Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pirlo kondigt afscheid aan: ‘Op mijn leeftijd is het dan genoeg geweest’

Laatste update:

Andrea Pirlo heeft zijn afscheid als profvoetballer aangekondigd. De 38-jarige middenvelder speelt sinds 2015 voor New York City FC en daar loopt zijn contract in december af. In gesprek met Gazzetta dello Sport bevestigt de Italiaan dat de laatste fase in zijn carrière is aangebroken.

Pirlo begon zijn loopbaan bij Brescia, voordat hij in 1998 de overstap maakte naar Internazionale. Na uitleenperiodes aan Reggina en Brescia, speelde hij van 2001 tot 2011 voor AC Milan, waarna hij nog vier jaar het shirt van Juventus droeg. Over een paar maanden zit zijn voetballoopbaan erop. “Je realiseert dat de tijd is aangebroken. Iedere dag zijn er fysieke problemen, je kan niet meer trainen zoals je wilt”, vertelt Pirlo. “Op mijn leeftijd is het dan genoeg geweest. Het is niet zo dat je door kan gaan tot je vijftigste."

Hoe zijn nabije toekomst eruit zal zien, is voor Pirlo nog een vraagteken. “Ik ga iets anders doen, maar weet nog niet wat. In december ben ik weer terug in Italië. De rechterhand van Antonio Conte? Mensen zeggen van alles. Ik heb zo mijn eigen ideeën, maar geef me wat tijd om daarover te beslissen”, aldus Pirlo, die twijfelt of hij het trainersvak induikt. “Het is niet zo dat als je een goede voetballer was, je vanzelf een goede trainer bent.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De meest elegante spelmaker aller tijden, nog even genieten van zijn tijdloze klasse en dan zit het er echt op, onwerkelijk eigenlijk, ik heb nooit voetbal gekend zonder Andrea Pirlo, de man die niet trapte tegen een bal maar schilderde met een bal, Amerika is dus voorgoed zijn laatste canvas, zijn laatste kunstwerk. Van het San Siro tot het Juventus stadium, nationaal en internationaal, van de CL tot het WK, overal heeft Andrea l'architetto Pirlo zijn kunst achtergelaten.

Ik ga je missen op het groene canvas grootmeester.

8 oktober 2017 om 10:25

Geweldige voetballer geweest in zijn top

8 oktober 2017 om 10:27

Ik denk dat Xavi wel op 1 staat alleen al vanwege zijn awareness. Hij heeft een soort spider sense. Pirlo zou een goede tweede zijn.

8 oktober 2017 om 10:29

Wazeboy

Het gaat hier om elegantie niet om niveau, en dan nog, Xavi was zeker niet beter dan Pirlo, net zoals Pirlo niet beter was dan Xavi, beiden behoren tot de aller aller aller beste en grootste in hun categorie en op hun positie, al de rest is voorkeur en afhankelijk van welke stijl je prefereert, Pirlo was eleganter, had een betere lange bal en zeker een beter schot en vrije bal, Xavi had meer inzicht en een betere korte passing en visie, maar ze ontlopen elkaar in de totaalsom niets.

8 oktober 2017 om 11:16

Qua elegantie wint pirlo het zeker van xavi, daarin verliest ie het alleen van laudrup denk ik

8 oktober 2017 om 11:21

Wanneer ben je elegant? Als je een wijnliefhebber bent, je benen kruist als je zit en je haar wat langer laat groeien? Dan is er inderdaad niemand die Pirlo kan verslaan. Xavi heeft geen lange bal nodig want die steekt hij gewoon door het midden en Barca staat altijd georganiseerd. Meer inzicht en visie zijn denk ik wel de belangrijkste eigenschappen van een spelmaker. Het is niet voor niets dat Xavi meer prijzen heeft gewonnen, als team en als individu.

8 oktober 2017 om 11:27

Wazebey

Neen grapjas dat zit in je manier van bewegen en voetballen en daarin is Pirlo ongezien goed. En Xavi heeft meer prijzen gewonnen ja, logisch ook als onderdeel van het beste Barcelona en beste Spanje aller tijden. Pirlo heeft niet zo lang in haast onverslaanbare teams gespeeld en het maakt het als Individu ook makkelijker om zelf te schitteren in zo’n team.

Bovendien kan elke speler een lange bal gebruiken, lange ballen kunnen het spel sneller laten gaan dan zelfs het snelste tiki taka, met een lange bal kan je het veld verleggen van de ene naar de andere kant in no time, waardoor je niet alleen ruimte creeert voor je eigen team maar ook zorgt dat het andere team heel wat loopwerk moet verrichten en toch georganiseerd moet blijven.

Verder ga je er gewoon voor het gemak aan voorbij dat Pirlo een beter schot had, toch ook een wapen. Bovendien had Pirlo immens veel inzicht en visie, het wilt niet zeggen dat hij daarin niet zo goed was puur omdat Xavi hem daarin nipt aftroefde.

8 oktober 2017 om 11:27

Valdes won ook meer dan Buffon - beter keeper dus... koekoek?

8 oktober 2017 om 11:59

Aan de hand van je uitleg begrijp ik nu waarom je Pirlo zo waardeert en hij heeft inderdaad een prachtige trap.

8 oktober 2017 om 12:00

@alexdelpiero10, ik denk wel dat Wazebey een punt heeft als het gaat om de haren, de meest "elegante" spelers hebben over het algemeen lang haar. Pirlo, Ronaldinho, Valderama, Batistuta, Claudio Lopez, Litmanen, Platini, Gullit. In mindere mate Nedved. In mijn ogen de meest elegante speler ooit, Zinedine Zidane, wordt niet genoemt omdat hij kaal was?? Hahah best redelijke theorie toch?

8 oktober 2017 om 13:04

Ja leuk laten we weer gaan discussiëren over wie er nou beter was en niet genieten van de speler. Man man man, ik word hier zo moe van. Waarom maar altijd weer vergelijken. Ze zijn alle twee wereldvoetballers en ik kan er nog wel meer noemen. Dat eindeloze gezeur over wie er beter was/is daar word ik zo moe van, geniet gewoon van goede voetballers en ga niet blind staren op wie er beter is.

8 oktober 2017 om 10:38

Haha mooie tekst! Goed geschreven.

8 oktober 2017 om 13:12

Pff. We hebben een nieuwe Evert ten Napel hoor. Weer iemand die denkt dat je met dit soort cliché teksten een poëet bent. Dat je 't je vingers zonder schaamte uitgetikt krijgt.
Geweldige voetballer, mooie techniek, maar laten we ook niet gaan overdrijven. Heeft een mooie carrière gehad.

8 oktober 2017 om 14:23

de azijn was weer in de discount zeker? Ik denk helemaal niet dat ik een poëet ben, ik schrijf in mijn vrije tijd graag gedichten ja en als dit mijn manier is om Pirlo te erkennen zou ik het waarderen dat je dat respecteert.

8 oktober 2017 om 14:38

Ik mis deze kunstenaar nog elke dag op de Europese velden. Ik herinner me nog de CL finale van 2015 tegen Barça, waarin deze legende een traantje heeft moeten laten vallen. Dat heeft mij als Barça fan ondanks de overwinning even pijn gedaan.

8 oktober 2017 om 16:14

Mooi verwoord, niets aan toe te voegen

Weer een speler van mijn puberteit die verdwijnt...nog een paar en dan is het echt niet meer leuk!

8 oktober 2017 om 11:19

Ik ken dat gevoel,ik had hetzelfde bij Roberto Carlos,ronaldhino,ronaldo...

8 oktober 2017 om 13:10

Tijden waarin we nog over echte grootheden konden praten, ipv twee toppers tegenover elkaar zetten

9 oktober 2017 om 09:29

Millonario

Het zal pas bagger worden als die 2 "toppers" waar jij over spreekt ermee ophouden. Die zijn namelijk ook nog van de goede tijden. Hetgeen nu de zogezegde top moet voorstellen buiten Ronaldo en Messi is maar fillterdun

8 oktober 2017 om 12:40

Je wordt zelf nou eenmaal ook helaas volwassen.

8 oktober 2017 om 14:11

Klopt hier het zelfde waar elk team zijn eigen wereldtopper had, en niet alle wereldtoppers verdeeld over 5 clubs

1 vd beste spelmakers ooit. Wat een speler.
En 1 vd beste vrije trapper vd wereld

Wat was deze man elegant in zn spel en de bal kon hij neerleggen waar hij wilde. Subliem

Wat een held. Een van mijn favorieten everrrrr...
Met zijn inzicht zou hij wel een hele goede trainer kunnen worden.. Maar ja fashionicon zou ook kunnen 🤣

8 oktober 2017 om 10:33

Fashionicon is hij al, Pirlo gaat waarschijnlijk de wijngaarden van zijn familie in, wijn is naast voetbal zijn passie.

Heb hem pas zien voetballen in zijn laatste jaren bij Juve maar met wat voor passes strooide deze Hero. Ook zeker zijn vrije trappen niet te vergeten, ik heb hem maar een paar jaar zien spelen maar toch was het een van mijn favoriete spelers. Heb meer iets met hem gehad dan met Totti.

Eén van de beste middenvelders ooit. Zoveel rust aan de bal, prachtige passjes, goddelijke haren en baard. Eeuwig zonde dat hij in zijn laatste twee jaar bij Milan niet zijn gewoonlijke niveau haalde.. en bij Juve ineens weer wel. Zal nooit vergeten hoe hij uit het niets een bal van ongeveer 30 meter erin kon knallen.

Een van mijn favoriete middenvelders aller tijden. Zoveel elegantie, inzicht, techniek en wat heeft hij het lang volgehouden om op topniveau te spelen. Hij hoefde niet veel te lopen, want hij zag de gaten al zeer snel voordat hij de bal kreeg. En alles op de juiste maat. Ik ga hem missen.

Blijven nog weinig over

Een van de beste middenvelders aller tijden sterker nog hij kon niet alleen goed voetballen maar ook zo mooi en elegant. weer een grootheid die stopt helaas.

Wat een speler was/is dit ... bedankt voor de mooie momenten

Wat een legendarische speler!
Een icoon voor het Italiaans voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren