Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Adrie Poldervaart raakte baan kwijt door ernstige ziekte: ‘Dat doet enorm pijn’

Laatste update:

Het gaat goed met Adrie Poldervaart, zo heeft hij zelf gezegd in een interview met de NOS. De 52-jarige oefenmeester werd in februari getroffen door het Guillian-Barré-syndroom. GBS is een ziekte waarbij de spieren in de armen, benen en romp binnen enkele dagen of weken verzwakken. Poldervaart lag twee weken in het ziekenhuis en heeft vervolgens maanden moeten revalideren. Nu staat hij als assistent-trainer op het veld van Fortuna Sittard.

Poldervaart spreekt in het interview over de lastige periode. “Ik heb het heel zwaar gehad. De eerste weken heb ik veel pijn gehad en veel gehuild. Ik vond het erg om geen controle te hebben over de situatie, en om te zien dat mijn gezin en moeder het er zwaar mee hadden." Toen de voormalig trainer van onder meer Excelsior en De Graafschap werd ontslagen uit het ziekenhuis, begon hij aan een maandenlange uitzichtloze revalidatie.

Poldervaart stelt in het interview alle kracht uit zijn benen kwijt te zijn geraakt, maar dat hij desondanks vastbesloten was om volledig de oude te worden. "Dat is pure mindset. Ik heb al vrij snel een eigen behandelplan gemaakt en was op dagelijkse basis continu bezig. Rondjes lopen achter de rollator, fietsen en m'n eigen bakje koffie zetten. Als ik zag dat ik het rondje lopen net iets makkelijker kon volhouden, of net iets langer kon fietsen, dan haalde ik daar energie uit."

Tegenwoordig is Poldervaart weer actief in het betaald voetbal. Nu als assistent van Danny Buijs bij Fortuna. De oefenmeester uit Oudenhoorn zegt blij te zijn met de nieuwe kans, maar baalt alsnog van de keuze van De Graafschap om vanwege zijn ziekte niet met hem door te willen. "Dat doet me enorm veel pijn. Ik was graag doorgegaan met het plan dat we vanaf het begin met elkaar hadden uitgestippeld, maar dat mocht helaas niet baten.”

Niet alleen kan Poldervaart het werk weer oppakken, ook is hij fanatiek aan het sporten. “Ik loop hard en ik voetbal weer bij m’n amateurclub OHVV. Daar gooi ik er nog regelmatig een sliding uit.” Naar eigen zeggen is hij op enkele tintelingen en een gevoelloze duim volledig hersteld van de ziekte. “Het gaat heel erg goed met me”, besluit hij in het interview.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ontzettend mooi dat hij weer kan werken! Blij voor Arie. Veel succes dit seizoen!

Ook gehad. Al met al anderhalf jaar moeten revalideren ervan inclusief het ziekte verloop. Ik word nog steeds onrustig van berichten over deze ziekte.

27 juli 2023 om 09:44

Kan ik begrijpen man. Volledig kunnen herstellen? Misschien kun je tips en tricks delen met lotgenoten? Haal ik bij de hersenstichting in ieder geval veel voldoening uit!

Geweldig veel respect voor in de eerste plaats Adri Poldervaart, en daarnaast Danny Buys en Fortuna Sittard. Prachtig dat Adri de kans krijgt zijn passie weer op te pakken !

Fijn dat het al weer beter gaat met hem!
Voor meer informatie over GBS, zie o.a. eHealthme,
doi:10.1002/ccr3.4756, doi:10.1080/20009666.2021.1954284, en meer.

Mooi dat hij weer zo goed is hersteld, maar hij is natuurlijk niet ontslagen omdat hij ziek was. Dat heeft alles met zijn prestaties te maken. Was hij niet ziek geworden was hij al veel eerder ontslagen.

@lunny Die laatste opmerking is nooit ergens door de Graafschap bevestigd en mag ik dus zien als een persoonlijke aanname van jou zelf neem ik aan ?

27 juli 2023 om 11:34

Natuurlijk zullen ze dat nooit, achteraf, zeggen, maar we weten toch hoe dat gaat in de voetballerij?!
Al relatief vroeg in het seizoen zat hij al op de schopstoel, maar toen werd hij nog openlijk (en doormiddel van een sfeeractie) gesteund door de supporters. Kwam de Graafschap ook goed uit omdat ze eigenlijk geen geld hadden om hem te ontslaan. Directe promotie was geen doelstelling, daar was de selectie niet naar, maar nog nooit presteerde de Graafschap zo slecht als onder Poldervaart. Het is veel zeggend dat 'betonvoetbal' Roelofsen het beter deed als interim dan Poldervaart, het was zelfs nog leuker om naar te kijken.

Poldervaart is volgens mij een aardige kerel, maar hij moet stoppen de schuld buiten zichzelf te leggen. Mooie praatjes heeft hij wel, werd niet voor niets Polderproat genoemd. Als hij zich aan zijn belofte had gehouden zou hij overigens niet ontslagen zijn, want hij zou zelf opstappen als hij het elftal niet aan de praat kreeg. Wat duidelijk niet het geval was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren