Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Oppassen dat we niet het lachertje van Europa worden met onze velden'

Laatste update:
/

John van den Brom vindt alle ophef over de kunstgrasvelden in het Nederlandse betaalde voetbal overdreven. De coach van AZ kan zich niet vinden in de standpunten van clubs als Feyenoord en Heerenveen en zegt 'absoluut geen tegenstander' te zijn van een moderne ondergrond. "Toen ik trainer van AGOVV was, waren wij een van de eerste clubs met een kunstgrasveld", vertelt hij op de website van zijn club.

Van den Brom is dan ook wel wat gewend en vindt de discussie overbodig. "Ik ben absoluut geen tegenstander van kunstgras. Maar we moeten wel oppassen dat we internationaal niet het lachertje van Europa worden met deze discussie en onze velden", waarschuwt de oefenmeester, die vrijdag voorbeschouwde op het competitieduel met Vitesse van aanstaande zaterdag.

Daarbij kwam ook de situatie Steven Berghuis ter sprake. De jonge buitenspeler was de eerste maanden van het seizoen uitstekend op dreef, maar werd begin september teruggeworpen door een gebroken middenvoetsbeentje. Inmiddels traint hij weer. "We moeten hem vooral conditioneel klaarmaken voor een wedstrijd. Dat kan me niet snel genoeg gaan, want Steven kan echt iets extra’s brengen. Maar we moeten zijn terugkeer met beleid doen", aldus Van den Brom.

Ben jij voor of tegen kunstgras?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laat ze t lekker uitzoeken voor amateur voetbal is t wel beter ivm regen en sneeuw

21 november 2014 om 15:13

Ik heb ookal paar keer gezien dat het afgelast werd omdat het veld "bobbelde" dat gebeurd met een echt tapijt niet... En met beetje fatsoenlijk veld kan er ook met harde regen gespeeld op worden. En met vorst is kunst gras ook gevaarlijk word ook wel eens afgelast.

21 november 2014 om 15:26

Dat "bobbelen' is alleen bij extreme regenval als de afwatering niet goed is. In die situatie wordt een wedstrijd op natuurgras ook afgelast. Kunstgras is voor amateurclubs een uitkomst. Veel minder afgelastingen dus veel minder verschuivingen in het competitieprogramma.

21 november 2014 om 17:58

Wat een huilebalken zeg,ik ben een rugbyspeler en in regen en sneeuw is het mooiste spelen op een echt veld.

21 november 2014 om 22:12

wat jou betreft rugby je gewoon in de modder toch?

Dus hij vindt dat je een lachtertje wordt omdat wij hierover discussiëren?

Laat me niet lachen man. Of dat het ze het überhaupt wat boeit wat wij hier bespreken.

Ga toch weg man, kunstgras moet gewoon verdwijnen van de Nederlandse velden.

21 november 2014 om 17:12

Het is gewoon goedkoper, geef ze is ongelijk

Kunstgras is de ze zwarte piet discussie van de Nederlandse voetballerij. Voorlopig heb ik nog weinig goede standpunten gehoord over waarom kunstgrasvelden moeten blijven op de financiële punten na. Ook in dit artikel hoor ik geen goede reden waarom het zou moeten blíjven. Leuk dat van der brom trainer was van een failliete club die als een van de eerste club een kunstgras veldje had, maar verder lees ik weinig positiefs over kunstgras...

21 november 2014 om 15:26

Maar je hoort ook weinig goede standpunten tegen kunstgras. Beide kampen spreken vooral op gevoel.

21 november 2014 om 15:31

Altijd hetzelfde, of het nu zomer herfst of winter is. Een recht veld dus geen last van polletjes. Geen afgelastingen. Weinig onderhoud voor de club. En zo kan ik nog wel doorgaan. Ik weet nof wel dat iedereen zat te zeuren over het veld van FC Groningen in de winter. Dit zal met kunstgras nooit gebeuren.

21 november 2014 om 15:32

Altijd hetzelfde, of het nu zomer herfst of winter is. Een recht veld dus geen last van polletjes. Geen afgelastingen. Weinig onderhoud voor de club. En zo kan ik nog wel doorgaan. Ik weet nof wel dat iedereen zat te zeuren over het veld van FC Groningen in de winter. Dit zal met kunstgras nooit gebeuren.

Laten wij als clubs en supporters tegen plastic zijn en ons niet aten piepelen door een of andere maffia organisatie. De Knvb moet gewoon plastic verbieden. Je kunt en mag het woord "kunstgras" niet in de mond nemen omdat het omgesmolten tasjes en andere chemische troep is!! Weg er mee!!!

Die heeft zich wel in hele knappe bochten gewrongen om zichzelf niet tegen te spreken, met nep gras zou je sowieso het lachertje van Europa worden als je Europees speelt. Ik sluit niet eens uit dat je van hogeraf uitgesloten wordt van Europees voetbal.

21 november 2014 om 17:47

Nee hoor, er zijn namelijk genoeg kunstgrasvelden goedgekeurd om Europees op te mogen spelen. Bij onze plaatselijke amateurclub hebben ze ook zo'n veld.

On: Ik vind het een vermoeiende discussie worden. Persoonlijk vind ik dat clubs dat zelf moeten beslissen of ze kunstgras nemen of niet. Tuurlijk is gewoon gras het mooiste, maar kleine clubs hebben nu al moeite om hun hoofd boven water te kunnen houden met kunstgras. Daarbij worden de kunstgrasvelden steeds beter. Persoonlijk vind ik het juist fijn om op kunstgras te spelen. Geen vervelende hobbels of stuiters en je kunt de bal fijn snelheid meegeven. Enige nadeel is dat het kan branden als je een sliding maakt, maar dat heb je op een droog veld ook. Helaas worden bij de amateurs de velden niet overal gesproeid voor de wedstrijd, want op een nat veld is dat ook alweer een stuk minder.

21 november 2014 om 18:09

Ik kan me niet heugen dat ik een Europese voetbalwedstrijd heb gezien op plastic of rubber of ander nep spul, maar sluit niet uit dat Nederland in de toekomst het eerste land zal worden waarbij dit gebeurd.

21 november 2014 om 18:15

Of het al gebeurd is weet ik niet. Maar ik heb net even gegoogled, en sinds seizoen 2005/2006 is het toegestaan door de Eufa (ook cl en kwalificatie Ek/wk).

Pec heeft toch ook kunstgras? Dan is daar iig al 1 EL duel op gespeeld.

22 november 2014 om 04:38

Twente speelde bij min 17 C tegen Rubin Kazan op de kunst mat van Torpedo Moskou een EL wedstrijd. Dit jaar werd Dynamo Moskou tegen PSV ook op een nepper gespeeld. CL wedstrijden zijn ook al op kunstgras gespeeld. Daar zijn de winters ook debet aan dat er een kunst mat ligt, maar ook het Franse AS Nancy speelt op kunstgras. of het Portugese Boavista. Ook in de Italiaanse serie A speelt Cesena op kunstgras.

AS Trencin speelt toch ook op kunstgras. Of volg je de club van Tcheu la Ling niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren