Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez geniet en lacht: ‘Die speler is de personificatie van Ajax. Krankzinnig!’

Laatste update:

Kenneth Perez kijkt met gemengde gevoelens terug op het spel dat Benjamin Tahirovic zondag op de mat legde. De middenvelder van Ajax was met een assist op Kristian Hlynsson en een fraaie pass op Anton Gaaei betrokken bij de goals in het duel met PEC Zwolle (1-3 winst), maar Tahirovic liet in de ogen van de analist ook ‘krankzinnige’ dingen zien.

“Je zou zeggen: 1-3 winnen klinkt lekker. Maar de kansen die worden weggegeven... Het is echt bijzonder”, zo begint Perez bij ESPN. Ajax was op bezoek bij PEC met 1-3 te sterk dankzij doelpunten van Hlynsson, en Chuba Akpom (tweemaal).

“Ik moet wel zeggen: Tahirovic. Hij krijgt natuurlijk veel kritiek, hij doet gekke dingen en maakt domme slidings, maar zijn pass voorafgaand aan de 0-1 van Kristian Hlynsson en de pass voor de 1-3 zijn echt van heel hoog niveau.”

“Het is een gekke speler. Het is niet echt een goede speler, maar af en toe kan hij wel een pass versturen. Hij heeft natuurlijk geen snelheid. Maar die pass op Gaaei bij de 1-3 is echt een wereldpass”, vervolgt Perez.

“Tahirovic is misschien de standaard van dit Ajax. Hij is niet heel goed, maar hij heeft wel iets. Het is een controlerende middenvelder die alleen maar mensen uit zijn rug laat lopen. Dat is ook Ajax. Ik vind dat hij de personificatie van Ajax is.”

“Hij laat wel dingen zien, want anders zit je natuurlijk ook niet bij Ajax. Maar hij doet ook de meest gekke en domme dingen.” Perez verwijst onder meer naar een sliding voorafgaand aan de 1-2 van Filip Krastev. Tahirovic gleed de bal voorbij, waardoor Krastev de aansluitingstreffer vond voor PEC.

“Echt krankzinnig! Het mooiste is: er is niet een speler die zegt: wat dacht je ervan?”, aldus Perez.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Ajacied ben ik het hier volledig mee eens, in een eerder topic vandaag schreef ik ook dit min of meer.

Los van de rare dingen die hij doet, doet hij ook enkel de leuke wanneer er nul druk is, een klein beetje druk is echt al voldoende door die gesloten aanname icm trage handelingssnelheid. Wmb verkopen ze hem in de zomer.

31 maart 2024 om 22:10

Inderdaad. De goede passes van hem zijn op 2 handen te tellen en hoevaak hij zijn man laat lopen is ontelbaar. Het ziet er leuk uit als die een beetje tijd krijgt maar zodra er druk wordt gezet is hij de eerste die door de mand valt. Hij is veel te traag en wordt aan alle ksnten voorbij gelopen. Komt dus zwaar tekort voor ajax.

1 april 2024 om 00:01

Als 1 ding wel duidelijk is, is dat Tahirovic in niets een nummer 6 is. Meer een 8, of, met een beetje goede wil, een 10. Hij is ook nooit als verdediger gescout. Vanmiddag Mannsverk als centrale verdediger. Dat is meer een 6. Maar absoluut geen centrale verdediger. Nu we toch bezig zijn: Taylor is in niets een linksback, laat staan een wingback. En nog eentje: Hlynsson is in niets een rechtsback. En ook geen wingback. Welk systeem moet je met het huidige spelersmateriaal nooit en te nimmer spelen: 3-4-3. Dat is zelfmoord plegen. En kijk nu eens naar de beginopstelling, bedacht door de trainersstaf van Ajax... Dan kun je zeggen: gewonnen met 3-1. Maar 8-5 was een betere afspiegeling geweest. Slotconclusie: weg met die 4 onbenullen op de bank, en verkoop van de zomer meer dan driekwart van de selectie. Rubbish!!

Ben het niet vaak of eigenlijk nooit eens met Perez, maar hier over Tahirovic heeft hij helemaal gelijk. Hij is een beetje een rare speler. Ik vind hem geen nummer 6, daarvoor heeft hij iemand naast zich nodig die hem kan ondersteunen doordat hij verdedigend niet heel sterk is en ruimtes niet goed inschat. Maar ik vind hem ook geen 8 en uiteraard helemaal geen 10. In aanvallend opzicht heeft hij dan juist wel weer iets in zijn spel waarmee hij met vooral lobjes/hoge ballen iets kan.

Vandaag liet hij dat zien bij het doelpunt van Hlynsson, maar een paar weken terug had Tahirovic dat ook tegen Heracles toen Brobbey de 1-1 maakte. Eerder dit seizoen had hij ook zoiets waar hij een fraaie opening vond in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, toevallig ook tegen Heracles, waar hij met een fraaie crosspass Kudus vrij voor de doelman zette en die vervolgens de 2-1 voor Ajax binnenschoot.

Ik weet het dus niet zo waar je Tahirovic nou het beste neer kan zetten. Ergens heb ik wel het idee dat er een prima speler voor Ajax in hem schuilt, maar wat is zijn beste plek en hoe kan je hem het beste gebruiken is de vraag.

31 maart 2024 om 22:53

Denk toch in combinatie met een andere speler die ook zowel op 6 als 8 kan spelen. Zou hem toch niet verkopen, want zie echt nog wel dat er wat potentie in zit.

31 maart 2024 om 22:54

Eens dat het eigenlijk niet echt een 8 of een 10 is, maar toch zou ik hem daar wel eens willen zien eigenlijk haha

31 maart 2024 om 22:54

Ik zal wel naïef zijn, maar voor mij is dit echt een 6. Zijn verdedigende kwaliteiten zijn nog niet op orde, maar wat helpt is een trainer die een duidelijk systeem neerzet en ervaren spelers die zulke jonge spelers coachen. Helaas staat hij nu in zijn eerste seizoen in een dramatisch team dat totaal los zand is, zonder enige ervaring. Als je een ervaren 8 en een hecht centrale duo erachter zet heb je een hele goeie speler eraan.

31 maart 2024 om 23:33

Ik vind hem gewoon niet bij Ajax passen. Ik denk echt dat hij in Italië veel beter tot zijn recht komt. Met een ploeg die inzakt is er weinig ruimte in de rug. Ik vind dit echt zon speler waarvan je over 4 tot 5 jaar zegt, hoe kan hij zo goed zijn geworden? Maar dat is dan in een systeem waarin hij past. Zoals Lobotka eerst ook niets leek en in Italië het helemaal waar maakt.

1 april 2024 om 14:03

Grappig, ik vind het juist echt een ajax speler zoals we die op 6 willen hebben. Maar dan wel in een systeem zoals we eigenlijk onder ten hag speelde. Met heel veel druk naar voren zo dat je keepers tot een lange bal dwingt. Hij kan namelijk prima koppen en daarnaast ruimte creëren met zijn passing. Hij moet niet achter de bal aan moeten gaan, de bal moet naar hem toe komen. Op dit moment loopt er niemand volledig in eigen kracht te voetballen, maar dat begint al met het druk zetten waar elke tegenpartij makkelijk onder uit komt.

Ik zie hem het echt wel maken bij een italiaanse topclub op het middenveld. Het is alleen jammer dat wij weer een opleidclub zijn in dit geval met hem. Of hopelijk dat het er nog een seizoen uitkomt

Tahirovic is voor een goede prijs te verkopen. Nu Berghuis en Henderson geblesseerd zijn, is de spoeling dun.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren