Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Premier League-clubs halen opgelucht adem: FIFA heft schorsing op

Laatste update:

Premier League-clubs kunnen opgelucht ademhalen na gesprekken met de FIFA, de FA, de Premier League en de voetbalbonden van Brazilië, Chili, Mexico en Paraguay. Zuid-Amerikaanse internationals uit de Engelse topcompetitie die de afgelopen interlands van hun land lieten schieten, mogen dit weekend toch voor hun clubs in actie komen. De FIFA heeft een schorsing opgeheven.

Diverse Premier League-clubs besloten onlangs om geen internationals af te staan aan Brazilië, Chili, Mexico en Paraguay, omdat de spelers dan hadden moeten afreizen naar landen die op de rode lijst staan met oog op het coronavirus. Wanneer deze spelers wel waren gegaan, hadden zij bij terugkomst in Engeland tien dagen in quarantaine gemoeten.

De voetbalbonden van Brazilië, Chili, Mexico en Paraguay baalde van dit besluit en wilden er daarom voor zorgen dat de Braziliaanse Premier League-spelers dit weekend niet voor hun club konden spelen. De bonden verwezen naar een regel van de FIFA, die stelt dat voetbalbonden een verzoek kunnen indienen om spelers die niet zijn afgestaan door hun clubs voor vijf dagen na de interlandperiode niet in actie te laten komen.

Door deze regel zouden onder meer Alisson Becker, Fabinho, Roberto Firmino (Liverpool), Ederson, Gabriel Jesus (Manchester City), Fred (Manchester United), Thiago Silva (Chelsea) en Raphinha (Leeds United) niet in actie kunnen komen. Vrijdagavond is echter een akkoord bereikt tussen de betrokken partijen, waardoor de internationals toch in actie kunnen komen deze Premier League-speelronde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is dat voor zielige actie dan van de Braziliaanse bond?

11 september 2021 om 09:15

Voor allebei valt toch wel iets te zeggen? Tijdens het EK was corona opeens geen probleem meer in Engeland? En is het allemaal weer zo streng, terwijl de spelers constant worden getest.

11 september 2021 om 09:38

Die laatste actie is toch gewoon zielig. Als bond tegenover je eigen spelers, dat die regel uberhaupt bestaat.

11 september 2021 om 09:17

Nee het was zielig van de braziliaanse bond. Want richarlison mocht gewoon spelen. Tegenover alle andere werden eerst geschorst voor 1 match. Is dat dan eerlijk, richarlison mocht spelen met goede band everton. Hmmmm

11 september 2021 om 10:18

Richarlison mocht wel spelen doordat hij op de OS al heeft gespeeld. Heeft niks met een goede band te maken.

De letterlijke uitvoering v d schorsing is natuurlijk correct doch omdat het hier om een uitzonderlijke situatie gaat in heel de wereld, zonder inzicht om een nationaal team te benadelen, is een verandering van deze regels natuurlijk , OK .
De clubs betalen hun spelers en zouden ze niet kunnen opstellen door Corona regels in hun eerstkomende wedstrijden....tja dan zijn de clubs wel echt de meest benadeelde partij, ...dat kan natuurlijk niet.
Goeie oplossing zo.

11 september 2021 om 10:22

De oplossing komt toch veel te laat. Andere landen hebben spelers wel laten uitvaardigen. Sevilla-Barcelona is er zelfs om uitgesteld. En het hele gedoe in Brazilie waar spelers van het veld werden gesleurd was toch best genant?

Mooi! Jesus is de man in vorm bij City. Zou mooi zijn als hij het verschil kan maken tegen Leicester vandaag.

Ik had het wel willen zien gebeuren als die engelse clubs gewoon die spelers hadden opgesteld. Ben benieuwd wat er dan was gebeurd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren