Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opstelling Nederland - Portugal bekend: Jonker hakt knoop door over formatie

Laatste update:

Bondscoach Andries Jonker heeft de opstelling van Nederland bekendgemaakt voor het duel met Portugal op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De keuzeheer kiest voor een 5-3-2 opstelling, waarin opvalt dat er slechts twee speelsters starten die van nature verdediger zijn: Stefanie van der Gragt en Dominique Janssen. Nederland en Portugal trappen om 09:30 uur Nederlandse tijd af in het Nieuw-Zeelandse Dunedin.

Daphne van Domselaar staat zoals verwacht onder de lat bij de Oranje Leeuwinnen. Voor haar staan met Sherida Spitse, Van der Gragt en Janssen drie centrale verdedigers. Spitse speelde in het verleden veelal op het middenveld, maar Jonker kiest er dus voor om haar dit wereldkampioenschap in te zetten als centrale verdediger. Wingbacks Victoria Pelova en Esmee Brugts maken de defensie compleet. Jill Roord, Jackie Groenen en Daniëlle van de Donk vormen het middenveld, terwijl Lineth Beerensteyn en Lieke Martens voor het gevaar voorin moeten zorgen.

Nederland en Portugal namen het acht keer eerder tegen elkaar op. Daarvan wonnen de Oranje Leeuwinnen liefst zeven keer; de enige nederlaag (1-2) was in 2001. Op het EK in 2022 zaten beide landen ook bij elkaar in de poule. Nederland gaf toen een 2-0 voorsprong weg, maar wist dankzij een doelpunt van Daniëlle van de Donk toch te winnen: 3-2.

Toch zal Nederland het allesbehalve makkelijk krijgen tegen Portugal, daar de Portugezen maar één van de laatste twaalf wedstrijden verloren. Behalve Nederland en Portugal zitten ook de Verenigde Staten en Vietnam nog in Groep E. Die landen namen het in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) al tegen elkaar op: 3-0 voor de regerend wereldkampioen.

Opstelling Nederland: Van Domselaar; Pelova, Spitse, Van der Gragt, Janssen, Brugts; Roord, Groenen, Van de Donk; Beerensteyn, Martens.

Opstelling Portugal: Pereira; Borges, Gomes, Pinto, Costa, Amado; Pinto, Norton, Dolores Silva; Jéssica Silva, Diana Silva.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ga toch weg met je "on-hollands", je wil toch gewoon winnen.. boeiend welke formatie er dan staat.
dit is ook precies waar het fout gaat bij het oranje van de mannen. maar krampachtig vasthouden aan de "4-3-3" terwijl je het materiaal er niet voor heb.

23 juli 2023 om 08:47

Het ligt eraan hoe je het invult. Het WK in Qatar was echt afgrijselijk. Dan ga ik liever ten onder met fatsoenlijk voetbal ipv dat betonvoetbal. Heb werkelijk nog geen samenvatting terug gezien van oranje omdat het echt mega slecht was. Schaam mij er persoonlijk nog steeds voor wat wij daar op de mat hebben gelegd. 1 fatsoenlijke aanval in 5 wedstrijden....

23 juli 2023 om 11:25

En dat maakt uit? Op een WK hoor je te winnen. Je hebt geen fatsoenlijke voorbereiding zoals bij clubs. Of denk je dat Frankrijk, Marokko of Argentinië ook zo mooi voetbal speelde? Nee je komt er om te winnen. En dat deed Van Gaal. Jammer dat je op pingels verliest maar dat kan gebeuren.

23 juli 2023 om 09:01

Ja uiteindelijk gaat het om de punten!
Eindelijk begint het WK ook voor Nederland! Heb er lang op gewacht en ik zit er helemaal klaar voor.
Hoop dat de Oranje koorts in het land nog wat hoger wordt want ik merk er echt weinig van

Forza Oranje!

23 juli 2023 om 09:03

Fijne wedstrijd prem! Hier thuis juichen we voor de leeuwinnen! Ik hoop dat claudia de breij ook dit jaar weer een prachtig lied maakt!

23 juli 2023 om 09:50

Moet zeggen verbaasd te zijn hoeveel publiek er is, zijn toch twee landen die aan de andere kant van de wereld spelen. Natuurlijk is het best leeg, maar wonen samen maar 100.000 Nederlanders en Portugezen in Nieuw Zeeland.

23 juli 2023 om 10:46

In buurland Australië wonen ook aardig wat Nederlanders en in mindere mate Portugezen of Australiërs van Nederlandse/Portugese komaf. De meesten wonen in het onderste deel van Australië dus in verhouding dicht bij Nieuw-Zeeland. Daartussen zullen ook 'supporters' zitten die voor het WK de oversteek willen maken.

Het blijft een vreemde kerel die Jonker. 5-3-2 gaan spelen op zo’n belangrijk toernooi en dan ook nog eens je beste middenvelder achterin zetten.

23 juli 2023 om 08:39

Je beste middenvelder achterin? Spitse is echt waardeloos! Zij is al heel lang klaar. Wil altijd geforceerd lange ballen geven. Al staat er dichtbij iemand vrij, zij wil even laten zien dat ze wel een goede lange pas heeft. Verschrikkelijk. Haar afstandsschoten zijn helemaal lachwekkend.

23 juli 2023 om 08:42

Dat ben ik niet met je eens @groenekat. Spitse is zo belangrijk met haar ervaring en rust die zij brengt in het elftal.

Deze opstelling was al weken duidelijk toch? Ben benieuwd, geen idee of Portugal goeie tegenstand gaat bieden. Come on you Dutch!

Is het bij de dames ook al gebruikelijk om aanvallend te spelen?
Ik verwacht dat de VS of Frankrijk dit toermooi wint. Die dames zijn tenminste afgetrained en fit. Ze rennen zoals atletes op de atletiekbaan. Van oranje heb ik die indruk nooit.

23 juli 2023 om 08:46

Beetje zoals bij de mannen zeg maar, waar van tevoren wordt verwacht waar Argentinië, Brazilië of Frankrijk het WK wint.

23 juli 2023 om 14:22

Er staan 2 aanvallers als wingbacks. Wil je het nog aanvallender?

Zin in deze wedstrijd! Eindelijk weer topvoetbal na al die maanden.

De vleugelverdedigers zijn eigenlijk buitenspelers, dus in werkelijkheid spelen ze met maar 2 echte verdedigers. Ik denk de meest aanvallende 5-3-2 die ik ooit heb gezien

De van gaal adept speelde ook zo met Telstar het is niet verrassend.

Jaja, biertje erbij, bbq aan, alles!

23 juli 2023 om 09:08

Barbecue eerst nog even droog maken..

Ben benieuwd. Het is in ieder geval aanvallend genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren