Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Prijs Donnarumma na slechts 17 wedstrijden maakt tongen los in Frankrijk

Laatste update:

Een opmerkelijke situatie in Frankrijk. Gianluigi Donnarumma won zondag de uitverkiezing voor de beste doelman van de Ligue 1 dit seizoen, na slechts in 17 van de (tot dusver) 37 competitieduels in actie te zijn gekomen voor zijn club Paris Saint-Germain. Concurrent onder de Parijse lat Keylor Navas speelde met twintig stuks het merendeel van de wedstrijden. Toch kwam Donnarumma als winnaar uit de strijd in de verkiezingen, die zegt te verwachten volgend seizoen de onbetwiste nummer één te zijn bij PSG.

De Italiaan liet bij de verkiezingen - officieel 'Les Trophées UNFP du Football' genoemd - Pau López (Olympique Marseille), Matz Sels (Strasbourg), Alban Lafont (Nantes) en Walter Benítez (OGC Nice) achter zich. Navas behoorde niet tot de genomineerden; vorig jaar ging de Costa Ricaan er zelf nog met de trofee vandoor. Donnarumma erkende na afloop van de prijsuitreiking een 'lastig seizoen' te hebben meegemaakt gegeven de hevige concurrentiestrijd met zijn collega-sluitpost.

"Het is mijn eerste seizoen in Parijs", begon de 23-jarige doelman, die nog tot medio 2026 onder contract staat bij PSG. "Het is niet makkelijk geweest. Het zal volgend jaar vast niet weer zo gaan als nu, omdat ik denk dat de club keuzes gaat maken. Ik heb een erg goede band met Keylor. We begrijpen de situatie, maar het was moeilijk, ook voor hem."

De 35-jarige Navas was sinds zijn overstap van Real Madrid in september 2019 onbetwiste eerste keus bij de Franse landskampioen, tot Donnarumma zich mengde in de strijd om de plek onder de lat. Afgelopen december schreef L'Équipe dat de relatie tussen de twee doelmannen bij zou dragen aan een onprettige sfeer in de kleedkamer van PSG, maar volgens de Italiaan klopte daar niks van. "Er wordt soms geprobeerd om verhalen te verzinnen", zei hij begin januari. "We hebben een sterke ploeg en daar hoort concurrentie bij.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Dat is inderdaad wel raar? Zou wel zo eerlijk zijn om alleen in aanmerking te kunnen komen als je minstens de helft van de wedstrijden gespeeld hebt. En het liefst nog meer, minimaal 28 van de 38 ofzo.

16 mei 2022 om 16:22

Het is lachwekkend en schandalig tegelijk. De enige reden dat die jongen deze prijs ontvangt, is omdat de financiele belangen rondom zijn carierre gigantisch zijn. De krant, de zaakwaarnemers en de clubs; het is een grote circlejerk van rijke mannen zonder moraliteit.

16 mei 2022 om 17:25

Gek genoeg wordt Pedri door vele Barca supporters ook genoemd als kandidaat voor team van het jaar in La Liga en andere persoonlijke prijzen terwijl hij nog geen 25% van de minuten heeft gespeeld.staat ook op de shortlist volgens mij. Ik vind het ook onzin.

16 mei 2022 om 17:54

Qua talent behoren beide mannen wel tot de beste van de competitie. Maar je ziet steeds vaker dat 'naam' belangrijker is dan wat je daadwerkelijk hebt gedaan.

Ik lees er helaas niet veel over. Maar zou mij top lijken als hij naar juve gaat komende zomer. Niet alleen voor juve. Maar ook voor het Italiaanse elftal. Hij zit denk ik niet heel gelukkig daar in Frankrijk. Waar je ook nog moet concurreren met een andere topkeeper. On: denk wel dat deze verkiezing niet klopt. Vond hem toch niet heel overtuigend keepen dit jaar.

16 mei 2022 om 16:31

zou inderdaad top zijn voor juve, heb je een keeper voor de komende 10 jaar. ik verwacht sowieso vuurwerk op de transfermark deze zomer van juve. 2 jaar zonder titel is te lang

16 mei 2022 om 18:20

Het was heel jammer dat die afgelopen zomer niet naar ons kwam. Nu lijkt het me een heel lastig verhaal

haha wat een rare uitverkiezing is dit dan.

16 mei 2022 om 16:02

L'équipe heeft grote invloed in Frankrijk met name Paris, waarom denk je anders dat Messi die Ballon Dor heeft gewonnen, dat zorgde ook voor vraagtekens en verontwaardiging in het voetbalwereld. met name Paris heeft invloed..

16 mei 2022 om 16:08

ja dat snap ik, maar waarom dan deze man ipv keylor navas?

16 mei 2022 om 16:14

L'equipe heeft als concurrent van France Football helemaal niks te maken met de Ballon d'Or.

16 mei 2022 om 16:36

Ja omdat Donna grotere naam is en niet eens naar prestaties gekeken word, dat was al heel lang duidelijk als het om de prijzen gaat.

16 mei 2022 om 17:49

Gast wat pul je allemaal uit je nek man. Ballon dor eordt trainers/spelers enwereldwijde journalisten bepaald, niet door L equipe..... En tis trouwens France Football.

Echt de onwtendheid en die stuitende zelfverzekerdheid bij figuren hier...

16 mei 2022 om 17:51

Hahahaha je word steeds lachwekkender aqua 🤦🏻‍♂️. L’équipe heeft juist helemaal niks met de Ballon dor te maken. Je obsessie met Messi is eng aan het worden.

Hij had gewoon veel beter kunnen blijven bij Milan. Wat heb je nou te winnen bij PSG? Geen leuke competitie waar je normaliter ieder jaar makkelijk kampioen wordt.

16 mei 2022 om 16:08

gelukkig voor milan is deze man vertrokken, maignan blijkt toch een top keeper te zijn en donnarumma een onruststoker

16 mei 2022 om 16:16

Nou ik denk vooral dat ie Champions League voetbal wilt spelen en zn portemonnee natuurlijk. Dat is denk ik nog zijn grootste drijfveer

16 mei 2022 om 16:17

Maar dat geldt toch ook voor Bayern, Man City en tot voor kort geleden ook Juve? In Spanje is het ook normaliter ook altijd een 2-strijd.

16 mei 2022 om 16:50

atletico won de la liga vorig seizoen

16 mei 2022 om 17:14

En Lille vorig jaar in de Ligue 1. Wat is je punt?

16 mei 2022 om 17:02

De winnaar is uiteindelijk Milan geworden. Ondanks een misgelopen transfersom heeft het een goede vervanger in huis en kan het volgende wedstrijd wellicht zijn eerste landstitel na een lange tijd pakken. Zonder Donnarumma.

Raar dit. Lijkt meer op basis van populariteit dan echte prestaties. Lafont heeft een heel goed seizoen gedraaid, waarom kreeg hij hem niet?

16 mei 2022 om 16:07

Raar dat jij hiervan opkijkt, is algemeen bekend dat L'équipe grote invloed heeft op verkiezing van spelers die in Paris dienst zijn.

16 mei 2022 om 17:37

Hmm, daar heb ik geen weet van, zijn er fans van Franse voetbalclubs die dit kunnen bevestigen/weerleggen? Ik vind het apart dat iemand met 17 competitiewedstrijden deze prijs kan winnen. In Spanje moet je bijvoorbeeld minimaal 28 competitiewedstrijden hebben gespeeld om de Trofeo Zamora te winnen (prijs voor keeper met de minste tegendoelpunten).

16 mei 2022 om 17:54

@Aqua Source? : Trust me bro🤣🤦🏻‍♂️ Wat een onzin verzin jij man 😂

Raar is dat er nog geen topic is voor de VI voetballer van t jaar in NEDERLAND. Misschien druk ik me met raar nog netjes uit...

16 mei 2022 om 16:19

Welke Ajax speler heeft er gewonnen dan...?

16 mei 2022 om 16:24



Helaas voor VZ is Gakpo geen Ajax speler anders had het hier gelijk erop gestaan. Jammer hoor.. Edit: ter aanvulling en informatie

Cody Gakpo wint Speler van het Jaar-klassement van Vi

16 mei 2022 om 16:36

Gakpo lol die stelt niet zoveel voor omdat tadic 3 klasses beter is

16 mei 2022 om 16:37



Het VI klassement waar bij PSV spelers de cijfers gegeven worden door superfan Marco Timmer, die natuurlijk altijd objectief is en Gakpo een 7,5 gaf in die wedstrijd tegen PEC met 0 goals en 0 assists, verder ook niet echt bijzondere acties. Wel toevallig dat Gakpo een 7,5 of hoger moest hebben om boven Mazraoui te eindigen. Gakpo kreeg van het AD een 6.

Niet te serieus nemen dat rare klassement van VI.

Edit: Overigens staat Karlsson als 28e geranked in dit klassement, terwijl hij betere statistieken heeft als Gakpo in een minder team.

16 mei 2022 om 16:40

Kijk, waarom is hier geen topic over. Duidelijk zat voer voor discussies. Iedereen meteen boos :P

16 mei 2022 om 16:43




12 doelpunten vind ik echt weinig en karig hoor, schrik er zelfs van zo weinig had ik niet verwacht, heb vaker aangegeven dat ik Gakpo niet zo constant vind en tegen grote ploegen laat afweten, knvb beker misschien en in de kuip tegen een Feyenoord dat geen zin had..

Als het aan mij lag had hij het niet gewonnen hoor. Doet niet aan af dat het wel had geplaatst mogen worden zoals migi al zei voor voor leuke discussies.

Ik blijf zeggen dat een aanvaller die bij een topclub speelt in eredivisie makkelijk 30 doelpunten moet kunnen maken.



16 mei 2022 om 16:47

Martijn Krabbendam een weekje op vakantie en Freek Janssen mag de punten geven en we donderen uit het klassement. Zonder gekheid deze cijfers slaan natuurlijk nergens op

16 mei 2022 om 17:09

Goals en assists in verhouding met speelminuten is er niemand beter in de eredivisie. Ook 13 assists hè. Aantal keypasses. Als ik zie waar er topics over worden gestart zou over de winnaar van t VI voetballer van het jaarklassement ook best 1 kunnen worden aangemaakt. Ik zal wel een calimero zijn als ik t vermoeden opper dat als Tadic deze prijs gewonnen had het er 3 uur geleden al op stond. Niet om te provoceren, maar aan die indruk kan ik me na verloop van tijd niet meer onttrekken. Heeft niet alleen meer met clicks te maken imo.

16 mei 2022 om 17:12

Betere statistieken op basis van speelminuten? Dat geloof ik niet 😁. Qua wedstrijden zul je gelijk hebben.

16 mei 2022 om 17:14

Hahaha ik ben hier niet om vrienden te maken, hoewel ik voor sommigen een uitzondering wil maken 😁

16 mei 2022 om 17:30

@Sir Paul: Ja, hele mooie statistieken. Sangaré, Mazraoui, Sinisterra of Kokcu hadden ook gekund, maar Gakpo is een mooie en ook verdiende winnaar. Daar gaan jullie nog veel plezier aan beleven

16 mei 2022 om 17:42

Gakpo vond ik op het einde pas goed presteren dat hij kwaliteiten heeft ziet zelfs een blinde..

16 mei 2022 om 20:38

Even het vuurtje nog wat hoger opstoken is dat denk ik.

Ach die Franse prijzen, wat voor waarde zit daar nou aan? Zo is Benzema ook verkozen tot beste Franse speler in het buitenland, maar hoeveel waarde zal hij er aan hechten?

16 mei 2022 om 17:39

Die prijs van Benzema wordt ook pas sinds 2016 uitgereikt. Wel mooi dat hij nu drievoudig winnaar van die prijs is, maar ik denk dat hij inderdaad niet veel waarde hecht aan deze prijs.

Is inderdaad heel raar als Navas ook nog is meer potten heeft gekeept. En het is niet dat Donnarumma zo denderend was in die 17 potten. Lafont vond ik meer de keeper van het jaar. Keepte echt een fenomenaal jaar. Zelfs een Lopes of zelfs Bizot waren prima in de Ligue 1.

Rare beslissing om iemand die nog minder dat de helft van de wedstrijden uit te roepen tot doelman van het jaar.. maar wat verwacht je van L’Equipe? Buiten dat is Donnaruma natuurlijk wel een topkeeper die lekker terug moet naar Italië, zou echt mooi zijn als die naar Juventus gaat zodat zij weer echt een topkeeper hebben en een Italiaan wat niet onbegrijpelijk is. Naar mijn idee had een Albert Lafont van Nantes FC meer in aanmerking mogen komen hiervoor. Wat een keeperstalent is dit zeg met al ervaring bij Toulouse, Fiorentina en nu bij Nantes

Twee topdoelmannen in 1 ploeg is altijd om miserie vragen.

Nou nog een bewijs dat die competitie daar niet serieus te nemen is.

Hij mag de veters niet eens strikken van Navas!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren