Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pelé: ‘Nederland heeft het voetbal veranderd, vooral in de jaren zeventig’

Laatste update:

Hoewel het Nederlands elftal dinsdag kansloos verloor van Duitsland (3-0) en zo het nodige krediet verspeelde, zijn er nog altijd fans van Oranje. Pelé, door velen gezien als beste voetballer aller tijden, is zo iemand. De Braziliaan steekt in een gesprek met Voetbal International zijn bewondering voor Nederland niet onder stoelen of banken.

/

“Nederland heeft het voetbal veranderd, vooral in de jaren zeventig, en dat zie je tot op de dag van vandaag bij sommige clubs en landen terug”, geeft de oud-aanvaller aan in het weekblad. “Daar geniet ik van, het is mooi als Nederland er straks op het WK 2014 in Brazilië bij is. Hoe meer aanvallend ingestelde teams, hoe beter het is. En we hebben nog iets goed te maken tegen jullie.”

De kritiek dat Oranje op het WK 2010 in Zuid-Afrika te hard gespeeld zou hebben, gaat aan de legendarische Zuid-Amerikaan voorbij. “Voor een coach telt maar één ding en dat is winnen. Ik begrijp heel goed dat juist in een finale het niet belangrijk is hoe er wordt gespeeld. Maar nog altijd is Holland voor mij een van de best en aantrekkelijkst voetballende landen. Jullie mogen trots zijn op je nationale team.”

Nederlanders mogen wel wat trotser zijn op de nationale ploeg

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

we hebben het over 40 jaar geleden.....zucht....

18 november 2011 om 13:23

Dus.. Als ik die beelden zie dan voel ik me trost. Waarom? Niet omdat ik er toen al was, maar omdat Nederland de wereld verbijsterde met de manier van voetballen. Al was het honderd jaar geleden.

Wat een mooie worden spreekt Pele ik moet er bijna van huilen.wat een mooie compliment geeft hij aan ons. Met Kuyt erbij spelen we echt mooi voetbal ,met een hele technische Kuyt , een speler die 4 man kan passeren moet we koesteren

18 november 2011 om 13:03

En door mensen zoals jij, ben ik het volledig met de poll eens.
Wees een trots op Oranje. Klein land, fantastische selectie en vaak ook nog eens attractief voetbal.
Maar nee, we gaan massaal op een speler afgeven die zich altijd voor de volle 100% inzet.

18 november 2011 om 13:08

Zeventien miljoen mensen, zo verschrikkelijk klein is dat nu ook weer niet. Zweden heeft er veel minder en daar verloren we van, dus het is allemaal nogal relatief. Of kijk naar Uruguay, veel minder inwoners en tweemaal wereldkampioen.
We zijn ook trots, maar daarom mogen we nog wel kritisch zijn. En de kritiek op Kuyt van de laatste tijd lijkt me meer dan terecht.

18 november 2011 om 13:16

Zet jij een afellay op zijn postitie kan je ervan uitgaan dat di zich ook 100 % geeft en die is op het moment gewoon 10 x beter als die fit is.

Kuyt------eruit!

18 november 2011 om 13:31

@ Sumiala

Het kan ook allebei. Ik ben wel trots op ons kleine kikkerlandje en kan me best ergeren aan al die azijnpissers, maar Kuijt moet echt heel gauw wegwezen;

18 november 2011 om 13:35

@superstick

Ik ben het gedeeltelijk met je eens, maar ik vind je ook wat te negatief. We hebben meer inwoners dan Portugal, Uruguay, Zweden, Kroatië, noem maar op. Maar jij doet net alsof we 50 miljoen inwoners hebben. Dat is niet zo, we hebben er maar 16 of 17 ofzo. Dat is in vergelijking met Engeland, Duitsland, Spanje, Brazilië, etc. gewoon weinig. Dan is het knap om tweede op de Wereldranglijst te staan. Kijk naar Turkije: hebben volgens mij 70 miljoen inwoners ofzo maar gaan voor de tweede keer op rij niet naar een eindtoernooi. Dan mogen wij gewoon trots zijn op ons land.

18 november 2011 om 14:56

Beste iedereen hier boven,

er was een half jaartje terug een mooie onderzoek naar hoe groot ieder land is qua voetbal. Nederland stond vrij hoog in de top 10 qua aantal amateur voetballers. Groter als landen als Brazilie, Duitsland en Spanje bijv. Dus dat wij al jaren mee doen in de top is dus niet heel erg raar. Wij hebben per 1000 inwoners gewoon veel meer voetballers dan andere landen ter wereld.
Dit zegt ook wel meteen iets over hoe voetbalgek wij Nederlanders zijn en daar mogen wij ook wel trots op zijn.
En dat wij gewoon kunnen zeuren over of we wel of niet goed voetbal spelen en welke speler er wel of niet bij hoort is al knap zat. Bijna alle voetbal landen terwereld zijn daar jaloers op dat we al 40 jaar bijna mee doen aan de top. Dat er af en toe een dip in zit dat gebeurd overal. Spanje gaat ook echt niet nog 30 jaar lang alles winnen.

Dus beetje meer respect voor ons Nederlands elftal en keihard aanmoedigen op het EK en ze naar de titel schreeuwen!!!!!!!

Eindelijk zegt die dat er ook nog iemand of een team beter is dan hij, namelijk: Oranje!

18 november 2011 om 12:58

Zegt hij nergens in de tekst hoor;

18 november 2011 om 12:58

Denk het dus niet,win maar eens 3 wk's!

Toch mooie woorden van zo'n grootheid

18 november 2011 om 13:38

tja in gesprek met voetbal international... Wat moet die dan zeggen... ja Nederland is de laatste jaren afgezakt en het is niet meer aantrekkelijk om naar te kijken.
Tuurlijk geeft deze man een compliment of die het nou meent of niet..

We leven te veel in het verleden. Verleden is mooi maar ligt achter ons.
De toekomst zit er na dinsdag een stuk minder rooskleurig uit.

18 november 2011 om 13:01

@papabear

Ik snap jou reactie niet helemaal.
Ok de wedstrijd van dinsdag was niet al te best daar ben ik het met je eens.
Maar ik ben nog steeds van mening als nederland in zijn sterkste opstelling speelt.
Kunnen wij ook van Duitsland winnen.
Naar mijn mening was Duitsland niet zo veel beter.
Duitsland was gewoon veel effectiever als Nederland.
Als wij de kansen afgemaakt hadden was het een hele andere wedstrijd geweest.
En hoor je niemand klagen.

18 november 2011 om 13:24

''naar mijn mening was Duitsland niet zo veel beter.''
Naar mijn mening heeft Oranje gedurende 90 minuten geen grond geraakt.
Nederland speelde zelfs minder dan Belgie(die verloren met 3-1) en dan speelde nog een 4tal tweederangs Duitsers mee.

18 november 2011 om 14:56

Fortuna22.

Mijn reactie slaat niet alleen op de laatste wedstrijd. Ik heb al langere tijd discussies met vrienden over de staat van het huidige elftal.
Noem mij eens een wedstrijd van de afgelopen maanden die echt op niveau is geweest.
En San Marino was echt geen wedstrijd op niveau.
En ja het wordt inderdaad wel heel erg als we ook nog eens niet met de sterkste 11 kunnen spelen.
Duitsland was veel effectiever maar ook veel beter als NL, zie het liever ook anders maar dit kunnen we echt niet ontkennen.
Duitsland speelt daarbij ook al maanden op een aardig niveau en oefent zowiezo tegen aansprekende tegenstanders. Oranje wordt absoluut niet beter door tegen de "dwergen" te spelen zoals de afgelopen maanden.

18 november 2011 om 17:22

Ik blijf er bij en dat is mijn mening.
Ik vond Duitsland niet geweldig.
Ze hadden fase's in de wedstrijd dat het er goed uitzag.
En dat Nederland ook de laatste tijd volgens jullie niet veel maakt.
Heeft ook te maken ,wanneer heeft Nederland voor de laatste keer.
Met het sterkste opstelling gespeeld altijd ontbraken er wel 3 tot 5 beslissende spelers.
Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat de finale van het afgelopen Wk.
Geen toeval is geweest.

Mooie woorden, wat veel mensen vergeten is dat Nederland in vergelijking met de andere toplanden een mini-land is, waar veel goede trainers, spelers en talenten vandaan zijn gekomen en het is een wonder dat dit klein landje het zover heeft geschopt.

Mooie woorden van Pele en ik hoop dat we er bij zijn in Brazilie en dat we ze daar weer verslaan en dan met slecht voetbal, hahaha!

Toch wel jammer dat hij dit in gesprek met VI zegt dan komt het bij mij altijd over als slijmen tegen een Nederlands blad. Maar natuurlijk wel een mooi compliment.

Tsja, een compliment in een Nederlands tijdschrift. Leuke woorden natuurlijk maar het zegt me meer als hij zoiets zoy zeggen in een internationaal of buitenlands tijdschrift.

18 november 2011 om 13:27

Sorry, maar wat verwacht je dan? Het ligt aan de journalist die de vragen stelt. Denk je dat een Braziliaanse journalist een vraag gaat stellen over het Nederlands Elftal, nee, dan gaat hij vragen over Brazilië, het Braziaanse elftal, Neymar en het WK 2014 etc. Een Braziaan zal het weinig boeien wat Pélé over Nederland te vertellen heeft, die willen wat weten over hun eigen helden.

18 november 2011 om 13:35

Wat marvliet zegt klop gewoon hoor. Tegen een Nederlands tijdschrift is hij misschien toch wat meer Nederland-minded in z'n antwoorden. Als een Frans tijdschrift aan Pele vraagt welke land hij vind dat het voetbal heeft verandert, en dan zegt hij Nederland, betekent het meer dan nu. Tenminste dat bedoelt hij denk ik!

18 november 2011 om 13:40

Braziliaanse journalist is gewoon een voorbeeld. Ook een Franse journalist zal niet snel vragen gaan stellen over Nederland. Daar zijn we gewoon te onïnterresant voor. Del Bosque, de bondscoach van Spanje, noemt ons niet eens bij de grote Europese voetballanden... De meeste buitenlanders zien ons hoogstens een outsider op een eindtoernooi. De grootste rede daarvoor is dat we nooit wat winnen.

18 november 2011 om 13:32

Helemaal mee eens. Dit klinkt als even aardig doen tegen een Nederlands blad. In een Braziliaans blad had hij dit natuurlijk nooit gezegd.

Zo'n klein landje en een heel groot voetballand!
Mooi dat Pele positief over ons praat, zie laaste tijd alleen maar negative dingen.

We moeten allemaal niet vergeten dat Nederland eigenlijk maar gewoon een nietig landje is vergeleken met bijvoobeeld duitsland dat er meer dan 80 miljoen heeft, Engeland meer dan 50 miljoen en brazilie het land dat we vorig jaar nog uitgeschakeld hebben op het wk heeft er zelfs 195 miljoen. Natuurlijk was het spel tegen Duitsland niet om over naar huis te schrijven. Alleen het is gewoon een feit dat wij met onze 12/13/14 beste voetballers kunnen concureren met landen als Duitsland, Spanje, Brazilie en Argentinie alleen wanneer er van die eerste 11 die op het veld zouden moeten staan al 4 of 5 niet mee doen wordt het inderdaad wel heel lastig. We moeten dus maar hopen dat we tijdens het EK zo veel mogelijk compleet zijn zodat we weer hoge ogen kunnen gaan gooien en de landen met 3, 4 keer zoveel inwoners weer kunnen verslaan

Nederland behoort bij de top, daar sluit ik me absoluut bij aan.. sterker nog wanneer alle dragende spelers van Oranje effectief spelen tegen een groot land als Spanje, Engeland, Italie of Frankrijk of Duitsland, weet ik zeker dat Nederland een verassend resultaat neer kan zetten. Laten we eerlijk zijn jongens, Nederland is een klein land dat goed ontwikkeld is in zowel de welvaart als in de sport. Zowel in vechtsporten als voetbal, en nu is Nederland dit jaar ook kampioen geworden met Honkbal. Daar ben ik alleen maar trots op!

Mensen hebben vaak kritiek op het Nederlandse elftal. Bijvoorbeeld wanneer Nederland een kwalificatiewedstrijd, of een oefenpotje tegen een land als Macedonie, Armenie of Finland speelt. Het een saaie wedstrijd is waarin de bal alleen in het midden blijft rollen. Dat komt omdat de genoemde landen verdedigend speelt en hopen vanuit een counter een doelpunt te kunnen maken tegen Nederland. Terwijl Nederland juist alleen mooi positiespel kan spelen, als de tegenstander ook aanvallend durft te spelen.. dat zegt in principe genoeg.

Péle is een legendarische voetballer waar ik alleen maar respect voor heb. Een man die soms uitspraken doet, waarin hij zichzelf ''the bom'' vindt , maar toch verstand van voetbal heeft. Zo'n speler als Maradona, Pele, Romario, Cruyff hebben het recht van spreken. Zij hebben hun leeftijd gehad, dus dan moet je alleen maar blij zijn als speler zijnde negatief kritiek krijgt of positief.

Ach we mogen ook best wat mindere jaren hebben. Nederland heeft maar 16 miljoen mensen niet te vergelijken met de grote landen. Ik vind dat we het uitstekend doen en gedaan hebben. Nog steeds breken er veel grote talenten door. En ook in de toekomst zullen we weer hoge ogen gaan gooien. Natuurlijk zullen we niet elk WK of EK zover komen. En er zullen ook nog veel teleurstellingen zijn. Maar daarnaast is het ook gewoon mogelijk dat wij ooit een WK gaan winnen. Ik maak mij niet druk. Het leven is mooi en wij kunnen erg trots zijn op ons land.

Even ter vergelijking in Duitsland zijn er 16 miljoen mensen die bij de bond staan geregistreerd. dat geeft wel een groot verschil aan. Gelukkig blijft het spelletje 11 tegen 11 en kan er altijd van alles gebeuren.

18 november 2011 om 14:48

Hierbij moet je ook nog de investeringen van jullie buren erbij nemen. Duitsland heeft ongelooflijk veel geinvesteerd in de jeugd en dat blijven ze doen. Ik heb het al een aantal jaren geleden gezegd, dit Duitsland gaat ongelooflijk sterk worden als die investeringen zich beginnen uit te betalen. Een Muller, een Ozil, een Gotze en ga zo maar door komen allemaal als 1e reeks binnen gelopen.

Ik zie dat ook hun en niet Nederland als grootste concurrent voor het EK. Ben blij dat we onze motor Xavi er dan nog steeds bij hebben.

Moet je dit nu zien als een compliment? Deze man spreekt de laatste tijd alleen nog onzin.

Nederland speelt dan de laatste wedstrijden niet zo goed maar ik weet zeker dat als het ek begint Nederland er gewoon weer staat, misschien zijn we wel een beetje verduitst(ofzo iets) en worden we gewoon echte toernooi voetballers. Ik heb er iig vertrouwen in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren