Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC passeert Feyenoord na zege in zeshonderdste Eredivisie-wedstrijd

Laatste update:

PEC Zwolle is dinsdag opgeklommen naar de vierde plek in de Eredivisie. De ploeg van John van 't Schip ging Feyenoord voorbij via een overwinning op sc Heerenveen: 3-2. De voorsprong op Feyenoord bedraagt drie punten, maar de regerend landskampioen komt donderdag nog in actie tegen FC Groningen.

Het was voor PEC de zeshonderdste wedstrijd in de Eredivisie: de Zwollenaren bereikten die mijlpaal als 25ste club. Tegelijkertijd werd Kik Pierie na Richairo Zivkovic, Arnold Bruggink en Ferdi Kadioglu de jongste speler (17 jaar, 201 dagen) die twintig Eredivisie-duels op zijn naam schreef. Zijn jubileum was echter een stuk minder feestelijk dan dat van PEC, want bij rust stond het al 2-0. Het was een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

PEC ging vanaf de aftrap naarstig op zoek naar het openingsdoelpunt en die zoektocht sorteerde halverwege de eerste helft succes. Het was Wouter Marinus die de ban brak. De gelegenheidsspits, afkomstig uit de jeugdopleiding van Heerenveen, deed zijn ex-club pijn met een kopbal op aangeven van Youness Mokhtar. Ook bij de 2-0 was Mokhtar de aangever. Hij vond Younes Namli met een fraaie pass, waarna Namli de bal behendig meenam en doelman Martin Hansen verschalkte. Vlak voor rust vond Heerenveen bijna de aansluiting, maar Diederik Boer haalde het schot van Pelle van Amersfoort uit de hoek.

Het was een van de weinige kansen voor Heerenveen; in de zesde minuut werd Boer ook al getest door Van Amersfoort. In de tweede helft leek Heerenveen de spanning toch weer terug te brengen. Stijn Schaars stuurder Arber Zeneli weg met een prachtige pass, waarna de buitenspeler een niet te missen kans bood aan Denzel Dumfries. Die faalde niet en zorgde voor de 2-1, maar even later werd de marge weer twee. Nadat Hansen nog redding bracht op een schot van Mokhtar, kwam de bal in de rebound terecht bij Mustafa Saymak. Die zette de keeper op het verkeerde been met een droge knal in de linkerhoek.

Toch kwam Heerenveen weer terug: Reza Ghoochannejhad tikte van dichtbij binnen na voorbereidend werk van de opgestoomde Dumfries. Daar bleef het echter bij in Zwolle. Via een indraaiende vrije trap van Mokhtar was PEC nog dicht bij de 4-2: vanaf de flank schoot hij op het dak van het doel. Voor de thuisploeg was het de eerste zege na twee nederlagen; Heerenveen verloor juist weer na twee opeenvolgende overwinningen.

PEC Zwolle verdiende de overwinning op sc Heerenveen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was nog wel even spannend op het einde! Maar mooi dat er weer 3 punten binnen zijn

Dit moet toch wel het einde van Streppel langzamerhand betekenen? Inspiratieloos. Geen bewegende mensen. Met bloedende ogen kijk ik week in, week uit naar sc Heerenveen. Dit al een jaar. Er kan geen reden zijn om Streppel te behouden. Reza is wekelijks de slechtste, waarom mag hij blijven staan? Veerman is een prima vervanger. Waarom Odegaard niet eens op het middenveld en een Rojas in de voorhoede. Van Amersfoort is het namelijk ook gewoon niet.

Vandaag hadden ze veel moeite met de handige spelers. Namli (wie gratis weg mocht van Streppel), Thomas, Mokhtar. Mooie spelers. Terechte overwinning ook voor Zwolle. Boer is een zeer alerte keeper waar we ook geen raad mee wisten. Zwolle speelde prima, maar van dit Heerenveen valt natuurlijk ook niet te verliezen.

6 februari 2018 om 22:46

Schandalig wat Streppel uitspookt..
onvoorstelbaar. Doodziek van.
Slechtste jaar aller tijden 2017 wordt rap overtroffen door 2018 op deze manier.
Kotsbeu

6 februari 2018 om 22:50

Niet de eerste keer dat Streppel dat doet, heeft die ook met Frenkie de Jong gedaan/

6 februari 2018 om 22:57

Ik weet niet hoor, maar ik was voor Pec, maar heb veel sympathie voor Heerenveen. Als je dan ziet wat voor klasse spelers ze hebben en dan zie ik die Streppel daar al anderhalf jaar rondlopen als de 2e Pep Guardiola zonder enige zelfreflectie. Vind hem zo'n typsiche middenmoter trainer. Heb niet het idee, dat het een tactisch wonder is. Ook geen slechte trainer, maar brengt Heerenveen niet naar een hoger plan. Maar goed, ik vind ook wel dat die Odegaard flink overschat is en dat die nooit meer bij Real gaat komen. Hij mag blij zijn dat hij de top van de Eredivisie kan halen.

6 februari 2018 om 23:04

Ik denk zelfs geen trainer voor een middenmoter. Kijk maar hoe Willem II praat over Streppel. Hier is men het bij beide clubs wel over eens.

Odegaard is echt een prachtige speler. Maar hij staat op rechtsbuiten. Hij moet het hebben van zijn geweldige pass en snelle bewegingen. Zo'n man moet je op het middenvelder posteren. Niet rechtsbuiten. Natuurlijk, het is een valse rechtsbuiten, maar hiermee verlies je wel dreiging. Over dat hij trouwens Real Madrid niet gaat halen ben ik met jou eens, maar ik denk dat hij bij een Ajax of PSV gewoon lekker kan meeballen.

6 februari 2018 om 23:11

Wat heeft die precies met Frenkie de Jong gedaan? Zover ik weet had die al getekend bij ajax en stelde Willem 2 hem daarom niet op? Want veel schiet je daar als club niet meer mee op.

6 februari 2018 om 23:47

Grotendeels eens met je, maar met Veerman kom je ook niet verder. Maar gezien je afbeelding ben je daarmee niet objectief. Beide spitsen zijn dit seizoen slecht. Daarom zou ik Hornkamp een kans geven. Doet het meer dan prima bij de beloften dus waarom niet? Woudenberg viel best goed in. Bulthuis had het zeer moeilijk vandaag met Namli. Wat dat betreft snap ik Streppel ook niet. Nu weer van Amersfoort in de basis ipv Thorsby. Die deed het super vorige week. Allemaal logica bij Streppel. En Odegaard moet op 10. Als Dumfries niet naar voren kan hebben we rechtsvoor niemand staan. Dan heb je geen diepte. En toch zit Streppel tijdens de wedstrijd 'diepte' te schreeuwen naar de ploeg. Zo logisch...

7 februari 2018 om 02:11

Maar het gekke is dat Henk wel scoort maar niet basis mag blijven. Reza scoort nooit en tijdens zijn invalbeurten toen Henk basis stond heeft ie al helemaal niks laten zien!

Henk heeft zichzelf zovaak moeten bewijzen tijdens een invalbeurt maar reza?
Reza ik win nooit een duel, reza ik ben heel sloom, reza ik lig altijd oo de grond want de verdedigers zijn allemaal sterker..
Reza ik zet nooit druk, reza ik loop nooit diep.. dat moest Pelle vandaag weer doen..

Als streppel zijn contract wordt verlengt worden hier de seizoenskaarten na dik 15 jaar niet meer verlengd.

Streppel rot op en neem die pannekoek van een reza aub mee!!!

7 februari 2018 om 02:14

Neem zaterdag de spandoeken mee? Het bestuur heeft ook al 0,0 voetbal verstand.. en die moeten streppel gaan corrigeren?
Dat doen en durven ze niet, nou prima dan moeten wij de supporters maar opstaan!

Streppel rot op en neem reza mee!

Terugkeer van de sterkhouders Diederik Boer,mustafa Saymak en Ryan Thomas helpt Pec Zwolle aan deze overwinning.

Ben echt benieuwd tot welke hoogte Pec nog kan komen. Ron Jans had als coach 1 top seizoen met het winnen van de KNVB beker en een keurige 6e plaats (53 punten en doelsaldo 59-43) en speelde toen ook het seizoen erna EL. Staan na vandaag op 39 punten op plek 4*, dus ben benieuwd of deze wedstrijd een wederopstanding is. Volgende wedstrijd een uitwedstrijd tegen Utrecht. Vandaag hebben ze in ieder geval genoeg kansen gecreëerd (1e helft vooral).

Marinus in de spits... Wanneer krijgen we weer eens een sterkhouder in de spits!?!

Gelukkig zitten de vrienden van Streppel bij Heerenveen op de bepalende posities, dus zal hij ook volgend seizoen wel aan het roer staan. Wat mij betreft zette ik hem morgenochtend met mijn sortibak bij de straat. Jammer voor Heerenveen. En dan ook nog zo’n dictatortje als voorzitter. Om over die Gerrie Hamstra maar te zwijgen. Amateurtrainertje bij Genemuiden en jeugdcoördinator bij Vitesse. Dus ruimschoots ervaring om het technisch beleid bij Heerenveen te bepalen. Niet dus....

Je maakt het nog veel te moeilijk ook. Als je niet achterover gaat leunen kun je deze pot met 2/3-0 waarschijnlijk over de streep trekken. Goed aangezet van Heerenveen het laatste half uur. Blij met de drie punten, cruciale wedstrijd in deze lastige reeks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren