Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Overmars zei weleens met een knipoog dat hij de grootste aankoop zou worden’

Laatste update:

Vaclav Cerny speelt komend seizoen voor FC Twente, dat hem huurt van FC Utrecht. De 22-jarige Tsjechische aanvaller werd pas een jaar geleden door de Domstedelingen overgenomen van Ajax, maar wist geen basisplaats te veroveren in de formatie van trainer John van den Brom. Ronald de Boer, die Cerny van dichtbij meemaakte in de jeugdopleiding van Ajax, zoekt in gesprek met Voetbal International een verklaring waarom hij de hoge verwachtingen nog niet heeft kunnen inlossen.

De Boer claimde in 2017 dat Cerny niet minder was dan David Neres, die op dat moment net was overgenomen van São Paulo en in zijn eerste weken lang niet altijd een overtuigende indruk maakte. “Hij speelde met jongens als Appie Nouri, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt. Hij hoorde bij die groep. De potentie was hetzelfde, dat kun je bij iedereen navragen. Hij is een leergierige en leuke jongen, hij had alles. Overzicht, scorend vermogen en een redelijke snelheid. Hij moest wel groeien in een aantal aspecten, maar het zag er goed uit. En ja, toen Neres kwam hadden we in het begin niet zoiets van: ‘Wat een speler heeft Ajax binnengehaald’. Maar Neres heeft ons verbaasd.”

“Marc Overmars zei weleens met een knipoog tegen me dat Cerny de grootste aankoop zou worden, terwijl hij niet echt een aankoop was. Ik had zelfs nog iets hogere verwachtingen van hem”, gaat De Boer verder. Cerny speelde uiteindelijk 29 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 6 assists. Mede door een kruisbandblessure wist de Tsjechische aanvaller nooit een basisplaats te veroveren in de hoofdmacht van Ajax. “Zo zie je maar dat je bij topvoetbal op een dun koord balanceert. Blijf je overeind en val je? Dat heeft met veel aspecten te maken.”

“Ik zeg vaak tegen jeugdspelers, ook de sterke lichting die er nu aankomt, dat ik mijn hand voor ze in het vuur wil steken. Het zijn exceptionele talenten, maar over vijf jaar heb ik waarschijnlijk geen hand meer over. Het kan altijd mis gaan. Je kan nooit precies zeggen of iemand het gaat maken. De kans van slagen was bij Cerny best groot, zijn karaktereigenschappen waren goed. Dat heeft hij later een beetje losgelaten. Ik heb weleens gezegd dat hij moet vechten, kom op. Soms probeerde hij er te makkelijk vanaf te komen”, stelt de analist. Cerny kwam afgelopen seizoen namens FC Utrecht tot slechts zestien optredens, waarin hij geen doelpunten en assists verzorgde.

De Boer benadrukt dat het nu ‘moet gebeuren’ voor Cerny bij FC Twente, dat zich donderdag ook op huurbasis versterkte met Kik Pierie. “Hij kan veel meer. Zijn vertrouwen heeft een knak gekregen, misschien kan hij niet tegen de druk om te presteren. Ik heb een zwak voor Cerny en ik hoop dat hij het haalt.”

Zie jij Vaclav Cerny nog zijn grote belofte inlossen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Potentie genoeg maar je weet nooit van te voren hoe de ontwikkeling gaat zijn. Leuk altijd dat sommige mensen achteraf hun gelijk halen, maar ook vergeten dat ze er weleens naast zitten.

Ik had verwacht dat Cerny zich bij Utrecht wellicht zou herpakken en wat van zijn belofte zou inlossen. Totaal niks van terecht gekomen en zelfs daar al vrij rap op het tweede plan geraakt. Als je zelfs bij Utrecht al niet in staat bent om in beeld te komen, laat staan te blijven, dan zie ik echt niet waarom het bij een FC Twente dan nu wel zou lukken. Het is niet dat hij het net niet gered heeft in Utrecht. Hij is compleet geflopt daar.

17 juli 2020 om 02:34

Daarom juist, dan kan hij het bij Twente alleen maar beter doen. Spelers als cerny hebben vertrouwen nodig, bij Twente kunnen ze hem dat geven omdat ze anders op een 15 jarig talent uit de jeugd moeten vertrouwen

Eeuwig zonde.. Zal zijn doelpunt uit bij Celtic niet meer vergeten. Ik hoop echt dat hij zich kan herpakken bij Twente.

ron Jans is denk ik wel de ideale manager om hem zijn belofte te laten inlossen

Misschien een idee om een linie te zakken en kijken of je een niveau lager wel kunt slagen.

Ik hoop het maar denk van niet.

Echt zonde. Maar soms vind ik vd brom ook wel een beetje lomp met sommige jonge jongens omgaan. Bij az had hij ook wel eens akkefietjes met wisselende spelers. Sommige moet je net wat anders behandelen of desnoods aangeven dat je ze gaat wisselen. Hoop dat hij zich herpakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren