Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'PEC is heel ver gekomen, dus waarom zou Heracles het niet volhouden?'

Laatste update:

Heracles Almelo is de grote verrassing van de eerste zes speelronden in de Eredivisie. De Tukkers stonden vorig jaar na zes duels nog puntloos onderaan, maar staan nu knap tweede, met vijf overwinningen en slechts een nederlaag. De achterstand op koploper Ajax bedraagt maar een punt en de analisten bij Studio Voetbal waren zondag benieuwd waar dit zal gaan eindigen.

/

Heracles wist zaterdagavond nog te winnen van landskampioen PSV. “Het team heeft wat weg van PEC Zwolle vorig jaar", zei Sjoerd Mossou, verslaggever van het Algemeen Dagblad en een van de tafelgasten. "PEC is heel ver gekomen, dus waarom zou Heracles het niet lang kunnen volhouden? Het is een goede mix, met veel enthousiasme.”

Co Adriaanse voegde toe dat Heracles met Jan Smit een goede voorzitter heeft en met Nico-Jan Hoogma een goede technisch directeur. De twee hebben oog voor talent en dat betaalt zich nu uit. “En het nieuwe stadion geeft iedereen het gevoel dat Heracles een betere club is geworden”, meent Adriaanse. Aankomend weekend speelt Heracles uit tegen het wisselvallige AZ.

Denk je dat Heracles Almelo dit lang kan volhouden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie Heracles ook wel ver komen.
Ik schat ze hoger in als Zwolle.
Spelen hecht als een collectief, voldoende individuele kwaliteiten en het nieuwe stadion geeft spelers en supporters ook echt een boost!

21 september 2015 om 08:01

Wat noem je ver komen? Ik zie ze idd top-10 wel halen met niet meer dan dat, elk jaar heb je wel een verrassend team die fantastisch begint. Ik zie Heracles wellicht nog volgende 3/4 wedstrijden goed spelen en winnen maar er zal zeker ook reeks komen waar ze een hoop aantal wedstrijden zullen verliezen. Het begin is in iedergeval fantastisch.

21 september 2015 om 09:36

Als wij de komende 3 wedstrijden winnen dan eindigen we sowieso bij de eerste 5 haha. We hebben dan Az uit, Heerenveen thuis en Ajaz uit.

Even zonder dollen, met afgelopen weekend erbij zijn de komende 3 wedstrijden een cruciaal punt. Az uit moet je kunnen pakken in de huidige vorm, evenals Heerenveen thuis waar we eigenlijk elk jaar een goed resultaat tegen halen. Pak je 6 punten weet je zeker dat je een heel mooi seizoen tegemoet gaat. Dan moet je alles op alles geven regen Ajax, en kun je vervolgens 3 mooie wedstrijden tegemoet gaan tegen De Graafschap, Willem II, Fc Utrecht.

Ben benieuwd waar dit allemaal gaat einigen.

21 september 2015 om 09:38

ajax is thuis btw maar laten we het hopen dat het een mooi seizoen word

Laat pec maar eerst zolang achtereenvolgend in de eredivisie blijven. Nu gaat ze het allemaal voor de wind maar er komen heus andere tijden. Met hun zeer slechte financiële status in het achterhoofd !

21 september 2015 om 08:10

Als je niet weet waar je het over hebt. Reageer dan ook niet. Ja Zwolle leefde afgelopen jaren iets boven hun stand. Dit jaar is met transfers veel recht getrokken. En zijn de salaris kosten recht getrokken. Daarnaast is afgesproken met de gemeente om garant te staan mocht het recht getrokken moeten worden. Door de explosieve groei van Zwolle. Liep de sponsoring en andere onderdelen nog wat achter. Hier werken we hard aan en gaat met stappen vooruit omdat Zwolle het grootste en mooiste snel groeiende stad is van Nederland. Begin me nu af te vragen waarom je eigenlijk zo aanvallend moet doen?

21 september 2015 om 08:26

Vraag ik mij af waarom PEC zoveel gehuurde spelers heeft. Het kapitaal wat op het veld moet staan is voor een deel niet van hun. Ze zitten niet voor niets in categorie 1. Neem nou bijvoorbeeld Rienstra, hij wordt verkocht en er komt een gehuurde speler voor terug.

21 september 2015 om 08:36

Als je in categorie 1 zit mag je niet of nauwelijks investeren. PEC houdt zich hier aan en kiest liever voor huren of transfervrije spelers strijken dan voor kopen. Daarbij is dat blijkbaar een succesvolle manier, want we staan er alweer niet slecht voor. En ik heb zojuist al hier onder aangegeven dat de categorie indeling van de KNVB niet correct is omdat onze uitgaande transfers er niet in zijn meegenomen en de daarbij horende winst.

21 september 2015 om 10:47

Wij hebben met Becker, Menig, Veldwijk en Hebling maar liefs 4 gehuurde spelers.
Is dat nou echt zo veel?

21 september 2015 om 08:29

De situatie van Twente is zeer slecht. Die van ons is alleen onprettig. Bij de laatste meeting van de KNVB zijn de transfers nog niet in de financiële situatie meegenomen. Nu er 4,5 miljoen is binnengekomen en we een nieuwe hoofdsponsor hebben is de verwachting dat wij bij het volgende meetmoment weer in categorie 2 zitten. Voor nadere toelichting verwijs ik met plezier naar het bericht van gait onder het nieuwsbericht van vz over de financiële indeling van de clubs in het betaald voetbal. Hierin wordt perfect uitgelegd hoe onze situatie er momenteel uitziet en daarin kan je perfect uit op maken dat onze situatie niet zo desastreus is als men doet vermoeden.

21 september 2015 om 09:20

Is dit niet precies wat de twente supporters riepen voor alles mis ging. Hoe weten jullie nou of er creatief boekgehouden is bijvoorbeeld? Vraag me oprecht af hoe dit af gaat lopen, hoop voor jullie dat het klopt wat er gezegd wordt, dat het allemaal wel meevalt. Het punt blijft dat niemand hier daar daadwerkelijk iets vanaf weet!

21 september 2015 om 09:41

Precies, ben het volledig met je eens. Bij onze buurtjes 30 kilometer verderop hebben we ook altijd van die verhaaltjes aangehoord. Ik vind het zonde dat PEC met zoveel gehuurde spelers voetbalt, het kapitaal op het veld zal met het jaar minder worden hier door.
Denk dat wanneer Ron Jans ooit vertrekt bij PEC het als een kaartenhuis in elkaar valt.
De groei wat in Zwolle plaats heeft gevonden is te snel gegaan, net als FC Twente. Volgens mij kan een BVO of;
- het stadion uitbreiden en de begroting verhogen
- Investeren in het elftal
Beide tegelijk kan volgens mij niet. Als er 1 les is wat FC Twente gegeven is is het dat wel.
Ben daarom hartstikke trots op wat Heracles heeft neergezet. Het is eigenlijk 2 jaar lang zwaar kut gegaan, maar nu staan we er weer.

21 september 2015 om 13:20

Ik begrijp je denkwijze en ik vind dat het na het debacle met Twente vrij logisch is dat mensen zich zo kritisch opstellen tegenover onze luchtige verklaring van de algehele situatie. Wij hebben echter ten eerste al het voordeel dat een andere club in haar eigen kuil is gevallen. PEC kan op die manier een voorbeeld nemen aan Twente en kan de club zien hoe het niet moet. Daar heeft de club gelukkig ook van geleerd. Er is namelijk aangekondigd dat dit seizoen niet wordt gewerkt aan uitbreiding van het stadion om wat vet op het bot te kweken. Ondanks dat het stadion nu spuuglelijk blijft ben ik blij met deze ontwikkeling, want klaarblijkelijk is ons bestuur zich wel bewust van de categorie waar de Knvb ons in plaatst.

Ten tweede, heb ik al aangegeven dat de uitgaande transfers nog niet zijn verwerkt in de geschetste situatie van de Knvb. Wij hebben deze transferperiode geen cent geïnvesteerd in spelers, maar wel 4,5 miljoen binnen gekregen. Dat zou in principe genoeg moeten zijn om een gezonde status te krijgen omdat ons negatief vermogen rond de 1,5 miljoen is. Even ter vergelijking, die van Twente is naar verluidt rond de 60 miljoen. 1,5 miljoen tegenover een begroting van 10 miljoen is helemaal niet zo slecht als iedereen doet vermoeden. Nog een illustratie, toen wij 6 jaar geleden op de rand van afgrond stonden was ons negatief vermogen rond de 1,8 miljoen tegenover een budget van 4,5 miljoen en toch hebben we geweldige prestaties kunnen leveren. Het huidige bestuur kampt nog deels met die schulden die zijn veroorzaakt door geknoei van ons vorig bestuur. Maar ik verwijs nogmaals naar de post van gait1707 van afgelopen vrijdag. De huidige situatie wordt perfect door hem verwoord.

Ik wil overigens onze veurzitter Visser niet helemaal voorkomen als een man zonder vieze handen, want ik kijk nogal verontwaardigd naar zijn manier van boekhouden. Wij zijn al eens een keer op onze vingers getikt door de Knvb omdat wij een boekhouding gebruiken die niet voldeden aan de regels van de Nederlandse voetbalbond en als dat nog eens gebeurt dan wordt puntenaftrek niet uitgesloten en krijgen wij nooit meer dat imago van probleemclub van ons afgeschud terwijl de situatie wel meevalt.

De verwachting blijft dat wij bij de volgende meting van de Knvb in categorie 2 terecht komen en als we daar dan blijven dan heeft niemand het meer over de opgeblazen financiële situatie.

21 september 2015 om 15:36

Hoe vaak heeft twente dit niet geroepen en het negatief vermogen was (lees: leek) een stuk lager voor het faillisement. Alles wat je zegt kan waar zijn alleen daar weet je net zo weinig van af als ieder ander. Een club als twente is ook, met alle respect, groter. Daardoor verdienen ze het sneller terug, spelers die 10+ miljoen waard zijn hebben jullie niet als back up dus je moet het wel in perspectief zien. Hoop dat jij het bij het rechte eind hebt, bedoel alleen dat je daar niks over kan zeggen want wat jij doet zijn aannamens gebasseerd op een klein aantal cijfers.

21 september 2015 om 08:59

Het is toch mooi dat het beide clubs momenteel zo goed gaat? Waarom dan zo vijandig?

Tja, het zou natuurlijk kunnen. Maar we zijn pas 6 wedstrijden onderweg, vind het allemaal nog erg lastig te voorspellen. Tot nu toe doet Heracles het gewoon geweldig, daar valt niets op af te dwingen.

Nog even een paar wedstrijden toekijken, hoe gaan ze bijvoorbeeld reageren op twee keer een slecht resultaat? Beïnvloed dit het zelfvertrouwen van de heraclieden? Moet het nog maar even zien.

In dit vorm zie ik de Heracles zeker in de linker rijtje eindigen.
Hebt genoten afgelopen zaterdag tegen Psv,en terecht gewonnen.
Als Heracles ook de inzet tegen mindere clubs kan tonen.
Wordt het een schitterende seiz. voor ze,spelers hebben ze er voor.

A.s. Woensdag (knvb beker ),Heracles- Vitesse kijk er na uit.
Wordt een mooi pot voetbal,2 teams die alleen aanvallend spelen 4-4 haha.

Wel grappig dat ie pec hierin betrekt, die doen het dit jaar net zo goed als vorig jaar terwijl het verschil bij heracles juist heel groot is. Eigenlijk een beetje een vreemde vergelijking dus. Zelf zie ik heracles het niet al te lang volhouden, hebben ze simpelweg de spelers niet voor. Al hoop ik dat ze het goed blijven doen natuurlijk. Liever heracles dan twente

Wel even reëel blijven:
1. za 8 augustus 19.45 uur Roda JC - Heracles Almelo
2. zo 16 augustus 16.45 uur Heracles Almelo - N.e.c.
3. za 22 augustus 20.45 uur SC Cambuur - Heracles Almelo
4. za 29 augustus 20.45 uur Heracles Almelo - FC Twente
5. zo 13 september 14.30 uur ADO Den Haag - Heracles Almelo
6. za 19 september 19.45 uur Heracles Almelo - Psv

1. Promovendus
2. Promovendus (kom je al lekker in de mood)
3. Vorig jaar boven niveau gepresteerd, nu op niveau
4. Twente is gewoon bagger. Wordt wel gerept over ongelukkig verlies/gelijkspel door Twente, maar het is gewoon echt zwaar onder niveau.
5. ADO uit is wel voor veel teams lastig, maar zijn ook niet onoverwinnelijk (en je bent al lekker in de winning mood)
6. De eerste echte uitschieter betreffende hun prestaties. Echter zoals meer zeggen, gebeurt het wel vaker dat een grote club het eerste weekend na een europese verassing slechter speelt.

Ik wil niet zeggen dat Heracles niet lekker bezig is, maar het is misschien met hun speelschema wel nog iets te vroeg om conclusies te trekken. Ze moeten nog tegen de clubs die echt beter zijn (en in vorm) spelen.

21 september 2015 om 14:16

Het is ook in mijn ogen te vroeg om nu al te concluderen dat het een mooi seizoen zal gaan worden. We zijn tenslotte pas 6 wedstrijden bezig. Maar het door jou geschetste rijtje zegt eveneens weinig. Je noemt bv de gepromoveerde clubs roda en nec in een tot dusver ´gunstig´ speelschema. Van Roda heeft Heracles verloren ( absoluut geen lekker begin v.h. seizoen dus )...daarnaast staan beide promovendi op respectievelijk plek 6 en 9 ( gelijk aan , en 1 pnt. minder dan bv PSV ).

Dat Cambuur en FCT lopen te kwakkelen ben ik met je eens , maar de overige 4 tegenstanders wil ik niet zondermeer gunstig noemen.

Vindt het positieve verhaal over Jan Smit in studio voetbal ook maar een beetje onzin. Vorig jaar zaten ze hem nog helemaal af te zeiken met die trainerswissels.

zat 8 aug 2015 19:45 roda Jc heracles Almelo
vrij 14 aug 2015 20:00 vitesse roda Jc
zat 22 aug 2015 18:30 roda Jc de graafschap
zon 30 aug 2015 14:30 az roda Jc
zat 12 sep 2015 18:30 roda Jc nec
zon 20 sep 2015 12:30 roda Jc feyenoord

Want het speelschema (en waar Roda de punten heeft gepakt) was zo bijster moeilijk om op een 6de plaats te komen?

woe 12 aug 2015 20:45 nec excelsior
zon 16 aug 2015 16:45 heracles Almelo nec
zat 22 aug 2015 20:45 nec ajax
vrij 28 aug 2015 20:00 willem Ii nec
zat 12 sep 2015 18:30 roda Jc nec
vrij 18 sep 2015 20:00 nec sc Heerenveen

En in het speelschema van NEC had ik vooraf (wel kijkend naar het spel dat ze in de jupiler league speelden) van 7 tot 10 punten na 6 speelrondes ook niet heel gek opgekeken.

Roda JC en NEC zijn wel redelijk tot goed aan de competitie begonnen, maar Heracles zou daar qua spelers en begroting toch wel van moeten kunnen winnen, meer nog van Roda JC dan Nec. Dat ze vervolgens verliezen van Roda JC trekken ze in iedergeval weer recht met een winst op Psv.

Ik weet in ieder geval zeker dat als Heracles had gewonnen van Roda JC en verloren van Psv, waren mensen niet zo euforisch als nu, terwijl je dan toch echt gewoon hetzelfde aantal punten hebt, aangezien je dan gewoon punten hebt gepakt tegen ploegen 'zoals het hoort'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren