Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Openhartige Bergwijn onthult harde boodschap van zijn moeder: ‘Ze heeft gelijk’

Laatste update:

Steven Bergwijn kon direct na afloop van de kwartfinale in de TOTO KNVB Beker tegen De Graafschap (0-3 winst) breeduit lachen. De linksbuiten van Ajax schoot vroeg in de wedstrijd op karakteristieke wijze binnen in de verre hoek; zijn eerste doelpunt in zestien wedstrijden. Ook Hans Kraay junior constateerde bij het openen van zijn interview dat de glimlach bij Bergwijn terug is. "Ik lach al een tijdje, maar dit is wel heerlijk natuurlijk. Ik was echt op zoek naar die goal", aldus Bergwijn bij ESPN.

John Heitinga gaf Bergwijn de afgelopen weken ondanks zijn matige prestaties het volledige vertrouwen. Ook tegen De Graafschap mocht de linkerspits weer starten. "Ik heb veel beelden teruggekeken met de trainer", onthult Bergwijn. "In bepaalde situaties schoot ik te wild, omdat ik de goal te graag wilde maken. Vandaag deed ik het gewoon met binnenkantje in de verre hoek, dus ja..."

De periode van doelpuntendroogte knaagde aan Bergwijn, zo geeft hij toe in zijn openhartige interview. "Natuurlijk is het als aanvaller altijd klote als je niet scoort. Ik moet dicht bij mezelf blijven. Iedere voetballer heeft mindere fases in zijn carrière, het hoort erbij. Ik werk gewoon hard met de staf en het gaat vanzelf wel beter."

Kraay junior confronteert Bergwijn met het felle opstootje waarbij de Ajacied betrokken raakte in Berlijn, direct na afloop van de uitschakeling in de Europa League tegen 1. FC Union Berlin (3-1). "Ik begrijp wat je bedoelt. Als je me kent dan weet je dat ik wel een kort lontje heb. Maar je hebt gelijk: ik moet daar uit die situatie blijven. Wat je al zegt, als je lekkerder in je vel zit dan ben je minder snel bij zulke dingen betrokken."

Bergwijn onthult dat ook zijn moeder zich de afgelopen tijd mengde in zijn bezigheden. "Ik heb met mijn moeder gesproken en het gaat niet meer gebeuren. Ze zei: 'Bij ieder opstootje zie ik mijn zoon. Ik wil het niet meer zien.' Dus bij dezen. Ze heeft gelijk." Ook met zijn vader heeft Bergwijn een hechte band. Bergwijn senior bezoekt elke wedstrijd van de Ajacied, ook donderdag in Doetinchem. "Ik heb mijn vader net nog even gesproken, ik denk dat hij nu al richting Almere is. Ik denk dat hij sowieso trots op mij is", besluit Bergwijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk is het niet voorbarig wat ik nu ga zeggen, maar: meer van zulke moeders, aub.

3 maart 2023 om 00:13

Moeders aan de top!

3 maart 2023 om 07:26

Ik voel een nieuwe K3 single aankomen.

3 maart 2023 om 11:17

Ja, als je 12 bent zal dit wellicht nog helpen, maar die gast is 25. Beetje sneu.

Bergwijn heeft de slipper gekregen

3 maart 2023 om 08:50



Haha, zo mooie reactie.
Ik kan me er alles bij voorstellen hoe dat gegaan moet zijn inhoudelijk Bergwijn. En als dit echt is gebeurt, meesterlijk. En ook geweldig dat Bergwijn het dan noemt.

Het zou ook wel lekker zijn als spelers zo openhartig durven zijn als het niet zo geweldig loopt en niet alleen na een wedstrijd dat het weer eens mee zat. Je hoeft jezelf toch echt niet alleen maar te laten zien als het goed gaat. Eigenlijk zoals Berghuis een tijdje geleden deed na de wedstrijd tegen Feijenoord. Van mij had hij dat verhaal ook voorafgaand mogen geven.

'bij ieder opstootje zie ik mijn zoon. Ik wil het niet meer zien.'

Het ligt dus niet aan de moeder ... lijkt me prima vrouw !!!

2 maart 2023 om 23:47

Zeker. Maar Bergwijn is denk ik ook echt een goede gast, maar als je zo gefrustreerd bent en verliest kan ik me helemaal voorstellen dat je maar 1 kleine provocatie nodig hebt om te ontploffen. Hoe waardeloos het ook is, is dat ook een soort van winnaarsmentaliteit, alleen dan op het verkeerde moment.

2 maart 2023 om 23:53

Ik vind dat soort gedrag eerder een loser mentaliteit ...

2 maart 2023 om 23:57

Het valt niet goed te praten, je moet boos zijn op andere dingen maar ik heb dit nog altijd liever dan de gelatenheid van Schreuder na 1-6 tegen Napoli.

3 maart 2023 om 00:01

Die gelatenheid past idd niet bij een club met ambities, Maar Bergwijn (c.s.) hadden hun energie in de wedstrijd moeten stoppen; dat was niet goed genoeg. Als je je na de wedstrijd zo laat kennen, komt zo pauper over.

3 maart 2023 om 00:08

Exact, helemaal waar hoor. Maar ik verplaatste me even als amateur in zo'n speler haha.

3 maart 2023 om 00:09

Reflex ???

3 maart 2023 om 03:56

Dus jij denkt dat hij na zo'n wedstrijd en zijn eigen frustratie door zijn droogte in zijn emoties denkt aan hoe het over komt? Hij zegt dat hij een kort lontje heeft. Zegt genoeg lijkt mij.

3 maart 2023 om 08:15

Kort lontje wvind ik altijd zo'n nep excuus.

Als ie op straat tegeover 3 Hells Angels staat... heeft ie dan ook een kort lontje of weet hij zich dan wel te beheersen?

3 maart 2023 om 08:32

Ik begrijp dat je het doet en ik zal me er zelf ook vast schuldig aan maken. Maar we moeten als supporters proberen dit soort gedrag niet goed te praten wanneer het onze club betreft. Bij Tadic of Bergwijn noem je het winnaarsmentaliteit, maar ik denk dat je over Getafe, Toivonen en Kramer een andere mening had. Het is gewoon gedrag dat niet op een voetbalveld thuis hoort en het is een hopeloos slecht voorbeeld. Dat moeten we niet goedkeuren.

3 maart 2023 om 09:16

Ik heb ook zo'n vermoeden dat ze prima kan koken 😉 Anyway topreactie.

Echt een geweldig interview. Mensen hebben vaak kritiek op Kraaij, maar juist dat menselijke aspect krijgt hij uit spelers. Ik zie het gewoon helemaal voor me hoe de moeder van Bergwijn even los op hem is gegaan, je zag het in zijn ogen dat hij weer even een jochie was toen hij over dat voorval bij Union sprak en hoe de reactie van zijn moeder was. Ik bagatelliseerde dat opstootje een beetje maar ook mijn moeder was op de whatsapp direct fel over dat zulke spelers in het veld tijdens de wedstrijd strijd moeten laten zien, niet nadat ze hebben verloren. Mooi, hoe moeders dat kunnen zeggen.

3 maart 2023 om 00:01

Nou dit is dan misschien een keer grappig. Maar 9 vd 10 keer is het gewoon tenenkrommend slecht. De man is echt een slijmbal en vertoont nogal popie jopie gedrag. Wat mij betreft vervangen ze hem voor iemand die echt kritisch durft te zijn tegen voetballers, dat mis ik nogal maar waarschijnlijk gaan veel voetballers dat ook weer niet accepteren.

3 maart 2023 om 00:09

Ik vind Kraaij op zijn manier juist kritisch naar voetballers. Hij stelt in tegenstelling tot veel andere interviewers veel slimmer de vragen. Hij introduceert nu ook weer met "ik ken je een beetje, normaal ben je zo'n vrolijke jongen.." om vervolgens uit Bergwijn te krijgen dat z'n moeder hem een lesje geleerd heeft.

3 maart 2023 om 07:28

@memphisdepay……Dat is ook een manier om meer uit die spelers te krijgen hè. Velen praten wel maar zeggen niets. Hij heeft een manier van omgaan met die spelers dat je een heel ander gesprek krijgt. En ik zie dat liever dan die standaard interviews waar je continu dezelfde vragen hoort. Geef mij Hansie Hansie maar.

Iedereen zou wat vaker naar mama moeten luisteren.

3 maart 2023 om 00:14

Mama's hebben vaak gelijk

3 maart 2023 om 00:49

Altijd gelijk weet ik niet, maar ze brengen vaak wel wat meer bescheidenheid.

Dat stukje in dat interview over z'n moeder was leuk, maar de rest is toch wel een beetje schrijnend. Alsof het ontbreken van goals het ergste is...

Doelpunten komen zeker bij Ajax altijd wel weer als je ook maar enigszins kwaliteit bezit. Het probleem is dat hij veel te weinig in het spel voorkomt of opvalt. Bovendien was het probleem ook niet het massaal missen van kansen, maar als een gek proberen vanuit de meest idiote hoeken te schieten, terwijl je de bal moet afspelen of voor moet zetten.

Dit seizoen is voor mij ook wel de bevestiging dat z'n avontuur bij Tottenham en z'n aanwezigheid (of eerder afwezigheid) in wedstrijden op een hoog niveau geen incident waren. Hij mist voornamelijk spelintelligentie, maar ook het vermogen om zijn ego opzij te kunnen zetten en de handelingssnelheid om in kleine ruimtes te kunnen voetballen. Die gaat in de Eredivisie altijd wel leuke cijfers halen, maar bij elke grote club in een top competitie zakt hij in mijn optiek door het ijs. Gewoon een net-niet speler.

3 maart 2023 om 00:01

Totaal mee oneens. Jouw lange verhaal kort: hij zit/zat in een vormdip. Ik zag begin dit seizoen nog allemaal reacties hier dat de aankoop van Bergwijn een vorm van competitievervalsing is, veel te goed voor de Eredivisie. Mensen zijn altijd zo voorbarig. Bergwijn was namelijk de enige met Blind die openlijk Schreuder afviel na veegpartijen als die tegen Napoli. Die trainer had toch ook echt een groot aandeel in het verval van spelers.

3 maart 2023 om 00:12

Competitievervalsing? Buiten misschien wat subjectieve supporters zeiden heel veel mensen dat hij voor Ajax een aanwinst is, maar voor een hoger niveau tekortkomt. Dat is ook min of meer hoe ik het omschrijf. Wat Bergwijn dan over Schreuder denkt, dat is helemaal niet relevant. In Enschede wist men inmiddels al jaren hoe slecht Schreuder is. Je schrijft nogal in superlatieven nu, maar wat afgelopen zomer vooral voorbijkwam omtrent Bergwijn was de abnormaal hoge transfersom.

3 maart 2023 om 00:37

Sirius,

Het waren juist de verschillende kranten en analisten die schreven dat Bergwijn te goed is voor de ED, begin van de competitie. hij scoorde toen aan de lopende band. De kranten kopten "eredivisie is een speeltuin voor Bergwijn".

Op dat moment 24 jaar, Oranje international, PL ervaring, Ajax had miljoenen verdiend, dan is 31 miljoen niet gek als je naar de makt kijkt. Het mes snijdt namelijk aan twee kanten; duur verkopen, maar ook flink betalen voor vervangers.

Verder heeft Bergwijn een aardig CV voor zijn leeftijd:
72 g/a voor Psv
18 g/a voor Tottenham
17 g/a voor Ajax
9 g/a voor Oranje

Bergwijn is gewoon zwaar uit vorm en mentaal geknakt door Schreuder. Ik weet zeker dat hij weer terugkomt en laat zien wat hij kan. Niet alleen voor Ajax, maar ook Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren