je onaantastbaar voelt, dan creëer je dit effect.

29 maart 2024 om 16:06

Dat is de taal die hij zelf spreekt. Hij zingt toch zelf ook liedjes over zijn klappers in het leven? Nou doen anderen dat over hem, waar hij de maat neemt met justitie neemt men nu de maat met hem.
Kan die jongen wel geld hebben, maar hersens heeft ie niet en nu mag die lekker op de blaren zitten. Ik zou er wel geld voor over hebben om een live stream van hem te zien, daar geniet ik oprecht van :D

29 maart 2024 om 16:38

mensen die dingen goedkeuren onder de noemer gerechtigheid... zo zijn vele oorlogen gestart waarbij beide kampen hun idee van gerechtigheid hadden omdat iedereen altijd denkt dat alleen zij kan gelijk kan hebben.

29 maart 2024 om 17:46

Dat "afgunstige" heeft hij vooral zelf gecreëerd, hij dacht boven de wet te staan en niemand hem iets kon maken. Gerechtigheid noemen we dat, geen afgunst.

29 maart 2024 om 18:19

Ik ben juist benieuwd wat zijn volgende Tweet zal zijn.

29 maart 2024 om 18:55

Ik moet hier toch wel hard om lachen! Jemig zeg, kan je het onderbouwen??
Hij moet gewoon brommen en hij probeert er op elk mogelijk manier onder uit te komen door o.a. in Rusland te gaan spelen.. niemand maar dan ook niemand die met deze crimineel medelijden moet hebben! Dat de ellende waar hij nu vast zit nog lang mag duren, hij heeft het dubbel en dwars verdiend!!!!

30 maart 2024 om 00:49

Publieke schandpaal heeft echter wel een belangrijke functie want een extra drempel om niet achterlijk gedrag te vertonen. Ga in NL iemand kopschoppen en het staat op Dumpert. Daarmee leren die jongeren het niet geheel af, maar het zal ze wel doen nadenken.

29 maart 2024 om 14:27

Nee zo zouden ze hier nl ook eens de cellen in moeten richten. Inplaats van hoe het nu hier in de bajes er aan toe gaat

29 maart 2024 om 14:35

Nee, gelukkig doen ze dat niet. Er zit nog wat ruimte tussen pappen en nathouden en mensenrechtenschennis

29 maart 2024 om 15:12

Niet doen Biongiorno. Nu praat je zonder onderbuikgevoel. Het is veel makkelijker om domme oneliners te gooien over hoe kut het Nederlandse strafsysteem is ten opzichte van een land als VAE.

Het is hier een hotel voor gevangenen! Nederland straft te laag!!

Zo, dat lucht op. Heerlijk dat meeroepen met de meute.

29 maart 2024 om 15:21

1 gevangene per cel is in mijn ogen wat te weinig. 3 stapelbedden zou prima zijn, in mijn ogen. Sowieso de eerste periode (laten we zeggen 50%) van een straf moet het echt een straf zijn. Daarna mag er wat mij betreft wat meer gefocust gaan worden op rehabilitatie met langzaam ruimte voor een eigen cel en wat meer luxe/vrijheden. Uiteindelijk moet iemand toch weer de maatschappij in. En dan heb ik liever iemand die de laatste tijd van zijn straf wat meer met vrijheden heeft leren omgaan, dan iemand die zijn hele straf in een soort overlevingsmodus heeft gezeten.

29 maart 2024 om 16:15

@nijogeth

Kijk, een kenner. Een genuanceerde, kundige visie op misdaad en straf. Dostojevski is er niks bij.

Wat is dat toch dat mensen de vrijheid nemen hun ‘inzicht’ te delen van zaken waar ze geen enkel idee van hebben? Waar komt die arrogantie toch vandaan?

30 maart 2024 om 00:52

Nijogeth zo is het imo ook. Pamperen is 1 ding, maar mensonterend een 2e, daar worden ze alleen maar meer beschadigd van en dan kun je ze beter levenslang vasthouden. Complimenten voor je reactie, kun je nog complimenten geven op vz überhaupt?

29 maart 2024 om 14:32

Ja ik ben blij dat we in Nederland gevangenen niet zo behandelen. Promes verdient zijn straf, maar dit is gewoon onmenselijk.

29 maart 2024 om 15:00

Wellicht dat mensen dan twee keer nadenken voordat ze zoiets doen. En als ze ervoor kiezen om het alsnog te doen, krijgen ze in ieder geval wat ze verdienen.

29 maart 2024 om 15:39

Voor sommigen werkt het inderdaad. Doen ze het nog eens: tja dan 'verdienen' ze het inderdaad. Voor de meesten geldt dit alleen niet. Alles wijst erop dat een humane manier van straffen veel en veel beter werkt. Scheelt uiteindelijk ook een hoop ellende en ook financieel. Ondanks dat het gevoel van rechtvaardigheid daardoor vaak niet beantwoord wordt. Heb ik zelf ook regelmatig last van als ik zie wat voor ridicuul milde 'straf' is opgelegd. Toch werkt het stukken beter.

29 maart 2024 om 14:38

We zullen hem missen…..

29 maart 2024 om 16:38

Ik heb wel medelijden. Voor mij zijn er 2 totaal verschillende misdaden: het steken van zijn neef en de handel in drugs.

Het steken van zijn neef vind ik by far de ergste en daarvoor verdient hij in mijn ogen echt een gevangenisstraf. Maar niemand hier weet de volledige context van dat incident, en daarbij klinken deze omstandigheden mensonterend. Het is ook bewezen dat dit soort omstandigheden niks helpen mbt recidive.

Wat betreft de drugs: ik vind iedereen die mensen dit soort omstandigheden wensen voor de handel in genotsmiddelen, waar volwassen mensen zelf voor kiezen om deze te nuttigen, knettergek. The war on drugs is totaal mislukt, is peperduur en wordt misbruikt om allerlei vrijheden in te perken en het ergste: het zorgt ervoor dat absoluut immoreel tuig als Taghi stinkend rijk kan worden. Suiker en alcohol veroorzaakt veel meer doden dan xtc, cocaine of wiet, de hypocrisie is echt waanzinnig.

Ik gun Promes een goede straf maar dit soort gevangenissen zouden niet moeten bestaan. Zijn acties zijn verwerpelijk maar mensen doen alsof hij een serieverkrachter is ofzo die de rest van zijn leven maar moet lijden. Echt bizar.

29 maart 2024 om 18:07

JohnQ, dan praat maar eens met de mensen in landen als Colombia. Daar veroorzaakt het echt ontzettend veel leed.

29 maart 2024 om 18:24

Nee eigenlijk geen medelijden nee. Hij wilde zelf niet naar Nederland komen waar de gevangenissen een hotelkamer zijn. Dit wilde meneer toch zelf? Nou dan heeft hij wat hij wil

30 maart 2024 om 00:46

Mwoah ergens wel medelijden. Mensonterende omstandigheden werken averechts imo. Vrijheid ontnemen is straf genoeg. Maar medelijden dat hij vast zit zeker niet. Ik heb 3 zoons en moet er niet aan denken dat ze cocaïne gaan pakken later.

Haha. Boontje komt om zijn loontje.

Tja in Qatar zijn de haters minder afgunstig op hem dan in dat stomme Nederland, maar het heeft ook nadelen. Zoals de omstandigheden in de cel.

29 maart 2024 om 14:26

Hij zit vast in Dubai, UAE. Niet in Qatar.

29 maart 2024 om 16:30

Potverdikkie dat staat wel slecht he.

Ik vrees dat hij voorlopig niet meer op topniveau zal kunnen en mogen voetballen.
Het EK kan hij wel helemaal vergeten.

De vorige keer las ik dat hij “gewoon” op het politiebureau werd vastgehouden en de omstandigheden daar meevielen? Als dit de taferelen zijn daar, dan wil ik niet weten hoe de normale gevangenis in dat land draait

Brengt zijn deelname aan het EK zo wel in gevaar. Hopelijk op tijd fit!

Hahahaha en man had zo'n grote smoel

“Gele pikachu stack heeft je vader niet he?”
Een intacte poepert daarentegen wel.

29 maart 2024 om 15:26

Stijlvol, zo'n grap over verkrachting. Wat je verder ook van de situatie of de persoon vind, maar ik hoop dat iedereen hier verkrachting slecht vindt.

29 maart 2024 om 16:17

Zou er bij Promes eerlijk gezegd niet om malen hoor. En ik weet dat Donyell hierbuiten staat.Promes denkt echt dat hij alles kan flikken bij een ander en ermee wegkomt. En er dan ook zo dom over praten. Nee man, is een misbaksel voor de maatschappij.

29 maart 2024 om 18:58

En dus is het terecht dat hij eventueel verkracht wordt in de gevangenis? Is dat nu echt wat je hier bepleit?

Oei, oei. Zal zijn dure horloge hem hier nog uit kunnen redden? 0 medelijden met deze idioot. Ik geloof niet in karma maar soms, soms twijfel ik er toch een beetje aan.

Oei Oei Oei... Dat heeft jouw vader niet he!!

Het is gewoon triest. Iemand die in principe heeft bereikt waar velen alleen maar van kunnen dromen, er had geen vuiltje aan de lucht hoeven te zijn voor deze jongen. En je leven dan zo verzieken. Dan moet er hoe dan ook iets goed mis met je zijn. Gebrek aan intelligentie zal ongetwijfeld een rol spelen, maar zijn omgeving ook.

29 maart 2024 om 15:20

Wat dacht je van een gebrek aan respect. Die jongen heeft gewoon maling aan alles en iedereen.

29 maart 2024 om 15:34

Tsja, je hebt gelijk, zijn carrière was inderdaad heel erg Promes-ing, maar wat heb je eraan als je je eigen banden lek steekt.

29 maart 2024 om 15:55

Het ergste is nog dat hij er redelijk makkelijk vanaf kan komen. Straf uitzitten en hij kan verder, maar die jongen maakt het zichzelf nog moeilijker dan nodig en hij staat elke keer meer voor joker.

Die wil nog enkele jaartjes voetballen, geld binnen harken en dan in Nederland even zitten. Ik snap de gedachte wel, maar als ik zoiets al zou doen, zou ik mij koest houden en vooral geen grote mond hebben.

Van een gespreid bedje naar gespreide beentjes. Van mij mag die kerel daar zo lang mogelijk blijven. Precies goed voor criminelen zoals Quincy.

Dit bericht wordt hier ontvangen alsof iemand een gratis rondje geeft in de kroeg.

Ik heb blijkbaar iets gemist. Een paar weken geleden stond hier toch dat hij "gewoon" uit mocht reizen?

Dieptriest trouwens dit soort omstandigheden.

Oei oei oei,
Heb er serieus geen medelijden mee. Mag wat mij betreft weg kwijnen en voor lange tijd ook.

En hij waande zich zo veilig en onschendbaar. Trekt ie eerst een lange neus naar Nederland, maar wat had hij hier nu toch graag gezeten..
Het zijn trieste omstandigheden daar in de gevangenis, maar eerlijk gezegd heb ik met Promes hier weinig medelijden.

Ik kan er niet echt medelijden mee hebben. Op instagram deed hij zich voor als het mannetje met zijn Richard Mill, Patek en rolexjes om zijn pols, stoere kettinkjes op zijn hals en maar het mannetje uithangen. Nu ziet hij de andere kant van de medallie en daar zal hij vast even aan moeten wennen. Kansloos figuur is het geworden en heeft zichzelf behoorlijk in de nesten gewerkt. Totaal geen medelijden mee.

Ach, arme jonge.
Had in een lekkere cel in Nederland kunnen zitten, maar vluchtte naar Rusland en verder om het te ontkomen. Denk dat er niemand medelijden met hem heeft.. De crimineel zit waar hij nu hoort.

Ik zou zeggen, laat die uitlevering maar zitten. Maar dan ook niet naar Rusland. Lekker daar z’n straf uitzitten.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren