Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Poldervaart ziet ‘fysiek sterk’ Ajax: ‘Zij moeten een slechte dag hebben’

Laatste update:

Dat Ajax een zware uitwedstrijd tegen Benfica in de benen heeft, hoeft zondag tegen Excelsior niet per se een nadeel te zijn voor de Amsterdammers. Dat denkt Adrie Poldervaart, trainer van de Rotterdammers. De coach verwacht een zware middag voor zijn ploeg, maar hoopt dat Excelsior zich kan revancheren voor de 2-4 thuisnederlaag van vorige week tegen FC Groningen, de hekkensluiter van de Eredivisie.

Ajax speelde woendsdagavond met 1-1 gelijk in Lissabon en keerde een dag later huiswaarts. “Ze draaien hartstikke goed. Ze hebben Champions League gespeeld. Ajax is de nummer twee en speelt goed voetbal. Wij moeten ons revancheren", aldus Poldervaart in een voorbeschouwing bij RTV Rijnmond. “Ze worden meer belast dan wij, maar dat betekent dat ze fysiek sterker zijn omdat ze dit ritme gewend zijn.”

Poldervaart denkt dat de wedstrijden van Ajax in de Champions League eerder een positief dan negatief effect hebben. "Ze spelen wedstrijden op het allerhoogste niveau, dus daar worden spelers beter en fysiek sterker van”, stelt hij. “Ze hebben genoeg spelers op de bank zitten waar ze mee kunnen wisselen. Ik denk dat het voor hen niet zoveel uitmaakt.”

Ajax moet winnen om in het spoor te blijven van koploper PSV. De Eindhovenaren nemen het zaterdagavond in Doetinchem op tegen De Graafschap. Poldervaart hoopt dat Excelsior kan stunten voor eigen publiek. "Je hebt altijd kansen”, weet de trainer. “Wij moeten een goede dag hebben en beter verdedigen dan we de afgelopen weken hebben gedaan. Ajax moet een slechte dag hebben. Twee jaar geleden werd het 1-1. Vorig jaar werd het 1-2, al was het de laatste wedstrijd van de competitie. We gaan er absoluut voor.”

Wat verwacht jij van Excelsior - Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax heeft vaak wel moeite om zich op te kunnen laden voor dit soort potjes na een Europese topwedstrijd. Het contrast is immers immens. Eerst spelen in Estadio La Luz en een paar dagen later op Woudesteijn.

9 november 2018 om 13:31

Die 1-1 was een paar dagen na de geweldige wedstrijd tegen Kopenhagen thuis. Door dat soort wedstrijden haalde Ajax het net niet in de titelrace. Ajax kwam die twee punten uiteindelijk tekort.

Hier staat tegenover dat Ajax nu meer ervaren spelers heeft. Deze zouden in staat moeten zijn te weten wat er voor nodig is om de drie punten mee naar huis te nemen.

9 november 2018 om 13:31

Nah altijd is behoorlijk overdreven. Vitesse uit was 4-0 na uitwedstrijd in Kiev. Na Bayern uit werd AZ met 5-0 verslagen. Na Benfica thuis werd Feyenoord met 3-0 verslagen. Dus altijd valt reuze mee.

9 november 2018 om 13:37

Dit jaar gaat het voorlopig nog goed inderdaad. Maar doelde meer op voorgaande seizoenen.

9 november 2018 om 14:27

Maar dat zijn wel tegenstanders uit de top / subtop. Excelsior uit is toch een ander potje.

9 november 2018 om 13:40

Denk dat de sfeer op Woudesteijn beter is dan in Estadio La Luz.

9 november 2018 om 13:46

Excelsior mag dromen dat ze in zo'n prachtig stadion mogen spelen en met zo'n entourage.

9 november 2018 om 13:58

Ik vond het Benfica stadion behoorlijk leeg en stil. Het was wel mooi. Maar zonder mensen die sfeer maken is het maar een dooie boel.

9 november 2018 om 14:00

Ja, jij vond dat half lege stille stadion zo'n schitterend entourage? Ik vond het allemaal niet zo denderend eerlijk gezegd.
Dan liever een wat kleiner stadion wat vol zit en waar men zich waarschijnlijk wel laat horen.

9 november 2018 om 14:26

Nu viel het wat tegen inderdaad maar ga maar eens Benfica - Porto bekijken. Of een CL wedstrijd tegen een Europese topclub. Prachtig die entourage.

9 november 2018 om 14:38

Maar je mag toch wel een vol stadion met een fanatieke aanhang verwachten bij zo’n belangrijke CL wedstrijd?

9 november 2018 om 14:43

Dat is leuk voor Benfica - Porto maar jij hebt het over het contrast voor Ajax tussen woensdag en zondag. Daar reageer ik op. Fijn dat het bij een andere wedstrijd blijkbaar wel kan kolken maar dat maakt voor Ajax toch niks uit

Ik hoop vooral dat PSV zich nu eens verslikt. Dat kan toch niet goed blijven gaan.

9 november 2018 om 13:25

Was dat ook niet het motto van vorig jaar? 'het kan toch niet goed blijven gaan'.

9 november 2018 om 14:44

Ik als graafschap supporter zou niet weten hoe wij een punt moeten pakken tegen psv. Als op de aanval spelen geven we veel kansen weg, als we verdedigend spelen geven we nog steeds kansen weg maar creëren we echt helemaal niets.

9 november 2018 om 13:31

Tja dat is ook het enige wat we kunnen doen maar toch kunnen we beter naar onszelf kijken. Ik heb ook niet de indruk dat de superboeren Psv kunnen verrassen.

9 november 2018 om 13:49

PSV krijgt tot aan de winterstop nog wel wat gelegenheden om zich te verslikken, maar in Doetinchem acht ik de kans erg klein dat dit gebeurt.

9 november 2018 om 13:51

Voorlopig gaat het goed met PSV: 11 wedstrijden, 33 punten en verreweg de meeste goals vóór. En Eredivisie topscoorder Luuk de Jong is in vorm!! Hopelijk scoort hij weer, net als tegen Ajax een paar weken geleden toen PSV de nr.2 Ajax met 3-0 van de mat veegde, haha

Ik vind het toch jaar in jaar uit indrukwekkend hoe Excelsior zich met gemak staande houdt in de eredivisie en dat voor een mini begroting.

9 november 2018 om 13:29

Inderdaad, kunnen veel ploegen nog wat van leren. Kijk bijvoorbeeld hoe groot de begroting is van Nac en Groningen en wat voor team dit op poten zetten. Petje af voor Excelsior voor hun goede beleid.

Altijd een lastige partij op kunstgras op een klein veld na een CL wedstrijd in de benen die niet goed werd gespeeld. Ben benieuwd, dit is wel typisch zo een tegenstander waar je punten kunt verspelen. Het begin is belangrijk, niet snel op achterstand komen voor Excelsior en maak je meer kans op iets van een punt.
Tuurlijk is het zo dat als ajax gewoon zo speelt als ze excl de laatste wedstrijd spelen gewoon zouden moeten winnen.

Gezien de huidige ontwikkeling van de spelers verwacht ik een overwinning, enige nadeel is dat mogelijk de scheids die vaak te veel toelaat.

Nijhuis heeft te vaak zijn eigen regels.

9 november 2018 om 13:45

Ja inderdaad. En ik heb ook het idee dat Nijhuis anti Ajax is. Moet je maar eens opletten hoe vaak hij in het nadeel van Ajax fluit.

9 november 2018 om 16:16

Oef een wedstrijd na een Europese wedstrijd die gefloten word door Nijhuis? Dat word een lastig middagje. Hopelijk zit de VAR er bovenop!

Leest lekker, Ajax is de nummer 2 van Nederland komt het op neer. Ik zie toch Excelsior twee puntjes afsnoepen van Ajax, typisch gedrag van hen is naast de schoenen lopen na een resultaat (hoewel slecht gespeeld). Gooi daar kunstgras bij en je heb een mix voor puntverlies. PSV komt op 12/36 en loopt dus verder uit. Fijn weekend iedereen !

Gelet op de kwaliteit van de selectie zou Excelsior een eitje moeten zijn, ware het niet dat Ajax het traditioneel lastig heeft op het kunstgras van Woudestein.
Ik denk dat Ten Hag zijn selectie heeft toegesproken na die zeer slechte eerste helft in La Luz, dus dat zij scherp zullen beginnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren