Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle haalt Roda JC-aanvaller terug naar zijn geboortestad

Laatste update:
/

Wiljan Pluim gaat aan de slag bij zijn derde werkgever in de Eredivisie, PEC Zwolle. De 23-jarige aanvaller debuteerde in het shirt van Vitesse in het betaald voetbal, maar werd halverwege zijn derde seizoen weggehaald door Roda JC Kerkrade. Daar brak hij echter niet door: nu gaat hij het op huurbasis proberen bij de promovendus uit zijn geboortestad.

Pluim lag nog tot volgend jaar zomer vast in het Parkstad Limburg Stadion, waar hij persoonlijk weinig succes kende. De spits speelde dertig wedstrijden voor Roda JC, waarvan maar drie als basisspeler, in anderhalf jaar tijd: scoren lukte hem in de competitie slechts tegen NEC. Wel maakte Pluim in een bekerduel met vv Bennekom nog twee doelpunten.

Nu moet hij PEC Zwolle gaan helpen om in de Eredivisie te blijven. Het team van Art Langeler verloor Nassir Maachi aan AEK Larnaca, een fikse tegenvaller. Eerder begroette de Overijsselse club al Joost Broerse, Ronnie Reniers, Giovanni Gravenbeek, Sherwin Grot en Mike Koenders als nieuwelingen voor het seizoen 2012/13. Pluim wordt een jaar gehuurd van Roda JC.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke aankoop. Jongen met veel potentie, maakte bij Vitesse op mij een prima indruk. Denk dat Zwolle wel kans heeft op handhaving.

6 juli 2012 om 18:21

'aankoop' ? , hij is gehuurd voor 1 jaar, geen aankoop dus.

Jaja met Pluim haalt Zwolle met gemak europees voetbal

Gelukkig zeg.. Deze jongen heeft niets toegevoegd aan Roda de afgelopen tijd.

5 juli 2012 om 17:51

Dat zal waarschijnlijk de reden zijn dat hij verhuurd wordt en niet gekocht of transfervrij wordt overgenomen. Heeft wellicht nog een te hoog salaris dat PEC kan ophoesten en voor een deel door Roda wordt overgenomen. Zo graag willen ze hem (gedeeltelijk) van de loonlijst omdat hij zo veel toevoegde.

6 juli 2012 om 02:32

Logisch gezien hij de laatste weken geblesseerd is geweest. Ook is het vrijwel onmogelijk voor spelers als Pluim, Lebedynskiy enzovoorts om vorig seizoen het koppel Junker-malki uit de basis te houden.

Maar geloof mij, een speler die op één vierkante meter meer met een bal kan doen dan Pluim hebben we op dit moment niet en hebben we, met uitzondering van Hadouir, de laatste jaren ook niet gehad. Pluim is op termijn een goede speler voor Roda hoor.

6 juli 2012 om 09:26

Ik denk eerder dat hij weinig aan spelen is toegekomen omdat hij EN Junker EN Malki voor zich heeft

Goede speler voor Zwolle. Tot nu toe prima versterkingen om kans te maken op lijfsbehoud.

Dit was vorige week al bekend, beetje laat Vz....

5 juli 2012 om 17:51

Nou, om eerlijk te zijn was dit 12 dagen geleden al bekend.
Dat ter zijde.

Zou wel een goede aanwinst zijn voor Zwolle. Had ooit wat potentie.

Benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Hoe die speelde in die tijd dat hij bij Vitesse speelde was het echt een behoorlijk talent, bij Roda er tot dusver totaal niet uitgekomen. Maar die jongen zal het voetballen toch niet verleerd zijn?

@boyaz09 waar baseer jij dat op? vind juist dat Zwolle meer moet gaan doen, met deze groep komen ze toch te kort op eredivisieniveau!

Puim die werd destijds toch nog aan Feyenoord gelinkt toen hij bij Vitesse speelde jammer dat die een aardige terugval heeft gehad ik vond hem bij Vitesse namelijk niet slecht.

5 juli 2012 om 18:12

Ja dat was in mindere tijden.... Hij kwam daar op gesprek en Feyenoord dacht dat hij linksbenig was. Maar uit dat gesprek bleek hij toch echt rechtsbenig te zijn Auw....
Gelukkig zijn er beter tijden aangebroken.

5 juli 2012 om 18:46

Dat zijn dan stomme fouten van de scouts.

5 juli 2012 om 19:33

Dat is niet best maar gelukkig dat hij niet links was anders speelde hij nu misschien bij Feyenoord.

Speler met potentie, dat staat vast, maar is inmiddels al een aantal jaren actief op het hoogste niveau en het is er nog niet echt uitgekomen. Denk dat dit potentieel gezien wel eens de beste speler van Zwolle kan zijn. Veel beter zullen ze ook niet krijgen en gezien de rest van de selectie steekt hij er nu al met kop en schouders bovenuit. Gun hem een goed seizoen en daarna wellicht een mooie transfer, want Zwolle is niet de club waar deze jongen kwalitatief gezien lang zou moeten blijven.
Verder is er voor Zwolle nog veel werk aan de winkel, want de selectie komt nog steeds heel veel te kort.

Ik kan me het hoongelach nog helder voor de geest halen toen bekend werd dat Vitesse hem tranfereerde aan Roda. Hoe was het toch mogelijk dat Vitesse zo'n groot talent uit jeugd zomaar liet gaan et cetera. Toch goed gezien blijkbaar want heeft bij Roda toch wel erg matig gepresteerd uiteindelijk.

Voor een jongen van zijn lengte en overkomen (soms wat lomp) is hij wel opmerkelijk sterk in de kleine ruimte. Benieuwd of hij bij Pec kan slagen.

5 juli 2012 om 21:39

Moest hier ook gelijk aan denken. Moet wel zeggen dat Pluim wel iets aparts had. Zoals je zelf al aangeeft was of is hij ontzettend sterk in de kleine ruimte. Ik zie gelijk weer die aktie van hem voor me tegen psv aan de zijlijn. Dat was de beste wedstrijd die ik van hem gezien heb. Akties maken steekpasses schoten op doel. Toen zat er een hoop toekomstmuziek in die jongen. Helaas is het er tot op heden nog niet verder uitgekomen. Gun hem het beste. Wat vind jij trouwens zijn beste positie? Daar ben ik nog steeds niet uit.;

6 juli 2012 om 10:12

Vind ik ook lastig in te schatten. Ik denk dat hij het beste tot zijn recht komt in een 442 systeem met een beweeglijke spits naast/voor hem.

goede techniek maar qua snelheid niet voor uit te branden. Heeft verder toch wel een mentaliteitsprobleem naar de supporters toe.

Joost Broerse, Ronnie Reniers, Giovanni Gravenbeek, Sherwin Grot, Mike Koenders en Wiljam Pluim. Ik weet niet zeker of dit echt spelers zijn die je kunnen helpen om te blijven in de Eredivisie. Behalve op Pluim na want dat vind ik zeker een meerwaarde voor PEC Zwolle. Achja, misschien verrast PEC Zwolle ons wel net als RKC dat deed. Alhoewel dat vast niet gebeurd

5 juli 2012 om 19:10

Hadden ze Benson ook al niet binnen (ex speler Rkc).?

Zwolle kan verassen.

Met die Bart van Hintum hebben ze sowieso een speler in huis die rijp is voor clubs als Heerenveen, Groningen en Heracles om maar wat te noemen, hopelijk maakt hij die stap, heerlijke speler.

Pluim is ook technisch verfijnd. Lijkt op een houtenklaas maar heeft dus echt skills.zal me benieuwen, schat Willem II wel lager in hoor...

Vitesse is Vitesse niet meer. Liet dit supertalent (tenminste voor de buitenwacht) zomaar gaan en haalde in dezelfde transferperiode Wilfried Bony. Welk één slecht, zielloos beleid. Wat een achteruitgang voor Vitesse. Maar ja, Vitesse wil koste wat kost buitenlanders. Kwaliteit speelt geen rol. Toch? Wilfried, waardeloze speler. Komt ook kracht tekort.

Wiljan, veel succes bij Pec.

Pluim kan zeker een goede spits zijn wanneer het spel op hem aangepast wordt. Bij Roda zat hij achter Malki en Junker op de bank. En die rollen kon hij niet zodanig vervullen dat de positie van ee nvan deze jongens in gevaar kwam. Ik hoop dat hij bij Zwolle helemaal tot bloei komt want hij heeft nog twee seizoenen een Roda contract.
Maar niet al in de eerste wedstrijd tegen Roda scoren svp....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren