Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Openingsdoelpunt van Napoli veroorzaakt 'een aardbeving van lage intensiteit’

Laatste update:

Als gevolg van de openingstreffer van Mathías Olivera tijdens het thuisduel van Napoli met Salernitana (1-1) is zondagmiddag een schokgolf gemeten in de omgeving van Stadio Diego Armando Maradona die vergelijkbaar is met een lichte aardbeving. Dat meldt Il Meteo. Ondanks de uitzinnige vreugde moest het kampioenschap van Napoli echter met een paar dagen worden uitgesteld wegens de gelijkmaker van Salernitana in de slotfase.

Na ruim een uur spelen opende Olivera de score voor de ploeg van trainer Luciano Spalletti. Dit resulteerde in zo’n enorme vreugde in Stadio Diego Armando Maradona, dat er ‘een aardbeving van lage intensiteit’ werd veroorzaakt, zo verklaart Il Meteo. Volgens het Italiaanse meteorologisch instituut was er een beving met de kracht van 2 op de schaal van Richter voelbaar.

De 1-0 voorsprong bleek echter niet genoeg voor de overwinning. Een late gelijkmaker van Boulaye Dia gooide roet in het eten voor de Napolitanen, die hun kampioenschap daardoor met een paar dagen uit moesten stellen. Desondanks kan het voor Spalletti al niet meer stuk. “Het idee om al deze mensen het kampioenschap te zien vieren... De toewijding van de stad voel en zie je overal. De droom wordt eindelijk werkelijkheid.”

Met nog zes speelronden te gaan en een voorsprong van achttien punten op achtervolger Lazio kan Napoli de Scudetto eigenlijk niet meer ontgaan. Als de ploeg van Spalletti donderdag op bezoek bij Udinese minimaal gelijkspeelt, zijn ze officieel landskampioen van Italië. Mocht concurrent Lazio een dag eerder zelfs punten verspelen tegen Sassuolo, dan is de ploeg uit Napels woensdag al kampioen. Napoli wacht al 33 jaar op een landstitel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel jammer dat de klad de laatste weken/maanden erin is gekomen bij Napoli. We weten eigenlijk al maanden dat ze kampioen gingen worden, maar ik had het ze gegund om in de halve finale vd CL te staan.

1 mei 2023 om 17:37

Tuurlijk liggen ze daar wel wakker van. Zeker als je alleen twee andere Serie a clubs moest verslaan om in de finale te komen.

Voetbalgek zijn ze daar natuurlijk compleet. Ik ben er maand geleden nog geweest en overal zag je al wit en blauwe slingers hangen, banners met het hele team op afgebeeld en afbeeldingen van de Italiaanse vlag met een 3 erboven (wijzend op de vierde titel).

Zo een Mertens en Insigne moeten zichzelf toch de haren uit het hoofd trekken dat ze voor wat meer geld naar Galatasaray en Canada getrokken zijn en dit daarom dan maar even moeten missen.

1 mei 2023 om 16:18

Sowieso bijzonder dat vlak na het vertrek van de toch zeer gewaardeerde krachten Mertens, Insigne en Koulibaly het ineens zoveel beter gaat. Met die drie clubiconen in de gelederen lukte het telkens niet, dan vertrekken ze en ben je geneigd te denken dat Napoli zonder hen al helemaal weg gaat zakken, en vervolgens zijn ze veruit de beste in Italië

1 mei 2023 om 16:23

Ik denk dat het ook meer te maken heeft dit jaar dat de rest zo ver achter staat. Ja Napoli doet het ongekend goed, maar vorig jaar werden ze derde met 79 punten, daar moet de nummer 2 Lazio al alle wedstrijden voor winnen. Ze hebben zich ook gewoon goed versterkt met het halen van de gewenste vervangers waardoor ze een stap vooruit hebben gezet.

1 mei 2023 om 16:20

Een insigne kan ik me nog voorstellen, kind van de club, maar Mertens wordt dadelijk kampioen in Turkije en daar zijn ze net zo voetbal fanatiek als in Napels. Dus die zal er wel minder spijt van hebben verwacht ik.

1 mei 2023 om 16:44

Mertens is een even grote legende van de club Napoli als Insigne hoor. Dat merk je ook als je daar door de straten loopt.

1 mei 2023 om 19:08

Mertens heeft zelfs een plekje op de befaamde Bodega D10s met de grote Maradona. 'Ciruzz' is ongekend populair inderdaad

1 mei 2023 om 19:49

In europa zijn ze echt nergens zo voetbalgek als in Napels hoor

1 mei 2023 om 22:23

Ja maar Mertens is weggegaan omdat het bij hem daar klaar was. Kan ik me best voorstellen ergens. Zonde voor hem dit mis te lopen, maar dat is echt niet iets wat hij had kunnen zien aankomen, noch was er voor hem nog echt plek bij dit Napoli

2 mei 2023 om 09:44

Zo zeker is het nog niet dat Mertens kampioen wordt...

1 mei 2023 om 19:20

Tja voor Insigne haal je Kvaratskhelia, voor Koulibaly haal je Kim. Dan wordt het eigenlijk alleen maar beter

1 mei 2023 om 22:02

Dat wel inderdaad. Als ik Mertens was dan zou ik echter gek worden haha.

Mooi zulke dingen. Ging er inderdaad gek aan toe tijdens de wedstrijd. Sowieso altijd wel goede sfeer daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren