Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC maakt Keuken Kampioen Divisie in topper vol goals weer spannend

Laatste update:

PEC Zwolle heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis wonnen de Zwollenaren met 3-2 van koploper Heracles Almelo. Gervane Kastaneer maakte de openingstreffer, waarna Lennart Thy twee treffers voor zijn rekening nam. Samuel Armenteros en Rigino Cicilia maakten het nog spannend, maar de thuisploeg trok de drie punten over de streep. Daarmee bedraagt het gat op de ranglijst tussen beide teams nog maar twee punten.

PEC ging vorige week met 3-0 onderuit bij FC Dordrecht en ten opzichte van dat duel voerde trainer Dick Schreuder vier wijzigingen door. Doelman Jasper Schendelaar, Rav van den Berg, Luis Görlich en Kastaneer verschenen allemaal aan de aftrap tegen Heracles, terwijl Mike Hauptmeijer, Melayro Bogarde, Gabi Caschili en Apostolos Vellios genoegen moesten nemen met een plek op de bank. Bij Heracles was er slechts één wijziging ten opzichte van het vorige duel (3-2 winst op De Graafschap): Marco Rente startte in het hart van de verdediging, op de plek waar vorige week nog Sven Sonnenberg stond. Michael Brouwer en Emil Hansson, die vrijdagavond allebei een Bronzen Kampioensschild in de wacht sleepten, begonnen ‘vanzelfsprekend’ ook in de basis.

In de doelpuntrijke eerste helft was het de thuisploeg die de openingstreffer maakte. Na een klein half uur belandde een steekpass van Davy van den Berg bij Kastaneer, die via de voet van Heraclied Rente binnenschoot. Daarna ging het snel, want tien minuten later stond het al 3-0. Eerst lepelde Thomas van den Belt de bal naar Görlich, die vervolgens breed gaf op Thy: 2-0. Diezelfde Thy was niet veel later ook het eindstation bij de derde Zwolse treffer: een diepe bal schoot door en belandde voor de voeten van de Duitser, die met een fraaie knal de wedstrijd al leek te beslissen. Overigens leek Kastaneer hands te maken voordat de bal bij Thy belandde, maar scheidsrechter Rob Dieperink keurde de treffer niet af. In de blessuretijd van de eerste helft deed Heracles iets terug via Armenteros, die de bal van doelman Brouwer ontving en na een versnelling de 3-1 binnenschoot.

Het tweede bedrijf was aanzienlijk minder spectaculair, al vielen er wel kansen te noteren. Zo schoot Emil Hansson over en naast, zag Van den Berg zijn schot in het zijnet belanden en kopte Kastaneer maar net over. Een kwartier voor tijd werd het duel tijdelijk stilgelegd, toen supporters van PEC een spandoek lieten zien die onlangs was gestolen van Heracles-supporters. Het uitvak reageerde woedend en gooide bier, stoeltjes en vuurwerk op het veld. Na een paar minuten werd de wedstrijd hervat. Kastaneer kon het duel vervolgens definitief beslissen, maar Brouwer bracht redding. In de daaropvolgende aanval was het Heracles dat wél doel trof: Armenteros gaf de bal laag voor, waarna Cicilia de 3-2 kon maken. Verder kwamen de Almeloërs echter niet, waardoor de drie punten in Zwolle bleven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

3e goal van PEC had natuurlijk niet mogen tellen, handsbal van Kastaneer

14 oktober 2022 om 22:31

You win some, you lose some.

14 oktober 2022 om 23:00

Zo'n verschrikkelijke, nietszeggende dooddoener. Profvoetbal, waar echt belangen spelen, zonder een VAR... het is een casino.

14 oktober 2022 om 22:58

Hij houdt z’n hand langs z’n lichaam. Niet opzettelijk hands. Scoort niet zelf, dus als ik de regels van aanvallend hands nog een beetje begrijp, is dit gewoon een goal. Toch?

14 oktober 2022 om 23:55

Dan begrijp je het niet. Aanvallend hands is altijd hands. Ongeacht wie hem daarna scoort

15 oktober 2022 om 00:35

Aanvallend hands is niet altijd hands. Die regel is aangepast

Ondanks dat derde doelpunt was PEC degene die het beste van het spel had.
Ik hoop dat de wedstrijd volgend jaar een niveau hoger gespeeld wordt.

14 oktober 2022 om 23:11

Ik hoop met je mee!
Leuke wedstrijd met veel spektakel gezien vandaag, alleen jammer van het akkefietje tussen de supporters...

15 oktober 2022 om 07:24

Ik vermoed van niet. Maar ik ben oprecht benieuwd: Hoezo eigenlijk?

De goals werden de eerste helft makkelijk weg gegeven door Heracles. Snap niet dat Mokono niet speelde voor Bakboord.

We moesten ook echt wel winnen vandaag na de schandelijke prestaties tegen Jong Ajax, ADO en zeker Dordrecht. Ga dus ook zeker niet te positief doen, dit is de eerste stap na een beetje eerherstel. Jammer overigens van de supporters, gaat echt helemaal nergens over.

15 oktober 2022 om 09:16

Schaamde me kapot voor mijn medesupporters. Helaas was het een verplichte buscombi, als ik met de auto was dan was ik allang vertrokken

En zo kan het muntje ineens naar de andere kant omvallen, voor zowel Heracles als Pec.
Van misschien een voorsprong op nummer twee , met acht punten verschil, naar een krappe marge van slechts twee.
PEC van een tweede, plek met acht punten achterstand op nummer een, nu in de achtervolging met een verschil van slechts twee punten.
Hoe de stand dan in een wedstrijd kantelt.
Het is voor de spanning, en de neutrale liefhebber wel leuk om naar te kijken.
Ook als je ziet dat twee clubs het tegen elkaar opnemen, met een behoorlijke eredivisie achtergrond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren