Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ooijer trots: ‘PSV heeft echt grote stappen gezet’

Laatste update:

André Ooijer kwam in zijn actieve loopbaan negenenhalf jaar uit voor PSV en won in die periode vijf landstitels met de club. In het seizoen 2007/08, toen Ooijer zelf in Engeland voetbalde, werd de schaal voor het laatst binnengehaald in Eindhoven. Dat het nu eindelijk weer zover is, mits er zaterdag gewonnen word van sc Heerenveen, vindt de oud-verdediger fantastisch voor PSV.

/

In gesprek met Helden geeft de veertigjarige Ooijer aan dat PSV dit seizoen over een goede én gebalanceerde selectie beschikt. Memphis Depay, Jetro Willems, Andrés Guardado en Luuk de Jong pikt hij eruit als de logische uitblinkers. Het collectief is echter de grote winnaar, vindt hij. “Het team heeft echt heel grote stappen gezet ten opzichte van vorig seizoen. Wedstrijden die afgelopen jaar net verloren gingen, werden nu vaak gewonnen.”

De grootste ster in Eindhoven was volgens Ooijer de 24-jarige aanvoerder op het middenveld: Georginio Wijnaldum. “Met alle respect voor de anderen, maar hij is voor mij de grote uitblinker dit seizoen. Hij is zowel binnen als buiten het veld een echte persoonlijkheid en is dit seizoen een aantal keer erg belangrijk geweest voor de ploeg”, oordeelt Ooijer. Hij ziet uit naar de verovering van de titel en hoopt, dat het zaterdag al gebeurt.

“Als het kan, moet het zo snel mogelijk gebeuren. De spelers zullen dit weekend druk voelen, maar dat is normaal bij een club als PSV. Natuurlijk is het dankzij de eigen fans wel mooier als het gebeurt in eigen huis”, aldus Ooijer, die tegenwoordig een commerciële functie bekleedt bij de club. Zelf speelde hij in totaal 217 wedstrijden in de Eredivisie namens PSV. In het shirt van Ajax speelde hij er nog eens 22 en greep hij nog tweemaal de titel.

Denk jij dat PSV aan het begin staat van een paar goede jaren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou niet meer op het niveau komen dat ze vroeger waren. Ze hebben daar gewoon te weinig geld voor

14 april 2015 om 14:19

Heeft elke club in de ED in principe, maar dat nivelleert dus binnen Nederland. Europese successen kunnen we beter de komende jaren beter niet op rekenen. Binnen de ED gaan ze wat mooie jaren tegemoet als se waardige vervanger weten te vinden voor spelers die doorbreken. Guardado, Isimat etc. zijn daarin goede stappen.

14 april 2015 om 15:47

Ik hoop dat PSV de selectie enigszins intact houden kan, met het oog op volgend seizoen/cl
Ben een echte Ajacied, daarentegen hoop ik dat er eens een Nederlandse club een echt beleid voert waardoor er Europees weer eens a/d weg kan worden getimmerd.

14 april 2015 om 16:08

Zou moeilijk worden. Depay willems als ze die al kwijt raken is het al een adelating. Zo gaat het altijd. Weten wij alles van.

De sleutel voor het succes voor de komende seizoenen ligt denk ik bij het transferbeleid voor komende zomer. PSV momenteel veruit de sterkste selectie van de eredivisie, maar als Wijnaldum en Depay vertrekken moeten er vervangers komen die er direct kunnen staan anders wordt het een moeilijk verhaal in de Cl en het prolongeren van de titel.

14 april 2015 om 14:35

Klopt helemaal wat je zegt. PSV kan ofwel de vlucht vooruit nemen naar een periode met bestendig succes, ofwel loopt het mis deze zomer en dan heeft dat een invloed op de komende jaren. Wijnaldum en Depay zullen vervangen moeten worden door spelers die er meteen staan, spelers van een bepaalde status dus. In het voordeel van PSV speelt de verhoogde prijzenpot voor deelname aan de Champions League. Daar moeten ze echt wel mee aan de slag kunnen.

Een eerste overwinning was het definitief aantrekken van Guardado, voor een betrekkelijk klein bedrag. Tussen haakjes, achteraf bekeken valt het reuze mee dat Guardado uiteindelijk is gekomen, en niet de blessuregevoelige Defour. Willems behouden is ook belangrijk in mijn ogen.

Heeftie nou een ajax of een psv hart?

14 april 2015 om 14:16

Geen hart, waait lekker met de wind mee. Maar eerder PSV dan Ajax lijkt mij.

14 april 2015 om 14:29

Ooijer was als kind Ajax-supporter, doorliep daar de jeugdopleiding maar heeft daarna heel lang (2x) bij PSV gespeeld en daar veel contacten opgedaan. Niet alleen bij de club, maar ook in de regio Eindhoven. Ik denk dat het een Ajax-hart is, waar PSV een plekje in heeft veroverd.

Maar we moeten er ook weer niet te dramatisch over doen, want Ooijer is vooral pragmaticus. Hij heeft een bepaald beeld van wat hij wil doen en kiest daar zijn club bij. Ik denk dat Ajax en PSV beide in zin hart zitten, maar als er geen functie is bij die twee clubs die aansluit bij zijn wensen, dan gaat hij ook zo bij Feyenoord aan de slag.

En dat is zijn goed recht. Hij heeft een uitzonderlijke carriere gehad waarin PSV en Ajax beide een belangrijke rol hebben gespeeld. Prima. Bij Ronald Koeman vraagt toch ook niemand zich af of hij een Psv, Feyenoord of Ajax hart heeft? En hij wordt op alle plaatsen gewaardeerd. Zelfs nu nog bij Ajax nadat hij bij Feyenoord trainer is geweest.

14 april 2015 om 15:20

Heeft inderdaad nu ook gewoon veel contacten in Eindhoven. Hij is ook getrouwd met de dochter van Willy van de Kerkhof. Maar inderdaad er zijn zat trainer en spelers die bij meerdere clubs actief zijn. Al moet ik wel zeggen dat ik het mooi vind dat volgend seizoen Psv, Ajax en Feyenoord, grote oud spelers van het Nederlands elftal en clubmannen als hoofdcoach hebben.

14 april 2015 om 15:26

Koeman vragen of hij een Psv, Feyenoord of Ajax hart heeft is ook niet zo slim als je wist dat hij een Groninger was. Je vraagt de bakker toch ook niet om een stuk vlees?

Edit: Even opgezocht. Ze hebben hem deze vraag al eens gesteld in een praatprogramma, welke van de 3. Hij koos Feyenoord.

https://www.youtube.com /watch?v=mydmgvtxcka

14 april 2015 om 16:07

Ik denk dat het moment waarop dit gevraagd werd ook essentieel is voor het antwoord.

Maar goed, ik wist best dat hij een Groninger is. Dat maakt ook geen drol uit, want als je de vraag aan zijn broer stelt (die toch echt ook Groninger is) dan zal hij je vertellen dat hij een PSV-hart heeft.

14 april 2015 om 14:16

Lekker belangrijk! Doe je ding in het leven.

14 april 2015 om 14:20

@Jeremymening 1

Met uitzondering van clubiconen uiteraard.

14 april 2015 om 14:20

Gewoon fan van het mooie voetbal denk ik..

14 april 2015 om 14:23

Beiden natuurlijk. Voetballers denken over zulke dingen anders dan supporters. Ooijer is Amsterdammer en heeft bij Ajax 8 jaar in de jeugd en 2 jaar in het eerste gespeeld. Maar bij PSV heeft hij 9½ jaar in het eerste gespeeld, veel meer prijzen gewonnen en daar werkt hij nu ook als jeugdtrainer. Het zou raar zijn als hij niet met beide clubs wat zou hebben.

14 april 2015 om 15:38

Ik ben ook voor psv maar hou ook van de club ajax door haar filosofie en al het moois wat het Nederland gebracht heeft, kan/mag dat niet?

14 april 2015 om 19:32

jf_psv. Nee, dat mag niet. Je MOET kiezen!! . Nee grapje, is alleen maar goed. Maar beetje geplaag en rivaliteit over en weer is ook niet erg. Met de nadruk op beetje.

24 jaar, toen gekozen om niet de stap naar het buitenland te maken. Uitblinker bij Feyenoord en nu Psv. Zo kan het ook! Jammer dat hij het nog niet helemaal laat zien bij het Nederlands elftal. Verwacht het hem nog wel te zien doen. Misschien dat hij dan weer een stapje hoger voetbalt. Want dat kan deze jongen.

Volgend jaar maar afwachten wie er allemaal vertrekken. Feyenoord pakte het goed op vorig jaar. Maar weet niet hoe dit PSV kan gaan lopen. Volgens mij genoeg opties!

14 april 2015 om 14:25

Feyenoord niet bepaald de uitblinker, wel een leuk half seizoen gedraaid. Dit seizoen bij PSV lijkt hij zich wat nadrukkelijker te profileren, al vind ik hem voetbaltechnisch nog steeds niet dwingend genoeg.

14 april 2015 om 14:41

Feyenoord was hij vaak de uitblinker. In zijn laatste wedstrijd toen hij met Feyenoord won vbij Psv en hij daarin 2x scoorde. De zomer daarna maakte hij de overstap naar Psv. Jongste debutant bij Feyenoord voor alsnog. Goeie jongen

Ik vind Wijnaldum toch nog te vaak onzichtbaar. In mijn ogen is hij niet constant genoeg om een stap te maken naar het buitenland. Heeft zich wel enorm ontwikkeld buiten het veld, een echte leider. Dat had ik hem een paar jaar geleden echt niet gegeven.

14 april 2015 om 14:28

@debieroloog

Het is nooit goed voor sommige, vroeger was Wijnaldum degene die te weinig scoorde en te zichtbaar was, vooral aan de bal vonden criticus dat hij te veel dribbelde en dat hij zijn kracht beter kon verdelen met andere dingen.

Tegenwoordig is Wijnaldum juist precies zo,n speler geworden, je vergist je denk ik als je zeg dat hij vaak onzichtbaar is.. zelf in de wedstrijden dat hij zogenaamd onzichtbaar is, is hij toch belangrijk geweest bij het druk zetten, ruimtes trekken voor de jong en hij is altijd wel gevaarlijk voor het doel, Wijnaldum heeft dan ook een hoop belangrijke doelpunten gemaakt en om idd niet te vergeten zie je echt zijn leiderschap in het veld, buiten het veld schijnt hij ook ongelofelijk belangrijk te zijn.

Vroeger vond ik Wijnaldum toch meer een dribbel koning die nergens uitkwam, vaak hadden zijn dribbels geen resultaat etc. maar dat zie je laatste tijd toch minder, nu zijn met name zijn looplijnen erg goed.

14 april 2015 om 15:30

Tja dat is dus precies waarom we in Nederland zo achterlopen. Je mag hier alleen die de leuke momenten benoemen. Wijnaldum heeft hele grote stappen gezet dat zal ik nergens ontkennen. Maar kan zo meerdere momenten herinneren waar de dribbel koning weer even in hem op kwam. Ook zie je dat Wijnaldum niet teveel tijd moet krijgen om na te denken (alleen op de goal af thuis tegen Feyenoord). Ik vind het veel te makkelijk om te ze zeggen: ''ja maar hij doet ook goede dingen'. Dat is te makkelijk, het verschil met de top zijn juist die kleine dingen.

15 april 2015 om 07:39

@bieroloog

Volgens mij heb je het dan niet helemaal door, in Nederland zijn we juist goed in een kritisch zijn en nooit complimenten geven, vaak zijn we er als eerste bij om iemand de grond in te boren. Je ziet het al heel vaak bij jonge spelers die even presteren en daarna niks meer laten zien, dan is er iedereen gelijk bij om zo,n jonge dan gelijk een mislukking te noemen op 19 a 20 jarige leeftijd.. is eigenlijk te gek voor woorden, en dan kom jij met ''je mag hier alleen die de leuke momenten benoemen''.

Ik ben persoonlijk zelf vaak genoeg kritisch geweest op Wijnaldum, we kunnen wel eindeloos kritisch blijven zijn maar zo kan je ook kritisch blijven zijn op spelers als Messi en Ronaldo want die hebben ook verbeter punten. Het feit blijft gewoon dat Wijnaldum zich sterk verbeter heeft vergeleken met vorige jaar, en niemand roept ook gelijk dat hij naar Real Madrid moet ofso want we weten allemaal dat hij dat niveau nog niet aankan maar wat je wel al ziet is dat zo,n Wijnaldum niet zoveel meer te leren heeft bij zo,n Psv, hij moet uitgedaagd worden en kan daarom beter naar een club als Totemham, Southampton, Attletico madrid etc.

14 april 2015 om 14:31

Johann Vogel, Edison Mendes, Atiba Hutchinson (als middenvelder) en zelfs Cocu en van Bommel waren ook vaak onzichtbaar.

Allemaal spelers die anderen beter laten voetballen. Dat geldt ook voor Wijnaldum, al is dat natuurlijk geen controleur (waar alle bovenstaande dat veel meer waren).

Grote uitblinker vind ik toch Guardado ipv Wijnaldum. Ik denk dat hij het meest constant heeft gespeeld.

Ik vind het gezeur over zonder geld kun je niet ver komen in europa maar Fc Basel en Fc Porto hebben een kleinere begroting als Ajax en toch komen ze ver in europa

14 april 2015 om 14:38

Porto zit structureel wat hoger dan Ajax, dat Ajax er een paar keer bovenuit gepiept heeft is incidentenwerk. Basel is een ander verhaal, maar die zijn dan ook niet structureel verder in Europa. Die komen ook niet heel veel verder doorgaans.

Basel heeft natuurlijk ook weinig concurrentie in Zwitserland. Elke topspeler in de competitie komt naar Basel. Als je de 20 beste spelers uit de Eredivisie bij één club laat spelen, dan heb je ook een ploeg die verder kan komen.

Tel daarbij op dat Basel spelers koopt om het team beter te maken, terwijl we in Nederland vooral kopen om met winst door te kunnen verkopen.

14 april 2015 om 15:03

Maar als Porto het kan met een kleiner budget dan moet een club als Ajax dit toch ook gewoon kunnen

14 april 2015 om 15:24

Porto heeft echt geen kleiner budget dan Ajax hoor. Ze zitten geloof ik rond een begroting van 85 miljoen. De salarissen die spelers bij Porto krijgen liggen veel hoger dan bij de Nederlandse topclubs hoor, dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat Portugese clubs gewoon veel meer transfergeld krijgen voor hun spelers. Doet trouwens niks af aan het feit dat ze echt een uitstekende scouting hebben bij Porto, waar trouwens wel bij vermeld moet worden dat Zuid-Amerikaanse spelers graag naar Portugal gaan, liever dan naar bijv Nederland.

14 april 2015 om 15:28

Was tijdje terug een artikel over. De spelers van Porto zijn allemaal in handen van die investeringsmaatschappijen. Als een club zich daarvoor laat lenen kunnen ze logischerwijs veel betere spelers aantrekken. Omdat Ajax dat niet doet komen ze, hoewel met dezelfde begroting, minder ver in Europa.

14 april 2015 om 15:34

Maar waarom probeert een club als Ajax het gewoon niet uit het pakt heel goed uit bij Porto dus

14 april 2015 om 16:14

Omdat je het technische beleid volledig uit handen geeft. Porto en ook Benfica fungeert gewoon als stalling voor al die spelers. Ze hebben daar vrijwel geen zeggenschap over. Dat maakt het moeilijk om langetermijn beleid te voeren. Nu gaat het al jaren goed, maar een tijdje terug moest Benfica ineens al haar spelers verkopen en dat is natuurlijk nooit goed voor je prestaties.

Zie hier het artikel: http://www.vi.nl/nieuws/totale-leegverkoop-bij-sho...

14 april 2015 om 16:23

Njah oke das waar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren