Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Op het EK zagen we wat er gebeurt, als hij zich miskend voelt’

Laatste update:

Er waren voor aanvang van het duel met Mexico nog geen speelminuten weggelegd voor Klaas-Jan Huntelaar tijdens dit WK, maar in de achtste finale mocht de spits invallen en was hij direct van doorslaggevend belang; Huntelaar schoot het Nederlands elftal vanaf elf meter naar de kwartfinale.

/

Volgens Willem van Hanegem heeft de goalgetter laten zien ‘dat hij een fantastische invaller is’. “Dat houdt hem kalm en betrokken”, schrijft de oud-topvoetballer in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Onderschat dat niet. Op het EK hebben we kunnen zien wat het met een ploeg doet als een jongen als Huntelaar zich miskend voelt”, doelt Van Hanegem op het toernooi om de Europese titel van twee jaar geleden.

Bondscoach Bert van Marwijk hield daar vast aan Robin van Persie, hoewel die in de punt van de aanval weinig indruk maakte, en gaf Huntelaar tot diens frustratie amper speeltijd. Onder Louis van Gaal lijkt de spits zich te schikken in zijn rol en de ervaren oefenmeester heeft zijn zaken goed voor elkaar, vindt de Kromme. “Noem het mazzel, maar het kan niet alleen maar mazzel zijn, die 2-1. Van Gaal heeft zijn ploeg precies in de vorm die nodig is en dat is knap.”

Denk je dat Klaas-Jan Huntelaar dit WK nog meer speeltijd krijgt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind die Huntelaar echt niet super, door die penalty hoeft hij niet meteen meer speeltijd te krijgen? Lekker op de bank blijven zitten klaasje

30 juni 2014 om 10:29

Het lijkt mij ook niet dat Huntelaar van Persie of Robben uit de basis gaat spelen. Maar op de bank is Huntelaar een hele nuttige speler als breekijzer, toch een ander soort spits dan Lens, Van Persie en Robben waardoor je wat meer mogelijkheden hebt bij het wisselen. Kwam gisteren goed uit, hij schoot die pingel er in en kopte de corner terug op Sneijder (geloof ik, correct me if Im wrong).

Edit: Ik noem Robben hier even spits, omdat hij in het Nederlands elftal 5-3-2 systeem als spits gebruikt wordt. Ik weet dat hij een buitenspeler is

30 juni 2014 om 10:35

Vergeet je niet iets heel belangrijks. Of laat ik het ansers zeggen heb jij de wedstrijd wel gezien. Dan wist je dat huntelaar ook betrokken was bij het eerste doelpunt.

30 juni 2014 om 10:59

Laten we verder kijken dan deze wedstrijd. Huntelaar is gewoon ech een klasse spits. Wat hij bij Schalke laat zien in een sterke competitie, bij Madrid waar hij amper kansen kreeg...

Ik vind Huntelaar echt ets uitstralen, en ik vind dat hij elke wedstrijd een kwartier moet spelen.

Laat ik wel voorop stellen dat we 5-3-2 moeten blijven spelen en dat Huntelaar nooit de voorkeur moet krijgen boven v Persie. Wel vind ik dat als van persie niet goed in de wedstrijd zit hij iets sneller gewissel mag worden. Gisteren was perfect overiges.

30 juni 2014 om 10:36

Je snapt ook totaal niet wat Van Hanegem bedoelt. Hij bedoelt dat je door een speler wel tevreden te houden (doordat Van Gaal met argumenten aan Huntelaar kan uitleggen waarom Van Persie speelt en niet hij, namelijk snelheid voorin) nog wat aan hem kan hebben als invaller.

Van Marwijk lukte dat niet 2 jaar geleden, dus was Huntelaar chagrijnig (en meer mensen), dus zat het niet goed met de sfeer in de ploeg.

30 juni 2014 om 10:42

Vind Huntelaar een hele goede spits. Hij heeft gewoon de pech dat hij v persie voor zich heeft. Bij tig landen zou hij gewoon basis hebben gestaan. Wat de penalty betreft heb je gelijk maar vergeet je niet een miniscuul puntje ??? Namelijk zijn assist op Sneijder ? zonder die goals was het wk al voorbij. Assist en een goal is niet verkeerd hoor in 10 minuutjes. Dat kan niemand ontkennen

30 juni 2014 om 13:28

Wel, er wordt gesproken over "speel-minuten", niet een hele wedstrijd.

Denk dat het nu ook duidelijk is, als oranje wil counteren in 5-3-2 heb je meer aan snelheid van lens. Moet je aanvallen heb je aan Kjh een killer in de 16.
En van Gaal heeft laten zien niet naar namen te kijken maar ook van persie gewoon te wisselen.

30 juni 2014 om 11:10

moet eerlijk zeggen dat ik altijd graag naar Lens kijk, maar dat zijn opbrengst altijd erg mager is.
dan heb ik liever Huntelaar, maar je hebt wel een punt, het ligt er echt aan wat voor spel je wilt spelen. dat we dan de luxe hebben om uit meerdere "soorten" spitsen te kiezen is wel een grote luxe.

Ik vindt dat huntelaar als je in 4-3-3 speelt in de laatste 30/20 minuten van waarde kan zijn maar niet als je 5-3-2 speelt dan is die net een tikkeltje te sloom

Van mij mag hij de komende wedstrijden wel iets meer minuten maken. Van Persie is belangrijk en verdiend de basisplaats, maar mag naar mijn mening best eens gewisseld worden. Huntelaar is een garantie voor goals.

Wat wel knap van Van Gaal is, is dat hij echt alle spelers gebruikt. Tot nu toe alleen de 2 reserve keepers en Clasie hebben nog niet gespeeld. De overige 20 spelers wel!

Ik vind van Hanegem een steeds grotere karikatuur worden. Zelfs zijn mede 'bankgenoten' kijken hem af en toe vreemd aan en behandelen hem als een groot kind.

Huntelaar is (met afstand) de beste spits van Nederland. Pech voor hem dat Van Persie een completere voetballer is en aanvoerder. Van Persie maakt zijn goals, maar overtuigd zelden. Na rust was de motor bij Van Persie al overbelast. Klasse van Van Gaal om hem te wisselen. Benieuwd of hij ook nu weer gaat vasthouden aan 532. Tegen een afwachtende ploeg (mexico zette nauwelijks druk), werkte deze tactiek niet. Wat het nut van Martins Indi is mag iemand mij vertellen? Zet voor hem maar Clasie erbij zeg ik.

30 juni 2014 om 10:41

Onzin, RvP is een veel betere spits dan Huntelaar. Huntelaar kan maar in 1 systeem spelen en dat is in 4-3-3, RvP kan in elk systeem tot zijn recht komen. Huntelaar is de beste speler ter wereld binnen de 16, niemand kan daarin beter afwerken dan hij. Maar buiten de 16 is het dramatisch, hij kan niet goed meevoetballen en heeft niet de looplijnen die RvP wel heeft. Ook de actie en versnelling van RvP zijn stukken beter dan die van Huntelaar. Ook de looplijnen van RvP zijn veel en veel beter dan die van Huntelaar. Huntelaar is afhankelijk van voorzetten van de zijkanten, terwijl het bij RvP ook door het midden kan gaan. Je hebt van RvP gewoon veel meer mogelijkheden dan met Huntelaar.

30 juni 2014 om 10:43

Eens. De beste spits in de 16 bedoel ik ook. Met afstand.

30 juni 2014 om 11:20

@voetbal007
Een spits moet scoren en uit statistieken blijkt dat Huntelaar neer scoort. Van Persie is zoals Witzer zegt een completeren voetballer, maar geen killer. Van Persie zakt te vaak uit om de bal te halen en op die momenten moet je eigenlijk iemand als Huntelaar hebben op denpost in de 16.

30 juni 2014 om 12:29

Klaas had die 2 die Van Persie tegen Spanje maakte allebij niet gemaakt.

30 juni 2014 om 13:16

Die tweede was natuurlijk heel moeilijk.... Over die eerste heb je gelijk. Blijft dat van Marwijk van Persie niet durfde te wisselen wanneer die weer is als een natte krant speelde, en van Gaal dit wel durft terwijl hij nu zelfs aanvoerder is

30 juni 2014 om 14:00

Ja en heb je ook gezien waar tegen Huntelaar scoort? Hij staat er in Duitsland om bekend dat hij alleen tegen de kleintjes scoort. Bij Nederland precies hetzelfde, tegen goede verdedigers scoort hij nagenoeg niet.

Alsof we Huntelaar applaus moeten geven dat hij zich dit keer wel professioneel gedraagt. Van Marwijk had in 2012 Huntelaar en Van der Vaart naar huis moeten sturen tijdens het toernooi maar accepteerde het wangedrag. Bij Van Gaal hoef je dat niet te flikken.

30 juni 2014 om 10:56

Het gaat er meer om dat Van Gaal zijn totale selectie duidelijkheid heeft gegeven. Een ieder weet, waar hij staat.

Betreffende Huntelaar. Hij komt alleen in beeld als pinchitter om wat te forceren of als er duidelijk 4-3-3 gespeeld gaat worden. Is dat niet het geval, dan zullen Depay en/of Lens de aangewezen personen zijn om Van Persie af te lossen.

Onder van Marwijk presteerde Van Persie totaal niet. Maar reservespits Huntelaar kreeg geen kans. En dat vreet aan een bankzitter en geeft onrust binnen de selectie (even onafhankelijk wie het is).

Onder Van Gaal heerst er complete duidelijkheid !

30 juni 2014 om 12:27

Ik had als ik Huntelaar toen was er ook wat van gezegd. Hij heeft nagenoeg toen de hele voorbereiding gespeeld, en was volgens mij toen ook topscoorder van de voorbereiding. Als je dan ziet dat van Persie er niets van bakt en de trainer wisselt niet, dan is het toch logisch dat je verhaal gaat halen en ontevreden bent. In deze had je bert van Marwijk ook wel naar huis kunnen sturen. RvP heeft toch ook toen niet aan het teambelang gedacht door bij de trainer aan te geven dat hij niet in vorm was??!!!!

Ik wordt langzaam een beetje moe van deze eeuwige discussie. Het EK 2 jaar terug lag echt niet alleen aan deze 2 spelers, maar meer aan het totale elftal inclusief begeleiding en coaches.

30 juni 2014 om 12:45

Van Marwijk heeft ze toch te lang aan het lijntje gehouden. Dat was de oorzaak.

Natuurlijk mogen Vaart en Klaas Jan zich niet zo misdragen, maar Marwijk is als trainer erg naief geweest.

30 juni 2014 om 13:09

Maar wat is misdragen, we weten niet precies wat er gebeurt cq gezegd, of wie wat gedaan is.

Huntelaar heeft ook de assist op sneijder gegeven! Ijskoude killer en top spits. Hoop dat we hem nog gaan zien verder in het toernooi.

30 juni 2014 om 11:53

ik hoop eigenlijk dat we hem niet meer gaan zien, aangezien de wedstrijd dan niet goed verloopt voor nederland.

al zou het kunnen dat we tegen costa rica 4-3-3 spelen en hij in mag vallen voor v persie.

met 5-3-2 speelt hij niet en anders komt hij er alleen in als stormram.

Maar t blijft een held, k had hem ook graag meer gezien. Gewoon omdat ik m graag zie spelen, maar snap dat v gaal hem niet gebruikt bij 5-3-2

Het is gewoon maar net wat je nodig hebt. Met 532 is t voornamelijk snelheid wat je nodig hebt, dus kijk je eerder naar van persie en lens. Met 433 en ook nog eens een wagonlading aan corners, kun je huntelaar veel beter op z'n kwaliteiten benutten.

Ligt er gewoon per wedstrijd aan welke speler je opstelt en in laat vallen....
Natuurlijk heeft Van Persie de voorkeur boven Huntelaar want Van Persie is gewoon een betere voetballer. Ook de manier van spelen is natuurlijk belangrijk en zie Huntelaar niet echt spelen in een 2 spitsen systeem.
Los daarvan werd het bij van Marwijk gewoon genant dat hij van Persie liet staan terwijl hij er weinig van bakte. Ook nog eens in een 433 systeem waar je heel veel kan hebben aan Huntelaar. Op zo'n moment kan ik me de frustraties bij Huntelaar heel goed voorstellen. Je wordt zonder goede redenen en met een slecht spelende speler op jou positie aan de kant gehouden.
En tijdens dit WK speelt hij ook niet veel maar het is allemaal heel logisch, en denk dat daarom Huntelaar zijn rol ook gewoon accepteert......

30 juni 2014 om 10:57

Exact, zo is het maar net !

Vindt het zo'n onzin dat de matige sfeer bij Oranje Huntelaar wordt verweten. Na de nederlaag tegen Denemarken, was de sfeer bijna gelijk verziekt omdat er te veel druk op kwam. Daarnaast was Van Marwijk gewoon niet eerlijk tegen Huntelaar.

ik zou gewoon zo gaan spelen,cillessen-djmaat.de vrij.vlaar.bmindie.blind.-daarvoor robben.sneyder.depay.-en voorin .huntelaar.en van persie.

zodus met twee opkomende backs djmaat en blind

cillessen
de vrij
vlaar
bmindie
dj maat
blind
robben
sneyder
depay
huntelaar
van persie
30 juni 2014 om 11:54

hahaha...en dan proberen elke wedstrijd met 7-6 te winnen of zo?

30 juni 2014 om 11:57

@johnny

Ziet er leuk uit zo'n opstelling, maar je mist duidelijk een verdedigende middenvelder die ballen verovert. Op deze manier wordt je op het middenveld zelfs door Costa Rica overlopen ben ik bang.

30 juni 2014 om 12:36

je hoeft djmaat en blind ook niet te aanvallend in te brengen ,laat ze anders lekker voor de verdediging spelen nu nigel waarschijnlijk niet weer speelt ,we hebben nog maar vier tegen waaronder twee penalty,s.niks mis mee zou ik zo zeggen

30 juni 2014 om 12:25

Dus jij wou het zonder De Jong gaan doen..?

Gisteren konden die Santos en Peralta met ogendicht richting de goal lopen en schieten. Als De Jong er stond had hij ze wel een lesje geleerd.

30 juni 2014 om 13:36

misschien wel de slechtste opstelling die ik ooit heb gezien.
Ik bedoel met deze opstelling verliezen we nog met 3-0 van Honduras
En wrm djmaat? Is dat zijn bijnaam?
Bemindie? Van mij mag je gewoon Bruno of martins indi zeggen hoor
En volgensmij heet hij Sneijder en niet sneyder
Waar is de jong? Nee, met deze opstelling zou Nederland nog verliezen van Go Ahead Eagles

nu heb je ook nog twee keer snelheid aan de buitenkant en ook nog eventueel hoge voorzetten voor huntelaar en of van persie.en daarbij is huntelaar vrij balvast dus kan altijd kaatsen met opkomende spelers en van persie.en huntelaar is met zijn 46 interlands ,dat is nog vrij weinig toch al in de top vijf komen te staan van topscoorders allertijden voor nederland dus hij kan wel wat.

Respect voor Huntelaar, een assist en een doelpunt. Eerlijk is eerlijk mijn complimenten gaan naar Van Gaal, hij heeft zo te zien duidelijke afspraken gemaakt en iedereen lijkt hier tevreden mee te zijn. Oranje toch na de kwartfinale. Ik zou gewoon vast houden aan dezelfde elf, en iemand zoals huntelaar in de 70ste minuut erin brengen bij achterstand of gelijkspel. Man of the match was voor mij Dirk Kuyt. Zet hem linksback zet hem rechtsback daarna met huntelaar de spits in en altijd blijven strijden, Respect!

Cilessen
De Vrij
Vlaar
Indi
De Jong
Kuyt
Janmaat
Sneijder
Blind
Robben
Van Persie

benz9 de jong speelt zoals het nu lijkt dit wk niet weer.

Hoe komen de mensen er toch bij dat the Hunter weinig speeltijd gehad heeft tijdens het Ek?
Die jongen heeft anderhalve wedstrijd de kans gehad. net zoals Van Persie.
Maakte in de wedstrijden nog minder indruk dan Rvp.

30 juni 2014 om 14:04

Heb je ook gekeken naar de statistieken vanaf het moment dat RVP in de spits stond en niet op rechtsbuiten? Zet Huntelaar op rechtsbuiten en hij maakt ook minder goals.

30 juni 2014 om 16:24

Zet Huntelaar op rechtsbuiten, en de TV maar vast uit dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren