Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle hoort bij financiële zorgenkindjes: ‘Geen reden tot paniek’

Laatste update:

In sportief opzicht behoort PEC Zwolle alweer enige tijd tot de Nederlandse subtop, maar in financieel opzicht hoort de club uit Overijssel bij de vier zwakste broeders van de Eredivisie. Samen met FC Twente, Roda JC Kerkrade en NEC heeft de KNVB de club op basis van de begrotingcijfers in Categorie 1 geplaatst. In Zwolle maakt men zich echter geen zorgen.

/

Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp is promotie naar Categorie 2 een kwestie van tijd. PEC Zwolle werd in de gevarencategorie geplaatst zonder dat de transfers van Jody Lukoki, Jesper Drost en Ben Rienstra (samen 4,2 miljoen euro) waren meegerekend. “Daarom is er helemaal geen reden tot paniek”, aldus Nijkamp tegen Voetbal International.

Omdat het in sportief opzicht goed gaat met PEC Zwolle, groeit het aantal sponsors en wordt de club aan de omzetkant sterker. Ook de kosten zijn volgens de bestuurder onder controle: de salarispost valt met zestig procent van de begroting binnen de richtlijnen van de KNVB. “Promotie naar Categorie 2 is nog slechts een kwestie van tijd.”

Denk je dat PEC Zwolle ook de komende jaren bij de subtop blijft behoren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Welke clubs in NL vallen in de hoogste categorie(gezond)?

23 september 2015 om 21:20

PSV Feyenoord Ajax Az Almere city deze weet ik zo effe op te noemen.

23 september 2015 om 21:31

Oss volgens mij vook

23 september 2015 om 21:37

Go ahead eagles

23 september 2015 om 21:46

In Categorie 3 (meest gezonde voetbalclub) zitten: Ajax, Almere City FC, AZ, SC Cambuur, Feyenoord, FC Groningen, Go Ahead Eagles, sc Heerenveen, Heracles Almelo, FC Oss, PSV en Telstar.

Verder zitten in Categorie 2 de volgende clubs: ADO Den Haag, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, Excelsior, Fortuna Sittard, De Graafschap, Helmond Sport, MVV Maastricht, NAC Breda, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Vitesse, FC Volendam, Willem Ii.

En in de gevarencategorie (categorie 1) zitten: Roda JC, FC Twente, NEC Nijmegen en PEC Zwoll.

Goed om te horen voor pec zwolle! Nu hopen dat feyenoord snel uit categorie 3 komt.

23 september 2015 om 21:20

Waarom?

23 september 2015 om 22:18

hij zal het wel omgooien neem ik aan

23 september 2015 om 21:23

Waarom wil je dat? Cat 3 is toch juist de beste? En zit feyenoord daar wel in? Ik dacht 2.

23 september 2015 om 21:30

Categorie 3 is inderdaad het best en Feyenoord zit hier in.

24 september 2015 om 01:45

Wat is hier aan het beste? Utrecht en Vitesse zijn de meest verlies gevende club's uit de eredivisie en die zitten in groep 2. Zolang je maar geldschieters of vrienden hebt die de gaten opvult lijkt het heel wat. Je club verkopen om uit de schulden te komen is , lijkt mij niet het beste.

Pec Zwolle speelt goed, ze hoeven zich niet zorgen te maken over de subtop.

Pec zwolle had ik hier niet in verwacht... Zeker na de sportieve prestaties de afgelopen jaren dacht ik dat ze daardoor wel geld in het laatje kregen

23 september 2015 om 21:37

De club had nog last van een erfenisje uit het verleden. Dankzij deze sportieve prestaties heeft de club in financieel opzicht flinke stappen voorwaarts kunnen maken. Het ziet er weer prima uit.

23 september 2015 om 21:56

Prima? Jullie hele voorhoede is gehuurd. Op het middenveld zijn een aantal huurlingen. Achterin alleen maar wat oudere spelers zonder restwaarde. Die keeper die verpats je nooit. Zwolle blijft op de been dankzij transfers, en uitgerekend die gaan er nauwelijks komen.

23 september 2015 om 22:15

Karagounis en Saymak zijn heel dit seizoen geblesseerd he. Dus dat huren begrijp ik wel van Pec. Saymak gaat waarschijnlijk bijtekenen.

23 september 2015 om 23:10

Met martinus en dekker hebben ze weer twee leuke spelers en ik denk dat Ajax nog wel vaker met PEC wil samenwerken en een speler wilt verhuren, spelen leuk aanvallend voetbal.

24 september 2015 om 00:51

Ja gaat prima, o.a Drost verkocht een een voor Zwolle leuk bedrag, meer zitplaatsen erbij die vaak zijn (bijna) uitverkocht.

Met het voetbal dat Zwolle speelt zijn ze interessant voor huur spelers van o.a Feyenoord en Ajax en dankzij raiola spelers gehad die normaal gesproken niet bij Zwolle zouden voetballen.

24 september 2015 om 01:14

Vanaf volgend jaar zijn de grachten toch dicht zodat er 15.000 man inkunnen?

De garantiestelling van de gemeente zal na de goede transferzomer wel zijn komen te vervallen. De kleine schuld zal ver zijn weggewerkt.

Zwolle staat er prima voor. Ze hebben nu alleen weinig waarde op het veld staan maar met de goede reputatie, redden ze zich wel.

24 september 2015 om 15:55

Hmm niet helemaal waar. Thomas en Marinus staan onder contract bij Pec, Saymak en Karagounis (beiden geblesseerd) ook. Daarnaast de Boom (jong talent) en Nijland zijn ook aanvallende spelers die onder contract staan.
Veldwijk heeft PEC een optie tot koop op bedongen.

Wat betreft transfers: Thomas is interesse voor geweest en ligt tot zomer 2018 vast, Saymak gaat ooit nog wel verkocht worden. (zal uiteindelijk onhoudbaar zijn) Dekker en Marinus zijn allebei erg jong maar doen het heel goed tot nu toe.

Keeper zal inderdaad niet snel verkocht worden, maar zitten twee jonge keepers (vd. Hart en de Jong) achter die ook onder contract staan.

23 september 2015 om 21:56

Welke Spaanse teams? Je doelt op Barcelona en Real Madrid? Die hebben een grote post aan langlopende schulden, dat klopt. En betalen daar maandelijks netjes de aflossingen en rente voor, net zoals eenieder ander met een lening. Beider clubs kunnen zich dat ook veroorloven, gezien de inkomsten die zij ieder jaar genereren. Of denk je dat Spaanse banken aan liefdadigheid doen?

Het is alleen maar goed dat de Knvb strenge eisen erop nahoud. Op die manier wordt de continuiteit van het betaald voetbal in Nederland in het oog gehouden. Door de eisen van Knvb zal een club zich wel twee keer bedenken voordat zij een groot risico nemen. Zeker in het licht van gebeurtenissen uit het recente verleden.

23 september 2015 om 21:56

Dus omdat ze er in andere landen een zootje van maken moeten wij dat hier ook maar doen? Beetje een vreemde redenering.. On: 4.2 miljoen uit 3 transfers is niet verkeerd. Vraag me alleen wel af of dit ook allemaal daadwerkelijk bij Zwolle terecht komt. Denk eerlijk gezegd dat er netto heel wat minder overblijft.

24 september 2015 om 05:00

Het gaat de Knvb alleen om de competitie, dat clubs niet failliet gaan. Een stinkendrijke Rus, Chinees of sjeik die de rekeningen betalen zijn welkom. Van Seumeren die even 27 miljoen lapt en vervolgens roept dat het goed gaat, daar houd de Knvb van. Vrienden die even 40 miljoen op hoesten en zeggen dat de club kern gezond is.
De Knvb doet helemaal niet moeilijk, als er maar betaald wordt.

Roda JC zal aan het eind van dit seizoen ook zwarte cijfers gaan schrijven! Veel clubs hebben de afgelopen jaren moeten saneren, en dat is ons voetbal niet ten goede gekomen. Hopelijk kan vanaf volgend seizoen de kwaliteit van het Nederlands voetbal weer omhoog.

23 september 2015 om 23:57

In welke zin bedoel je zware cijfers?

24 september 2015 om 08:54

Excuses: zwarte cijfers*

24 september 2015 om 13:26

ooh op die manier, tja die kans zit erin. je weet niet of misschien een speler een mooie transfer gaat maken voor een mooi bedrag. als je een beetje geluk hebt kan het wel eens mee gaan vallen hoor, misschien transfers van ex-spelers die doorverkooppercentage hebben.

Financieel misschien niet goed voor elkaar, maar qua prestaties bijna fantastisch

Halleluja! Nou, men vergeet er bij te vertellen dat van die 4,2 miljoen niet zo gek veel overblijft voor de club. Dit is een bruto bedrag waar sowiezo OZB en allerlei soorten fee voor makelaars e.d. af moet. Dan gaat er volgens mij nog een behoorlijk bedrag naar investeerders van het spelersfonds waarvan de ,,investering'' al lang is opgesoepeerd. Als je vervolgens naar het ,,kapitaal'' van de club kijkt, dan is dat zeer matig. Saymak en Lam zouden nog wat geld kunnen vertegenwoordigen, maar die hebben een aflopend contract en lopen als zo vaak bij PEC transfervrij de deur uit. In veel spelers is niet tijdig in een verlenging van het contract gezorgd, waardoor transfersommen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dan is er een heel peloton huurlingen zonder recht tot koop m.u.v. Veldwijk. Verder weinig potentiële transferwaarde. Op de begroting zag ik overigens dat er een post staat van ,,overige inkomsten'' van 1,6 miljoen. Wat is dat dan? Meer sponsors is overigens ook geen garantie dat je meer inkomsten hebt. Ik denk dan aan de opbrenst van de hoofdsponsor t.o.v. andere middenmoters in de eredivisie. Bovendien moeten ze allemaal wel betalen!!!! Tevens lees ik hier op het forum dat de ,,tegenvallers uit het verleden komen''. Nou, die zijn toevallig wel ontstaan door de mensen die nu ook nog aan het roer staan. De 2 meest succesvolle periodes achter de rug in de geschiedenis van Pec, maar een te grote broek aangedaan waar de tekorten in zijn ontstaan. Kortom, de automatische promotie naar Cat. 2 valt nog te bezien, de Knvb zal in de financiële situatie een continuiteit willen zien v.w.b. de beheersing. Die is volgens mij zeer wankel, dus ,,hoezo automatisch''. Ik ben benieuwd hoe het er bij het volgende peilmoment uitziet.
Neemt echter niet weg dat sportief gezien het voor de wind gaat met Pec. Ook dat had ik zeker niet verwacht, maar alle complimenten aan de technische leiding.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren