Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Marcel Brands trapt vol op de rem: ‘Nieuwe trainer kan nog best even duren’

Donderdag, 8 juni 2023 om 09:00Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:01

Marcel Brands heeft in het Eindhovens Dagblad tekst en uitleg gegeven bij de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. De algemeen directeur van PSV heeft sinds het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooij alle pijlen gericht op een nieuwe coach, maar tempert de verwachtingen. De naam Peter Bosz, die topkandidaat is, neemt hij niet in de mond. "Natuurlijk hebben we de juiste man liever vandaag dan morgen aangesteld. Maar dit gaat om zo'n enorm belangrijke beslissing."

Het moge duidelijk zijn dat Bosz de nummer één kandidaat is bij PSV. Achter de schermen zijn echter 'stevige gesprekken' gaande over belangrijke randvoorwaarden. Zo willen de Eindhovenaren mensen aan de technische staf toevoegen met het dna van de club. Nu Fred Rutten en André Ooijer vertrokken zijn moeten daar dus vervangers voor worden gevonden. Rob Maas, de vaste assistent van Bosz, speelde in de jeugd en tussen 1988 en 1990 in het shirt van PSV. Hij is dus bekend met de clubcultuur.

"We moeten zorgvuldig opereren en dingen goed met elkaar afstemmen", zegt Brands over de zoektocht naar een nieuwe trainer. "Als ik het nu moet inschatten, kan het nog best even duren voordat we iemand benoemen. Het gaat gewoon om een ingrijpend besluit voor PSV, waarbij je over tal van dingen moet praten. Ik snap dat onze supporters heel graag snel duidelijkheid willen en wat ongeduldig kunnen worden. Dat tekent hun betrokkenheid."

Brands wil niet over één nacht ijs gaan bij het aanstellen van een nieuwe hoofdcoach. "Je moet er niet te eenvoudig over denken, omdat het voor de club PSV gaat om een van de meest cruciale posities", aldus de algemeen directeur. "Het gaat daarbij altijd over mensen en een technische staf die je wilt samenstellen, bijvoorbeeld. Wat ik daarover wel kan vertellen, is dat wij voldoende PSV-dna in de trainersploeg willen. Dat is iets waar we absoluut op inzetten."

Mochten de laatste plooien worden gladgestreken, dan kan er volgens Brands ook snel een akkoord volgen. "Iedereen wil dat er voortgang zichtbaar is, maar we moeten de tijd nemen voor dit proces. Het zou mooi zijn als we op korte termijn een benoeming kunnen afronden, maar woensdagmorgen zag het daar nog niet naar uit. Je moet uiteindelijk wel samen tot een contract kunnen komen. Als dat lukt, zullen we alles zo snel mogelijk uitleggen en de levende vragen beantwoorden."


Poll

Zou jij blij zijn met de aanstelling van Peter Bosz?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Bosz met Maas voor het PSV DNA eventueel Ramzi doorschuiven

8 juni 2023 om 09:06

Ja, @ Bundy SR vind het ook enigszins merkwaardig dat ze van Bommel en Nistelrooij vanuit de jeugd direct hebben doorgeschoven, maar nu Adil Ramzi er staat dat hij eigenlijk wordt overgeslagen voor een klus als hoofdtrainer.
Vraag me af wat daar aan ten grondlsag ligt.

8 juni 2023 om 09:08

Misschien omdat ze eindelijk het licht hebben gezien en Jong trainers gewoon (nog) niet het niveau hebben en te weinig ervaring.

8 juni 2023 om 09:09

Dat heet leren van je fouten. PSV ziet eindelijk in dat een jeugdtrainer voor de groep gooien te vroeg is. Hele verstandige keuze juist.

8 juni 2023 om 09:10

Wellicht omdat MvB eb RvN niet echt succesvol waren? Of?

8 juni 2023 om 09:13

RVN in zijn eerste jaar de beker gewonnen en ook de JC schaal.
Daarnaast tweede geworden wat CL voorronde oplevert. Al met al de doelstelling behaald.

Daarom vraag ik me af waarom RVN wel en Adil niet? Geef hem een kans!

8 juni 2023 om 09:35

Je vraagt het je helemaal niet af, je suggereert iets.

En je geeft zelf eigenlijk twee voorbeelden van beiden net niet, dus waarom voor een derde keer net niet gaan? Adil heeft vooral pech dat hij twee mensen voor zich heeft gehad die uit eenzelfde positie als hij kwamen en die uiteindelijk niet geschikt genoeg leken.

Daarnaast waren dat twee clubiconen die bij voorbaat al konden rekenen op veel krediet bij de achterban en dat is Adil verre van. Als PSV hem nu in die positie zou zetten vermoorden ze eigenlijk zijn carrière voordat die überhaupt begonnen is.

Maar goed, dat is niet spannend dus gaan we lekker suggestief ‘wat zou daadwerkelijk hieraan ten grondslag kunnen liggen’ neerpennen.

8 juni 2023 om 09:41

Suggereer nou je oprecht dat dit komt door zijn achtergrond? Benoem het beestje dan gewoon bij de naam in plaats van je verhullen achter dit soort teksten.

De club is twee keer op de plaat gegaan met een jonge, onervaren trainer en dat willen ze dit keer dus niet. Je kunt ook overal racisme en discriminatie in zien. Dat is dit in de verste verte niet.

8 juni 2023 om 09:46

Nee Tinus88, dat suggereer ik helemaal niet, dit vind ik heel moeilijk in te schatten.
Het inclusiviteitsdebat is de laatste tijd heel moeilijk te voeren als externe partij ten aanzien van een casus als deze. Ik kan enerzijds geen oordeel vellen over het beleid van PSV intern en anderzijds heb ik weinig zicht op het functioneren van Adil Ramzi an sich.

Ik denk juist dat er dingen intern spelen waarom een type Adil Ramzi niet wordt doorgeschoven. Wellicht de kwaliteit te laag of toch geen club icoon zoals Nistelrooij en Bommel.

Ik benoem nergens de achtergrond of wat dan ook en ik denk ook niet dat je dit hierbij moet betrekken.

8 juni 2023 om 09:59

Hoop dat ze Ramzi als assistent nemen. Desnoods over een jaar of 2. Dezelfde fouten herhalen moet PSV niet meer doen.

8 juni 2023 om 10:05

@Prem,

My bad dan. Dacht dat je daar op doelde en dat zou nergens over gaan.

Ik denk vooral dat het zijn onervarenheid is en dat PSV nu Van Nistelrooy en Van Bommel een ervaren coach wilt. Zo simpel ligt het, denk ik. Kan Ramzi niks aan doen. Die heeft het volgens mij niet eens onverdienstelijk gedaan bij J-PSV.

8 juni 2023 om 10:05

Zanazanyan en Tinus88 jullie zijn echt aan het zoeken, Prem suggereert hier letterlijk helemaal niets. Als je al kwaad gaat worden om ideeën die je zelf projecteert/verzint kun je echt beter niet reageren.

8 juni 2023 om 10:07@zanazanyan, maar mogelijk heeft Ramzi wel meer talent als trainer?

Ik ken Ramzi niet goed genoeg als trainer, maar bij Ajax weet ik bijvoorbeeld dat Heitinga en Frank de Boer zijn doorgeschoven, terwijl ik dat op voorhand helemaal niet zulke grote trainerstalenten vond. Maar wel grote namen uit het verleden. Frank heeft natuurlijk wel 4 kampioenschappen op zijn naam, maar lijkt wel het echte talent te missen, wat je bij Ten Hag en Slot wel ziet.

Terwijl bijvoorbeeld Dave Vos, die geen mooie spelerscarriere heeft, niet doorgeschoven wordt. Maar die heeft meer trainerstalent dan Heitinga en Van Nistelrooij samen. Die nam Jong Ajax over van Heitinga, en je ziet direct veel lijn in het spel komen, qua resultaten komt de flow terug, spelers zetten weer stappen, etc. Zelfde zag ik eerder al in jongere elftallen waar hij op zat. Ik denk dat die een hele mooie trainerscarriere tegemoet gaat.

Ik vind het zonde dat er teveel naar grote oud-voetballers gekeken wordt, kijk naar Ten Hag en Slot, en eerder Van Gaal, het zijn vaker niet dan wel wie de grootste spelers die het meeste trainerstalent hebben. Daar lijkt mij men maar weinig van te leren. Enige echt grote uitzondering in NL was Cruijff, maar goed Johan was in vrijwel elk opzicht uniek. Denk niet dat ooit een persoon is geweest wereldwijd die zoveel impact op voetbalwereld heeft gehad in zoveel verschillende opzichten dan Johan.

8 juni 2023 om 10:16

Kom op Sanogo, het is overduidelijk wat Prem bedoelt. Noem het beestje dan gewoon bij de naam.

8 juni 2023 om 10:33

Hij legt zelf notabene haarfijn uit wat hij bedoelt. Je ageert op iets wat in je eigen hoofd afspeelt.

8 juni 2023 om 11:13

@Sanogo maar dat doe je nu zelf ook? 😅 Ik zeg alleen letterlijk wat Prem zegt, namelijk dat er gezocht wordt naar wat er daadwerkelijk aan ten grondslag zou liggen, dat is toch zijn laatste zin of niet?

Daarna leg ik uit dat PSV Adil waarschijnlijk niet naar voren schuift om niet nogmaals gebrand te worden, nota bene vanwege de voorbeelden die Prem zelf noemt in zijn post. Alleen die logica is niet genoeg voor hem kennelijk, want hij vraagt zich openlijk en suggestief af ‘wat er dan aan ten grondslag zou kunnen liggen’.

De ironie - je beschuldigt mij van datgeen je zelf indirect ook doet in je post. 😂 Je zou bijna kunnen zeggen dat je ageert op iets wat in je eigen hoofd afspeelt. 🙈

8 juni 2023 om 11:37

Nee, je zegt letterlijk dat hij iets anders suggereert dan hij zegt terwijl hij zich oprecht wat afvraagt. Als je puur had willen antwoorden op zijn vraag was die aftrap van je betoog compleet onnodig.

8 juni 2023 om 11:50

Het aanstellen van Van Bommel en Van Nistelrooij was geen succes, waarbij ook nog eens twee clubiconen zijn beschadigd. Ik ben zelf ook klaar met die onervaren trainers. Het is een ervaringsvak, waarbij het omgaan met mensen en het managen van een team nog belangrijker is dan kennis van het spelletje. En dan leer je niet door een jaar wat jeugdspelers met een koelkastcontract te trainen.

8 juni 2023 om 12:00

Ja goed, als je gaat herhalen wat ik zeg dan is de geest wel gedwaald in deze discussie.

Je verlegt nu je beschuldiging jegens mij naar mijn constatering dat hij iets suggereert, wat ik inderdaad doe en ook nergens ontken? In je vorige betoog stond jouw uitkomst van die suggestie echter al vast, namelijk dat ik boos was en projecteer - wat ik projecteer benoem je vervolgens niet.

Mijn opmerking jegens Prem was dat hij zich afvraagt, in mijn ogen suggestief, dat er een alternatieve reden zou zijn om Adil niet naar voren te schuiven. Vanwege de twee opgetrommelde voorbeelden (door hemzelf overigens) denk ik van niet en zeg ik vervolgens dat het zo suggestief en openlijk afvragen van zulke beslissingen voortkomt uit een verlangen om iets te zoeken. Hetgeen jij mij daarna ironisch genoeg van beschuldigd - pot, ketel.

Dus wat is het nou, ben ik aan het ageren op iets dat in mijn hoofd afspeelt of ben jij degene die aan het zoeken is om te ageren?

8 juni 2023 om 12:08

@Zanazanyan. Jij doet een uitspraak op basis van een aanname van jezelf. Een foute aanname.

8 juni 2023 om 12:11

Ik doe een uitspraak op basis van jouw uitspraak, namelijk dat jij je afvraagt of er een alternatieve reden kan zijn.

Dat is geen aanname, dat is een constatering.

8 juni 2023 om 12:14

MvB en RvN hebben in tegenstelling tot dhr.AR wél een grote voetbalcarrière. Ze hebben gewerkt met grote trainers als Van Gaal, Ferguson, Ancelotti, Mourinho en Van Marwijk. Dhr.AR heeft met Eric Gerets gewerkt, ook een prima trainer.. maar toch niet helemaal hetzelfde niveau.

8 juni 2023 om 12:17

Nog steeds dat eerste. Je kan ook toegeven dat je fout zat zoals Tinus88 maar je kiest ervoor onsamenhangende epistels te blijven schrijven. Ik heb mijn punt gemaakt, je geratel naderhand heeft niks veranderd, fijne dag verder.

8 juni 2023 om 12:22

Tinus suggereerde dan ook iets anders dan dat ik deed, dat ontging je echter in je beschuldiging.. en nog steeds kennelijk.

Fijne dag kerel!

8 juni 2023 om 12:39

Doelstelling was kampioen worden...

8 juni 2023 om 15:48

@prem: Kijk eens hoe het met Van Bommel en RvN is gegaan bij het eerste elftal. Zou dat misschien een reden kunnen zijn dat ze niet voor de 3e keer een totaal onervaren trainer zo maar even van Jong door schuiven naar het 1e?

Misschien even zelf nadenken voordat je jezelf allemaal dingen gaat afvragen.

8 juni 2023 om 18:05

Volgens mij heeft hij het over het inclusiviteit debat. Waarom dat dan benoemen als je dat niet suggereert?

8 juni 2023 om 10:54Denk dat Adil wel twee keer nadenkt, voordat hij wil doorschuiven. Die heeft ook gezien wat er eerder met twee jonge onervaren trainers is gebeurd. Als het er op aankomt, is er geen steun vanuit de directie.

Snapte overigens ook niet dat Ruud werd aangesteld als trainer. Eindigde 12e/13e met geen best spel. Alles hing af van Bakayoko. Iedereen kon zien dat hij nog minimaal 1/2 seizoenen ervaring moest opdoen, voordat hij trainer van PSV 1 zou worden. Als je hem dan loopt te pushen, moet je hem ook 100 steunen.

Hetzelfde nu met Ramzi. Staan 14e en spel is ook niet echt een lijn in te vinden. Heeft wel Premier League International Cup gewonnen maar zal nog wel minimaal 1/2 seizoenen ervaring moeten opdoen. Anders krijg je hetzelfde als met Ruud.

8 juni 2023 om 11:22

PSV wil Wilfred Bouma als assistent naast Bosz zetten maar of Bosz dat ook wil, geen idee.Marcel Brands heeft aangegeven dat het nog even kan duren voordat er een nieuwe trainer wordt aangesteld. De technisch directeur van oa ex Everton tempert de verwachtingen en benadrukt dat het proces de nodige tijd vergt. Hij wil de juiste persoon vinden die past bij de visie van de club. Hoewel dit enige frustratie kan veroorzaken bij fans die op zoek zijn naar snelle veranderingen, is het belangrijk om geduldig te zijn en te vertrouwen op Brands' aanpak. Ik verwacht dat ze wel ver zijn met Bosz, maar uiteindelijk blijft het een spel!

Ben benieuwd, PSV is een mooie club!

8 juni 2023 om 09:20

Prem had je niet anders het hele artikel niet kunnen kopiëren en plakken?

8 juni 2023 om 09:24

Ex Everton? Ik weet dat die club het momenteel zwaar heeft maar volgens mij bestaan ze nog steeds en heten ze ook nog steeds gewoon Everton

Lange onderhandelingen hoeft niet per se slecht te zijn. Beide partijen hebben veel om over te praten. Met Brands weet je het overigens nooit zeker, kan nu net zo goed vandaag of morgen rond zijn.

8 juni 2023 om 09:17

Het hoeft niet slecht te zijn, maar binnen anderhalve maand moet je de voorrondes CL in. Transfers staan on hold en de halve selectie moet ververst worden. Zou als ik Marcel was toch wat tempo gaan maken voordat er een buitenlandse club Peter belt

8 juni 2023 om 09:27

Er gaat geen mooiere/grotere club komen voor Bosz dan PSV

8 juni 2023 om 09:39

Zijn er grotere en mooiere clubs dan ons aller PSV dan?

8 juni 2023 om 09:45

Volgens mij staan transfers juist niet on-hold. Heb het idee dat zodra de trainer (bosz) bekend wordt gemaakt, ze meteen ook een aantal spelers zullen aantrekken. Wellicht duurt het daarom zo lang, omdat je als trainer zekerheid wil over je spelersgroep.

8 juni 2023 om 10:13

PSV begint denk ik eind deze maand aan de voorbereiding? Waarbij dan nog veel internationals vakantie hebben? Denk dat hij nog wel een week heeft, maar dan moet je wel hem wel gepresenteerd hebben.

Als Bosz niet doorgaat, en je neemt een ander, moet die er wel vrijwel meteen staan. Neem tenminste aan dat een trainer zich even wil voorbereiden voordat hij de eerste training gaat leiden.

8 juni 2023 om 10:23

3 juli. Over 3,5 week dus. Vrij snel.

8 juni 2023 om 10:44

Die verversing van de selectie staat vast ook op het programma.
Als PSV en Bosz er eindelijk uit zijn kan het daarna snel gaan.
Maar ook wat mij betreft: schiet nondeju een beetje op! Hahaha

8 juni 2023 om 10:25

Hoe langer de onderhandelingen hoe minder de trainer zijn stempel kan drukken dmv aankopen. Ik neem aan dat de TD nu de eventuele aan -en verkopen doet? Dan moet je dus wel een trainer zien te vinden die het ziet zitten met de spelers groep die hij dan krijgt van de Td...waardoor je weer beperkt wordt met het kiezen van een geschikte trainer.

Slechte zaak! Voorrondes CL staan alweer vroeg op het programma, en er moeten nog heel wat poppetjes gewisseld worden op het scoreformulier. Lijkt mij als PSV fan toch niet helemaal fijn om te horen dat dit nog wel even kan duren..

Nou, dit is dus vandaag of anders morgen nog rond! Classic Brands

8 juni 2023 om 09:49

Of Bosz wordt het niet

Ik kan het woord DNA niet meer horen.

8 juni 2023 om 10:29

Wel lezen toch DNA DNA Dna

Haha nee verschrikkelijk hoe mensen elkaar vaak napraten. Ook woord als walgelijk, woke, etc.

Maar PSV moet juist nu iets anders rpoberen. Een Bosz zou echt een goede trainer zijn. Ben absoluut pro-Bosz.
Denk ook dat zijn aanpak gewoon beter past in NL dan in andere landen.

8 juni 2023 om 10:35

@mopedlads, komt mooi uit, tis een afkorting. @killin, walgelijk en woke kloppen in relatie dan weer wel. 😉

8 juni 2023 om 10:59

Hoi Jaakke, bedankt voor het uitleggen. ik snap het nu

8 juni 2023 om 11:11

Ik ook niet. Schijtziek wordt je er van. Bij ons ook. Heitinga Ajax dna maar liet Ajax vervolgens voetballen op een manier wat totaal geen Ajax is. Hoezo dna. Zet daar gewoon kwaliteit neer.

8 juni 2023 om 11:41

Alleen in Nederland vinden we dit zo belangrijk, maar vraag ons niet wat we er mee bedoelen en waarom dat dan zo belangrijk is.

Jeetje, stel je voor zeg, dat City guardiola had tegen gehouden omdat hij niet het goede dna zou hebben. Of dat Ajax ten Hag had buiten gehouden.

8 juni 2023 om 12:48

Ik vraag me af wat de mensen die het constant over DNA hebben, denken over Pep Guardiola bij City of Slot bij Feyenoord.
Je wilt toch gewoon de best mogelijke werknemer op elke positie aannemen.
Wat een gezwam de hele tijd.

8 juni 2023 om 13:55

Grinta was ook zo een woord dat je ineens de hele tijd hoorde

Waarom geen Ron Jans idem bij Ajax doet het altijd wel goed bij zijn clubs

8 juni 2023 om 10:29

Zonde dat Jans geen kansen krijgt. Vind het een leuke kerel en goede trainer.

8 juni 2023 om 11:09

Volgens mij ging Jans juist bij Twente weg omdat hij het rustiger aan wou doen

Goh, tussen 88 en 90 voor psv gespeeld en dan meteen bekend staan om het psv DNA... Heeft Andy vd Meyde nu ook psv DNA? Overdreven gedoe allemaal.

Volgens Aad de Mos maakt Aad de Mos een goede kans.

8 juni 2023 om 10:39

Dan weet ik al wie het niet wordt.

O wat slim. Kunnen we volgend seizoen alweer vergeten.

PSV heeft immer effectief gespeeld met counterachtig voetbal, snelle uitbraken als de tegenstander uit positie staat. Ik ben benieuwd of een type Bosz dat definitief uit de PSV mentaliteit kan halen en dan ook nog een gebalanceerd elftal kan smeden. Zeer moeilijke taak.

Het lijkt me niet dat partijen zo lang in onderhandeling zijn met elkaar als nu, indien ze niet beide de intentie hebben om er uit te komen. Dit gaat gewoon rond komen verwacht ik.

Of PSV nu verder gaat met Bosz of niet, hij heeft toch gewoon een punt? Elke andere trainer die je aantrekt zal zeggen dat deze selectie ver ondermaats is en dat er echt dringend kwalitatieve impulsen nodig zijn. Daar kan je gerust een aantal afspraken over maken met hem in mijn ogen. Iets in de trend van "intentie om op X aantal posities te versterken met een X budget", dan hebben alle partijen duidelijkheid en zal moeten blijken of het vertrouwen in de samenstelling van de selectie terugbetaald wordt.

Tijd om door te pakken PSV. Alles te winnen de komende jaren en ook Bosz heeft alles te bewijzen met 0 prijzen op het hoogste niveau. Beide snakken naar succes, zet die krabbel nou gewoon.

Over 2 maanden moet je CL veiligstellen…. Je hebt nog geen trainer en een half lege selectie…. Ik zou toch iets meer haast maken Brands…..

8 juni 2023 om 11:16

Als je Bosz aan stelt kan je die CL toch vergeten. Zo snel kan hij z’n spel er niet in slijpen en in het begin is het toch met ups en grote downs.

Toch vraag ik mij af of een Ron Jans niet beter bij PSV past. Speelt goed voetbal maar wel vanuit een stabielere verdediging.

Zometeen hebben we een enorme
BoszBrands. 🚒

Bosz stelt hoge eisen aan de selectie en dat is alleen maar goed. Laat ze maar lekker onderhandelen en hopelijk komen ze eruit en gaat de selectie op de schop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1212
2.AZ1210
4.Feyenoord1114
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder40
W. BenítezKeeper40
J. VeermanMiddenvelder41
J. BakayokoAanvaller40
L. de JongAanvaller44
I. SaibariAanvaller41
J. SchoutenMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

44 fans
Coach, 59 jaar
SeizoenClub
2023- PSV
2021-2022 Olympique Lyon
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren